Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото MINI Countryman

При третото поколение на модела офроуд характерът на MINI Countryman се подчертава от изцяло новият външен дизайн. Иновативните материали допринасят за комфортната атмосфера в по-просторния интериор. Четири нови варианти на оборудването предлагат разнообразни възможности за индивидуализация.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Новото MINI Countryman автомобил за цялото семейство. По-високо, по-дълго, MINI – с допълнителните 6 см височина и 13 см дължина то е пораснало не само на височина, дължина и обем – но и има осезаемо по-силен характер, по-внушителна визия и опит. То вече е по-просторно и по-стабилно. Силното присъствие се вижда и от предната част с изправени пропорции и вертикалната насоченост на дизайнерските елементи. Стабилният и солиден характер веднага се разпознава и от характерната радиаторна решетка, подчертаните фарове и много скулптурно оформеният преден капак.

В интериора стабилният търсач на приключения в семейството на MINI предлага още повече място, комфорт и сигурност – благодарение на задвижването на четирите колела и извън пътищата с твърда настилка. Новите MINI Experience Modes и разширените асистиращи системи вкл. MINI Intelligent Personal Assistant с гласово управление правят разходките с новото MINI Countryman още по-комфортни и забавни. За това допринася и напълно електрическото задвижване, което допълнително повишава типичната за марката радост от шофирането, с възможност за избор на две нива на мощността. Като първото MINI made in Germany моделът поема по нови пътища и при производството.

Новото MINI Countryman се предлага и с иновативни и ефективни бензинови двигатели. Като MINI Countryman C с предно задвижване и като MINI Countryman S ALL4 с двойно задвижване, както и като още по-мощен модел със задвижване на четирите колела във варианта MINI Countryman JCW ALL4. Освен това новото MINI Countryman ще се предлага и с дизелов двигател.

Новото MINI Countryman за първи път осигурява мобилност с нулеви локални емисии и напълно електрическа радост от шофирането. Изцяло обновеното задвижване и увеличеният електрически пробег приканват към разходки отвъд границите на града. С двата мощни електромотора и задвижването на четирите колела дори и отвъд пътищата с твърда настилка. С чисто електрическо задвижване автомобилът се предлага във вариантите Countryman E и като Countryman SE ALL4 с по-висока мощност и задвижване на четирите колела.

Електромоторът на MINI Countryman E с мощност 150 кВт/204 к.с. развива максимален въртящ момент от 250 Нм и ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 8,6 сек, максималната скорост е 170 км/ч. С мощността си от 230 кВт/313 к.с. и комбиниран въртящ момент от общо 494 Нм двата електромотора на MINI Countryman SE ALL4 със задвижване на четирите колела ускоряват автомобила от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек. до максималната скорост от 180 км/ч. Мощната батерия има енергиен капацитет от 66,45 кВтч. С нея MINI Countryman E има измерен при тестовия цикъл WLTP пробег до 462 км, Countryman SE ALL4 може да измине до 433 км. *

Интериорът: минималистичен, дигитален, всеобхватен и топъл

Арматурното табло на новото MINI Countryman е без допълнителни индикатори зад волана. Опционалният Head-up дисплей проектира цялата необходима информация в зрителното поле на водача. Тази редукция върху най-важното открива видимост напред и доминира в разточителния интериор с интелигентно оформени, висококачествени елементи.

Просторното, извито арматурно табло също като при MINI Cooper при Classic-, Favoured- и JCW Trim е за пръв път с текстилни повърхности. Топли, приятни материали доминират в новата, уютна атмосфера в интериора на MINI Countryman. Специално разработеният процес на плетене създава лесната за поддръжка, гъвкава структура на двуцветния текстил, изработен от рециклиран полиестер. Целият интериор е разделен на горна и долна част от хоризонтална линия под новия кръгъл инструмент. В горната част всички дизайнерски елементи като дюзите на вентилацията и дръжките на вратите са оформени вертикално и с това подчертават характера на автомобила и в интериора.

Ясните форми в кокпита и увеличеното предлагане на място на предните седалки осигуряват модерна и ефирна визия на интериора. В новото MINI Countryman водачът и пътникът до него се наслаждават на близо 3 см по-голяма широчина в областта на раменете и лактите, което значително повишава комфорта. Мястото на раменете на задната седалка също е увеличено с 2,5 см.

Опционалният панорамен стъклен покрив прави интериора особено светъл и приветлив, като предната му част може да се отваря. При серийното, както и при едно от JCW оборудванията спортните седалки се предлагат с електрически регулировки с функция Памет. Като опция се предлага и масажна функция за допълнително разпускане. Широкият, регулируем надлъжно централен подлакътник между предните седалки повишава комфорта на возене.

Задната част е максимално редуцирана и просторна. Надлъжното положение на задната седалка може да бъде регулирано с 13 см. Това по избор осигурява особено комфортно пространство за краката отзад или допълнителна вместимост на багажника. Наклонът на облегалките на трите задни места също може да бъде регулиран индивидуално на 6 степени с до 12 градуса.

В багажника с вместимост от 460 до 1 450 литра при сгъната задна седалка можете лесно да транспортирате и обемисти предмети. Допълнителното отделение под дъното предлага място за комфортно съхранение на аксесоарите за зареждане на напълно електрическото MINI Countryman. Опционалният теглич предлага допълнителна практичност. Тегличът се сгъва и разгъва електрически, прикаченият товар може да достига до 1 200 кг.  

MINI Interaction Unit: OLED дисплей с висока резолюция осигурява квантов скок в дигиталната ера 

Централният OLED поставя нов стандарт с високата си резолюция и със за пръв път кръглата си форма. Също като кръглият инструмент на предишния модел, новата централна икона доминира в интериора с разнообразните си функции. MINI Interaction Unit като комбиниран инструмент е едновременно център за изживявания и комфорт. Благодарение на MINI Operating System 9 всички автомобилни функции могат да бъдат управлявани интуитивно чрез докосване или гласови команди. В оформеният по нов начин кокпит дисплеят е изместен по-близо до водача и се достига особено комфортно. Диаметърът на тънкия тъч дисплей с висококачествен стъклен ръб е увеличен до 240 мм и с логиката си на управление наподобява познатите от смартфоните стандарти.

Графичното оформление на съдържанието е модерно и фокусирано върху най-важното. В горната част се изобразяват важната, свързана с автомобила информация като скоростта и нивото на заряд на батерията. При докосване на индикатора за скоростта се появява специален дисплей с Full-Screen километраж, който е ясно фокусиран върху шофирането. В основното меню отляво и отдясно на актуалните функции на менютата се изобразяват другите Widgets в умален размер. Чрез хоризонтално плъзгане те могат да бъдат поставени в средата и избрани. От долната част на OLED дисплея директно могат да бъдат избирани менютата за навигацията, медията, телефона и климатичната инсталация. Всички други функции могат също като  при един смартфон да бъдат управлявани чрез менютата. Чрез бутона Home дисплеят винаги се връща към началния екран.

Емоционални MINI Experience Modes: за всеобхватно изживяване при шофиране

Опционалните MINI Experience Modes разширяват изживяването в интериора чрез прожектор зад кръглия инструмент. Така арматурното табло се осветява от светлинни графики в различни шарки и цветове в зависимост от избора на Experience Modes. Вътрешното осветление в целия автомобил се ориентира към цветовото оформление на прожектираните светлинни шарки. В комбинация с новосъздадените MINI Driving Sounds при напълно електрическото MINI Countryman и специфичните графични елементи на OLED дисплея почитателите на MINI се наслаждават по напълно нов начин на целия интериор на новото MINI Countryman.

Това всеобхватно потребителско изживяване осигурява на интериора още повече решения за изразителност и дава на новото MINI Countryman напълно нови възможности за индивидуализация. Така например в Personal Mode чрез MINI App може да бъде поставена индивидуална снимка като фон на дисплея. С помощта на дигитален Colour Picker доминиращият цвят на снимката може да бъде разпрострян върху текстилните повърхности на арматурното табло. Вътрешното осветление под арматурното табло и тапицериите на вратите също се ориентира цветово към тези прожекции.

Различните MINI Experience Modes имат индивидуално оформени фонове, които изглеждат особено жизнени. Дискретните светлинни движения подпомагат различните опции на осемте режима без да отклоняват вниманието на водача. При избора на един от тези режими във фокуса на дисплея винаги е подходящият „Mode App“. Така например Go-kart режимът по особено динамичен начин поставя фокуса върху гените на MINI в моторните спортове. Дисплеят и интериорът са доминирани от антрацитен и червен цвят, а този вдъхновен от John Cooper Works MINI Experience Mode е допълнен със специфични аналогови индикатори за динамиката на управлението. При Vivid Mode вътрешното осветление е ориентирано към цветовете на Album Covers. Освен това, в зависимост от настроението и личните предпочитания, могат да бъдат избрани Core Mode, Green Mode, Timeless Mode, Balance Mode и Personal Mode. Уникален за MINI Countryman е Trail Mode, който е фокусиран върху откривателската страст на водача.  

Просто типично MINI: оформената по нов начин Toggle лайстна

Новото MINI Countryman изглежда особено подредено под арматурното табло. Това се дължи и на оформената по нов начин Toggle лайстна. Петте индивидуално оформени превключвателя позволяват директен достъп до важните автомобилни функции (паркинг спирачка, избор на предавка, Старт/Стоп, Experience Mode Toggle, регулатор на силата на звука). Дизайнът им е оформен индивидуално според тяхната функция. Благодарение на директните възможности за избор чрез Toggle лайстната отпада селекторът на трансмисията. Благодарение на това новото MINI Countryman предлага повече място за съхранение в средната конзола.

Освен по-големите поставки за чаши тук е разположена и една голяма отворена поставка. От Favoured Trim е серийна и кутия за съхранение с плетена повърхност и текстилна лента. В предната част на конзолата във Wireless Charging Area могат удобно да бъдат зареждани смартфони.  

Четири оформени по нов начин оборудвания за индивидуална визия

Аналогично на последователното редуциране в интериора, новата модерна концепция на цветовете и материалите също е целенасочено минималистична. Използват се само новоразработени, висококачествени и екологично чисти материали. Таблото и панелите на вратите с плетени повърхности от рециклиран полиестер под формата на висококачествен 2D плетен текстил създават приятна атмосфера и същевременно поставят специфични акценти с двуцветния си дизайн. Четирите оформления с нов дизайн предават пресъздават в различни форми модерната концепция за уют в интериора.

В Essential Trim интериорът е максимално ясен и редуциран. Черните спортни седалки с Multitone текстил с ясна шарка хармонират с цветна текстилна лента на арматурното табло. Някои функционални елементи отвътре и отвън са подчертани с новия акцентен цвят Vibrant Silver. Така например в екстериора се вижда логото в новия цвят и то се откроява контрастно върху черната, осмоъгълна предна решетка.

Започвайки от Classic Trim, серийният волан с две спици е заменен с версия с три спици с нова текстилна лента в спицата на „6 часа“. От това оборудване MINI за пръв път внася модерен 2D плетен текстил в интериора на сериен автомобил. На арматурното табло и вратите двуцветната черна плетка е във вълнуващ контраст с висококачествените седалки от изкуствена кожа. Тя се предлага в сив и черен цвят с перфорирана шарка „Houndstooth“, като страничните части са от син текстил.

Модерният и висококачествен Favoured Trim е най-изразителният вариант. Елегантният цвят Dark Petrol се простира от арматурното табло до тапицериите на вратите и там преминава в кафява плетка. Екстравагантните спортни седалки с традиционни акцентиращи шевове, както и бродирано лого на MINI се предлагат в три цвята. По желание перфорираната изкуствена кожа Vescin поставя тъмни или светли акценти с особено висококачествено излъчване. Екстериорът с рамка на предната решетка във Vibrant Silver може особено добре да се комбинира с изцяло новият покрив, също в цвят Vibrant Silver.

JCW Trim демонстрира максимално спортната интерпретация на новата концепция на материалите. JCW седалките с допълнителна странична опора осезаемо повишават комфорта. В комбинация с многоцветна бродерия, както и черна изкуствена кожа с червени шевове те продължават цветовата концепция на арматурното табло и тапицериите на вратите. Индивидуалното оформление на предната и задната част подчертава гените от моторните спортове и в екстериора. Предната решетка и логото в черен гланц подчертават силното цялостно излъчване. Освен това опционално се предлага и контрастен цвят Chili Red и специфични за JCW червени или черни ленти на предния капак.

„Hey MINI!“: първият MINI Intelligent Personal Assistent

При новото MINI Countryman множество функции могат да бъдат управлявани с първия пълноценен гласов асистент на марката. MINI Intelligent Personal Assistant можа да бъде активиран с поздрава „Hey MINI“ или с Push-to-Talk бутона на волана. Гласово управляваното взаимодействие се отразява на кръглия OLED дисплей под формата на анимации от графични елементи, типография и аватар. За визуализацията потребителите могат да избират между "MINI" - стилизирано представяне на MINI - и по избор "Spike", който вече е познат на много фенове на MINI. Комуникацията с този виртуален партньор при пътуване е особено реалистична благодарение на подобреното гласово разпознаване. За по-свободна комуникация вербалните изказвания се предават без забавяне и се визуализират на дисплея. Водачът може да управлява навигацията, телефонията, развлеченията и многобройни функции на автомобила чрез глас.

MINI Intelligent Personal Assistant непрекъснато научава нови неща, докато клиентът и автомобилът взаимодействат помежду си по повтарящи се маршрути. Използвайки географски данни, автомобилът може да се научи например автоматично да отваря прозореца при влизане в гаража. Това прави всекидневните задачи по-удобни и индивидуални.

Разширени асистиращи системи: спокойно пътуване при по-висока сигурност

В допълнение към познатия Активен контрол на скоростта Асистентът за завиване и водене в лентата подпомага страничното водене и е част от опционалния пакет Асистент за шофиране Plus. Чрез комфортното и подпомагащо кормилно управление водачът получава подкрепа при поддържане на лентата. Предлаганият от системата повишен комфорт съчетава комфортен, спокоен и уверен контрол на автомобила и в същото време подпомага водача при монотонни и не особено сложни ситуации на пътя. Прегледното и ясно разположение на индикаторите и елементите за управление, както и ясните функционални елементи осигуряват високо ниво на системна сигурност.

При всеобхватния пакет от опции Асистент за шофиране Professional чрез частично автоматизираното шофиране на Level-2 водачът получава подкрепа при избора на правилната отбивка. На базата на автомобилните сензори и другите асистиращи системи асистентът разпознава необходимите за отбивката свободни места в трафика и осигурява оптималната скорост на автомобила за подпомагана смяна на лентата.

За пръв път при MINI Countryman е възможно и частично автоматизирано шофиране по подобни на автомагистрали пътища със скорост до 60 км/ч. До тази скорост водачът може да отмести ръцете си от волана, стига внимателно да следи случващото се на пътя. Водачът трябва по всяко време да е готов да се намеси активно в кормилното управление и да спира. Функцията е базирана на другите асистиращи системи и поема както надлъжното, така и страничното водене в рамките на собствената лента.

Всички опции на разширените асистиращи системи се визуализират в реално време на OLED дисплея чрез Assisted View. Проследимостта на предложенията за управление от Асистента за шофиране опростява използването на новите асистиращи системи.

Серийният нов Trailer Assistent помага при паркиране с ремарке и дава съвети за необходимия ъгъл на завъртане на волана при движение на заден ход.Освен автоматичната функция за паркиране и 360-градусовия Parking View, с 12 ултразвукови сензора и 4 Surround-View камери новото MINI Countryman може значително по-добре да идентифицира евентуалните паркоместа и самостоятелно да паркиране автомобила в тесни пространства. Като част от опционалния Асистент за паркиране Plus автомобилът може да бъде паркиран и със смартфона чрез функцията Remote Parking. Когато страничното пространство за слизане е недостатъчно, с тази функция MINI Countryman автоматично излиза от паркомястото и облекчава качването.

Новата MINI Operating System 9: модерна свързаност за дигитален комфорт

Новият дизайнерски език "Charismatic Simplicity" се отразява и в естетиката на потребителския интерфейс, който съчетава функционални и емоционални елементи. Дизайнът е редуциран и създава много модерна визия с напълно нови графики. Статичните и динамичните елементи се вписват естествено в кръглата форма на MINI Interaction Unit и следват ясна структура. Микроанимациите подсилват изключително интуитивното взаимодействие между водача и централния инструмент и подчертават дигиталния характер на новото семейство MINI.

MINI Operating System 9 е собствена разработка на BMW Group и е базирана на софтуерен стек на Android Open Source Project (AOSP). Управлението е интуитивно въз основа на обичайните стандарти от сектора на потребителската електроника.

В центъра на екрана е разположено стартовото меню, в което индивидуализираните съдържания могат да бъдат избирани и стартирани чрез хоризонтално плъзгане. В долната част на екрана е фиксираната лента на състоянието с елементи от менюто „Навигация“, „Медия“, „Телефония“, „Всички приложения“ и, в зависимост от ситуацията, „Начало“, които могат да бъдат избрани директно. Както клиентите са свикнали от много потребителски електронни устройства, чрез плъзгане нагоре от долния край на екрана може да бъде активиран т. нар. Toolbelt. Оттук любимите функции могат да бъдат запазени и активирани бързо, напр. навигационни дестинации и радиостанции. Toolbelt може да се активира и чрез бутона със звезда на мултифункционалния волан. Горната част на екрана е запазена за съдържания, свързано с шофирането, като скорост и важна информация за състоянието на автомобила. Опционалният Head-Up дисплей показва на водача най-важната информация в зрителното му поле.

Температурата за водача и предния пътник се изобразява постоянно в левия и десния край на екрана. Настройките на климатичната инсталация винаги са интегрирани на най-горното ниво в MINI Interaction Unit и могат да се извършват или чрез докосване, или чрез гласови команди.

В зависимост от режима на Experience Mode, едно докосване на километража трансформира целия MINI Interaction Unit в типичен MINI километраж.

„Новата MINI Operating System 9 се отличава със специфично за MINI  емоционално и лесно управление с докосване. В комбинация с новата, cloud-базирана MINI Navigation за особено бързо и прецизно изчисляване на маршрутите, високоскоростната свързаност и опционалната 5G съвместимост новото MINI Countryman прави огромен скок напред в дигиталния свят и при това подчертава харизматичното наследство на марката“, казва Щефани Вурст, ръководител на MINI.

При шофиране целият пакет MINI Navigation в комбинация с опционалния MINI Connected Package подпомага водача и чрез реалистични 3D визуализации в сложни ситуации при завиване, изобразяване на актуалния трафик дори и без активно водене по маршрута, указания за възможности за паркиране вкл. дигитални възможности за плащане и много други. Опционално се предлага и Augmented-Reality функция за визуализиране на указанията при завиване. При напълно електрическото MINI Countryman веднага след въвеждане на дестинацията се изчислява оптимизиран по отношение на зареждането маршрут.

Освен това MINI Connected Upgrades позволяват гъвкавото добавяне на допълнителни автомобилни функции – съвсем лесно и дигитално. В комбинация с опционалния MINI Connected Package MINI Connected Store предлага достъп до постоянно разширяващото се разнообразие от практични и развлекателни приложения, например в областите игри, музика и видео стрийминг. С новото AirConsole App всички пътници разполагат с уникална форма на In-Car-Gaming, при които смартфонът служи като контролер за игрите на OLED дисплея.

Електрифицирано Go-kart поведение с прогресивни технологии на задвижването

Новото MINI Countryman осигурява мобилност с нулеви локални емисии и напълно електрическа радост от шофирането. Изцяло обновеното задвижване и увеличеният електрически пробег приканват към разходки отвъд границите на града. С двата мощни електромотора и задвижването на четирите колела дори и отвъд пътищата с твърда настилка. С чисто електрическо задвижване автомобилът се предлага във вариантите Countryman E и като Countryman SE ALL4 с по-висока мощност и задвижване на четирите колела.

Електромоторът на MINI Countryman E с мощност 150 кВт/204 к.с. развива максимален въртящ момент от 250 Нм и ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 8,6 сек, максималната скорост е 170 км/ч. С мощността си от 230 кВт/313 к.с. и комбиниран въртящ момент от общо 494 Нм двата електромотора на MINI Countryman SE ALL4 със задвижване на четирите колела ускоряват автомобила от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек. до максималната скорост от 180 км/ч. Мощната батерия има енергиен капацитет от 66,45 кВтч. С нея MINI Countryman E има измерен при тестовия цикъл WLTP пробег до 462 км, Countryman SE ALL4 може да измине до 433 км. *

Изключителна динамика на управлението за комфортна и спортна мобилност

Леко разширената следа и удълженото междуосие са основата за великолепната динамика на управлението. Още серийното окачване на новото MINI Countryman предлага спортен автомобилен характер с типичното за MINI Gokart усещане. Моделът серийно се оборудва с висококачествени, старателно настроени амортисьори в комбинация с предварително напрегнати стабилизатори. Тези стабилизатори осигуряват още по-висока прецизност на кормилното управление и стабилност по курса и в същото време осигуряват по-добра стабилизация на каросерията срещу наклоняване.

Прецизните настройки на кормилното управление и всички системи за контрол на стабилността за избор между комфортно, както и спортно шофиране гарантират изключително изживяване при всякакви ситуации на пътя. Благодарение на предавателното число на кормилната рейка от 55 мм на един оборот на волана новото MINI Countryman осигурява много директно усещане във волана.

За превъзходната динамика и контрол допринася и интегрираната спирачна система. Късото и информативно усещане при спиране повишава динамиката и прецизността на автомобила чрез надеждно стабилизиране. Скъсеният спирачен път повишава сигурността в комбинация с множеството асистиращи системи.

В тон с индивидуалното усещане при шофиране клиентът може да избира между балансирана, комфортна или особено спортна конфигурация на окачването. Като опция се предлага снижено с 15 мм Адаптивно окачване с честотно селективни амортисьори. То включва чисто механично окачване, което се адаптира към състоянието на пътната настилка и предлага значително преимущество с оглед същевременното овладяване на автомобила. Освен това 19- и 20-инчовите джанти могат да бъдат комбинирани със спортни гуми, които оптимизират страничната и надлъжната динамика на автомобила. Оптимизираните 17-инчови аеродинамични джанти допълнително повишават електрическия пробег на напълно електрическото MINI Countryman благодарение на особено аеродинамичния си дизайн.

Увеличаването на диаметъра на гумите с 30 мм до общо 710 мм осигурява повишено присъствие на новото MINI Countryman. В същото време с това се повишават и динамиката на управлението и комфорта на возене. В допълнение при опционалните 19- и 20-инчови джанти широчината на гумите е увеличена с 20 мм до 245 мм, с което се подчертава типичното за MINI Gokart усещане. Предлаганите от завода гуми са от 18 до 20 инча.

Нови MINI Experience Modes за индивидуално адаптирана радост от шофирането

За пръв път MINI Experience Modes пресъздават и дигитално и визуално типичната за марката радост от шофирането. С едно движение на ръката към Toggle превключвателя „Experiences“ могат да бъдат активирани различните MINI Experience Modes. Така например GO-KART Mode особено емоционално подчертава гените на MINI Countryman от моторните спортове чрез адаптиране на пъргавината и стабилността на настройките на окачването. Освен това в този режим опционалният проектор зад централния OLED дисплея облива кокпита във вдъхновеният от John Cooper Works червен цвят. Реакциите на електрическото задвижване при натискане на педала на газта са оптимизирани за спортно шофиране. За особено спортно изживяване при шофиране е създаден звукът при шофиране Go-Kart, който се отличава със силно изразена обратна връзка и по този начин създава подходящото звуково оформление за пъргаво и динамично шофиране. Освен това радостта от шофирането може да бъде повишена чрез настройки на кормилното управление и специално калибрирани прагове на намеса на контрола на сцеплението.

Друг аспект на типичната за MINI радост от шофирането е подчертан в Green Mode. Той оптимизира ефективността на задвижването, оптимизира реакциите на педала на газта за по-ефективно шофиране и на базата на различни параметри насочва електромотора към максимален пробег. За него допринася и подобреното управление на рекуперацията на новото MINI Countryman, което подава излишната енергия към батерията при спиране или движение по инерция и по този начин увеличава пробега. Така условията при шофиране и тяхното влияние върху пробега могат по-лесно да бъдат визуализирани. Съветите за ефективно шофиране и Powermeter с лекота повишават мотивацията за икономично шофиране. Така например водачът може конкретно да види ефекта от своето поведение чрез спечеления „бонус пробег“.

Повишаване на това обгръщащо изживяване при шофиране се постига и благодарение на напълно новите дигитални MINI Sounds. Чрез напълно новите звуци при шофиране опционалната озвучителна система Harman Kardon Surround Sound осигурява избор между интензивна или разпускаща акустична атмосфера в интериора на новото MINI Countryman. Репертоарът включва напълно нови звуци при шофиране в интериора, един неподражаем за марката MINI звук за разпознаване, Jingles за новите MINI Experience Modes, както и нови звукови сигнали с указателна и предупредителна функция. Тези т. нар. Earcons, подобно на визуалните икони, служат като твърдо дефинирани символи за определени събития или информации. По нов начин са оформени около 30 от тези звуци - от акустичния съпровод на мигачите през предупреждението за предпазния колан до звуците на Контрола на дистанцията при паркиране (PDC). По този начин и на акустично ниво се създава една неподражаема, типична за MINI разпознаваемост.

Опростено и ефективно зареждане на батерията

Батерията на MINI Countryman може да бъде зареждана с мощност 22 кВт с променлив ток. И при двата чисто електрически модела е възможно бързо зареждане с прав ток с мощност 130 кВт. По този начин на съответната бърза зарядна станция батерията може да бъде заредена от 10 до 80 % за по-малко от 30 минути. Благодарение на активната навигация чрез MINI Navigation високоволтовата батерия в зависимост от метеорологичните условия предварително се подготвя с идеалната температура за ефективно зареждане. Особено при ниски външни температури по този начин времето за зареждане може да се намали значително.

За прозрачен и лесен процес на зареждане клиентът може да оптимизира зареждането на батерията чрез лесно разбираеми възможности за настройки. Така например може да бъде избран стартът на зареждането или да бъде настроен определен времеви прозорец за зареждане. Предварително може да бъде определен и определена целева стойност на капацитета на батерията. За особено приятен старт зареждането може да бъде приключено до определен час на потегляне и по този начин интериорът на автомобила да бъде климатизиран до избрана температура. Освен това новото MINI Countryman за пръв път е оборудвано с възможност за „Plug & Charge“ зареждане.

MINI App осигурява комфортен преглед върху процеса на зареждане, дори и когато клиентът не е близо до автомобила. Например може да бъде видяно актуалното ниво на заряд на батерията, да се създаде оптимизиран по отношение на зареждането маршрут и да се проследи досегашната история на зарежданията включително всички разходи и спестявания. 

Насочена към бъдещето електрическа мобилност чрез максимална екологична съвместимост

Новото MINI Countryman съчетава електрическа мобилност с нулеви локални емисии с възможно най-голяма екологична съвместимост и при производството. Това включва премахване на всички хромирани декоративни елементи по екстериора и интериора и изработката на алуминиевите джанти от до 70 % вторичен алуминий. В комбинация с използването на зелено електричество в производството емисиите на CO2 могат да бъдат намалени в сравнение с конвенционалните производствени процеси. Освен това не са необходими редкоземни елементи за производството на ефективните  синхронни двигатели с постоянно електрическо възбуждане.

Повърхностите на детайлите в интериора, вътрешността на вратите, подът на автомобила и подовите стелки са изработени от рециклиран полиестер. Тази висококачествена, пъстра и комфортна алтернатива на традиционните материали значително намалява емисиите на CO2 по веригата на стойността и използва значително по-малко вода спрямо производството от памук.

 

Модели и цени за България: 

MINI Countryman C - 74 650 лв. с вкл. ДДС

MINI Countryman S ALL4 - 86 500 с вкл. ДДС

MINI Countryman JCW ALL4 - 104 900 с вкл. ДДС

MINI Countryman D - 80 550 с вкл. ДДС

MINI Countryman E - 82 550 с вкл. ДДС

MINI Countryman  SE ALL4 - 94 400 с вкл. ДДС

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.