Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW επαναπροσδιορίζεται: Η BMW Vision Neue Klasse.

+++ Μια ματιά στο μέλλον της μάρκας BMW: ηλεκτρικό, ψηφιακό και κυκλικό. +++ Σχεδίαση με βάση τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια BMW. +++ Η επόμενη γενιά του BMW iDrive ως διεπαφή μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου. +++ Βελτιωμένη αποδοτικότητα και αυξημένη οδηγική απόλαυση, χάρη στην τεχνολογία BMW eDrive έκτης γενιάς. +++

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
BMW Group Design
·
BMW Design
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Μόναχο. Με το τελευταίο σχεδιαστικό πρωτότυπο που φέρει την ονομασία BMW Vision Neue Klasse, το BMW Group παρουσιάζει πως θα είναι η επόμενη γενιά οχημάτων της βασικής μάρκας BMW. «Η BMW Vision Neue Klasse αναδεικνύει την ικανότητά μας να καινοτομούμε στους βασικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας», δηλώνει ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. «Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε πάντα να βρισκόμαστε δύο βήματα μπροστά από το μέλλον: Ήδη από το 2025 η Neue Klasse φέρνει στους δρόμους την κινητικότητα της επόμενης δεκαετίας – και οδηγεί την BMW σε μια νέα εποχή».

 

Το Vision Vehicle, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο IAA Mobility International Motor Show 2023 στο Μόναχο, ενσωματώνει μία ξεκάθαρη σχεδιαστική γλώσσα, με πλούσιες επιφάνειες και λίγες μόνο χαρακτηριστικές γραμμές, που περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή η προσέγγιση τονίζει τα εμβληματικά στοιχεία της μάρκας όπως η μάσκα νεφρών, και το ‘Hofmeister kink’ όπως ονομάζεται η γωνία που σχηματίζουν τα πλαϊνά πίσω παράθυρα, ενισχύοντας την αίσθηση που αποπνέει η μάρκα BMW. Στο εσωτερικό, η επόμενη γενιά του BMW iDrive εγγυάται μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία που συνδυάζει τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο. Η αυξημένη χρήση δευτερογενών πρώτων υλών, η αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων παραγωγή και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την τεχνολογία BMW eDrive έκτης γενιάς μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα της Neue Klasse σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος.

 

«30% περισσότερη αυτονομία, 30% ταχύτερη φόρτιση, 25% μεγαλύτερη αποδοτικότητα - η Neue Klasse αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα που θα οδηγήσει το EfficientDynamics σε νέα ύψη. Το ίδιο ισχύει και για τη σχεδίασή της, η οποία είναι άκρως φουτουριστική», σύμφωνα με τον Frank Weber, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος του τμήματος Εξέλιξης. «Με τη Neue Klasse, έχουμε ξεκινήσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας. Δεν γράφουμε απλώς το επόμενο κεφάλαιο της BMW - γράφουμε ένα εντελώς νέο βιβλίο. Γι' αυτό και η Neue Klasse θα επηρεάσει σίγουρα όλες τις γενιές μοντέλων».

 

Νέα σχεδιαστική γλώσσα BMW : καθαρή, κομψή, διαχρονική.

Το εξωτερικό περιλαμβάνει στοιχεία που θα καθορίσουν τον χαρακτήρα διαφορετικών μοντέλων της Neue Klasse. Η σχεδίαση είναι καθαρή, κομψή και διαχρονική. Η νέα, πλήρως ηλεκτρική αρχιτεκτονική του οχήματος ανοίγει επίσης νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό εσωτερικού. «Αισθητικά, η Neue Klasse είναι μία κλασική BMW και την ίδια στιγμή τόσο προοδευτική που μοιάζει σαν να έχουμε παραλείψει μια γενιά μοντέλων», εξηγεί ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design.

 

Οι στιβαροί θόλοι των τροχών, οι μετατοπισμένες προς τα πίσω γυάλινες επιφάνειες και η έντονη κλίση προς τα εμπρός του μπροστινού τμήματος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την BMW. Οι αεροδυναμικές ζάντες των 21 ιντσών αποτίουν φόρο τιμής στην κλασική σχεδίαση σταυρωτών ακτίνων που αντλούν έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ταυτόχρονα, το σχεδόν μονολιθικό αμάξωμα του οχήματος, με τις έντονες εσοχές μπροστά και πίσω, καθώς και τις μεγάλες επιφάνειες παραθύρων, διαμορφώνουν μια νέα αισθητική.

 

Η φωτεινή εξωτερική βαφή "Joyous bright", με τη διακριτική κίτρινη απόχρωση, υπογραμμίζει τη φιλική και προσανατολισμένη στο μέλλον προσωπικότητα της BMW Vision Neue Klasse. Μία εντυπωσιακή αντίθεση δημιουργούν οι μαύρες πλαϊνές ποδιές και προφυλακτήρες. Με τη χρήση υψηλότερου ποσοστού δευτερογενών πρώτων υλών και την σημαντικά μειωμένη ποικιλία υλικών, έχουν γίνει στοχευμένες βελτιώσεις προς όφελος της κυκλικότητας. Μια βελτιωμένη φιλοσοφία αποσυναρμολόγησης θα συμβάλει επίσης στη βελτιστοποίηση της ανακύκλωσης των οχημάτων Neue Klasse.

 

Η φρέσκια ερμηνεία των χαρακτηριστικών σχεδιαστικών στοιχείων της μάρκας, όπως η μάσκα νεφρών της BMW και οι δίδυμοι προβολείς, μεταμορφώνει το εμπρός μέρος του οχήματος σε έναν ενιαίο χώρο αλληλεπίδρασης. Ένα φωτιστικό εφέ που έχει τη μορφή ενός τρισδιάστατου animation ξεκινά τη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος μόλις πλησιάσει το αυτοκίνητο. Τα στοιχεία E Ink στο κάτω τμήμα των πλευρικών παραθύρων συμμετέχουν επίσης στο σενάριο καλωσορίσματος, κατευθύνοντας την προσοχή στην περιοχή αισθητήρων που ενεργοποιεί το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας. Η πρωτοποριακή τεχνολογία καθορίζει ομοίως τη σχεδίαση των πίσω φώτων, με τρισδιάστατα εκτυπωμένα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται σε πολλά επίπεδα και ελέγχονται με στοχευμένο τρόπο ώστε να δημιουργούν μια μοναδική εντύπωση βάθους.

 

Με όραμα για το μέλλον: Η επόμενη γενιά του BMW iDrive .

Τα αναλογικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο στην BMW Vision Neue Klasse. Η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου πραγματοποιείται μέσω του BMW Panoramic Vision, της κεντρικής οθόνης και των πλήκτρων πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι. Η εμπειρία χρήστη ολοκληρώνεται με το BMW Intelligent Personal Assistant που ελέγχεται αξιόπιστα μέσω φωνητικών εντολών. Με αυτόν τον τρόπο, η επόμενη γενιά του BMW iDrive προσφέρει μια σύγχρονη ερμηνεία της οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.

 

Μετά την εισαγωγή του χειριστηρίου του BMW iDrive στην κεντρική κονσόλα και του BMW Head-Up Display, η μάρκα πρωτοπορεί εκ νέου με το BMW Panoramic Vision, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στη Neue Klasse. Οι πληροφορίες προβάλλονται στο ιδανικό ύψος στο οπτικό πεδίο του οδηγού και, για πρώτη φορά, σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Αυτή η καινοτομία θα συμπληρώσει το αναβαθμισμένο BMW Head-Up Display στα μοντέλα παραγωγής της Neue Klasse.

 

Στην επόμενη γενιά του BMW iDrive, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο BMW Panoramic Vision, δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία χρήστη. Οι οδηγοί μπορούν να μετακινήσουν περιεχόμενο που εμφανίζεται στην Κεντρική Οθόνη στο BMW Panoramic Vision με μια απλή χειρονομία.

 

Ο άρτιος συντονισμός μεταξύ του ατμοσφαιρικού φωτισμού και των γραφικών στοιχείων της κεντρικής οθόνης και του BMW Panoramic Vision εμπλουτίζει την εμπειρία - η οποία μπορεί επίσης να εξατομικευτεί μέσω των My Modes. Στο My Mode με την ονομασία ‘Sport', συγκεκριμένες ενδείξεις τοποθετούνται σε κίτρινο φόντο για να υποστηρίζουν τη δυναμική οδήγηση. Το νέο BMW iDrive βασίζεται σε μια τέλεια ενσωματωμένη αρχιτεκτονική λογισμικού που ενοποιεί δεδομένα σχετικά με την οδηγική εμπειρία και το σύστημα infotainment με δεδομένα από το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και το cloud της BMW. Έτσι, η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και οχήματος μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στην οδηγική κατάσταση και τις ατομικές ανάγκες, διαμορφώνοντας μία εντελώς νέα αντίληψη της κινητικότητας.

 

Τα φωτεινά κοτλέ υφάσματα δημιουργούν μια άνετη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της BMW Vision Neue Klasse. Ο ανοιχτόχρωμος πίνακας οργάνων υποστηρίζει το τιμόνι, το οποίο είναι πεπλατυσμένο στο πάνω και στο κάτω μέρος, καθώς και την κεντρική οθόνη με Matrix-Backlight σε σχήμα παραλληλογράμμου. Μια βάση φόρτισης smartphone και ο χώρος του γυάλινου επιλογέα ταχυτήτων βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Τα εμπρός καθίσματα συνδέονται στο δάπεδο με μία μόνο βάση στήριξης, απελευθερώνοντας πρόσθετο χώρο για τα πόδια στο πίσω τμήμα, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την ευρυχωρία που δημιουργείται από την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων καθισμάτων. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού, στο οποίο δεν χρησιμοποιείται καθόλου διακοσμητικό χρώμιο ή δέρμα, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά τη διαδικασία παραγωγής.

 

Παραγωγή με μειωμένες εκπομπές CO 2 , τεχνολογία BMW eDrive έκτης γενιάς.

Η Neue Klasse θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο στο Debrecen χωρίς ορυκτά καύσιμα και με ευρεία χρήση πρωτογενών και δευτερογενών υλικών που παράγονται με μειωμένες εκπομπές CO2. Ως εκ τούτου, αυτό θα δώσει σημαντική ώθηση στην ατομική κινητικότητα με αποδοτική χρήση πόρων. Η υψηλή ενεργειακή απόδοση κατά τη φάση χρήσης του οχήματος θα διασφαλίζεται με τη βελτιστοποίηση του βάρους, της αντίστασης του αέρα και της κύλισης, καθώς και με την έξυπνη διαχείριση της θερμότητας, ειδικά για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με τη χρήση της τεχνολογίας BMW eDrive έκτης γενιάς.

 

Εκτός από τους εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, οι σημαντικές εξελίξεις στη νέα τεχνολογία BMW eDrive περιλαμβάνουν πρόσφατα εξελιγμένες στρογγυλές κυψέλες μπαταρίας, με πάνω από 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις πρισματικές κυψέλες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Η έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης για τα μοντέλα Neue Klasse κατά έως και 30%, αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία τους έως και 30%. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος θα αυξηθεί έως και 25%.

 

Οι καινοτομίες εγγυώνται οδηγική απόλαυση με την υπογραφή της BMW για τις μελλοντικές γενιές.

Η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και η κυκλικότητα είναι τα βασικά στοιχεία του μετασχηματισμού που διαμορφώνεται ενεργά από το BMW Group και ξεκίνησε με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας BMW i. Το BMW i Vision Circular υπογραμμίζει τις τεράστιες δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν με τη συστηματική εφαρμογή μιας κυκλικής οικονομίας που μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών και περιορίζει τις εκπομπές CO2. Το BMW i Vision Dee, από την άλλη, δείχνει πώς η ψηφιακή, ανθρωποκεντρική τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία του χρήστη.

 

Όλα αυτά τα θέματα εμπεριέχονται τώρα στην BMW Vision Neue Klasse, ένα όχημα που αντιπροσωπεύει όλο το φάσμα των τεχνολογικών καινοτομιών μέσω των οποίων το BMW Group αποδεικνύει τη μελλοντική βιωσιμότητά του. Η BMW Vision Neue Klasse σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην ατομική κινητικότητα που είναι πλούσια σε ψηφιακές εμπειρίες, απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων και προωθεί την κυκλικότητα μακροπρόθεσμα, εξασφαλίζοντας την τυπική οδηγική απόλαυση της BMW για τις επόμενες γενιές.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2022 ήταν 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 142,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 149.475 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση