PressClub Greece · Article.
Hypercar με νέα εμφάνιση: Αεροδυναμικές βελτιώσεις για τη σεζόν 2026 για την BMW M Hybrid V8.
Mon Sep 01 09:18:57 CEST 2025 Δελτίο τύπου
+++ Η BMW M Hybrid V8 ανανεώνεται σχεδιαστικά από το 2026, για τις σειρές αγώνων FIA WEC και IMSA. +++ Οι αναβαθμίσεις βελτιώνουν την αεροδυναμική και εστιάζουν κυρίως στο εμπρός τμήμα και στη χαρακτηριστική μάσκα νεφρών. +++ Andreas Roos: «Με τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις αξιοποιούμε τις πολύτιμες γνώσεις που αποκομίσαμε από τις προηγούμενες αγωνιστικές μας εμφανίσεις». +++
Contatto stampa.
Kostas Diamantis
BMW Group
Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007
send an e-mail
Autore.
Kostas Diamantis
BMW Group
Downloads.
Μόναχο. Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή στην BMW M Hybrid V8 αφορά το εμπρός τμήμα της. Ένα ανασχεδιασμένο splitter βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα, ενώ η μάσκα νεφρών της BMW θα είναι ελαφρώς μικρότερη, διατηρώντας όμως το φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow, που καθιστά το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο στο σκοτάδι. Επιπλέον, η BMW M Hybrid V8 θα εξοπλιστεί με νέους προβολείς.
Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις προσφέρουν δύο καίρια πλεονεκτήματα. Πρώτον, διασφαλίζουν ότι η BMW M Hybrid V8 διατηρεί σταθερή απόδοση σε διαφορετικές πίστες. Η ανάλυση των προηγούμενων σεζόν στις σειρές αγώνων FIA WEC και IMSA έφερε στο φως πλεονεκτήματα και αδυναμίες, με τις βελτιώσεις να στοχεύουν στην εξάλειψη των τελευταίων. Δεύτερον, η βελτιωμένη ροή αέρα γύρω από το αυτοκίνητο ενισχύει την αποδοτικότητα της ψύξης.
Από τους υπολογισμούς ρευστοδυναμικής (CFD) έως την κατασκευή εξαρτημάτων, η εξέλιξη της αεροδυναμικής πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία των μηχανικών της BMW M Motorsport με την Dallara, η οποία αποτελεί τον εταίρο της εταιρείας στον τομέα του πλαισίου. Έπειτα από ιδιωτικές δοκιμές τις τελευταίες εβδομάδες, η BMW M Hybrid V8 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αμέσως μετά τον αγώνα FIA WEC «Lone Star Le Mans» στο Austin των ΗΠΑ, στο πλαίσιο κοινής δοκιμής στην πίστα Circuit of the Americas. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, η πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα θα είναι στις 24 Ώρες της Daytona στις ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου 2026.
Ο Andreas Roos (Επικεφαλής της BMW M Motorsport) δήλωσε: «Από τότε που ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε στη σειρά αγώνων IMSA το 2023 και στο FIA WEC το 2024, έχουμε μάθει πολλά για την BMW M Hybrid V8. Αφού βελτιστοποιήσαμε τα φρένα για την τρέχουσα σεζόν, ήρθε η ώρα για μια αεροδυναμικά αναβαθμισμένη έκδοση του αυτοκινήτου. Οι νέες αυτές βελτιώσεις αξιοποιούν τα συμπεράσματα των προηγούμενων αγωνιστικών μας εμφανίσεων. Μετά τις δοκιμές που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, είμαστε βέβαιοι ότι οι αλλαγές στην BMW M Hybrid V8 θα μας επιτρέψουν να διεκδικούμε σταθερά θέσεις στην κορυφή σε κάθε τύπο πίστας, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κορυφή. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν με τη σκληρή τους δουλειά. Τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για την έναρξη της σεζόν 2026 τον Ιανουάριο στην Daytona».
-Τέλος Δελτίου Τύπου -
Το BMW Group
Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.
Το 2024, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,45 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 210.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2024 ήταν 11,0 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 142,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2024, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 159.104 ατόμων.
Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.
www.bmwgroup.com
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/bmw-group/
YouTube: https://www.youtube.com/bmwgroup
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup
Facebook: https://www.facebook.com/bmwgroup
BMW Group Hellas
Κωνσταντίνος Διαμαντής
Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: +30 210 9118151
e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr