Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 1.

Представяне на четвъртото поколение на модела на BMW Серия 1, пионерът на радостта от шофирането в премиум компактния сегмент. С дизайн подчертаващ динамичното присъствие на модела, напълно обновено портфолио от задвижвания и всеобхватно модернизираната технология на окачването то затвърждава профила си на най-спортния автомобил в сегмента.

Серия 1
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Matthias Bode
BMW Group

Старт за четвъртото поколение на модела на BMW Серия 1, пионерът на радостта от шофирането в премиум компактния сегмент. С дизайн подчертаващ динамичното присъствие на модела, напълно обновено портфолио от задвижвания и всеобхватно модернизираната технология на окачването новото BMW Серия 1 затвърждава профила си на най-спортния автомобил в сегмента. Високоефективните двигатели, 48-волтовата технология Mild Hybrid и ориентираното към спестяване на ресурси и кръговата икономика производство оптимизират устойчивостта през целия жизнен цикъл на продукта. Неговият прогресивен характер се отразява и в обновения интериор, разширената гама от системи за автоматизирано шофиране и паркиране, както и новото BMW iDrive с QuickSelect и иновативни дигитални услуги, базирани на BMW Operating System 9.

Премиерата на новото BMW Серия 1 бележи началото на още една глава от 20-годишната история на успеха на марката в компактния сегмент. Новото поколение на модела също ще се произвежда в завода на BMW Group в Лайпциг. Въвеждането на пазара ще започне през октомври 2024 г. Най-важният регион за продажби е германският вътрешен пазар. Заедно с други европейски страни, Япония е един от петте най-големи пазара за новото BMW Серия 1.

Външен дизайн: динамична предна част и типичните за BMW пропорции

И в най-новото моделно поколение спортното излъчване на BMW Серия 1 е подчертано от типичните за марката пропорции с дълъг преден капак, изместена назад пътническа клетка, динамична линия на покрива и мощна задна част. Размерите на модела с пет врати са леко променени в сравнение с предишния модел. Общата дължина на новото BMW Серия 1 е нараснала с 42 мм до 4 361 мм, а междуосието му е 2 670 мм. Широчината на автомобила е 1 800 мм, а височината е увеличена с 25 мм до 1 459 мм.

С впечатляващо ниската предна част, която се спуска значително по-близо към пътя в сравнение с предшественика си, новото BMW Серия 1 повече от всякога демонстрира своя характер, който е насочен към спортната радост от шофирането. Широката, изпъкнала напред бъбрековидна решетка на BMW има нова структура отвътре, съставена от вертикални и диагонални пластини. Серийните LED фарове имат отличителни, вертикални елементи за дневните светлини и мигачите. Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове с незаслепяващи Matrix дълги светлини, светлини за завои и сини акценти.

В профил новото BMW Серия 1 впечатлява с динамичната си клиновидна форма и ниската, стесняваща се назад графика на прозорците. Серийната BMW Individual High Gloss Shadow Line включва графичен елемент с цифрата 1 в извивката на Хофмайстер на задните колони. Дългият спойлер на покрива и странични аеродинамични елементи подчертават издължения силует. Вертикалните рефлектори и черна вложка в стила на дифузор подчертават мощния външен вид на задната броня. Характерните задни светлини от две части преминават далеч в страничните панели.

За каросерията на новото BMW Серия 1 се предлагат два цвята не-металик и седем лакови покрития металик. Освен това се предлагат четири лакови покрития BMW Individual, както и голямо разнообразие от специални лакови покрития на  BMW Individual. Новото BMW Серия 1 ще е първият модел на марката, за който ще се предлага опционално контрастно лаково покритие на покрива. Това лаково покритие в черен гланц има допълнителен принос за спортното излъчване на автомобила.

BMW M Автомобил с индивидуален Performance характер

Още повече динамика във визията на новото BMW Серия 1 осигуряват опционалният пакет M Sport пакет и допълнителното оборудване M Sport Design, което ще е налично в Европа при въвеждането на пазара. Специфичните за M дизайнерски елементи включват голям въздухозаборник в предната броня, подчертани странични прагове и триизмерен дифузор в задната броня.

На върха на палитрата от модели е BMW M135 xDrive (среден разход на гориво: 8,1 – 7,6 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 184 – 173 г/км според WLTP; CО2 клас: G – F) със значително повишени Performance характеристики. BMW M автомобилът се задвижва от четирицилиндров двигател с мощност 221 кВт/300 к.с. и серийно се оборудва с Адаптивно М окачване и спортно кормилно управление, както и интелигентно задвижване на четирите колела, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек.

В екстериора то се разпознава като върховият модел на семейството по М бъбрековидната решетка с хоризонтални пластини, М корпусите на външните огледала и четирите ауспухови накрайника. Освен това ексклузивно за BMW M135 xDrive се предлага пакет M Technology със специфични компоненти на окачването, мерки за повишаване на здравината на каросерията и за олекотяване на конструкцията, M Compound спирачна система и 19-инчови ковани алуминиеви джанти. Освен това за всички варианти на новото BMW Серия 1 се предлагат и M спортен пакет Pro, както и специфични за модела BMW M Performance Parts.

The all-new BMW M135 xDrive - Highlights (06/2024)

The all-new BMW M135 xDrive - Highlights (06/2024)

Спортна премиум атмосфера, интериорно оборудване без кожа

В обновения интериор, който в серийно оборудване е изцяло веган, новото BMW Серия 1 предлага модерна премиум атмосфера със спортни акценти и разточителен простор за до пет пътника. Седалките с нов дизайн предлагат високо ниво на комфорт при дълги пътувания. Опционално се предлагат спортни седалки с тапицерия Econeer от рециклиран полиестер, подходящ за кръговата икономика, както и M спортни седалки. Освен това се предлагат перфорирани повърхности за седене Veganza с подобни на кожата качества. Оборудването Veganza/Alcantara е част от пакета M Sport и е серийно при BMW M135 xDrive.

За всички варианти на седалките като опция се предлагат функция за подгряване и електрическо регулиране на седалките с функция Памет за седалката на водача. Спортните седалки и М Спортните седалки могат да бъдат допълнени с лумбална опора. Освен това за спортните седалки се предлага и масажна функция. За оптимизираната защита на пътниците допринася и вече серийната Interaction въздушна възглавница между водача и пътника до него. При сгъване на облегалките на задната седалка вместимостта на багажника под отварящият се високо нагоре заден капак може да бъде увеличена от 380 до 1 200 литра  (BMW 120, BMW 120d: 300 – 1 135 литра).

В прогресивната премиум атмосфера в интериора доминират висококачествените повърхности и декоративни лайстни, оформеният по нов начин селектор на трансмисията и BMW Curved Display. Напълно дигиталната комбинация от индикатори се състои от 10,25-инчов информационен дисплей и контролен дисплей с диагонал 10,7 инча. Последователната дигитализация позволява значително намаляване на броя на бутоните и превключвателите в кокпита. Климатичната инсталация на новото BMW Серия 1 също се управлява дигитално. Като алтернатива на серийния спортен волан се предлага и оформен по нов начин М кожен волан. Той е част от М спортния пакет и е оборудван с лостчета за ръчно превключване на предавките.

Ново поколение двигатели, серийна седемстепенна трансмисия Steptronic с два съединителя

Също както агрегатът на BMW M135 xDrive, така и всички останали двигатели за новото BMW Серия 1 са от най-новото поколение двигатели на BMW Group. трицилиндровият бензинов двигател на новото BMW 120 (среден разход на гориво: 6,0 – 5,3 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 135 – 121 г/км според WLTP; CO2клас: D) и четирицилиндровият дизелов двигател на новото BMW 120d (среден разход на гориво: 4,8 – 4,3 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 125 – 112 г/км според WLTP; CO2клас: D – C) са комбинирани с 48-волвота технология Mild Hybrid, който повишава както ефективността, така и спонтанното разгръщане на мощността. Всички задвижвания серийно са комбинирани със седемстепенна трансмисия Steptronic с два съединителя.

С максималната си мощност от 125 кВт/170 к.с. двигателят на новото BMW 120 ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 7,8 сек. Новото BMW 120d с мощност 120 кВт/163 к.с. ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 7,9 сек. Четирицилиндровият дизелов двигател на BMW 118d (среден разход на гориво: 5,2 – 4,6 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 136 – 122 г/км според WLTP; CО2 клас: E – D) развива 110 кВт/150 к.с. и ускорява автомобила за 8,3 сек от 0 до 100 км/ч.

Оптимизирана здравина на каросерията, модернизирано окачване

Пъргавината, прецизността на кормилното управление и динамиката в завоите на новото BMW Серия 1 се повишават от увеличената устойчивост на каросерията към усукване и свързаността на окачването. Модернизирането на окачването включва и оптимизирана кинематика, силно предварително напрегнати тампони на стабилизаторите и нова технология на амортисьорите. Увеличеният с 20 % трейл на предните колела гарантира особено висока стабилност по курса и оптимизирана обратна връзка от кормилното управление.

Освен с ARB контрол на сцеплението новото BMW Серия 1 серийно се оборудва и с интегрирана спирачна система и 17-инчови алуминиеви джанти (BMW M135 xDrive: 18-инчови). Опционалният М спортен пакет включва и Адаптивно М окачване, включително снижаване на каросерията с до 8 мм, спортно кормилно управление и 18-инчови алуминиеви джанти. Освен това като опция се предлагат до 19-инчови алуминиеви джанти, както и М Спортна спирачна система.

Най-модерни асистиращи системи за автоматизирано шофиране и паркиране

За новото BMW Серия 1 серийно или опционално, се предлага значително разширена гама от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Серийното оборудване включва Асистент за шофиране включително Предупреждение за удар отпред, Предупреждение при напускане на лентата, Предупреждение при слизане и разпознаване на пътни знаци, както и Асистент за паркиране включително Асистент за движение на заден ход.

Акцентите в опционалната гама са Асистентът за завиване и водене в лентата, както и автоматичният Speed Limit Assist и контролът по трасето при ползване на Активният контрол на скоростта с функция Stop & Go. За новото BMW 120 и новото BMW 120d се предлага и Асистент за шофиране Professional, с който маневрите при паркиране могат да бъдат управлявани със смартфон.

Разширено серийно оборудване, целенасочена индивидуализация

Значително разширеното серийно оборудване на новото BMW Серия 1 освен висококачествените асистиращи системи включва и автоматична климатична инсталация, алармена система, електрически сгъваеми външни огледала, както и BMW Live Cockpit Plus включително cloud-базираната навигационна система BMW Maps. Новите опционални пакети оборудване позволяват целенасочена индивидуализация.

Така например пакетът Innovations на BMW Live Cockpit Professional включва  BMW Head-Up дисплей и Augmented View на контролния дисплей, както и Асистент за паркиране Plus. Пакетът Premium включва опциите Телефония с безжично зареждане, Комфортен достъп, проекция на лого от страничните огледала, автоматично затъмняващо се вътрешно огледало и Адаптивни LED фарове. Освен това програмата от допълнително оборудване включва и 2-зонова автоматична климатична инсталация, панорамен стъклен покрив и озвучителна система Harman Kardon.

Нова BMW Operating System 9, BMW iDrive с QuickSelect и BMW Digital Premium

За интуитивно и комфортно управление на автомобилните функции в новото BMW Серия 1 се монтира най-новият вариант на BMW iDrive с QuickSelect. Неговият нов начален екран е с вертикално подредени функционални символи в една равнина.

Бързият достъп QuickSelect позволява директен достъп на желаните функции без преминаване в подменю. Новото BMW iDrive е последователно насочено към управление с докосване и гласови команди. То е базирано на BMW Operating System 9, с което се осигуряват и предпоставките за високо индивидуализиран избор от допълнителни дигитални услуги. Чрез Remote Software Upgrades в автомобила „over-the-air“ могат да бъдат интегрирани нови и подобрени автомобилни функции. С BMW ConnectedDrive Upgrades клиентът може също да тества безплатно избрани функции за период от един месец и след това да ги закупи за определен период. Новата оферта на BMW Digital Premium може да бъде закупена и за новото BMW Серия 1 в BMW ConnectedDrive Store.

BMW Digital Premium прави възможно използването на специфични за страната приложения в автомобила като част от абонамент, например в областта на музика и видео стрийминг, новини или игри. Офертата включва и ползването на данни за всички дигитални услуги и приложенията, включени в BMW ConnectedDrive Store. BMW Digital Premium също така разширява функциите на навигационната система BMW Maps, както и избора на My Modes и светлинните графики при посрещане и изпращане. В определени държави BMW Digital Premium също така позволява таксите за паркиране и сметките за гориво да се плащат дигитално от автомобила.

Новото BMW Серия 1 серийно се оборудва със Smartphone-Integration с Apple CarPlay® и Android Auto™. BMW ID и приложението My BMW App осигуряват комфортно персонализиране на потребителското изживяване в новото BMW Серия 1. Като опция приложението My BMW App може да се използва и за BMW Digital Key Plus с Ultra-Wideband радио технология за съвместими смартфони с операционни системи iOS или Android, както и Apple Watch. 

 

Всички данни за динамиката, разхода на гориво и емисиите са предварителни.  

Всички описани варианти на модела, обхвата на оборудването, техническите данни, данните за разхода и емисиите са валидни за автомобилния пазар в Германия. Информацията за размерите се отнася за автомобил с базово оборудване в Германия; в зависимост от избрания размер на джантите и гумите и избраното допълнително оборудване, те могат да се променят в зависимост от конфигурацията.

Официалните данни за разхода на гориво, емисиите на CO2, консумацията на електроенергия и електрическия пробег са определени чрез предписаната процедура за измерване и съответстват на Регламент (ЕС) 715/2007 в актуалната версия. Диапазонът на WLTP данните взема под внимание всички допълнителни оборудвания.

Повече информация за тестовите методики WLTP и NEDC можете да намерите в брошурата, налична при дилърите на BMW за съответния пазар.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Новото BMW 120:
Среден разход на гориво според WLTP: 6,0 – 5,3 л/100 км,
2 емисии (комбинирани) според WLTP: 135 – 121 г/км,
2 клас: D.

Новото BMW M135 xDrive:

Среден разход на гориво според WLTP: 8,1 – 7,6 л/100 км,
2 емисии (комбинирани) според WLTP: 184 – 173 г/км,
2 клас: G – F.
Новото BMW 118d:

Среден разход на гориво според WLTP: 5,2 – 4,6 л/100 км,
2 емисии (комбинирани) според WLTP: 136 – 122 г/км,
2 клас: E – D.

Новото BMW 120d:

Среден разход на гориво според WLTP: 4,8 – 4,3 л/100 км,
2 емисии (комбинирани) според WLTP: 125 – 112 г/км,
2 клас: D – C.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.