Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Στρατηγική επανευθυγράμμιση του BMW Group Design.

Ο Oliver Heilmer νέος επικεφαλής του MINI Design.

Εταιρικά
·
Ανθρώπινοι πόροι
·
BMW Group Design
·
MINI Design
·
Άνθρωποι
·
Περισσότεροι άνθρωποι στο BMW Group
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Μόναχο. Στο “NEXT 100 Vision Vehicles” που παρουσιάστηκε το 2016 για τα 100 χρόνια της εταιρείας, η ομάδα σχεδίασης του BMW Group με επικεφαλής τον Adrian van Hooydonk παρουσίασε το όραμά της μαζί με εξαιρετικές δημιουργικές δυνατότητες. Η επανευθυγράμμιση της ομάδας σχεδίασης του BMW Group στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT είναι το επόμενο λογικό βήμα. Το BMW Group Design θέτει τις βάσεις προκειμένου να μετατρέψει τα οράματα σε πραγματικότητα στις επόμενες γενιές οχημάτων και να δημιουργήσει μία ψηφιακή και συναισθηματική εμπειρία αυτοκίνησης για τους πελάτες.

 

Ο Oliver Heilmer αναλαμβάνει το τμήμα MINI Design από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Ο 42χρονος σχεδιαστής είναι σήμερα πρόεδρος της Designworks, θυγατρικής εταιρείας του BMW Group με στούντιο σχεδίασης σε Καλιφόρνια, Μόναχο και Σαγκάη. Ο Heilmer είναι μέλος της ομάδας σχεδίασης του BMW Group επί 17 χρόνια και ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση εσωτερικού της μάρκας BMW μέχρι το 2016.

 

«Το ‘MINI VISION NEXT 100’ έδωσε μία εντυπωσιακή εικόνα της μελλοντικής βιωσιμότητας MINI», εξήγησε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design. «Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα σχεδίασης MINI υπό τον Oliver Heilmer θα υλοποιήσει αυτό το όραμα της μάρκας σε μελλοντικά μοντέλα και θα κατακτήσει τους πελάτες MINI. Με τέτοια τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της σχεδίασης, Ο Oliver Heilmer συνδυάζει τη διαχρονικότητα με τη φρεσκάδα και το όραμα που συμβολίζει η MINI».

 

Στην ομάδα σχεδίασης MINI που αναλαμβάνει ο Heilmer από το Σεπτέμβριο, ο Christopher Weil παραμένει υπεύθυνος Εξωτερικής Σχεδίασης (Exterior Design), ενώ η Kerstin Schmeding υπεύθυνη Χρωμάτων και Σχεδίασης Υλικών. Το τμήμα Σχεδίασης Εσωτερικού αναλαμβάνει ο Christian Bauer από 1η Ιουνίου.

 

Με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου 2017, τον Heilmer διαδέχεται ως πρόεδρος της Designworks, Holger Hampf. Ο Hampf ήταν μέλος της ομάδας διοίκησης της Designworks από το 2002 και υπεύθυνος Προϊοντικού Σχεδιασμού (Product Design) μέχρι το 2010, πριν προσχωρήσει σε εξωτερικό στούντιο σχεδίασης. Από το 2014 που επέστρεψε στο BMW Group, ο 50χρονος ανέλαβε επίσης το τμήμα σχεδίασης διεπαφής χρήστη και την αναπροσαρμογή της ομάδας σχεδίασης με κριτήριο την ψηφιοποίηση. «Για μένα, η Designworks είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό στούντιο σχεδίασης, είναι ένα στρατηγικό μέσο επικοινωνίας για το μελλοντικό περιβάλλον διαβίωσης των πελατών μας», εξήγησε ο Chief Designer του BMW Group, Adrian van Hooydonk. «Με χαρά καλωσορίζω τον Holger Hampf στο ρόλο του νέου προέδρου. Είναι ένας έμπειρος συνάδελφος, ο οποίος γνωρίζει καλά την Designworks και μας φέρνει την εμπειρία που χρειαζόμαστε για μία όλο και πιο ψηφιακή εμπειρία πελατών».

 

Το BMW Group Design κάνει στρατηγική επανευθυγράμμιση για το μέλλον.

Οι μελλοντικές προκλήσεις και η ενίσχυση ζωτικών τομέων αρμοδιοτήτων είναι τμήμα της επανευθυγράμμισης του BMW Group Design σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική NUMBER ONE > NEXT. Θα δοθεί έμφαση στους μικρότερους κύκλους εξέλιξης, στην αύξηση της ψηφιοποίησης των διαδικασιών σχεδίασης καθώς και στην εμπειρία των προϊόντων και της μετακίνησης. Μικρές, ευέλικτες εξειδικευμένες ομάδες θα ενταχθούν στη νέα δομή.

 

Ένα σημείο καίριας σημασίας θα είναι ο σχεδιασμός διαδραστικών, ψηφιακών εμπειριών βασισμένων στο μοντέλο κάθε μάρκας. Ο Gernot Schmierer, ο οποίος γίνεται υπεύθυνος του τομέα User Experience Design για το BMW Group από 1η Σεπτεμβρίου, θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ο Schmierer θα είναι υπεύθυνος σχεδίασης διαδραστικών εμπειριών με βάση το όχημα – από τη σύλληψη μέχρι τη στιγμή της υλοποίησης.

 

Ο Jozef Kaba ň αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας σχεδίασης των Αυτοκινήτων BMW το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Ο Domagoj Dukec είναι υπεύθυνος σχεδίασης για τις μάρκες BMW i και BMW M από 1η Μαρτίου του 2017. Ο Giles Taylor παραμένει υπεύθυνος σχεδίασης στη Rolls-Royce Motor Cars, και ο Edgar Heinrich αντίστοιχα στη BMW Motorrad. Ο Laurenz Schaffer ανέλαβε τον έλεγχο των τμημάτων Division Management, Design Identity και Context Research το Νοέμβριο του 2016, ενώ ο Werner Haumayr είναι υπεύθυνος των Group Design Strategy, Concepts, Technologies, Models και Experience.

 

«Ολόκληρη η ομάδα ξεχειλίζει από πάθος και ενθουσιασμό καθώς οδηγεί τη σχεδίαση της μάρκας μας σε μία νέα εποχή», εξήγησε ο Chief Designer Head του BMW Group, Adrian van Hooydonk. «Ο αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας στη βιομηχανία μας παραμένει η εμπειρία πελατών. Η ομάδα σχεδίασης του BMW Group θα διασφαλίσει ότι αυτή η εμπειρία θα μας ανταμείψει στο μελλοντικό κόσμο της αυτοκίνησης, με έντονη την επιρροή της ψηφιοποίησης».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση