Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ο ψηφιακός σύντροφος των κατόχων MINI: αναβαθμισμένο MINI App με νέες λειτουργίες.

Το MINI App αποκτά νέες λειτουργίες και λανσάρεται σε νέες αγορές. Ειδική αρχιτεκτονική software που έχει εξελιχθεί εσωτερικά επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη νέου περιεχομένου και την επέκτασή του με γρήγορους ρυθμούς στις αγορές.

Τεχνολογία
·
Πληροφόρηση, συστήματα ελέγχου
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~123,26 KB)
  
Photos(6x, ~106,59 MB)

Μόναχο . Η εξέλιξη του MINI App  που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 – συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Έχοντας ήδη λανσαριστεί σε 33 αγορές (κυρίως στην Ευρώπη), αυτή η βασική διεπαφή μεταξύ smartphone και αυτοκινήτου διατίθεται τώρα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία, Αυστραλία και 17 ακόμα χώρες, ενώ από τον Απρίλιο θα προσφέρεται στην Κίνα. Την ταχεία προσθήκη νέου περιεχομένου και επέκτασή του MINI App σε περισσότερες αγορές υποστηρίζει μία καινοτόμα, επεκτεινόμενη (scalable) και παγκόσμια αρχιτεκτονική λογισμικού. Αυτή έχει αναπτυχθεί εσωτερικά από την BMW με χρήση του Flutter, μιας πλατφόρμας εξέλιξης διεπαφής χρήστη (UI development kit) ανοιχτού κώδικα από την Google για τη γλώσσα προγραμματισμού Dart. Η ομάδα προγραμματισμού Flutter/Dart του BMW Group είναι από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες από αυτή της Google, με τη συμμετοχή συνολικά 300 εργαζομένων.

 

Το MINI App τρέχει σε λειτουργικά συστήματα iOS και Android και οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν δωρεάν από το Apple App Store ή το Google Play Store. Λειτουργεί ως μία νέα παγκόσμια διεπαφή με το αυτοκίνητο, παρέχοντας πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Επίσης επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών, όπως εντοπισμός οχήματος και κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών. 

 

Οι διευθύνσεις προορισμών μπορούν να αποστέλλονται από ένα smartphone απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Το νέο MINI App προσφέρει επίσης περισσότερες λειτουργίες για ηλεκτρικά οχήματα από όσες ο προκάτοχός του, το MINI Connected app. Για παράδειγμα, οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες ως προς την ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου, την κατάσταση και το ιστορικό φόρτισης. Οι λειτουργίες προγραμματισμού φόρτισης και κλιματισμού του app επιτρέπουν τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης ορίζοντας χρονοθυρίδες και ώρες αναχώρησης. Επιπρόσθετα, η θερμοκρασία εσωτερικού μπορεί να ρυθμίζεται εκ των προτέρων μέσω της λειτουργίας pre-conditioning (με ενεργοποίηση της θέρμανσης το χειμώνα ή της ψύξης το καλοκαίρι, για παράδειγμα) για αύξηση των επιπέδων άνεσης. 

 

Το MINI App παρέχει επίσης πρόσβαση στο Amazon Alexa σε οχήματα από το 2019 και μετά. Αφού οι πελάτες συνδέσουν τον Amazon λογαριασμό τους στην εφαρμογή, η φωνητική υπηρεσία μπορεί να ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας τη λέξη “Alexa” ή πιέζοντας ένα μπουτόν στο όχημα. Στη συνέχεια, οι πελάτες χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για αναπαραγωγή μουσικής, εμφάνιση μηνυμάτων, έλεγχο σε συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές και πρόσβαση σε χιλιάδες δυνατότητες.

 

Τελευταίο αλλά σημαντικό, χάρη στο MINI App ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με έναν Επισκευαστή MINI και να του παρέχει μία επισκόπηση με τις απαιτούμενες εργασίες σέρβις του οχήματος, σε όλες τις περιπτώσεις.

 

Το MINI App – προϊόν εσωτερικής εξέλιξης με συνεπή χρήση τεχνολογιών αιχμής και προϊόντων τεχνολογικών κολοσσών.
Το MINI App θα αντικαταστήσει πλήρως το MINI Connected από τον Ιούλιο του 2021, αποτελώντας την τεχνολογικά άρτια πλατφόρμα του μέλλοντος. Η επεκτάσιμη παγκόσμια αρχιτεκτονική του θα υποστηρίξει μελλοντικές απαιτήσεις και θα αποτελεί έναν ζωτικό παράγοντα, επιτρέποντας την υλοποίηση νέων λειτουργιών και αιτημάτων των πελατών. Επιπλέον, αυτό θα προετοιμάσει το δρόμο για συνεχή εξέλιξη, με πολλαπλές αναβαθμίσεις κάθε χρόνο που θα επιτρέπουν τη συνεχή επέκταση της λειτουργικότητας. Η αρθρωτή φιλοσοφία της εφαρμογής έχει και άλλα πλεονεκτήματα - π.χ. η πλατφόρμα του app μπορεί να χρησιμοποιείται άμεσα για άλλες μάρκες BMW Group, ενώ το καθιστά συμβατό με ένα ευρύ φάσμα γλωσσών, υποδομών, και γενιών οχημάτων και ενσωματωμένων δικτύων. 

 

«Η νέα πλατφόρμα του app είναι δομημένη σε τρεις πυλώνες: φιλικότητα προς το χρήστη, ασφάλεια και αξιοπιστία», εξηγεί ο Dr. Nicolai Krämer, Αντιπρόεδρος Offboard Platform BMW Group. «Παρέχει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σετ λειτουργών που καλύπτουν όλες τις μάρκες με βάση το feedback και τη χρήση από τους πελάτες. Η στοχευμένη εφαρμογή βιομηχανικών προτύπων και η ενσωμάτωσή τους στην παγκόσμια κοινότητα λογισμικού μας επιτρέπει να εστιάζουμε σε βασικά τεχνικά θέματα, ώστε να επιτυγχάνεται μία αξιοσημείωτη αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών μας».

 

Η πλατφόρμα λογισμικού για το νέο MINI App είναι γνωστή στους κόλπους του BMW Group με την ονομασία Mobile 2.0 App Core. Έχοντας εξελιχθεί 100% εσωτερικά, επωφελείται από τις τελευταίες τεχνολογίες και χαρακτηρίζεται από μια ευρεία τεχνολογική ‘στοίβα’, π.χ ένα οικοσύστημα δεδομένων με ποικίλα προϊόντα τεχνολογικών κολοσσών. Χάρη στο πλαίσιο του Flutter – μιας πλατφόρμας UI ανοιχτού κώδικα που δημιούργησε η Google – και της ‘cross-platform’ σχεδίασης που βασίστηκε στη γλώσσα Dart, το νέο MINI App υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα iOS και Android τα οποία χρησιμοποιούν ενιαίο κώδικα πυρήνα. Συγχρόνως, χρησιμοποιήθηκε το MS Azure της Microsoft για την ενσωμάτωση ενός περιβάλλοντος εξέλιξης με συνεχή ενσωμάτωση (continuous integration - CI) και εξέλιξη (continuous delivery/deployment - CD) για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αδιάλειπτης αναβάθμισης της εφαρμογής. Το αρχιτεκτονικό μοτίβο σύνδεσης υποδομής με εφαρμογή Backend for Frontend (BFF) της εφαρμογής για εξαιρετική ευκολία χρήσης βασίζεται σε πλατφόρμες όπως μία υπηρεσία (PaaS) που επίσης προέρχονται από την Microsoft. H φιλοσοφία BFF σημαίνει, για παράδειγμα, ότι η λειτουργικότητα της εφαρμογής μπορεί να επεκταθεί ή πιθανές πηγές σφάλματος μπορούν να εξαλειφθούν χωρίς ο πελάτης να πρέπει να κατεβάσει μία νέα έκδοση της εφαρμογής μετά τις απαραίτητες διορθώσεις/τροποποιήσεις. Εν τω μεταξύ, πολλά από τα νέα backend εξαρτήματα του ΜΙΝΙ App ‘τρέχουν’ σε υποδομή cloud Amazon Web Services (AWS).

 

«Η ομάδα ανάπτυξης λογισμικού Flutter του BMW Group είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο μετά από αυτή της Google», δήλωσε ο Dr. Krämer. «Πέραν του ότι εργάζονται πάνω σε εσωτερικά projects, οι ειδικοί μας προσφέρουν επίσης εξαρτήματα λογισμικού σε τρίτα μέρη, ως μέλη της κοινότητας Flutter».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

AUTO SHANGHAI 2023.

17./18. April 2023. Webcast of the Pre-Night Event and the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση