Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Tina Maze vozi BMW.

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze vozi BMW. Tino in njeno ekipo lahko na cesti srečate v BMW X5 xDrive.

F15
·
Podjetje
·
Brands
·
Ljudje
·
Sport
·
BMW
·
Lifestyle
·
X5
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~83,54 KB)
  
Photos(34x, ~68,84 MB)

Kranjska Gora. V soboto, 20. februarja 2016, je Tina Maze slavnostno prevzela BMW X5 in s tem postala ambasadorka znamke BMW. Ključ ji je izročil generalni direktor BMW Group Slovenija g. Lothar Schupet. Tina je ob prejemu vozila navdušeno povedala: »Vesela sem, da sem se pridružila blagovni znamki BMW in ostalim vrhunskim športnikom. Prepričana sem, da bo BMW X5 xDrive postal moj dober sopotnik, saj je hiter in agilen ter spreten v zavojih kot moram biti jaz na smučarskih strminah.«. »Ponosen sem, da se je naši zmagovalni ekipi ambasadorjev pridružila tudi olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja Tina Maze. Športen in dinamičen BMW X5 xDrive, ki omogoča učinkoviti užitek v vožnji, bo Tino in Team to aMaze popeljal novim zmagam naproti,« pa je ob tem dodal Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija.

Tina osvojila progo BMW xDrive
Dinamično postavljeni količki, hitrost, užitek in veselje. Lastnosti vožnje z BMW vozili smo tudi prikazali smučarjem, za katere smo postavili BMW xDrive progo. Kot prva je progo preizkusila naša prvakinja Tina Maze in postavila čas proge, kateremu so se približevali tudi ostali tekmovalci. Tekma sicer ni bila tako napeta kot tiste za osvojitev svetovnega pokala, je pa zato bila dosti bolj živahna in polna smeha. Tina je v cilju privabila množico navijačev, predvsem najmlajših, ki so se želeli s svojo vzornico fotografirati, mnogi med njimi pa bodo odslej ponosno vijugali po snežnih strminah s Tininim podpisom na smučarski čeladi ali smučkah.

Zimska dežela BMW xDrive       
BMW Group Slovenija od leta 2010 naprej organizira deželo BMW xDrive, ki poteka v osrčju Kranjske Gore. Tudi obiskovalci so si to tradicijo vtisnili v spomin, saj jo je do leta 2016 obiskalo kar 15.000 gostov. Deželo BMW xDrive smo popestrili z dogajanjem na snežni plaži BMW, kjer za dobro vzdušje skrbi DJ, za kulinarična doživetja pa priznani kuharski mojstri iz Slovenskih družinskih gostiln. Samo na plaži se je letos zabavalo že nekaj tisoč obiskovalcev, smučarjev in mimoidočih, več kot 500 voznikov pa je že preizkusilo BMW xDrive vozila in z njimi osvojilo postavljen poligon. Razburljive vožnje in adrenalinske dogodivščine pa se nadaljujejo tudi naslednji vikend, ko bomo na snežni plaži BMW gostili deskarja in ambasadorja blagovne znamke BMW, Marka Grilca.

 

Kontakt za medije BMW Group Slovenija:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

Kontakt za medije Tine Maze:

GPS-Performance SA

Ralph Krieger

Rue du Simplon 25, CH 1006 Lausanne

www.gps-performance.com

r.krieger@gps-performance.com

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

Tina Maze

Slovenska smučarska šampionka se lahko pohvali s številnimi rekordi, med drugim je v eni sezoni kar 24-krat stala na zmagovalnem odru. Po mnogih zmagah v svetovnem pokalu, osvojenih svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah je bila najbolj uspešna v smučarski sezoni 2012/2013, ko je dosegla rekordno število točk v eni sezoni (2414) in postala najboljša ženska smučarka.

 

Tina je na Olimpijskih igrah v Sočiju osvojila dve zlati medalji. Tudi na Svetovnem prvenstvu v Vailu je osvojila dve zlati in eno srebrno medaljo. V celotni smučarski karieri pa je osvojila kar 26 tekem svetovnega pokala in stala na kar 81 zmagovalnih stopničkah, na olimpijskih igrah prejela 2 zlati in 2 srebrni medalji in na svetovnih prvenstvi prejela skupno 9 medalj, 4 zlate in 5 srebrnih.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - april 2023.
25.04.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2023.
01.03.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2023.
28.02.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2022.
01.11.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava