Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Έκδοση MINI 60 Years: Μία επετειακή έκδοση με παραδοσιακό σπορ πνεύμα και Βρετανική ευφυΐα.

Η MINI γιορτάζει την 60ή επέτειο της μάρκας με ένα αποκλειστικό μοντέλο υψηλής αισθητικής – περίτεχνα σχεδιαστικά στοιχεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δίνουν έμφαση στη γνήσια παράδοση και τον ευέλικτο χαρακτήρα του πρώτου πολυτελούς μοντέλου στη μικρή κατηγορία. Διατίθεται σε εκδόσεις για το τρίθυρο και πεντάθυρο MINI Hatch, η κάθε μία με τέσσερις επιλογές κινητήρων.

F56
·
MINI
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~381,02 KB)
  
Photos(262x, ~1,27 GB)
  
Videos(5x, ~984,27 MB)

Μόναχο . Ένα ‘αρχέτυπο’ μοντέλο που επαναπροσδιορίζεται συνεχώς – βαθιά ριζωμένο στην παράδοση αλλά πάντα ‘ανοιχτό’ σε αλλαγές: αυτό είναι το MINI, 60 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου μικρού Βρετανικού αυτοκινήτου που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη σε μοναδικές αρετές, όπως η αίσθηση go-kart και η δημιουργική αξιοποίηση χώρου. Θέλοντας να σηματοδοτήσει αυτή την εμβληματική επέτειο, ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει ένα μοντέλο υψηλής αισθητικής που υπογραμμίζει αφενός τις Βρετανικές ρίζες, αφετέρου τον ευέλικτο χαρακτήρα της MINI. Με στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού που ξεχειλίζουν από ποιότητα και πολυτέλεια, η έκδοση MINI 60 Years εκφράζει το σπορ πνεύμα της μάρκας – που είναι πανταχού ‘παρών’ ακόμα και σε καθημερινή οδήγηση στην πόλη. Η ειδική έκδοση θα διατίθεται από το Μάρτιο του 2019 για το τρίθυρο και το πεντάθυρο MINI, με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων για το καθένα.

 

Το σπορ ταλέντο είναι αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της MINI. Πριν καν λανσαριστεί το κλασικό Mini το καλοκαίρι του 1959, ήταν σαφές ότι η σχεδίαση του νέου, μικρού αυτοκινήτου μπορούσαν να ωφελήσουν όχι μόνο την ευρυχωρία εσωτερικού αλλά και την ευελιξία. Ο σχεδιαστής John Cooper ήταν απόλυτα πεπεισμένος για τις αγωνιστικές ικανότητες του μικρού τετραθέσιου. Σε συνεργασία με τον Alec Issigonis, τον δημιουργό του κλασικού Mini, ανέπτυξε ιδέες για εκδόσεις με ισχυρότερο κινητήρα, θέτοντας επομένως τις βάσεις για μία εξαιρετική καριέρα σε σιρκουί και πίστες ράλι, με αποκορύφωμα τις τρεις περίτρανες νίκες του στο Monte Carlo Rally τη δεκαετία του 1960.

 

Υιοθετώντας την κλασική απόχρωση των Βρετανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η έκδοση MINI 60 Years δηλώνει απερίφραστα τις σπορ προθέσεις της μάρκας, που ξεκίνησαν από νωρίς και διατηρήθηκαν ζωντανές μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Η απόχρωση British Racing Green IV, αποτυπώνει άριστα το χαρακτήρα και την καταγωγή του πολυτελούς μικρού μοντέλου. Οι εξωτερικές αποχρώσεις Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic και MINI Yours Lapisluxury Blue non-metallic διατίθενται ως εναλλακτικές προτάσεις. Η εξωτερική απόχρωση συνδυάζεται με βαφή Pepper White ή Black για την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών. Λωρίδες στο καπό με ειδική επετειακή σχεδίαση και αποκλειστικές, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17” 60 Years Spoke ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εμφάνιση.

 

Το εντυπωσιακό λογότυπο 60 Years κοσμεί όχι μόνο την αριστερή λωρίδα του καπό αλλά και τις πλαϊνές υποδοχές των φλας και στα μαρσπιέ στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκεται και σε αποκλειστικά διακοσμητικά, στα εμπρός προσκέφαλα και στο τιμόνι. Η επετειακή σχεδίαση αποτυπώνεται και στην προβολή του λογοτύπου LED που γίνεται ορατό με το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού. Ο στάνταρ εξοπλισμός των μοντέλων edition περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι με σπορ δερμάτινα MINI Yours Leather Lounge 60 Years και αποκλειστική απόχρωση Dark Maroon.

 

Σε συνδυασμό με το πακέτο εξοπλισμού 60 Years Chili, οι επετειακές εκδόσεις περιλαμβάνουν προβολείς LED, φώτα ομίχλης LED, λευκά φλας και πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, το πακέτο φωτισμού εσωτερικού, ενώ τα MINI Driving Modes και MINI Excitement Package ολοκληρώνονται με φωτισμό περιβάλλοντος. Τέλος, υπάρχει υπολογιστής ταξιδιού, αυτόματο σύστημα κλιματισμού (A/C), αισθητήρας βροχής και πακέτο αποθηκευτικών χώρων.

 

Δύο βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel με ισχύ από 100 kW/136 hp έως 141 kW/192 hp προσφέρονται με την έκδοση MINI 60 Years. Το πρόγραμμα επετειακών μοντέλων περιλαμβάνει το τρίθυρο MINI Cooper 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,5 – 5,4 l/100 km, εκπομπές CO2 μικτό κύκλο: 124 – 122 g/km), το τρίθυρο MINI Cooper S 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,5 – 6,4 l/100 km, εκπομπές  CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 145 g/km), το τρίθυρο MINI Cooper D 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 3,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 103 – 102 g/km), το τρίθυρο MINI Cooper SD 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 l/100 km, εκπομπές  CO2 στο μικτό κύκλο: 111 – 110 g/km), το πεντάθυρο MINI Cooper 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,5 – 5,4 l/100 km, εκπομπές  CO2 στο μικτό κύκλο: 125 – 123 g/km), το πεντάθυρο MINI Cooper S 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6.6 – 6.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 150 – 148 g/km), το πεντάθυρο MINI Cooper D 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,0 – 3,9 l/100 km, εκπομπές  CO2 μικτό κύκλο: 104 – 103 g/km) και το πεντάθυρο MINI Cooper SD 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 l/100 km, εκπομπές  CO2 στο μικτό κύκλο: 112 – 110 g/km).

 

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Αναφορικά με αυτά τα οχήματα, για σχετικούς φόρους και τα όποια ειδικά τέλη που βασίζονται σε εκπομπές  CO2, οι τιμές CO2 ίσως διαφέρουν από αυτές που αναφέρονται εδώ.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2017 ήταν περίπου 10.65 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98.67 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 129.932 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση