Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Inovacije BMW na sejmu CES 2016 v Las Vegasu.

BMW Group na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES (od 6. do 9. januarja 2016 v Las Vegasu). Izjemen razstavljalski profil poudarja vodilni položaj na področju povezljivosti vozila.

I01
·
I12
·
Coupé
·
Tehnologija
·
BMW i
·
Brands
·
BMW i3
·
i8 Coupé
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
·
Infotainment in koncepti upravljanja
·
Sistemi za pomoč vozniku
·
Light and Sight
·
Alternativni pogonski sistemi, mobilnost v prihodnosti
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~161,51 KB)
  
Photos(98x, ~365,48 MB)

 

Inovacije BMW na sejmu CES 2016 v Las Vegasu.

Poudarki:

 

BMW Group na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES (od 6. do 9. januarja 2016 v Las Vegasu). Izjemen razstavljalski profil poudarja vodilni položaj na področju povezljivosti vozila.

  • BMW i Vision Future Interaction – konceptno vozilo nudi pogled na omrežen kokpit in uporabniški vmesnik prihodnosti.
  • BMW i Vision Future Interaction z zasloni visoke ločljivosti, katerih vsebina se prilagaja glede na situacijo; ukazovanje s kretnjami, na dotik občutljive površine in glasovno upravljanje.
  • Informacije za voznika s pomočjo projiciranega zaslona (Head Up projektor), kombiniranega instrumenta s 3D zaslonom in 21-palčnega panoramskega zaslona.
  • BMW i Vision Future Interaction s svetovno premiero AirTouch: senzorji zaznajo premikanja roke in tudi premikanja po globini. To pomeni, da se panoramski zaslon lahko upravlja kot zaslon na dotik, ne da bi se uporabnik zares dotikal površine.
  • Zmanjšanje upravljalnih elementov. Trije načini vožnje – Pure Drive (samostojna vožnja), Assist (asistenčni sistemi aktivno posegajo v vožnjo) in Auto Mode (visoko avtomatizirano upravljanje) – z možnostjo izbire na volanu.
  • Internet of Things predstavlja še bolj obsežno mreženje, ki omogoča nove storitve za več učinkovitosti in udobja.
  • Inteligenten Open Mobility Cloud proizvajalca BMW Group poveže omrežne sisteme, kot sta BMW i3 in sistem Smart Home z osebnimi napravami, kot je pametni telefon ali pametna ura.
  • Open Mobility Cloud vključi v omrežje pravilne informacije in funkcije ter uporabi inteligentno upravljanje, da se kompleksni procesi zaženejo avtomatsko, ne da bi bila zanje podana zahteva ali bi bili sproženi z aplikacijo.
  • Uporabnikom se s pomočjo omreževanja z Open Mobility Cloud zagotovijo predvidljive informacije po njihovi izbiri.
  • Mobility Mirror – zrcalo in zaslon hkrati, komponenta Internet of Things, ki je omrežena z uporabo Open Mobility Cloud.
  • Na zaslonu Mobility Mirror se prikažejo pomembne informacije dneva, kot so osebni koledar, možnosti mobilnosti, status energije sistema Smart Home, napolnjenost baterije v BMW i3 in vremenska napoved.
  • Parkiranje s pomočjo upravljanja s kretnjami: BMW i3 prepozna kretnje in zapelje na parkirno mesto in ga zapusti popolnoma avtomatsko.
  • Remote 3D View: raziskovalna aplikacija uporablja kamere v BMW i3 kot sestavne elemente Internet of Things. Slike, ki jih posnamejo kamere, se lahko pretočno predvajajo prek naprav, kar omogoča pregled območja okoli vozila.
  • Bumper Detect uporablja inovativen sistem, ki prepozna, če je bilo parkirano vozilo uporabnika poškodovano in aktivira kamere vozila. Omrežni sistemi hkrati pošljejo sporočilo na pametni telefon voznika; na zahtevo se pošljejo tudi slike.
  • Bumper Detect prav tako prepozna, če nepooblaščene osebe posegajo v vozilo in pošlje slike na omrežne mobilne naprave.
  • BMW Connected je prototip osebnega digitalnega asistenta za individualno mobilnost. Žarišče je na potrebah in zahtevah za mobilnost prihodnosti.
  • BMW Connected in Open Mobility Cloud predstavljata radikalno nov konceptualni pristop mobilnosti. BMW Connected je na voljo 24 ur na dan na vseh omrežnih napravah: doma, na poti, peš ali v vozilu uporabnika ali pri uporabi javnega prevoza.
  • Platforma za BMW Connected je Open Mobility Cloud z zelo fleksibilno arhitekturo storitev.
  • Open Mobility Cloud nudi zmožnosti za strojno učenje in analizo podatkov na daljavo. Bolj pogosti uporabniki izkoriščajo digitalne storitve, ki se lahko prilagodijo bolj učinkovito.
  • Informacija, ki je pomembna za uporabnika, se vedno prikaže v pravem trenutku. BMW Connected se npr. uči poti, ki jih običajno uporabljajo in proaktivno obvešča uporabnika, če se vzdolž teh pričakuje kakršnakoli motnja v prometu.
  • BMW ConnectedRide – laserska luč motornega kolesa pri konceptnem vozilu BMW K1600 GTL z dometom 600 m za dolg snop glavnega žarometa.
  • Čelada z Head Up projektorjem projicira potrebne ali zahtevane prometne informacije in informacije o vozilu neposredno v vidno polje motorista.
  • Future Mobility Solutions: Light & Charge – simultana inovativna osvetlitev ceste z LED tehnologijo in polnilna postaja za polnjenje visokonapetostnih baterij električnih vozil.
  • Standardiziran priključek za polnilni kabel iz električnih vozil in tudi vozil drugih proizvajalcev; brezgotovinsko plačevanje. Zagon vozila s pomočjo aplikacije pametnega telefona ali kartice RFID.
  • BMW i 8 Mirrorless – sistem treh kamer nadomesti notranje vzvratno ogledalo, pokriva večji vidni kot in prepreči nevarne mrtve kote.
  • Slike kamer se združijo na zaslonu, ki nadomesti notranje vzvratno ogledalo. Prednastavitve za kamero ali zaslon niso potrebne.
  • Sistem oceni slike kamere in zagotovi situacijski odziv na grozeče nevarnosti, npr. z rumenimi opozorilnimi ikonami.
  • Smerne črte ena čez drugo nudijo podporo pri parkiranju, medtem ko lahko potnik prav tako opazuje promet za vozilom.
  • BMW i3 Extended Rearview Mirror združi ogledalo in tehnologijo kamere. Na notranjem vzvratnem ogledalu je površina prekrita z zelo natančnimi slikami kamere, nameščene na strehi. S tem se zagotovi bistveno širše vidno polje.
  • Novi koncepti upravljanja proizvajalca BMW: BMW ukazovanje s kretnjami v novem BMW serije 7 za nadziranje informacij, razvedrilnih vsebin in komunikacijskih funkcij.
  • Nova svoboda nadzora za potnika zadaj z BMW Touch Command.V prilogi lahko najdete gradivo za medije "BMW na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES 2016 v Las Vegasu."

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Gordana Kisilak

Elektronski naslov: gordana.kisilak@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je eden izmed najuspešnejših proizvajalcev avtomobilov in motornih koles na svetu s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce; ob tem zagotavlja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

BMW Group je v 2014 po celem svetu prodal okoli 2,118 milijona avtomobilov in več kot 123.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2013 je znašal 7,91 milijarde evrov ob dohodkih 76,06 milijarde evrov. 31. decembra 2013 je BMW Group zaposloval približno 110.351 ljudi.

Uspeh BMW Group se je vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava