Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Posodobitev modelov in druge novosti vozil BMW, jesen 2017.

Nove različice motorjev za nova vozila BMW serije 5 Touring, BMW serije 6 Gran Turismo in BMW X3 – vozilo BMW X3 z ekskluzivnimi možnostmi opreme za zunanjost in notranjost iz BMW Individual – nova platišča za vozilo BMW X1 – BMW Connected+ z novimi prilagojenimi storitvami – Microsoft Office 365 z možnostjo Skype for Business v okviru novih storitev BMW Connected – možnost uporabe On-Street Parking Information v drugih mestih.

G31
·
G32
·
G01
·
F49
·
Touring
·
Serija 5
·
Gran Turismo
·
Serija 6
·
X3
·
X1
·
Tehnologija
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~129,33 KB)
  
Photos(7x, ~43,5 MB)

München. Vzporedno z začetkom največje modelske ofenzive v zgodovini blagovne znamke, podjetje BMW Group prav tako širi privlačnost in raznovrstnost znotraj ponudbe obstoječih serij, in sicer z množico novosti, ki bodo kupcem na voljo od jeseni 2017. Od meseca novembra 2017 bosta na voljo novi vozili BMW M550d xDrive Touring (kombinirana poraba goriva: 6,7 – 6,4 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 176 – 168 g/km) in BMW 640d xDrive Gran Turismo (kombinirana poraba goriva: 6,2 – 5,8 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 163 – 153 g/km), medtem ko bosta od meseca decembra 2017 prav tako na voljo dva nova bencinska motorja za novo vozilo BMW X3. Poleg tega bo izbira posebne opreme za novo vozilo BMW X3 dopolnjena z ekskluzivnimi izdelki za zunanjost in notranjost iz programa BMW Individual.

Vozilo BMW X1 xDrive20d (kombinirana poraba goriva: 4,8 – 4,7 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 127 – 123 g/km) bo v prihodnje standardno opremljeno z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. Od meseca novembra 2017 bo ponudba dodatnih lahkih aluminijastih platišč za kompaktno športno terensko vozilo bogatejša za pet novih oblikovnih možnosti. Poleg predstavitve možnosti opreme BMW Connected Services Microsoft Office 365 s funkcijo Skype for Business, bo posodobitev BMW Connected+** z novimi prilagojenimi storitvami digitalne mobilnosti zagotovila nadaljnji napredek na področju inteligentnega omrežja. Od jeseni 2017 pa se bo povečalo tudi število mest, kjer bo možna uporaba digitalne storitve iskanja prostih parkirnih mest, to je On-Street Parking Information.

 

Novi model BMW M Performance: BMW M550d xDrive Touring ima vgrajen najmočnejši šestvaljni dizelski motor na svetu.

Od meseca novembra 2017 bo vozni park posebej športnih avtomobilov BMW M Performance dopolnjen z neverjetno močno, a hkrati tudi izjemno učinkovito modelno različico novega vozila BMW serije 5 Touring. Novo vozilo BMW M550d xDrive Touring bo imelo vgrajen najmočnejši šestvaljni dizelski motor na svetu. Tehnologija M Performance TwinPower Turbo, ki jo uporablja 3,0-litrska vrstna šestvaljna pogonska enota, vključuje večstopenjsko polnjenje s štirimi turbopolnilniki in vbrizgavanje goriva prek skupnega voda z največjim tlakom več kot 2.500 barov. Največja izhodna moč 294 kW/400 KM in največji navor 760 Nm sta na voljo med 2.000 in 3.000 vrtljaji na minuto, kar zagotavlja spontano odzivnost in neprekinjen razvoj moči v vseh območjih vrtilne frekvence.

Vozilo BMW M550d xDrive Touring prenaša svojo izjemno moč motorja na cesto prek 8-stopenjskega športnega menjalnika in inteligentne tehnologije štirikolesnega pogona s poudarkom na zadnjem kolesnem paru, medtem ko pospeši od nič do 100 km/h v le 4,6 sekunde. Zelo športen dizelski motor pa ne prepriča samo z neverjetno odzivno zmogljivostjo, ampak tudi z občudovanja vredno ekonomičnostjo porabe goriva. Kombinirana poraba goriva novega vozila BMW M550d xDrive Touring leži med 6,7 in 6,4 litra na 100 kilometrov, z vrednostmi emisij CO2 176 do 168 gramov na kilometer (vrednosti veljajo v skladu s preskusnim ciklom EU in so odvisne od izbrane velikosti pnevmatik).

V ponudbi osnovne opreme za vozilo BMW M550d xDrive Touring bodo med drugim na voljo tudi M športno podvozje, integralno aktivno krmiljenje in posebna oprema za zunanjost in notranjost, značilna za model. 19-palčna M lahka aluminijasta platišča s kombiniranimi pnevmatikami in M športnim zavornim sistemom pa bodo postavila piko na i dinamičnemu značaju modela BMW M Performance.

  

Superiorno in učinkovito: novo vozilo BMW 640d xDrive Gran Turismo.

Od meseca novembra 2017 se bo v okviru modelske serije novega BMW serije 6 Gran Turismo začela proizvodnja druge dizelske različice motorja. Novo vozilo BMW 640d xDrive Gran Turismo združuje športno zmogljivost in odlično potovalno udobje z visoko stopnjo učinkovitosti. Njegov 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo vključuje večstopenjsko turbinsko polnjenje s spremenljivo geometrijo sesalnega voda za optimalno polnjenje pri visokem in nizkem tlaku te neposredno vbrizgavanje goriva prek skupnega voda. Motor razvije 235 kW/320 KM in največji navor 680 Nm.

V kombinaciji z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic in inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona xDrive, močan dizelski motor omogoča novemu vozilu BMW 640d xDrive Gran Turismo, da pospeši od 0 do 100 km/h v 5,3 sekunde. Kombinirana poraba goriva leži med 6,2 in 5,8 litra na 100 kilometrov, z vrednostmi emisij CO2 163 do 153 gramov na kilometer (vrednosti veljajo v skladu s preskusnim ciklom EU in so odvisne od izbrane velikosti pnevmatik).

 

Vozilo BMW X3: na trg prihaja z dvema dodatnima motorjema in posebno opremo iz BMW Individual.

V mesecu decembru 2017, le nekaj tednov po prihodu na trg novega vozila BMW X3, bosta v ponudbi pogona na voljo dva nova štirivaljna bencinska motorja. Poleg tehnologije BMW TwinPower Turbo s turbopolnilnikom TwinScroll, neposrednega vbrizgavanja bencina, popolnoma spremenljivega krmiljenja ventilov VALVETRONIC in spremenljivega krmiljenja odmikalne gredi, to je dvojni VANOS, se oba 2,0-litrska motorja prav tako odlikujeta z izpopolnjeno lahko konstrukcijo in novim sistemom enkapsulacije motorja za optimizacijo zvočne izolacije in obnašanja segrevanja. Standardno sta kombinirana z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic in inteligentno tehnologijo štirikolesnega pogona BMW xDrive.

Motor, ki je vgrajen v novem vozilu BMW X3 xDrive20i, razvije največjo moč 135 kW/184 KM in največji navor 290 Nm. Športne značilnosti vozila so izražene s pospeškom od 0 do 100 km/h v 8,3 sekunde, izjemno ekonomično povprečno porabo goriva med 7,3 in 7,1 litra na 100 kilometrov ter vrednostjo emisij CO2 168 do 163 gramov na kilometer. Drugi bencinski motor pa razvije največjo moč 185 kW/252 KM in 350 Nm navora, kar novemu vozilu BMW X3 xDrive30i omogoča, da pospeši od 0 do 100 km/h v 6,3 sekunde. Kombinirana poraba goriva leži med 7,3 in 7,2 litra na 100 kilometrov, z vrednostmi emisij CO2 168 do 164 gramov na kilometer (vrednosti veljajo v skladu s preskusnim ciklom EU in so odvisne od izbrane velikosti pnevmatik).

Prestiž in ekskluzivnost, ki je dodana značaju novega vozila BMW X3, je prav tako izražena z obsežno ponudbo izdelkov iz programa BMW Individual. Lakiranje zunanjosti v kovinski barvi Sun Stone iz linije BMW Individual poudarja močno oblikovane površine športnega terenskega vozila na najbolj impresiven način. Prefinjen ambient v notranjosti pa povzročijo usnje Merino z razširjenim oblazinjenjem iz BMW Individual, ki je na voljo v barvnih kombinacijah Fiona Red/Black, Ivory White in Tartufo, vratni pragovi z letvami z napisom BMW Individual in notranje okrasne obloge v črnem laku Piano visok sijaj, prav tako iz programa BMW Individual.

 

Vozilo BMW X1 xDrive20d odslej standardno z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic in novimi platišči.

Od meseca novembra 2017 bo štirivaljni motor z največjo močjo 140 kW/190 KM v vozilu BMW X1 xDrive20d standardno opremljen z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic, kar bo kompaktnemu SAV-u omogočilo pospešek od 0 do 100 km/h v 7,9 sekunde. Povprečna poraba goriva vozila BMW X1 xDrive20d se giba med 4,8 in 4,7 litra na 100 kilometrov, z vrednostmi emisij CO2 od 127 do 123 gramov na kilometer (vrednosti veljajo v skladu s preskusnim ciklom EU in so odvisne od izbrane velikosti pnevmatik).

Poleg tega bo razširjena tudi dodatna ponudba lahkih aluminijastih platišč za vozilo BMW X1. Izbira bo obsegala pet novih oblikovnih različic različnih velikosti: od 17-palčnih platišč z aerodinamično izpopolnjeno obliko turbine do 19-palčnih M platišč v obliki dvojnih krakov in dvobarvnega videza.

 

Razširjeno omrežje in produktivnost v vozilu: Microsoft Office 365 z možnostjo Skype for Business in On-Street Parking Information* v drugih evropskih mestih.

Z integrirano funkcijo Microsoft Office 365 je podjetje BMW prvi proizvajalec, ki nudi varno strežniško povezavo za izmenjavo in urejanje elektronske pošte, koledarskih vnosov in kontaktnih podatkov. Ta funkcija omogoča neposredni prenos naslovnih podatkov iz koledarskih vnosov v navigacijski sistem in izbiro telefonskih številk prek povezanega mobilnega telefona. Poleg tega bo koncem meseca septembra 2017 mogoče uporabljati enotno komunikacijsko rešitev Skype for Business ponudnika Microsoft v vozilu. Ta storitev je popolnoma integrirana v operacijski sistem iDrive vozila. To pomeni, da se prihajajoče telefonske konference prepoznajo samodejno, udeležba na njih pa je možna že z enostavnim pritiskom upravljalnika. Med potovanjem se lahko imena oseb, ki sodelujejo pri pogovoru, prikažejo na nadzornem prikazovalniku. Nova storitev iz BMW ConnectedDrive bo najprej na voljo v Nemčiji, Veliki Britaniji in Franciji. Ostale države jim bodo sledile ob koncu leta 2017. Od jeseni 2017 se bo povečalo tudi število evropskih mest, kjer bo možna uporaba edinstvene storitve On- Street Parking Information, ki podpira voznika pri iskanju prostega parkirišča ob cesti. Digitalni iskalnik parkirnega mesta, ki je na voljo v kombinaciji s storitvijo Real Time Traffic Information (RTTI) za vse aktualne modele BMW, se lahko odslej uporablja tudi v švedskih mestih Stockholm, Göteborg in Malmö, pa tudi v francoskih mestih, kot so Pariz, Lyon, Marseille, Nica, Nantes in Toulouse. Na tem seznamu pa so navzoča tudi nekatera britanska mesta, kot so London, Manchester, Liverpool, Birmingham, Bristol, Sheffield, Glasgow, Edinburg in Belfast.

 

BMW Connected z novimi storitvami.

Inteligentna povezava vozila in voznikovega pametnega telefona bo še nadalje poudarjena s paketom storitev BMW Connected+. Od meseca julija 2017 je za vse aktualne modele vozil BMW in BMW i na voljo razširjena ponudba digitalnih storitev, ki vključuje enostaven prikaz zelo prilagojenih vsebin pametnega telefona v vozilu in nove storitve mobilnosti.

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava