Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ο Oliver Zipse διορίστηκε νέος Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Ο Zipse αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στις 16 Αυγούστου 2019.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Άνθρωποι
·
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Μόναχο. Ο Oliver Zipse αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου Δ.Σ. της BMW AG, με ισχύ από την 16η Αυγούστου 2019. Το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρίας έλαβε αυτή την απόφαση κατά τη διάρκεια συνέλευσης στο Spartanburg, Ν. Καρολίνα (ΗΠΑ). Ο Zipse θα διαδεχτεί τον Harald Krüger, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου στις αρχές Ιουλίου ότι δεν επιθυμεί μία δεύτερη θητεία στο αξίωμα. Ο Krüger θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου και θα αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο με αμοιβαία συμφωνία στις 15 Αυγούστου 2019.

 

«Στο πρόσωπο του Oliver Zipse, ένας αποφασιστικός στρατηγικός και μεθοδικός ηγέτης θα αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. Αυτός θα δώσει στο BMW Group νέα ώθηση σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της μετακίνησης του μέλλοντος», δήλωσε ο Dr Nobert Reithofer, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG.

 

Ο Zipse έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG από το 2015 και αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος Παραγωγής. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην εταιρία το 1991 ως Μαθητευόμενος και από τότε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από διάφορες διοικητικές θέσεις, μεταξύ άλλων ως Διευθύνων Σύμβουλος του Εργοστασίου της Οξφόρδης και Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού και Προϊοντικής Στρατηγικής.

 

Ο Reithofer συνέχισε: «Το Εποπτικό Συμβούλιο σέβεται απόλυτα την απόφαση του Harald Krüger και εκφράζουμε σήμερα την ειλικρινή μας εκτίμηση για την πολυετή προσφορά του στο BMW Group. Εκ μέρους ολόκληρης της εταιρίας, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και ελπίζουμε ότι το BMW Group θα έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτόν».

 

Το Εποπτικό Συμβούλιο της BMW AG συνήλθε χθες στο εργοστάσιο του Spartanburg, στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσει τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις στην Αμερικανική αγορά καθώς και την παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής του BMW Group. Ο Reithofer τόνισε: «Με την καινοτόμα δύναμη, τις ισχυρές μάρκες και τους αφοσιωμένους υπαλλήλους του, το BMW Group θα παραμείνει ηγέτης στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων στο μέλλον και θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του μακροπρόθεσμα».

 

Ο Manfred Schoch, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εργαζομένων και αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Η ισχυρή συνεργασία μεταξύ Συμβουλίου Εργαζομένων και Διοίκησης της εταιρίας έχει μακρά παράδοση και αποτελεί τη βάση της επιτυχημένης ιστορίας μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και να διαμορφώσουμε το μέλλον της εταιρίας μαζί».  

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση