Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Νέο BMW Remote Software Upgrade για 1,3 Εκατομμύρια Οχήματα BMW.

+++ Η Amazon Alexa διαθέσιμη σε τέσσερις ακόμα χώρες. +++ BMW Maps τώρα με παραδοσιακό ‘interface’ αναζήτησης. +++

Τεχνολογία
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~1,04 MB)
  
Photos(4x, ~39,25 MB)

Μόναχο. Ήδη κυκλοφόρησε το νέο BMW Remote Software Upgrade για 1,3 εκατομμύρια οχήματα με BMW Operating System 7. Η αναβάθμιση αυτή ενεργοποιεί την ενσωμάτωση της Amazon Alexa σε τέσσερις ακόμα αγορές. Επίσης, περιλαμβάνει βελτιώσεις, όπως η ενσωμάτωση του παραδοσιακού τρόπου εισαγωγής προορισμού στο BMW Maps.

 

Ενσωμάτωση της Amazon Alexa για τέσσερις ακόμα χώρες.

Το BMW Remote Software Upgrade θα αναβαθμίσει το BMW Operating System 7 σε Έκδοση 21-03. Έχοντας ξεκινήσει από τη Γερμανία την 1η Ιουνίου, θα καλύψει σταδιακά περισσότερες αγορές με BMW Connected Drive σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, πάνω από 1,3 εκατομμύρια οχήματα BMW (και πάνω από 20 μοντέλα) θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση.

 

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν στο αυτοκίνητό τους πολλές από τις λειτουργίες της Alexa, που γνωρίζουν και αγαπούν στο σπίτι: προσθήκη στοιχείων στη λίστα με τα ψώνια, ειδησεογραφική ενημέρωση, αναπαραγωγή μουσικής ή έλεγχο συμβατών, έξυπνων οικιακών συσκευών από το αυτοκίνητο. Μέχρι τώρα, η Alexa διατίθεται για οχήματα με BMW Operating System 7 σε Γερμανία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία. Με τη  νέα αναβάθμιση, προστίθενται τέσσερις ακόμα χώρες στη λίστα – Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδάς και Βραζιλία.

 

Οι προγραμματιστές του συστήματος πλοήγησης BMW Maps επαναφέρουν το παραδοσιακό ‘ interface ’ αναζήτησης.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps κυκλοφόρησε στα μέσα του 2020 για οχήματα με BMW Operating System 7. Το σύστημα, που για πρώτη φορά βασίζεται σε cloud, εκτελεί τον υπολογισμό διαδρομών πολύ ταχύτερα και πιο δυναμικά συνδυάζοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο με προγνωστικά μοντέλα. Το cloud περιέχει επίσης πρόσθετες συναφείς πληροφορίες τώρα για πάνω από 120 εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος (POI), όπως αξιολογήσεις, ώρες λειτουργίας και φωτογραφίες. Η βάση δεδομένων POI ενημερώνεται και συνεχίζει να επικαιροποιείται αρκετές φορές την εβδομάδα ανά σύντομα και τακτικά διαστήματα.

 

Ο ευκολότερος τρόπος εισαγωγής ενός προορισμού είναι στη φυσική γλώσσα στο διάλογο με τον έξυπνο προσωπικό βοηθό - BMW Intelligent Personal Assistant. Στο BMW Maps, έχουν εφαρμοστεί πρόσθετες βελτιώσεις σε επίπεδο ευκολίας χρήσης μέσω αφής ή του BMW controller. Το One-Box Search χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, για παράδειγμα. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να αναζητούν διευθύνσεις και ονόματα τοποθεσιών όπως χρησιμοποιούνται, όταν εισάγουν κείμενο σε διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης. Οι αλγόριθμοι φιλτράρουν τη σχετική βάση δεδομένων ώστε ήδη να απεικονίζουν τα πιο πιθανά αποτελέσματα κατά την εισαγωγή ενός προορισμού, για παράδειγμα (αυτόματη συμπλήρωση - auto-completion).

 

Πολλοί πελάτες BMW επιθυμούν επίσης την επαναφορά της γνωστής μάσκας οθόνης για την εισαγωγή προορισμού (χώρα, τόπος οδός, αριθμός σπιτιού). Η BMW ήδη στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Σύμφωνα με απόφαση του Προϊοντικού Τμήματος και των προγραμματιστών, το παραδοσιακό ‘interface’ αναζήτησης εξελίχθηκε στο BMW Maps και είναι διαθέσιμο πέραν της λεγόμενης ‘αναζήτησης ενός πεδίου’ (one-box search).

 

Η προσαρμογή για το BMW Maps ενεργοποιείται μετά την εγκατάσταση του τρέχοντος BMW Remote Software Upgrade.

 

Περαιτέρω βελτιώσεις λειτουργιών.

Μία από τις βελτιώσεις που επιτυγχάνονται με αυτή την αναβάθμιση είναι ότι οι ρυθμίσεις του Lane Departure Warning μπορούν τώρα να αποθηκεύονται μόνιμα. Εάν οι πελάτες δεν επιθυμούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα, μπορούν να την απενεργοποιούν στις ρυθμίσεις. Από τώρα και στο εξής, η απενεργοποίηση παραμένει αποθηκευμένη στο αντίστοιχο, ενεργοποιημένο BMW ID. Η λειτουργία απενεργοποιείται μόνον εάν ο πελάτης κάνει την αντίστοιχη αλλαγή στις ρυθμίσεις.

 

Μία ακόμα βελτίωση λόγω αναβάθμισης του BMW Operating System διορθώνει ένα σφάλμα απεικόνισης κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων με Android smartphones σε συνδυασμό με Bluetooth (με Android 11). Μετά την αναβάθμιση, η επεξεργασία του εξωφύλλου γίνεται σωστά όταν αλλάζουν τα μουσικά κομμάτια.

 

Σε μερικά μοντέλα με BMW Operating System 7 το Surround View στην οθόνη ελέγχου δεν ήταν σωστά τοποθετημένο. Και αυτό έχει αποκατασταθεί στο πλαίσιο των βελτιώσεων ποιότητας.

 

Γενικές πληροφορίες για το BMW Remote Software Upgrade και την κυκλοφορία του.

Με το BMW Operating System 7 και το BMW Remote Software Upgrade, από το 2018, οι οδηγοί της BMW μπορούν να λαμβάνουν την τελευταία έκδοση λογισμικού του οχήματός τους εύκολα και γρήγορα. Οι νέες λειτουργίες μπορούν να εγκαθίστανται άνετα στο αυτοκίνητο ‘over the air’ (ασύρματα). Τα αρχεία εγκατάστασης προετοιμάζονται μέσα στο όχημα στο background. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ακόμα και σε μεγάλες ενημερώσεις ο χρόνος εγκατάστασης σπάνια υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

 

Εξ αιτίας της πανδημίας και των επακόλουθων επιπτώσεων στη διαθέσιμη δυναμικότητα υποστήριξης, το λανσάρισμα της τρέχουσας αναβάθμισης μπορεί να καθυστερήσει σε ορισμένες χώρες.

 

Οχήματα με BMW Operating System 7 που κατασκευάστηκαν μετά το Μάρτιο του 2021 ήδη έχουν την τελευταία έκδοση λογισμικού. Οι πελάτες ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα του Remote Software Upgrade μέσω της εφαρμογής My BMW App ή στην οθόνη ελέγχου του οχήματος. Οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση του λογισμικού και να αναζητήσουν τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις πηγαίνοντας στο Remote Software Upgrade στις ρυθμίσεις του οχήματος. Το Remote Software Upgrade διατίθεται τώρα για περισσότερα από 20 μοντέλα BMW και κατά συνέπεια για ολόκληρο σχεδόν το στόλο της μάρκας. Οι πελάτες των οποίων το λογισμικό είναι παλαιότερο της έκδοσης 07/20 θα πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν αυτή την ενδιάμεση έκδοση πριν την εγκατάσταση της τελευταίας. Πάντα προσφέρεται η επόμενη έκδοση λογισμικού όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι χρήστες να εγκαταστήσουν μία λάθος έκδοση.

 

Σημειώσεις:

 

Η διαθεσιμότητα υπηρεσιών και λειτουργιών εξαρτάται από το μοντέλο, τον αντίστοιχο εξοπλισμό και την αντίστοιχη χώρα. Οι πελάτες μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες σχετικές με την κυκλοφορία της έκδοσης στην αγορά τους, στο σχετικό ιστότοπο της χώρας τους.

 

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες και υποδείξεις για το BMW Remote Software Upgrade στο αντίστοιχο BMW How-To videos.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

AUTO SHANGHAI 2023.

17./18. April 2023. Webcast of the Pre-Night Event and the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση