Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Motorrad Vision DC Roadster.

Η μεταμόρφωση ενός boxer για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Εταιρικά
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
#NEXTGen
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~266,91 KB)
  
Photos(46x, ~139,35 MB)
  
Videos(2x, ~1,64 GB)

Μόναχο. Για περισσότερα από 90 χρόνια, ο 2-κύλινδρος boxer κινητήρας αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW Motorrad, τόσο από τεχνολογικής όσο και από αισθητικής σκοπιάς. Αλλά καθώς το BMW Group έχει ταχθεί υπέρ της ηλεκτροκίνησης για το μέλλον, προκύπτει το ερώτημα τι μορφή θα έχει μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα BMW; Και πώς θα αναγνωρίζεται ως μέλος της οικογένειας BMW; Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει το πρωτότυπο BMW Motorrad Vision DC Roadster, μία άκρως εντυπωσιακή ‘γυμνή’ μοτοσικλέτα με ηλεκτροκίνηση.

 

«Ο boxer κινητήρας είναι η καρδιά της BMW Motorrad – το απόλυτο διαμάντι. Όμως η BMW Motorrad συμβολίζει και φουτουριστικές φιλοσοφίες οχημάτων μηδενικών ρύπων. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε εάν επρόκειτο να αντικαταστήσουμε τον boxer με έναν ηλεκτροκινητήρα και τη σχετική μπαταρία; Το Vision Bike δείχνει πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα και την εμβληματική σχεδίαση της BMW Motorrad και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό, νέο είδος οδηγικής απόλαυσης», εξηγεί ο Edgar Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad. «Άλλωστε: όποιος  το έχει δοκιμάσει στην πράξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οδήγηση της μοτοσικλέτας είναι εξίσου συναρπαστική και όταν είναι ηλεκτροκίνητη! Η άμεσα διαθέσιμη ροπή του κινητήρα ήδη από τη φάση εκκίνησης ενθουσιάζει τον αναβάτη. Αυτή η σχεδόν ‘κτηνώδης’ δύναμη δημιουργεί μία εντελώς νέα αίσθηση δυναμικών επιδόσεων. Και το BMW Motorrad Vision DC Roadster κάνει πιο ελκυστική αυτή την εμπειρία».

 

Νέα φιλοσοφία κίνησης, γνώριμη εμφάνιση.

Σε μία μοτοσικλέτα, το μοτέρ είναι πρωταρχικό στοιχείο – η θεμελιώδης βάση πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η αρχιτεκτονική της. Αλλά τα συστατικά στοιχεία της ηλεκτροκίνησης έχουν εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις χώρου. Ενώ σε μία συμβατική μοτοσικλέτα το μέγεθος του κινητήρα ορίζεται κυρίως από τον κυβισμό του, στην περίπτωση ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου, τον περισσότερο χώρο καταλαμβάνει η μπαταρία. Ο ίδιος ο ηλεκτροκινητήρας έχει σχετικά συμπαγείς διαστάσεις. Ξεκινώντας από αυτή τη νέα βάση, το BMW Motorrad Vision DC Roadster μπορεί να υποστηρίξει αυτή την αλλαγή – διατηρώντας την εμβληματική εμφάνιση ενός boxer αλλά με την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας. Γι’ αυτό, το Vision Bike είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοτοσικλέτα BMW, που αποκαλύπτει την ηλεκτρική φύση της με μία πιο παρατηρητική ματιά.

 

Τη θέση του κινητήρα παίρνει μία κάθετα τοποθετημένη μπαταρία. Στο πλάι, τα στοιχεία ψύξης που προεξέχουν θυμίζουν κινούμενα φτερά και φέρουν ενσωματωμένα βεντιλατέρ. Όπως στον boxer κινητήρα της BMW R 32 – την εξέλιξη της οποίας επιμελήθηκε ο Max Friz το 1923 – τα στοιχεία ψύξης είναι τοποθετημένα στο ρεύμα του αέρα. Ο κυλινδρικός ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από τη μπαταρία και απευθείας συνδεδεμένος με τον άξονα μετάδοσης. Το BMW Motorrad Vision DC Roadster αποτυπώνει μία έξυπνη αρχιτεκτονική συστήματος κίνησης που οπτικά παραπέμπει στην ιστορία της BMW Motorrad και ταυτόχρονα κάνει ένα βήμα στο μέλλον.

 

Οι δυναμικές επιδόσεις αντανακλώνται στις διαστάσεις.

Σε προφίλ όψη, το BMW Motorrad Vision DC Roadster δείχνει πολύ δυναμικό με σαφή έμφαση στον εμπρός τροχό. Το χαμηλό εμπρός τμήμα και το κοντό πίσω τμήμα αποπνέουν μία αίσθηση ευελιξίας. Αντί του ρεζερβουάρ καυσίμου, μία επίπεδη, σφυρήλατη σωληνωτή δομή διατρέχει όλο το σώμα της μοτοσικλέτας. Με σχεδιαστική ακρίβεια ενσωματώνει τη σέλα σε μία σύγχρονη εκδοχή, δημιουργώντας τη χαρακτηριστική γραμμή ενός roadster.  Η δομή του πλαισίου είναι καθοριστικός παράγοντας για ένα δυναμικό προφίλ.

 

Η μεγάλη μπαταρία με τα προεξέχοντα συστήματα ψύξης είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αλουμινένιου πλαισίου. Το τρισδιάστατο φινίρισμα του καλύμματος της μπαταρίας είναι μία σύγχρονη ελκυστική πινελιά με τις ακριβείς καμπύλες του. Τα στοιχεία ψύξης ακολουθούν αρμονικά την προς τα εμπρός κλίση της μπαταρίας, χαρίζοντας στο προφίλ μία αίσθηση δυναμικής επιτάχυνσης. Όταν αρχίσει να λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας, αυτά τα ‘φτερά’ μετακινούνται ελαφρώς προς τα έξω, υποδηλώνοντας ότι η μοτοσικλέτα είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

 

Υψηλές επιδόσεις με ανάλαφρη αίσθηση.

Η συνολική εμφάνιση του BMW Motorrad Vision DC αποπνέει μία ανάλαφρη αίσθηση με έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά. Στοιχεία όπως η σέλα και το σύστημα ψύξης μοιάζουν να αιωρούνται γύρω από τη μπαταρία. Πάνω στο πλαίσιο, διαμήκεις αυλακώσεις δημιουργούν μία εντυπωσιακή εμφάνιση, μειώνοντας την αίσθηση όγκου και υπογραμμίζοντας τη δυναμική σχεδίαση της μοτοσικλέτας. Αυτή η εντύπωση ενισχύεται με ανοίγματα στο αλουμινένιο πλαίσιο και τη σωληνωτή δομή από πάνω. Υλικά υψηλής τεχνολογίας όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο μειώνουν το συνολικό βάρος και χαρίζουν στο BMW Motorrad Vision DC Roadster λιτή αισθητική. Από την άλλη, κόκκινες αντιθέσεις και η χρήση βουρτσισμένου αλουμινίου σε ορισμένα σημεία όπως η μπαταρία, το πλαίσιο και τα συστήματα ψύξης τονίζουν την πρωτοποριακή γεωμετρία της μοτοσικλέτας.

 

Υψηλή ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ένα στοιχείο κλειδί στην ελκυστική συνολική εμφάνιση του BMW Motorrad Vision DC Roadster είναι η σχολαστική προσέγγιση και της παραμικρής λεπτομέρειας. Στην κυρίαρχη σκούρα χρωματική φιλοσοφία της, μηχανικά στοιχεία όπως ο εκτεθειμένος άξονας μετάδοσης και το Duolever πιρούνι προσθέτουν εντυπωσιακές πινελιές. Σε αυτή την περίπτωση, δύο κλασικά χαρακτηριστικά BMW αναθεωρούνται και αποκτούν πιο σοφιστικέ στυλ. Κατά την ίδιο τρόπο, το τριγωνικό πλαίσιο απηχεί ένα τυπικό χαρακτηριστικό προηγούμενων μοντέλων μοτοσικλετών BMW, επαναπροσδιορίζοντας ακόμα και τις λευκές γραμμές του που, τώρα, φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Η μινιμαλιστική σχεδίαση των εμπρός και πίσω φώτων έχει τις ρίζες της στα συστήματα φωτισμού της BMW Motorrad, με τη λεπτή αισθητική να αποτελεί δείγμα ενός σύγχρονου στυλ. Ο προβολέας περιλαμβάνει φως ημέρας LED σε ένα δυναμικό, επίπεδο σχήμα U, ενώ δύο compact φακοί με λυχνίες LED σε κάθε πλευρά παράγουν τη δέσμη μεσαίας και μεγάλης σκάλας. Η τεχνική αυτή δημιουργεί ένα ξεχωριστό σχέδιο φωτισμού που κάνει το πρωτότυπο μοντέλο άμεσα αναγνωρίσιμο ως μέλος της οικογένειας BMW – κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Το πίσω φως αποτελείται από δύο στοιχεία LED σχήματος ‘C’ που ενσωματώνονται στην πίσω αλουμινένια σχάρα με μινιμαλιστικό και τεχνικά προηγμένο στυλ. Στα πλευρά των ελαστικών που κατασκευάζονται αποκλειστικά από την Metzeler για το Vision Bike, ενσωματώνονται πέντε φωσφορίζοντα στοιχεία, καθένα από τα οποία έχει το μέγεθος ενός γραμματοσήμου. Αυτά συνδυάζουν καινοτόμα αισθητική με λειτουργικότητα: με τη μοτοσικλέτα ακίνητη ή εν κινήσει, τα φωτιστικά στοιχεία δημιουργούν ένα εντυπωσιακό οπτικό εφέ. Στο σκοτάδι, αυξάνουν την ορατότητα από τα πλάι και κατ’ επέκταση το επίπεδο ασφάλειας. Επίσης, αποπνέουν μία αίσθηση δυναμισμού όταν η μοτοσικλέτα είναι σε κίνηση.

 

Έξυπνος εξοπλισμός αναβάτη.

Η λειτουργική στολή δύο τεμαχίων παρέχει εμφανώς προστασία στον αναβάτη και αποτελεί ένα σύγχρονο, συναισθηματικό ‘fashion statement’. Το ελαφρύ μπουφάν με τα μεγάλα φωσφορίζοντα στοιχεία και το μαύρο casual παντελόνι συνδυάζουν τη μόδα με τη λειτουργικότητα. Τα προστατευτικά είναι ραμμένα σχεδόν αόρατα, ενώ ενσωματωμένες τεχνολογίες υποστηρίζουν διάφορες λειτουργίες φωτισμού καθώς και την ψηφιακή συνδεσιμότητα του μέλλοντος. Ένα ασύμμετρο γιλέκο-σακίδιο ολοκληρώνει τον εξοπλισμό του αναβάτη για το πρωτότυπο όχημα. Στερεώνεται στο μπουφάν μέσω μαγνητών, παρέχει αποθηκευτικό χώρο και πρόσθετη λειτουργικότητα. Χάρη στους μόνιμους μαγνήτες μπορείς εύκολα να βάλεις και να βγάλεις το σακίδιο.

 

Σύμβολο μιας νέας γενιάς.

Το BMW Motorrad Vision DC Roadster είναι ένα σύμβολο για το μέλλον της BMW Motorrad με εναλλακτικές μορφές κίνησης. Αποτυπώνει την εμπειρία ηλεκτροκίνησης με έντιμο, αυθεντικό τρόπο, αποκαλύπτοντας μία νέα, χαρακτηριστική εμφάνιση που όμως παραμένει σταθερά ριζωμένη στην παράδοση BMW.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση