Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Posodobitve modelov vozil BMW za poletje 2017.

Vstop na trg šampiona na področju učinkovitosti novega vozila BMW serije 5: BMW 520d EfficientDynamics Edition s kombinirano porabo goriva 3,9 l/100 km in vrednostjo emisij CO2 102 g/km – Storitev iskanja parkirnega mesta On-Street Parking Information in navigacijski sistem Professional z živimi menijskimi ploščicami na voljo za dodatne modele vozil – Dodatni asistenčni sistemi za voznika za luksuzne limuzine BMW serije 7 – Vozilo BMW serije 6 z novimi funkcijami opreme – Dodatne možnosti tudi za vozila BMW serije 3 in BMW serije 4 ter za modele vozil BMW X5 in BMW X6.

G30
·
G12
·
F13 LCI
·
F06 LCI
·
F12 LCI
·
F15
·
F16
·
BMW
·
Oprema
·
Nagrade za produkte in oblikovanje
·
Limuzina
·
Serija 5
·
Podaljšana medosna razdalja
·
Serija 7
·
Coupé
·
Serija 6
·
Gran Coupé
·
Cabrio
·
Serija 3
·
Serija 4
·
X5
·
X6
·
BMW i
·
Brands
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~172,65 KB)
  
Photos(15x, ~63,24 MB)

München. Od pomladi leta 2017 bo novo vozilo BMW serije 5, ki je najbolj športna in najbolj inovativna poslovna limuzina v svojem segmentu, postavljalo tudi nove standarde na področju učinkovitosti. Novo vozilo BMW 520d EfficientDynamics Edition navdušuje z vrednostmi kombinirane porabe goriva od 4,3 do 3,9 litra na 100 kilometrov (vrednost kombiniranih emisij CO2: 114–102 g/km). Prav tako bodo od marca 2017 naprej revolucionarne inovacije na področju mreženja in delovanja digitalnih storitev iskanja parkirnega mesta On-Street Parking Information - prvič v zgodovini predstavljene v vozilu BMW serije 5, ki bodo našle svoje mesto tudi v nadaljnjih modelnih serijah vozil in ureditev živih menijskih ploščic v meniju na nadzornem prikazovalniku.

Z dodatno razširjeno paleto asistenčnih sistemov za voznika kaže vozilo BMW serije 7 nadaljnji napredek na poti do avtomatizirane vožnje. Spekter zdaj vključuje tudi, med drugim, asistenta za zapustitev voznega pasu, sistem za preprečevanje trkov ActiveAssist, opozorilo pred prečnim prometom in opozorilo pred vožnjo v napačni smeri, pa tudi funkcijo Remote 3D View. Od pomladi 2017 naprej bodo modeli vozil BMW serije 6 poudarili svojo izvrstno in športno avro s privlačnimi inovacijami, ki so vključene v ponudbo posebnih možnosti dodatne opreme. Omrežna storitev "Digital Charging Service", inovativna funkcija za udobno in varčno polnjenje visokonapetostne baterije, bo na voljo izključno za avtomobile BMW i in BMW iPerformance. Od marca 2017 naprej bodo naboru posebne dodatne opreme za vozila BMW serije 3 in BMW serije 4, pa tudi za modele vozil BMW X5 in BMW X6, dodane nove in izredno visoko kakovostne možnosti opreme.

B M W 520d EfficientDynamics Edition: večji užitek v vožnji, manj emisij CO 2 .
Od marca 2017 naprej bo užitek v vožnji, ki je značilen za novo vozilo BMW serije 5 Limuzina, združen z najnižjimi vrednostmi porabe goriva in emisij v tem segmentu vozil. Novo vozilo BMW 520d EfficientDynamics Edition poganja 2-litrski štirivaljni dizelski motor, ki je opremljen s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, pri čemer proizvede največjo izhodno moč 140 kW/190 KM in največji navor 400 Nm, ki je na voljo med 1.750 in 2.500 vrt/min. Limuzina pospeši od 0 do 100 km/h v 7,5 sekunde in doseže kombinirano porabo goriva med 4,3 in 3,9 litra na 100 kilometrov ter vrednosti emisij CO2 med 114 in 102 gramov na kilometer (vrednosti v skladu s preskusnim ciklom EU se lahko spreminjajo glede na velikost izbranih pnevmatik). Pogonska enota vozila BMW 520d EfficientDynamics Edition vključuje, med drugim, turbopolnilnik, ki je nameščen na ležaje brez trenja, visokotlačno recirkulacijo izpušnih plinov, oljno črpalko z delovanjem po potrebi in nadalje razvito tehnologijo neposrednega vbrizgavanja goriva preko skupnega voda, elektromagnetne injektorje, ki zagotavljajo natančno odmerjanje goriva z največjim tlakom 2.000 barov.

Zraven optimizirane učinkovitosti tako motorja kot običajnega 8-stopenjskega menjalnika Steptronic, izboljšanih aerodinamičnih lastnosti in znatnega zmanjšanja mase limuzine v primerjavi z njenim predhodnikom prispevajo k doseganju ugodne vrednosti porabe goriva in emisij CO2. Zraven tega pa je vozilo BMW 520d EfficientDynamics Edition opremljeno s tehnologijo BMW BluePerformance, da bi še dodatno izboljšali vrednosti emisij, ki je zraven filtra za delce, oksidacijskega katalizatorja in katalizator za shranjevanje NOX opremljen tudi s katalizatorjem SCR s tehnologijo vbrizgavanja AdBlue za še dodatno zmanjševanje emisij dušika.

Storitev iskanja parkirnega mesta On-Street Parking Information v dodatnih modelih vozil BMW ter na voljo za dodatna mesta in kraje.
Od marca leta 2017 naprej bodo, zahvaljujoč inteligentnemu mreženju, vozniki v velikem številu modelov vozil BMW deležni ne le prometnih informacij v realnem času, temveč tudi pomoči pri iskanju parkirnega mesta v večjih mestih. Storitev Real Time Traffic Information (RTTI) iz paketa storitev BMW ConnectedDrive, ki je na voljo v kombinaciji z navigacijskim sistemom Professional, bo dopolnjena tudi z edinstveno funkcijo pomoči pri iskanju parkirnega mesta On-Street Parking Information. Podobno kot funkcija RTTI ta digitalna storitev uporablja inteligentno mreženje, da oceni razpoložljivost prostih parkirnih mest ob strani ceste, tako s pomočjo predhodno shranjenih kot trenutnih podatkov. Izračunana verjetnost za prosto parkirno mesto na cilju se vozniku prikaže z barvnimi oznakami na navigacijskem zemljevidu, ki je prikazan na nadzornem prikazovalniku.

V prihodnosti bo storitev On-Street Parking Information poskrbela, da bo iskanje parkirnega mesta veliko lažje v kar desetih nemških mestih. Zraven Münchna, Berlina, Hamburga, Kölna, Düsseldorfa, Frankfurta in Stuttgarta bo razpoložljivost parkirnih mest analizirana v realnem času tudi v Nürnbergu, Bremnu in Hannovru, in sicer od marca 2017 naprej. Funkcija, ki se je prvič v zgodovini pojavila v novem vozilu BMW serije 5 Limuzina, je zdaj na voljo za vse obstoječe modele vozil, z izjemo vozil BMW X1, BMW serije 2 Active Tourer in BMW serije Gran 2 Tourer.

Še bolj intuitiven: navigacijski sistem Professional z animiranimi gumbi, ki so razporejeni kot ploščice.
Najnovejše inovacije na področju koncepta prikaza in nadzora, ki so bile prvič predstavljene v novem vozilu BMW serije 5, bodo na voljo za dodatne serije vozil, in sicer od marca 2017 naprej. V povezavi z navigacijskim sistemom Professional bo nadzorni prikazovalnik sistema iDrive, zahvaljujoč na novo izboljšanemu grafičnemu prikazu, zagotovil še bolj intuitivno upravljanje v vozilih BMW serije 7 in BMW serije 6, pa tudi v vseh različicah vozil BMW M6. Zaslon v vozilu prikazuje menije v obliki vodoravno postavljenih gumbov s strukturo ploščic.

Teh šest gumbov, katerih vrstni red lahko voznik individualno nastavlja, je prikazanih v glavnem meniju na obeh straneh zaslona. To omogoča bolj udoben in hitrejši dostop do želenih vsebin. Nova menijska postavka so "Sporočila", ki omogočajo dostop do prejetih sporočil SMS in elektronske pošte, pa tudi do informacij o stanju delovanja vozila.

Te funkcije, ki so na voljo z izbiro menija, prikazujejo žive animirane grafike. Na primer, v pregledu in s pomočjo prikazanega odseka zemljevida gumb navigacijskega menija že prikazuje pot, po kateri vozilo trenutno potuje, medtem ko grafika menija razvedrilnih vsebin prikazuje naslov trenutno predvajane glasbe, vključno z naslovnico albuma, ali pa ime izbrane radijske postaje.

B M W serije 7 z dodatnimi asistenčnimi sistemi za voznika in Remote 3D View.
Od pomladi 2017 naprej bo na voljo še širša izbira asistenčnih sistemov za voznika, da bi v modelih vozil serije 7 zagotovili še večji užitek v vožnji ter večje udobje in varnost. Od marca 2017 naprej bodo sistemi vključeni v paket dodatne opreme Driving Assistant Plus. Vozniku omogočajo učinkovito pomoč v različnih situacijah in odpirajo pot k avtomatizirani vožnji. Na primer, asistenta pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, ki je prvič v zgodovini predstavljen v luksuznih limuzinah, bo dopolnil opozorilnik pri menjavi voznega pasu, ki se lahko uporablja pri vožnjo na avtocestah in drugih cestah z ločenimi smernimi vozišči. Pri hitrostih med 70 in 180 km/h lahko voznik aktivira opozorilnik pri menjavi voznega pasu na način, da drži ročico za smernike v položaju z enim dotikom. Senzorji sistema nato analizirajo situacijo na sosednjem cestišču. Če zaznajo, da je ta vozni pas prost in da se ne približujejo vozila z visoko hitrostjo, potem asistent pri krmiljenju udobno pomaga vozniku, da spremeni vozni pas.

Dodatek k paleti funkcij Driving Assistant Plus je sistem za preprečevanje trkov ActiveAssist. Če je treba izvesti hitro menjavo voznega pasu, da bi se izognili nenadni oviri na cestišču, zagotavlja pomoč pri krmiljenju pri hitrostih do 160 km/h.

Funkcija opozorila pred prečnim prometom, ki bo prav tako vključena v paket opreme od marca naprej, zagotavlja vizualne in zvočne signale, če bi prometni znaki, ki jih prepozna stereo kamera, kazali, da je voznik spregledal prednostno cesto. Nove funkcije Driving Assistant Plus dopolnjuje funkcija opozorila pred vožnjo v napačni smeri. Ta sistem analizira navigacijske podatke, da zagotovi informacije o nevarnih situacijah. Posreduje, kadar vozilo vozi v napačno smer v enosmerni ulici, krožna križišča ali vstope na avtoceste.

V povezavi s sistemom Surround View, funkcijo, ki zagotavlja pomoč s kombinacijo posnetkov kamer, ki so posneti iz različnih zornih kotov, ko vozilo manevrira v težavnih razmerah, bodo imeli vozniki vozila BMW serije 7 v prihodnosti dostop tudi do funkcije Remote 3D View, sistema Surroud View, ki jim omogoča stalen dostop do tridimenzionalnega posnetka svojega vozila in njegove okolice v živo, pri čemer se prenese na njihov pametni telefon s pomočjo funkcije BMW Connected.

Nova oprema za vozila BMW serije 3 in BMW serije 4: multifunkcijska instrumentna plošča.
Od marca 2017 naprej bo nova funkcija na področju tehnologije prikazov zagotovila še bolj intenzivno doživetje vožnje v modelih vozil BMW serije 3 in BMW serije 4, za katere bo v okviru dodatne opreme na voljo multifunkcijska instrumentna plošča. Popolnoma digitalni barvni TFT zaslon s tehnologijo Black Panel za kokpit zagotavlja prikaz informacij, pomembnih za vožnjo, v obliki, ki se lahko izbere individualno. Barvna shema, grafični prikaz in izbira vsebine se razlikujejo glede na način vožnje, ki je izbran s pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike.

V načinu vožnje COMFORT se na zaslonu prikaže običajna podoba štirih okroglih instrumentov s pomočjo ustrezne grafike. Funkcija povečave poudarja trenutno hitrost vožnje in hitrost motorja.

V načinu vožnje PRO ECO dodatne informacije o trenutni učinkovitosti porabe goriva nadomestijo števec vrtilne frekvence motorja. V načinu vožnje SPORT je trenutna hitrost digitalno prikazana v obliki velike osrednje slike, medtem ko je izbrana prestava prikazana v sredini števca vrtilne frekvence motorja.

Vozilo BMW serije 6 s prepoznavnimi poudarki v notranjosti in zunanjosti vozila.
Od pomladi leta 2017 naprej bodo na voljo nove in privlačne funkcije dodatne opreme tudi za vozilo BMW serije 6. Ta oprema, ki je na voljo izključno za vozila BMW serije 6 Coupé, BMW serije 6 Cabrio in BMW serije 6 Gran Coupé, poudarja športni značaj teh treh modelov vozil luksuznega razreda. Izbira barv karoserije bo dopolnjena s popolnoma novo različico kovinske barve Sonic Speed ​​Blue. V povezavi s paketom M Sport bodo na voljo tudi nova 20-palčna lita alu. M platišča v dvobarvni izvedbi, ki se ponašajo z obliko Double-spoke, značilno za M vozila, vključno s kombiniranimi pnevmatikami s praznovoznimi lastnostmi, prav tako pa tudi notranje obloge v videzu karbonskih vlaken.

Udobna, okolju prijazna in stroškovno učinkovita: storitev "Digital Charging Service" za avtomobile BMW i in BMW iPerformance.
Blagovna znamka BMW i je postala pionir na področju trajnostne individualne mobilnosti, ne zgolj zaradi revolucionarnih konceptov vozil in pogonskih tehnologij, temveč tudi zaradi številnih inovativnih storitev. Najnovejša inovacija na tem področju je omrežna storitev "Digital Charging Service" za inteligentno polnjenje visokonapetostne baterije, ki se nahaja v avtomobilih BMW i in BMW iPerformance. Tako je podjetje BMW Group prvi proizvajalec avtomobilov, ki ponuja sistem, ki med procesom polnjenja voznikom udobno pomaga pri uporabi ugodnih tarif električne energije oziroma pri zagotavljanju visokega deleža sončne energije, ki jo ustvarijo sami.

Da bi dosegli kar najboljšo stroškovno učinkovitost polnjenja, omrežna storitev "BMW Digital Charging Service" ne upošteva zgolj tarif z dinamično spremenljivo ceno podnevi, temveč tudi tiste, ki vključujejo vnaprej določene najvišje in najnižje cene. Zaradi tega je mogoče, na primer, kar najbolje izkoristiti posebno ugodne cene električne energije ponoči.

V povezavi z novo polnilno postajo BMW i Wallbox Connect lahko storitev "Digital Charging Service" optimizira tudi uporabo električne energije iz domačega sistema. V tem primeru se količina lokalno proizvedene sončne energije predvidi na osnovi podatkov o zmogljivosti sistema in trenutne vremenske napovedi. Na podlagi teh podatkov je mogoče ugotoviti tudi delež sončne energije, ki ni porabljen doma v času, ko se proizvaja, zaradi česar se lahko uporabi za mobilnost popolnoma brez emisij. Kot posledica tega so popolnoma električna in/ali hibridna vozila kar najbolje vključena v domače okolje in v individualni energetski koncept stranke.

Storitev "BMW Digital Charging Service" samodejno nastavi začetek in konec vsakega procesa polnjenja z namenom čim boljše stroškovne učinkovitosti oziroma porabe največjega deleža zelene elektrike. V procesu časovni razpored polnjenja vedno zagotavlja, da ima vozilo največjo zmogljivost baterije ob želenem času odhoda in da je tudi notranjost vozila v celoti klimatizirana. Edinstvena storitev je sestavni del storitev BMW ConnectedDrive in je na voljo za vse avtomobile BMW i in BMW iPerformance.

Nova lita alu. platišča za vozila BMW X5 in BMW X6.
Spomladi leta 2017 bo nabor dodatne opreme, ki je tovarniško na voljo za modele vozil BMW X5 in BMW X6, prvič v zgodovini vključeval tudi 21-palčna lita alu. platišča, ki so bila prej na voljo zgolj in izključno iz nabora originalne dodatne opreme BMW. M lita alu. platišča, ki se ponašajo z obliko Double-spoke in dvobarvnim videzom s poliranimi vilicami ter so opremljena s kombiniranimi pnevmatikami s praznovoznimi lastnostmi. Na voljo so v povezavi s paketom M Sport za vse modelne različice vozil, z izjemo vozil BMW X5 sDrive25d, BMW X5 xDrive25d in BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW X5 M in BMW X6 M sta zdaj v okviru osnovne opreme opremljena z navigacijskim paketom ConnectedDrive.
Od pomladi 2017 naprej bo nabor osnovne opreme za vozila BMW X5 M in BMW X6 M dopolnjen z navigacijskim paketom ConnectedDrive, ki vključuje tudi komfortno telefonijo z brezžičnim polnjenjem mobilnega telefona. Med drugim vključuje tudi navigacijski sistem Professional, držalo za pametni telefon, s katerim je omogočeno induktivno polnjenje mobilnega telefona, storitev RTTI, vključno z On-Street Parking Information, dostopno točko WiFi, storitve ConnectedDrive, Concierge Services in Remote Services.

 

Kontakt za medije:
Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija
Maja Ilec
Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com
Telefon: 00386 1 586 73 74

 BMW Group
BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

V 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2015 je znašal 9,22 milijarde evrov ob dohodkih 92,18 milijaarde evrov. 31. decembra 2015 je BMW Group zaposloval 122.244 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava