Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novi BMW i3 in BMW i3s.

Vozilo BMW i3 kaže pot v novo dobo mobilnosti. Po vsem svetu je vozilo priznano kot simbol užitka v vožnji, trajnosti in inteligentne povezljivosti v urbanem prometnem okolju, zaradi česar je postalo najbolje prodajano električno vozilo premijskega kompaktnega razreda. Recept za uspeh vozila BMW i3 pa je sedaj nadalje izboljšan, ne le zahvaljujoč svežim oblikovnim poudarkom, najmodernejši opremi in novim digitalnim storitvam, ampak tudi zaradi ponudbe nove različice modela.

I01
·
BMW i Automobiles
·
BMW i3
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~1,27 MB)
  
Photos(303x, ~1,96 GB)
  More below article text

Vozilo BMW i3 kaže pot v novo dobo mobilnosti. Po vsem svetu je vozilo priznano kot simbol užitka v vožnji, trajnosti in inteligentne povezljivosti v urbanem prometnem okolju, zaradi česar je postalo najbolje prodajano električno vozilo premijskega kompaktnega razreda. Recept za uspeh vozila BMW i3 pa je sedaj nadalje izboljšan, ne le zahvaljujoč svežim oblikovnim poudarkom, najmodernejši opremi in novim digitalnim storitvam, ampak tudi zaradi ponudbe nove različice modela. Ob boku nove izdaje prvega premijskega vozila, ki je bilo od vsega začetka zasnovano za električno mobilnost, se kupcem premierno predstavlja vozilo BMW i3s. Z večjo močjo, tehnologijo podvozja, ki je posebna za model, opazno boljšimi kvalitetami dinamične vožnje in lastnimi oblikovnimi poudarki povzroči zelo intenzivno mešanico edinstvenega športnega užitka v vožnji, povezanega z električnimi vozili podjetja BMW Group. S ponudbo premijske kakovosti, povsem električnega voznega doživetja, ki pomeni vožnjo brez lokalnih emisij, in čisto nove stopnje tehnologije povezljivosti predstavljata oba modela prihodnost urbane mobilnosti.

 

Vozilo BMW i3 kraljuje kot najbolje prodajano premijsko električno vozilo v svojem razredu od leta 2014, ne le v Evropi, ampak tudi drugod po svetu. V Nemčiji je po statistikah novih registracij na vrhu za celoten segment električnih vozil, prav tako od leta 2014. Za takšno popularnost BMW i niso kriva le vizionarska električna vozila in genialno oblikovanje, ampak tudi inovativne rešitve mobilnosti in revolucionarna nova oblika premijskega značaja, kjer je trajnost na prvem mestu. S ponudbo takšnih izdelkov in sočasnim prevzemanjem vseobsežnega pristopa, ki upošteva celoten življenjski cikel – od proizvodnje surovin prek izdelovanja in rabe vozil do končnega recikliranja – se je podznamka BMW i uveljavila kot pionir revolucionarne mobilnosti.

 

Elektromotor BMW eDrive z različno izhodno močjo, visokonapetostna baterija s kapaciteto 94 Ah/33 kWh in dodatno razpoložljiv bencinski motor, to je Range Extender.

 

Vozno doživetje v modelih BMW i igra pomembno vlogo pri vedno večji privlačnosti in popularnosti električne mobilnosti. V okviru sistematičnih izboljšav omogoča tehnologija BMW eDrive na krovu novih vozil BMW i3 in BMW i3s, da vozniki uživajo mobilnost brez emisij s čudovitim razvojem moči, učinkovito rabo energije in optimiziranim dosegom za vsakodnevno praktičnost, ki celo presega zahteve izključno mestnega potovanja. Oba modela črpata svojo energijo iz visokonapetostne litij-ionske baterije, ki jo je razvilo podjetje BMW Group, s kapaciteto 94 amperskih ur (Ah) oziroma 33 kilovatnih ur (kWh). Bencinski motor, to je Range Extender, se lahko za obe novi vozili BMW i3 in BMW i3s naroči dodatno.

 

Novi vozili BMW i3 in BMW i3s bosta doživeli svetovno premiero na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu, ki se bo odvijal v mesecu septembru 2017. Prihod na svetovni trg bo sledil v mesecu novembru 2017.

 

Oblika: športni videz.

Novi vozili BMW i3 in BMW i3s imata zelo dinamičen značaj po standardih premijskega kompaktnega električnega vozila in celo kopico oblikovnih poudarkov, ki to zelo nazorno izražajo na njunem zunanjem videzu. Nezamenljivo avantgardno oblikovanje, ki je že pobralo nagradi "iF gold award" za produktno oblikovanje in "World Car Design of the Year award" skupaj z drugimi priznanji, je sedaj še izboljšano z množico oblikovnih nadgradenj, ki jasno odražajo športno in vznemirljivo vozno doživetje.

 

Prepoznavni znak BMW i Black Belt, ki se razteza od sprednjega pokrova in strehe do zadka vozila, je sedaj dopolnjen z A-stebričkoma in strešnimi linijami, ki imajo ravno tako črn končni premaz. Obseg barvnih odtenkov za preostale elemente karoserije je bogatejši za dve kovinski lakiranji, to sta Melbourne Red in Imperial Blue. Poleg obeh novosti lahko kupci izbirajo tudi med nekovinskima lakoma Capparis White in Fluid Black ter še dvema kovinskima lakoma Protonic Blue in Mineral Grey.

 

Prenova podaljšanega odbijača spredaj in zadaj je posvetila posebni poudarek širini vozila, ki sporoča, kako športno se peljeta oba modela in kako zanesljiva je njuna lega na cesti. Okrasna letev kromiranega videza se razteza prek celotne širine zadka, medtem ko umestitev značk modela in eDrive na skrajnih vogalih vrat prtljažnika še dodatno krepi občutek širine.

 

Novi vozili BMW i3 in BMW i3s sta standardno opremljeni z LED žarometi, ki vključujejo LED žarnice za zasenčeno in dolgo luč, pa tudi za dnevne luči. LED tehnologijo vključujeta tudi prenovljena smernika, ki sta v obliki horizontalnih letvic integrirana v podaljšanem sprednjem odbijaču. To pomeni, da so LED diode sedaj v rabi za vse funkcije luči tudi na sprednji strani vozila, kot to že velja za enoti zadnjih luči, ki sta prekriti s steklom Novo vozilo BMW i3: novi oblikovni poudarki za občutek športne elegance.

Premišljena evolucija oblikovanja zunanjosti ni pripomogla le k premiku športnih referenc novega vozila BMW i3 bolj v ospredje, ampak hkrati poudarja tudi njegovo prefinjeno eleganco. Sprednji odbijač je v celoti lakiran v barvi karoserije in ima črno obrobo v obliki črke U, ki krepi navzočnost vozila pri pogledu od spredaj. Ko se pogled usmeri proti zadku, povzročijo močno izoblikovani obrisi in barvni kontrast med črno obrobo in vložkom v barvi karoserije energetski in zelo izrazen videz.

 

Poudarek strešne linije srebrne barve za novo vozilo BMW i3 vnaša dodatno mero elegance in dinamike. Medtem ko se razteza proti zadku, pritegne pozornost na oblikovni poudarek Stream Flow, ki označuje značilen obris stranskih oken.

 

Novo vozilo BMW i3s: športnik po duši.

Novo vozilo BMW i3s vključuje vrsto posebnih oblikovnih elementov, ki poudarjajo zelo dinamičen značaj. Oba podaljšana odbijača sta opazna zaradi svojih močno izoblikovanih kontur, ki so značilne za model. Spredaj imata vložek na odbijaču in obroba v obliki črke U, ki ga obkroža, črn končni premaz. Stranska dela podaljšanega sprednjega odbijača imata na svojem spodnjem robu okrasni letvi v barvi BMW i Blue ali Frozen Grey, ki dodatno poudarjata širino vozila. Poudarek na zaprti ledvički BMW vozila BMW i3s je prav tako lakiran v črni barvi visok sijaj, kar daje ledvički večji in izrazitejši videz. Podaljšan zadnji odbijač novega vozila BMW i3s je prav tako sestavljen iz individualno oblikovanih kontur, medtem ko črna obroba uokvirja zelo širok vložek v barvi karoserije. Na novem vozilu BMW i3s ima poudarek strešne linije enak končni premaz v črni barvi visok sijaj kot A-stebrička.

 

Novo vozilo BMW i3s je standardno opremljeno s športnim podvozjem, ki vključuje 10 milimetrov nižjo lego. Dodatnih 40 milimetrov kolotečine v primerjavi z vozilom BMW i3 dobi še večji pomen s črnimi obrobami na kolotekih. Novo vozilo BMW i3s je na voljo z ekskluzivnimi 20-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči oblike Double-spoke, ki so 20 milimetrov širša od predhodno razpoložljivih različic. Kupci jih lahko naročijo v dvobarvni izvedbi in v barvi Jet Black.

 

Notranjost: odličen občutek prostornosti in trajnostni materiali.

Podobno kot oblika zunanjosti, je tudi oblikovanje notranjosti novih vozil BMW i3 in BMW i3s ukoreninjeno v originalni arhitekturi vozila LifeDrive. Potniška celica iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP), zbuja čudovit občutek prostornosti, kjer prevladuje izredna lahkost. Princip oblikovanj obeh štirisedežnih modelov je zastavljen tako, da ne vključuje niti fiksnih B-stebričkov niti tunela menjalnika. Vrata, ki se odpirajo protismerno, omogočajo potnikom, da vstopajo in izstopajo z največjo lahkoto.

 

Izvedbe opreme Loft, Lodge in Suite so za novi vozili BMW i3 in BMW i3s na voljo kot alternative standardni različici Atelier. Možnost oblikovanja notranjosti Lodge obsega nove prevleke za sedeže v barvi Solaric Brown, ki so narejene iz naravno strojenega usnja s pomočjo uporabe ekstrakta oljčnih listov in strižene volne. Dejstvo, da prištevata vozili BMW i3 in BMW i3s trajnost med svoje premijske značilnosti, se kaže tudi skozi preostale materiale, ki so jih inženirji izbrali zanju, vključno z reciklirano plastiko, obnovljivimi materiali, naravnimi vlakni in nebeljenim lesom evkalipta z odprtimi porami. Več kot 80 odstotkov površin, ki so vidne potnikom, je izdelanih iz recikliranih materialov ali obnovljivih virov. Nova možnost modrega varnostnega pasu prinaša v notranjost barvno popestritev v značilnem slogu blagovne znamke. Vozilo BMW i3s pa vse to dopolni še s posebnim napisom modela na sprednjih predpražnikih.

 

Užitek za volanom brez emisij: intenzivnejše doživetje kot kadar koli prej, odslej z dvema možnostma izhodne moči.

Sinhronski elektromotor, ki poganja novo vozilo BMW i3, proizvede največjo moč 125 kW/170 KM. Njegov največji navor znaša 250 Nm in je na voljo takoj z mesta, kar je običajna lastnost elektromotorjev. To pomeni, da vsak pritisk pedala za vožnjo v trenutku sprosti vznemirljivo potisno silo. Elektromotor razvije stopnjo zmogljivosti, kot jo vozniki upravičeno pričakujejo od znamke BMW prek brezstopenjskega avtomatskega menjalnika, kjer linearni razvoj moči vzpostavi hitrost vozila na značilno dinamičen način. Novo vozilo BMW i3 pospeši od 0 do 100 km/h v 7,3 sekunde. Njegova največja hitrost je omejena na 150 km/h.

 

Visokonapetostna litij-ionska baterija, ki je nameščena nizko v podu vozila, omogoča doseg od 290 do 300 kilometrov* v skladu s preskusnim ciklom NEDC, od 235 do 255 kilometrov** v skladu s preskusnim ciklom WLTP in do

200 kilometrov*** pri vsakodnevni uporabi. Kombinirana poraba električne energije novega vozila BMW i3 v skladu s preskusnim ciklom NEDC se giblje med 13,6 in 13,1 kWh na 100 kilometrov*.

 

Prenos izvrstne vozne dinamike v segment električnih vozil, vključno s takojšnjim največjim navorom, odlično trakcijo in natančno nadzorovanimi zdrsi.

Agilne vozne lastnosti vozila BMW i3 so še izboljšane z optimiziranim sistemom dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC). Obsežno prenovljen sistem za nadzor oprijema s hitrejšim odzivanjem jamči samozavestno obnašanje vozila med vožnjo v vseh voznih razmerah. Vozilo BMW i3 sedaj vključuje, globalno gledano, edinstveno obliko omejitve hitrosti, merjene na kolesu, kar pomeni izboljšano vožnjo naravnost tako pri dinamičnem pospeševanju, kot pri močnem regenerativnem zaviranju. Opazno je izboljšana tudi trakcija pri vožnji na snegu in mokrih cestah. Način DTC (dinamični nadzor oprijema) sedaj spodbuja agilnost pri višjih hitrostih in med športno vožnjo skozi ovinke, omogoča pa celo zmerne in varno nadzorovane zdrse, ko se zmanjšajo stopnje oprijema.

 

Novo vozilo BMW i3s nudi še bolj športno interpretacijo neslišne mobilnosti brez lokalnih emisij in vključuje visokozmogljiv elektromotor s 135 kW/184 KM, ki proizvede največji navor 270 Nm. Njegov nadgrajen pogonski sistem obsega spremenjeno krmiljenje motorja in posebne stožčaste kotalne ležaje, ki se uporabljajo za nadaljnjo optimizacijo razvoja moči in zmogljivostni karakteristični diagram pri višji vrtilni frekvenci. Na zgornji meji vrtilne frekvence motorja nudita moč in navor nadalje razvitega pogonskega sistema do 40 % izboljšanje za vozilo BMW i3.

 

Poleg tega ima novo vozilo BMW i3s tudi športno podvozje s posebej razvitimi vzmetmi, blažilniki in prečnimi stabilizatorji. Vozniki lahko izberejo način SPORT prek stikala za uravnavanje vozne dinamike. Ta sproži bolj neposredno odzivnost pedala za vožnjo in natančnejše karakteristike krmiljenja, da se bolj poudari športna narava vožnje.

 

Dovolj je že 6,9 sekunde, da novo vozilo BMW i3s zdrvi mimo znamke 100 km/h na svoji poti do največje hitrosti 160 km/h. V skladu s preskusnim ciklom NEDC znaša njegova kombinirana poraba električne energije 14,3 kWh na 100 kilometrov*. Njegov električni doseg sega do 280 kilometrov* (v skladu s preskusnim ciklom NEDC) oziroma med 235 in 245 kilometri** (v skladu s preskusnim ciklom WLTP) ter do 200 kilometrov*** v okviru vsakodnevne uporabe.

 

Dvovaljni bencinski motor, tako imenovani Range Extender, z 28 kW/38 KM je na voljo za obe novi vozili BMW i3 in BMW i3s v ponudbi dodatne opreme. Motor poganja generator, ki proizvaja zahtevano moč, medtem ko vzdržuje stalno raven napolnjenosti visokonapetostne baterije. S tem se skupni doseg vozila pri vsakodnevni uporabi poveča za 150 kilometrov, s čemer se z okoli 180 kilometrov povzpne na največ 330 kilometrov***. Povsem električni doseg novega vozila BMW i3 z Range Extender znaša 225 do 235 kilometrov* (v skladu s preskusnim ciklom NEDC) in 190 do 200 kilometrov** (v skladu s preskusnim ciklom WLTP). Ustrezne vrednosti za novo vozilo BMW i3s z Range Extender znašajo 220 kilometrov

 

Po preskusnem ciklu NEDC porabi vozilo BMW i3 z Range Extender na 100 kilometrov 11,9 do 11,5 kWh električne energije in 0,6 lita bencina (emisije CO2: 14 –13 g/km)*. Po istem preskusnem ciklu porabi novo vozilo BMW i3s z Range Extender na 100 kilometrov 12,5 kWh električne energije in

0,7 lita bencina (emisije CO2: 14 g/km)*.

 

Obsežna ponudba asistenčnih sistemov za voznika: parkirni asistent in asistent pri zastoju prevzameta nadzor nad krmiljenjem.

Asistenčni sistemi za voznika, ki so na voljo za novi vozili BMW i3 in BMW i3s, olajšajo delovno obremenitev voznika in nudijo podporo v različnih prometnih situacijah, prav tako pa pomagajo z vzdolžnim in prečnim nadzorom vozila. Dodatno razpoložljiv paket parkirne asistence vključuje nadzor razdalje pri parkiranju (PDC), vzvratno kamero in funkcije parkirnega asistenta. Ko je izbrano primerno parkirno mesto vzporedno s cestiščem, prevzame parkirni asistent nadzor nad pedalom za vožnjo, zaviranjem, izbiro prestave in krmiljenjem.

 

Paket opreme Driving Assistant Plus, ki je prav tako na voljo v ponudbi dodatne opreme, vključuje opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu, informacije o omejitvi hitrosti, proaktivnega asistenta za predvidevanje poti, aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go in asistenta pri zastoju, ki ne vzdržuje le varne razdalje do spredaj vozečega vozila v počasi premikajočem se prometu do hitrosti 60 km/h, ampak prav tako ohranja vozilo znotraj voznega pasu. Sistem se opira na oznake voznega pasu, širino ceste in spredaj vozeča vozila.

 

Nadalje razvit sistem iDrive, BMW i ConnectedDrive z navigacijskimi funkcijami in storitev On-Street Parking Information, posebej razvita za električno mobilnost.

Obe novi vozili BMW i3 in BMW i3s sta na voljo s posodobljeno različico operacijskega sistema iDrive, ki nudi intuitivni vmesnik za upravljanje številnih funkcij vozila, informacijo-razvedrilnih vsebin in funkcij za komunikacijo ter navigacijo. V vozilih, ki so opremljena z navigacijskim sistemom Professional, ima nadzorni prikazovalnik diagonalo zaslona 10,25 palcev in izboljšano ločljivost 1.440 × 540 slikovnih točk. Glavni meni je predstavljen v obliki horizontalno razporejenih ploščičnih menijev z vsebino v živo. Dodatno pa je bil izpopolnjen tudi sistem glasovnega upravljanja. S pomočjo razumevanja naravnega jezika se lahko izgovorjeni ukazi izvršijo hitreje in bolj natančno, npr pri iskanju glasbe in telefonskih številk ali nareku elektronske pošte in SMS-ov. Na seznamu možnosti je novost tudi predpriprava Apple CarPlay. Ta omogoča, da se aplikacije za pametni telefon brezhibno integrirajo v operacijski sistem vozila.

 

Nadalje razširjena ponudba BMW i ConnectedDrive, ki je edinstvena v konkurenčnem okolju, zagotavlja inteligentno povezljivost s pomočjo storitev, ki so posebej prilagojene električni mobilnosti. Digitalna storitev iskanja On-Street Parking Information, ki je sedaj prvič na voljo v vozilu BMW i3, se lahko uporablja skupaj s sistemom Real Time Traffic Information, če je v vozilu na voljo navigacijski sistem Professional. Javno dostopne polnilne postaje in informacije o njihovi zasedenosti se lahko prav tako prikažejo na zemljevidu navigacijskega sistema. Če je aktivirano vodenje do cilja, se podatki o poti uporabijo za izračun prikazanega dosega v kombiniranem instrumentu kolikor je mogoče natančno. Zemljevid dosega nudi vizualno predstavitev trenutnega dosega delovanja. Prav tako je mogoč prikaz treh različnih dosegov, dosegljivih z vsakim izmed načinov, ki se izberejo prek stikala za uravnavanje vozne dinamike. BMW i-specifične funkcije navigacije obsegajo kombinirano vodenje do cilja, ki uporabniku omogoča, da lahko hitro in učinkovito doseže svoj cilj s pomočjo časovnega razporeda in povezav lokalnega javnega prevoza. Redne, samodejne posodobitve navigacijskih podatkov v vozilu BMW i3 se sedaj s pomočjo mobilnega omrežja izvajajo po zraku (over the air).

 

Paket novih storitev, ki je bil pod krovnim izrazom BMW Connected+ predstavljan v mesecu juliju 2017, omogoča zelo prilagojeno in bolj

neposredno prikazovanje informacij v vozilu. Vse digitalne storitve iz BMW Connected in BMW Connected+**** bodo na voljo tudi v vozilih BMW i3 in BMW i3s. Mednje sodijo inteligentno načrtovanje poti vključno s postanki na polnilnih mestih ali bencinskih servisih (Send my Routes to Car), deljenje trenutne lokacije vozila prek SMS-a in neposredne povezave (Share Live Trip Status), prilagojeni prikaz pomembnih informacij v vozilu (BMW Onboard), brezhibni prenos navodil za načrtovanje poti na pametni telefon ali uro uporabnika, ko je vozilo parkirano (Navigate Door-to-Door), in neposredno sinhroniziranje stikov in naslovov v navigacijski sistem (My Destinations).

 

BMW Digital Charging Service omogoča inteligentno polnjenje****.

BMW Digital Charging Service prinaša uporabnikom prihodnost polnjenja že danes. BMW ConnectedDrive in portal BMW ConnectedDrive spremenita polnjenje v digitalno doživetje. S tem sta vozili BMW i3 in BMW i3s odlično integrirani v uporabnikov pametni ekosistem. To strankam BMW omogoča, da si optimizirajo stroške polnjenja, da kar najbolj izkoristijo lastno proizvedeno sončno energijo za polnjenje in celo zaslužijo denar z integracijo v pametno omrežje. Enostavnost uporabe storitve – s pomočjo pametnega telefona prek BMW Connected ali osebnih računalnikov in tablic prek portala BMW ConnectedDrive Portal – prav tako olajša popolnoma pregledno, trajnostno rabo obnovljive energije. S predstavitvijo svoje edinstvene storitve BMW Digital Charging Service, je postal BMW prvi proizvajalec avtomobilov na svetu, ki je povezal električno mobilnost z digitalnimi svetovi svojih strank.

 

360° ELECTRIC: novi polnilni kabel in BMW i Wallbox Connect.

360° ELECTRIC povzema ponudbo izdelkov in storitev, ki naredijo električno mobilnost udobno, vsakodnevno doživetje. Funkcionalnost standardnega polnilnega kabla, ki je priložen novemu vozilu BMW i3s, je izpopolnjena in po novem vključuje senzor temperature. Polnjenje doma je uporabniku prijazno zahvaljujoč polnilni postaji BMW i Wallbox, ki lahko v svoji nedavni inkarnaciji polni visokonapetostno baterijo z močjo 11 kW. S tem se v manj kot treh urah v baterijo prenese dovolj energije za električni doseg približno 180 kilometrov – kar je petkrat hitreje od standardnega polnilnega kabla. Nova polnilna postaja BMW i Wallbox Connect nudi razširjeno funkcionalnost globalno edinstvene BMW Digital Charging Service, kar omogoča inteligentno polnjenje pri optimalni stroškovni učinkovitosti, medtem ko lahko stranke kar najbolj izkoristijo lastno proizvedeno sončno energijo. Postopek polnjenja je mogoče nadzorovati tudi prek aplikacije za pametni telefon in upravljati uporabo s pomočjo dostopovne kartice. Vozniki z registrirano kartico ChargeNow imajo neomejen dostop do največjega omrežja javnih polnilnih postaj na svetu.

 

BMW i je prvi združil električni užitek v vožnji z integriranim trajnostnim konceptom in najmodernejšo tehnologijo eDrive.

BMW i orje ledino, ko je govor o oblikovanju prihodnosti trajnostne osebne mobilnosti. Njegov celostni koncept se osredotoča na odgovorno rabo virov in vključuje pametno izbiro materialov ter inovativne storitve mobilnosti ob boku vožnje brez emisij. Vozilo BMW i3 nudi zares veliko užitka v vožnji in spremeni vsak izlet po mestnih ulicah v nepozabno naelektreno doživetje. Genialna oblika vozila BMW i3 izraža novi slog, medtem ko takojšnja največja moč pogonskega sistema kaže na začetek nove dobe mobilnosti.

 

Arhitektura vozila je bila od vrha do tal oblikovana z električno mobilnostjo v mislih. Njegova tehnologija BMW eDrive pa nudi razvoj moči in učinkovitost, ki jima drugi proizvajalci ne pridejo blizu. Vse to dela vozilo BMW i3 revolucionarno in atraktivno. Združitev najmodernejših

tehnoloških inovacij z evolucijskim razvojem oblikovanja vozila in širitve ponudbe modelov prinaša dodatno spodbudo za ohranjanje primata podjetja BMW na področju premijske električne mobilnosti. Značajska profila novih vozil BMW i3 in BMW i3s sta osredotočena na užitek v vožnji odločneje kot kadar koli prej, zaradi česar imata vse potrebne sestavine, da okrepita svoj vodilni položaj in spišeta novo poglavje zgodbe o uspehu BMW i

 

 

 

*Vrednosti porabe goriva, emisij in dosegov, ki so določene v skladu s preskusnim ciklom NEDC, se lahko razlikujejo glede na velikost izbranih pnevmatik.

** Dosegi so določeni v skladu s preskusnim ciklom WLTP in se lahko razlikujejo glede na velikost izbranih pnevmatik in stopnje opreme.

*** Vrednosti v skladu z meritvami dosega BMW v okviru vsakodnevne uporabe v poseljenem območju in pri zunanjih temperaturi: 20 °C, ogrevanje/klimatska naprava, predkondicioniranje, način vožnje COMFORT. Doseg je odvisen od različnih dejavnikov. Predvsem od: osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature in predkondicioniranja.

Vse vrednosti, ki se nanašajo na zmogljivost, porabo, emisije in doseg so začasne.

**** Storitev še ni v celoti na voljo za slovenski trg.

 

Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. 

 

 

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava