Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Οι νέες BMW R 12 nineT και R 12.

Οι νέες BMW R 12 nineT και R 12: μία classic roadster για δυναμική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και μία classic cruiser για ταξίδια με χαλαρή cruising διάθεση.

R 12
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

«Με τη νέα c lassic r oadster μοτοσυκλέτα BMW R 12 nineT και τη νέα c lassic c ruiser R 12, συνεχίζουμε απρόσκοπτα αυτό που ξεκίνησε το 2013 με την R nineT. Ειδικότερα χάρη στη νέα φιλοσοφία του πλαισίου, πετύχαμε μία ακόμα πιο κλασική και παραδοσιακή σχεδίαση. Ο αεροελαιόψυκτος boxer κινητήρας με νέο φιλτροκούτι, έχοντας τις ρίζες του στον θρυλικό σπορ boxer της HP 2 Sport του 2007, εξασφαλίζει ισχυρή επιτάχυνση. Με τέσσερις ακτινικά τοποθετημένες βαλβίδες, θεωρείται ένας από τους εμβληματικούς κινητήρες της BMW».
Josef Miritsch, Επικεφαλής Αεροελαιόψυκτων Boxer της BMW Motorrad.Οι νέες BMW R  12  nineT και 12: μία classic roadster για δυναμική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και μία classic cruiser για ταξίδια με χαλαρή cruising διάθεση .

Όταν η R nineT παρουσιάστηκε το 2013, για την BMW Motorrad, ήταν κάτι περισσότερο από μία κλασική roadster. Από την αρχή συνδύαζε μία κλασική σχεδίαση μοτοσικλέτας και σύγχρονη τεχνολογία με υψηλή ποιότητα κατασκευής και ποικίλες δυνατότητες customizing. Λίγο αργότερα, η R nineT εμπλουτίστηκε με ελκυστικές εκδόσεις, δημιουργώντας μια ολόκληρη οικογένεια μοντέλων για τον κόσμο της BMW Motorrad Heritage.Ως εκ τούτου, η νέα BMW R 12 nineT, εξελίχθηκε με γνώμονα «Το πνεύμα της nineT », βαδίζοντας στα χνάρια της επιτυχημένης R nineT και προάγοντας την αρχετυπική εμφάνιση, τη διαχρονικότητα και τις υψηλές δυνατότητες customizing. Η νέα R 12 nineT, ως μία κομψή, κλασική roadster επιδιώκει να προσελκύει την προσοχή σε ένα αστικό περιβάλλον, και παράλληλα υπόσχεται δυναμική διασκεδαστική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές. Από την άλλη, η νέα BMW R 12 προωθείται ως μία ευκολοδήγητη μοτοσικλέτα με το σλόγκαν  The Spirit of Easy  – ενσαρκώνοντας άριστα μία classic cruiser για cool και ανέμελες διαδρομές.

 

Τεράστια γκάμα επιλογών όσον αφορά τη σχεδίαση, την ποικιλία των μοντέλων και το customizing .

Οι νέες BMW R 12 nineT και R 12 είναι κλασικές roadster και cruiser μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν τον αυθεντικό και ισχυρό χαρακτήρα του boxer κινητήρα και τη σχεδιαστική γλώσσα μοτοσυκλετών παλαιότερων εποχών με καινοτόμες τεχνολογίες και μία αρθρωτή φιλοσοφία που προσφέρει στον αναβάτη αναρίθμητες επιλογές εξατομίκευσης. Η λιτή προσέγγιση που αποφεύγει κάθε τι περιττό και η προσήλωση στη λεπτομέρεια ήταν πρωταρχικές προτεραιότητες στη φάση της σχεδίασης, πετυχαίνοντας μία ισχυρή συναισθηματική απήχηση.Αυθεντικός και ισχυρός boxer κινητήρας με επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι και διπλό τελικό εξάτμισης.

Τα τελευταία 100 χρόνια, ο δικύλινδρος boxer κινητήρας σε συνδυασμό με άξονα μετάδοσης είναι συνώνυμα των μοτοσικλετών BMW. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, τα νέα μοντέλα BMW R 12 nineT και R 12, που παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία της επετείου για τα "100 χρόνια BMW Motorrad", δίνουν περαιτέρω έμφαση σε αυτή τη χαρακτηριστική διάταξη μετάδοσης κίνησης, μετά την πρόσφατη παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS. Ο αεροελαιόψυκτος boxer κινητήρας χωρητικότητας 1.170 κ.εκ., ήδη γνωστός από πολυάριθμα μοντέλα BMW Motorrad, αποδίδει 80 kW (109 hp) στις 7.000 rpm στην R 12 nineT και 70 kW (95 hp) στις 6.500 rpm στην R 12. Με τον πλήρη επανασχεδιασμό του πλαισίου, τα νέα μοντέλα R 12 διαθέτουν επίσης νέο φιλτροκούτι, το οποίο είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένο κάτω από τη σέλα. Το αριστερά τοποθετημένο σύστημα εξάτμισης "Twin Pipe" με διπλό τελικό εξάτμισης και κωνικές απολήξεις εναρμονίζεται τέλεια με την αισθητική τόσο μιας κλασικής, σπορ roadster όσο και μιας cruiser.Νέο κεντρικό σωληνωτό πλαίσιο χωροδικτύωμα με βιδωτό υποπλαίσιο.

Στα νέα μοντέλα της σειράς BMW R 12 υπάρχει το εντελώς νέο ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα τύπου γέφυρας, διαφορετικό από της προηγούμενης γενιάς R nineT που έφερε δύο κεντρικά πλαίσια εμπρός και πίσω. Ως αποτέλεσμα, το νέο πλαίσιο καταργεί την ανάγκη για συνδέσμους, μειώνει το βάρος και προσφέρει στα νέα μοντέλα R 12 μια πιο καθαρή και κλασική εμφάνιση. Το βιδωτό υποπλαίσιο κατασκευάζεται επίσης από ατσάλινους σωλήνες.Νέα κλασικά στρογγυλά όργανα, θύρα USB - C και πρίζα 12 V , ως στάνταρ εξοπλισμός. Ψηφιακή οθόνη διατίθεται προαιρετικά ως εργοστασιακός εξοπλισμός.

Η νέα R 12 nineT είναι εξοπλισμένη με δύο αναλογικά στρογγυλά όργανα – ταχύμετρο και στροφόμετρο, μια θύρα USB-C στην αριστερή πλευρά και μια πρίζα 12V στη δεξιά πλευρά. Τα στρογγυλά όργανα παρέχουν επίσης δυνατότητες εξατομίκευσης καθώς μέσω ενός δικτύου επικοινωνίας LIN-Bus διαχωρίζονται οι μονάδες ελέγχου από τις μονάδες απεικόνισης. Τα στάνταρ όργανα για τη νέα R 12 περιορίζονται στο ταχύμετρο, αλλά το στροφόμετρο διατίθεται ως retrofit εξοπλισμός από τη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ μοτοσικλετών BMW.Οι νέες R 12 nineT και R 12 διατίθενται ως εκδόσεις roadster και cruiser , με την κάθε μία να προσφέρει κλασική σχεδίαση και βέλτιστη εργονομία.

Στην R 12 nineT το αλουμινένιο ρεζερβουάρ με τα βουρτσισμένα και διαφανή πλευρικά πάνελ, η σέλα και η ουρά δημιουργούν μια ανοδική, δυναμική γραμμή. Η βελτιωμένη εργονομία σε σχέση με την προκάτοχό της οφείλεται κυρίως στο κατά 30 mm κοντύτερο και στενότερο ρεζερβουάρ καυσίμου στο πίσω τμήμα του. Ο αναβάτης κάθεται πιο μπροστά, άρα και πιο κοντά στο τιμόνι, ενώ απολαμβάνει και καλύτερη επαφή με τα γόνατα.Στη νέα BMW R 12, το ατσάλινο ρεζερβουάρ που θυμίζει τα λεγόμενα ‘Toaster Tanks’ των μοντέλων BMW/5 της δεκαετίας του 1970, τονίζει την τυπική σχεδίαση ενός cruiser σε κλασικό σχήμα σταγόνας και σχηματίζει μια κατηφορική γραμμή σε συνδυασμό με το στάνταρ μονόσελο και το καμπυλωτό, χαμηλά τοποθετημένο πίσω φτερό. Ο μεγάλος μπροστινός τροχός 19 ιντσών και ο μικρός πίσω τροχός 16 ιντσών ολοκληρώνουν αρμονικά το σύνολο. Η κλασική σχεδίαση cruiser αντικατοπτρίζεται επίσης στην χαλαρή θέση οδήγησης με το χαμηλό ύψος της σέλας και το φαρδύ τιμόνι.

 

Τρεις ελκυστικές επιλογές χρωμάτων για ελκυστικές εμφανίσεις ως Classic Roadster και Classic Cruiser .

Η κάθε μοτοσικλέτα, BMW R 12 nineT και R 12, διατίθενται σε τρεις ελκυστικές αποχρώσεις.R 12 nineT : Βασικό φινίρισμα: Blackstorm metallic.
                     Με επιπλέον χρέωση: San Remo Green metallic.
                     Επιλογή 719 "Aluminium" σε βουρτσισμένο αλουμίνιο / απλό Night Black.

12:           Βασικό φινίρισμα: Blackstorm matt metallic.
                     Με επιπλέον χρέωση: Aventurine Red metallic.
                     Επιλογή 719 "Thorium" in Avus Silver metallic.Τα Κύρια Χαρακτηριστικά των νέων BMW R 12 nineT και R 12:

• Κλασική, παραδοσιακή σχεδίαση roadster και cruiser.

• Ισχυρός, δικύλινδρος αεροελαιόψυκτος boxer κινητήρας.

• Υψηλή ποιότητα κατασκευής με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

• Σχεδιασμένες για customizing.

• R 12 nineT με 80 kW (109 hp) στις 7.000 rpm και 115 Nm στις 6.500 rpm.

• R 12 με 70 kW (95 hp) στις 6.500 rpm και 110 Nm στις 6.000 rpm.

• Σύστημα εξάτμισης στην αριστερή πλευρά με διπλό τελικό και κωνικές απολήξεις.

• Νέο φιλτροκούτι, τώρα ενσωματωμένο κάτω από τη σέλα.

• Κεντρικό σωληνωτό χωροδικτύωμα μια βιδωτό υποπλαίσιο.

• Πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ψαλίδι Paralever με πίσω γόνατο ελατηρίου τοποθετημένο υπό γωνία και νέα καμπύλη απόσβεσης ανάλογα με τη διαδρομή της ανάρτησης.

• Ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες, ατσάλινα σωληνάκια υψηλής πίεσης και πλευστοί δίσκοι 310 mm.

• Ισχυρό σύστημα πέδησης σε συνδυασμό με BMW Motorrad ABS Pro για ασφαλές φρενάρισμα ακόμα και στις στροφές.

• Ειδικά σχεδιασμένες επιλογές εξατομίκευσης (customizing) από τη γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad, γνωστά για την ανώτερη ποιότητά τους.

• Στάνταρ προγράμματα οδήγησης "Rain", "Road" και "Dynamic" στην R 12 nineT και "Roll" & "Rock" στην R 12.

• DTC (Dynamic Traction Control) και σύστημα engine drag torque control για ομαλή μετάδοση ροπής, στάνταρ.

• Νέα κλασικά στρογγυλά όργανα, θύρα USB-C και πρίζα 12 V. Ψηφιακή οθόνη διατίθεται προαιρετικά ως εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Ισχυρά φώτα LED στάνταρ και Headlight Pro με προσαρμοζόμενο προβολέα διατίθεται προαιρετικά ως εργοστασιακός εξοπλισμός.

• Keyless Ride, στάνταρ εξοπλισμός.

• Τρεις ελκυστικές χρωματικές επιλογές για κομψές εμφανίσεις Classic Roadster και Classic Cruiser.

• Ειδικά σχεδιασμένη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για customizing διατίθεται μέσω της σειράς γνήσιων αξεσουάρ της BMW Motorrad, που φημίζονται για την κορυφαία ποιότητά τους.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση