Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Concept 4.

Η ενσάρκωση της coupe αισθητικής BMW.

Europe
·
Παρουσιάσεις
·
Frankfurt
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~261,21 KB)
  
Photos(66x, ~734,84 MB)
  
Videos(2x, ~268,43 MB)

Μόναχο . Το 68ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποτέλεσε τη σκηνή για τα αποκαλυπτήρια της BMW Concept 4 – μιας φουτουριστικής ερμηνείας του διαχρονικού DNA του BMW Group που αντιπροσωπεύει τη μαγεία της coupe οδήγησης στην πιο συναρπαστική εκδοχή της.

 

«Η BMW Concept 4 ενσαρκώνει την επιτομή της αισθητικής της μάρκας BMW. Συνδυάζει τέλειες αναλογίες με καθαρή και ακριβή σχεδίαση», σχολίασε ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, BMW Group Design.

 

Εμπρός τμήμα – το νέο ‘πρόσωπο’ της Σειράς 4.

Η BMW Concept 4 είναι ένα όχημα με χαμηλωμένο αμάξωμα. Η χαρακτηριστική μάσκα ‘νεφρών’, οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι περίοπτες ανάγλυφες επιφάνειες προϊδεάζουν για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και την στενή σχέση που αναπτύσσει με τον οδηγό.

 

Τοποθετημένη μπροστά και στο κέντρο, η κάθετη μάσκα ‘νεφρών’ μαγνητίζει το βλέμμα. «Η μάσκα ‘νεφρών’ ήταν ανέκαθεν ένα στοιχείο ταυτότητας των μοντέλων BMW», θυμάται ο Domagoj Dukec, Επικεφαλής του τμήματος BMW Design. «Στην BMW Concept 4, το στοιχείο αυτό γίνεται σύμβολο κύρους που προάγει την αριστοκρατική καταγωγή της. Ταυτόχρονα, η BMW Concept 4 δίνει μία πρώτη γεύση από την εκφραστική φυσιογνωμία της προσεχούς Σειράς 4». Η κάθετα προσανατολισμένη μάσκα εντάσσεται ομαλά στις αναλογίες του εμπρός τμήματος καθώς και στο ένδοξο παρελθόν της BMW. Πραγματικά, σχεδιαστικά και στιλιστικά παραπέμπει σε θρυλικά μοντέλα classic, όπως η BMW 328 και η BMW 3.0 CSi και τιμά την μακρά και επιτυχημένη παράδοση της BMW στη δημιουργία ποιοτικών coupe.

 

Η μάσκα ‘νεφρών’ έγινε επίσης καμβάς όπου αποτυπώθηκε το ταλέντο των σχεδιαστών στις λεπτομέρειες. Το πλέγμα περιέχει οριζόντια διακοσμητικά στοιχεία με πολυεδρική κάτοψη που δημιουργούν μία κομψή αντίθεση στη σπορ σχεδίαση του εμπρός τμήματος και προσδίδουν βάθος και αποκλειστικότητα στη μάσκα. Παρατηρώντας την από πιο κοντά, γίνεται αντιληπτή μία ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: το περίπλοκο πλέγμα στα ‘νεφρά’ και τις εισόδους αέρα, που αποτελείται από μικρά αριθμητικά στοιχεία ‘4’ ενωμένα.

 

Οι λεπτοί, δίδυμοι προβολείς με εστιασμένη δέσμη, είναι ελαφρώς κεκλιμένοι και σε συνδυασμό με την μάσκα χαρίζουν στο εμπρός τμήμα μία μοντέρνα εμφάνιση με ισχυρή ταυτότητα. Τα εντυπωσιακά στοιχεία LED δεν φέρουν κρυστάλλινο κάλυμμα και έχουν ενταχθεί στο αμάξωμα σαν τρισδιάστατα γλυπτά. Αυτή η τεχνική προσδίδει μία ακόμα νότα καινοτομίας στο εμπρός τμήμα, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον προηγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Επεκτείνοντας το ανάγλυφο καπό, οι σχεδιαστές έπαιξαν με ‘όγκους’ και ακριβείς γραμμές. Οι τολμηρές επενδύσεις που πλαισιώνουν τη μάσκα δίνουν την αίσθηση ενός πολύτιμου λίθου.

 

Προφίλ – η αισθητική ουσία ενός σύγχρονου coupe της BMW .

Η BMW Concept 4 αποτυπώνει τις χαρακτηριστικές αναλογίες της BMW στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους. Το επιμηκυμένο καπό, το μακρύ μεταξόνιο, η ρέουσα γραμμή οροφής και οι κοντοί πρόβολοι διαμορφώνουν το περίγραμμα ενός μοντέρνου, κομψού και δυναμικού coupe και χαρίζουν στο χαμηλωμένο αμάξωμα μία αίσθηση ορμής, ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Μέσα σε αυτή τη σιλουέτα, οι απέριττες επιφάνειες της νέας BMW Concept 4 συνθέτουν ένα ισχυρό κυρίως αμάξωμα. Το πάντρεμα καλοσμιλεμένων όγκων και καμπύλων γραμμών υψηλής ακρίβειας πετυχαίνει μία δυναμική εικόνα με συναισθηματική απήχηση. Η ζωηρή απόχρωση Forbidden Red τονίζει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Κάθε φορά που πέφτει επάνω τους φως, το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο, λαμπερό κόκκινο, ενώ στη σκιά σκοτεινιάζουν σχεδόν τελείως, πετυχαίνοντας μία εντυπωσιακή αντίθεση. Η αλληλεπίδραση καμπύλων επιφανειών και όγκων δημιουργεί μία συναρπαστική αίσθηση λάμψης και βάθους.

 

Το ‘αθλητικό’ αμάξωμα ενσωματώνει διακριτικές κρυστάλλινες επιφάνειες με στενά παράθυρα που τονίζουν ακόμα περισσότερο το δυναμικό προφίλ. Η εκτεταμένη γραμμή οροφής ρέει ομαλά προς το πορτμπαγκάζ, υποστηρίζοντας μία αριστοκρατική, σπορ αισθητική. Τα διογκωμένα τόξα των θόλων των πίσω τροχών αποτυπώνουν την κινητήρια ισχύ που περνά από τους πίσω τροχούς και τονίζουν τους μυώδεις ώμους στο ψηλότερο επίπεδο. Η στενή επιφάνεια πάνω από τους εμπρός τροχούς πετυχαίνει την τέλεια δυναμική ισορροπία. Οι εμφατικοί όγκοι επιτείνουν την αίσθηση ευελιξίας και απουσίας περιττού βάρους. Συνολικά, τα τόξα των τροχών χαρίζουν στη νέα BMW Concept 4 μία δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία.

 

Μία οριζόντια κύρια γραμμή ανάμεσα στους θόλους των τροχών λειτουργεί ως κλασική καμπύλη που διαμορφώνει το σχήμα των πλευρών. Αυτή εκτείνεται σχετικά χαμηλά σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα χαμηλό οπτικό κέντρο βάρους. Πιο κάτω, μία ακόμα χαρακτηριστική γραμμή ανεβαίνει δυναμικά από το πίσω τμήμα των εμπρός τροχών προς το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, παρέχοντας πρόσθετη ευελιξία στο σύνολο.

 

Προηγμένες λεπτομέρειες σε ‘ close - up ’.

Παρατηρώντας την BMW Concept 4 από πιο κοντά, αποκαλύπτονται και άλλες αριστοκρατικές λεπτομέρειες. Οι μινιμαλιστικοί εξωτερικοί καθρέπτες δύο τμημάτων αναδύονται από τις λωρίδες στεγανοποίησης. Το κάτω τμήμα από γυαλιστερό αλουμίνιο επεκτείνει αρμονικά τη λωρίδα στεγανοποίησης και γίνεται κάτοπτρο, ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο πίσω τμήμα είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος και ολοκληρώνει τη σχεδίαση των καθρεπτών με δυναμικό τρόπο. Στο εσωτερικό των καθρεπτών αιωρείται το λογότυπο BMW, που γίνεται ορατό μόνο μετά από προσεκτική παρατήρηση.

 

Οι ζάντες αλουμινίου της BMW Concept 4 έχουν ομοίως σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε διάσταση 21-ιντσών με έντονα κοίλη εκδοχή της σπορ σχεδίασης με πέντε ακτίνες, προσελκύουν το βλέμμα στο κέντρο των τροχών. Με το έντονα γυαλιστερό το εμπρός τμήμα των ακτίνων πάνω σε ελαφρώς σκουρότερο φόντο επιτυγχάνεται μία ελκυστική σοφιστικέ αντίθεση.

 

Πίσω τμήμα – καθαρό, εντυπωσιακό, δυναμικό.

Το πίσω τμήμα της BMW Concept 4 βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο, όπως αρμόζει σε ένα σπορ μοντέλο. Η χαρακτηριστική γραμμή περνώντας από τα πλευρά καταλήγει στο πίσω τμήμα σε μία φαρδιά, οριζόντια καμπύλη και μειώνει οπτικά ακόμα περισσότερο την απόσταση του coupe από το έδαφος. Παίρνοντας τη σκυτάλη, από το σημείο που σταματά το εμπρός τμήμα, μεγάλες, απέριττες επιφάνειες με λίγες γραμμές αποτελούν το κυρίαρχο θέμα. Η αισθητική καθαρότητα είναι διάχυτη σε κάθε στοιχείο του πίσω τμήματος και δημιουργεί ένα περίοπτο σχήμα ουράς. Το σπορ πίσω παρμπρίζ ενσωματώνεται στο ισχυρό αμάξωμα, σμιλεύοντας στιβαρούς και αθλητικούς ‘ώμους’ στη σχεδίαση της BMW Concept 4. Οι κάθετοι αεραγωγοί πλαισιώνουν το κάτω τμήμα και τονίζουν το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου. Τα πίσω φώτα LED αποτελούνται από ένα στοιχείο οπτικής ίνας, που χαρίζει στο γνώριμο L σχήμα BMW ένα προηγμένο γραφικό “heartbeat” (καρδιογράφημα) και καταργεί το κρυστάλλινο κάλυμμα. Οι καμπύλες υπογραμμίζουν το σπορ, οριζόντιο προσανατολισμό και τη στιβαρότητα του πίσω τμήματος. Ο εντυπωσιακός διαχύτης που είναι ενσωματωμένος στην τεράστια πίσω ποδιά επισφραγίζει τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Τα κάθετα πτερύγια χωρίζουν τις ‘καθαρές’ επιφάνειες της ουράς του αυτοκινήτου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ευγενή, σπορ καταγωγή του, ενώ το φινίρισμα High-gloss Black με μεταλλικούς κόκκους προσδίδουν πρόσθετη λάμψη. Δύο απολήξεις εξαγωγής αναδεικνύουν ένα νέο, δυναμικό ελεύθερο σχήμα, μία σχεδιαστική λεπτομέρεια της BMW Concept 4 που συνοψίζει την ουσία του αυτοκινήτου: η ενσάρκωση ενός σύγχρονου coupe που ξεχειλίζει από γοητεία από όλους τους πόρους του.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση