Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novo vozilo MINI 3-vratni, novo vozilo MINI 5-vratni, novo vozilo MINI Cabrio.

Britanska premijska avtomobilska znamka krepi progresiven značaj in privlačnost svojih modelov v segmentu majhnih avtomobilov z elegantno dovršenim videzom in obsežnim tehnološkim napredkom. Prenova vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio vključuje sveže oblikovne poudarke, novosti na področju pogonske tehnologije, nadaljnje možnosti prilagoditev opreme in širitev digitalnih storitev, ki so na voljo v sklopu MINI Connected.

Cabrio
·
MINI
·
MINI Convertible
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~364,61 KB)
  
Photos(411x, ~1,8 GB)

Britanska premijska avtomobilska znamka krepi progresiven značaj in privlačnost svojih modelov v segmentu majhnih avtomobilov z elegantno dovršenim videzom in obsežnim tehnološkim napredkom. Prenova vozil MINI s 3 vrati (kombinirana poraba goriva: 6,0 – 3,8 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 138 – 99 g/km)*, MINI s 5 vrati (kombinirana poraba goriva: 6,2 – 3,8 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 141 – 101 g/km)* in MINI Cabrio (kombinirana poraba goriva: 6,3 – 4,2 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 144 – 111 g/km)* vključuje sveže oblikovne poudarke, novosti na področju pogonske tehnologije, nadaljnje možnosti prilagoditev opreme in širitev digitalnih storitev, ki so na voljo v sklopu MINI Connected.

 

Nadgradnja vozil  v premijskem segmentu malih avtomobilov poudarja zrelo, a tipično karizmo vozila MINI, ki je v svoji aktualni modelski generaciji sedaj prvič na voljo s tremi vrstami karoserije za značilen užitek v vožnji v mestnem prometu. Za to so predvsem zaslužne nove kombinacije motorja in menjalnika, razširjena paleta standardnih funkcij, na novo oblikovani prednji žarometi in zadnje luči, novi laki karoserije in najsodobnejša tehnologija povezljivosti za udobje in infozabavo.

 

Vozila MINI 3-vratni, MINI 5-vratni, MINI Cabrio: pregled novosti.

 • LED žarometi z matrično funkcijo za dolgo luč.
 • LED zadnje luči oblike Union Jack.
 • Nov logotip MINI, novi laki karoserije, deli zunanjosti Piano Black.
 • Nova aluminijasta platišča.
 • Razširjena paleta usnjenega oblazinjenja, notranjih oblog in možnosti Colour Lines.
 • Edinstvena individualizacija z opremo iz programa MINI Yours Customised.
 • Dodatno izboljšana učinkovitost, večja zmogljivost in navor za vozili MINI One in MINI One First.
 • 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
 • Multifunkcijski volan in radio s 6,5-palčnim barvnim zaslonom, USB in vmesnikom Bluetooth (osnovna oprema).
 • Radio in navigacijski sistemi z zaslonom na dotik (dodatna oprema).
 • Telefonija z brezžičnim polnjenjem.
 • Projekcija logotipa MINI prek zunanjega ogledala na voznikovi strani.
 • MINI Connected** in MINI Connected XL** z novimi funkcijami.

 

Svetli in neslepeči: prilagodljivi LED žarometi z matrično funkcijo za dolgo luč.

Spremenjena oblika značilnih okroglih žarometov daje značilnemu videzu sprednjega dela novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio še močnejšo izraznost. Pri standardnih halogenskih žarometih je novost razvidna z izrazitim poudarkom prek črnega vložka. Pri LED žarometih, ki so na voljo v okviru dodatne opreme, pa je zelo kakovostna tehnologija poudarjena s pomočjo popolnoma nove oblike virov svetlobe. LED moduli nove generacije za zasenčen in dolg snop žarometov nudijo izboljšano svetlost. LED dnevna luč in luč smernika se proizvajata prek obroča, ki oddaja celoten obris žarometa.

 

Prilagodljivi LED žarometi, ki so prav tako na voljo v dodatni ponudbi opreme, samodejno prilagajajo svojo svetlost razmeram na cesti. Pri vožnji skozi mesto ali v primeru omejene vidljivosti zaradi vremenskih razmer, se lahko doda luč za osvetlitev notranje strani ovinka, tako da se okrepi osvetlitev stranskega dela cestišča. Medtem pa večji doseg zasenčene luči zagotavlja optimalno osvetlitev cestišča pri vožnji po avtocesti.

 

Prilagodljivi LED žarometi sedaj vključujejo tudi funkcijo samodejnega selektivnega zasenčenja za dolgo luč. Inovativna matrična tehnologija za dolgo luč izboljša doseg vidljivosti, hkrati pa prepreči kakršenkoli slepeči učinek za druge udeležence v prometu. V ta namen je razdeljena na štiri vodoravno razporejene segmente, ki se aktivirajo in deaktivirajo neodvisno drug od drugega pri hitrostih vozila nad 70 km/h. Segmenti dolge luči se uravnavajo glede na razmere na cesti. Takoj ko sprednja kamera vozila MINI zazna nasproti ali spredaj vozeče vozilo, je prostor, ki ga to vozilo zavzema, osvetljen le s svetlostjo zasenčene luči. To se naredi z deaktiviranjem segmentov matrične dolge luči, ki so odgovorni za zadevni prostor. Preostale površine ceste so še naprej osvetljene s svetlostjo dolge luči.

 

Zelo britanski: zadnje luči v obliki zastave Union Jack.

V povezavi z LED žarometi in prilagodljivimi LED žarometi imata tudi zadnji luči novo obliko. Z jasnim sklicevanjem na britansko poreklo blagovne znamke, sta pokončni luči na zadku novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio sedaj v obliki Union Jack.

 

Izrazit motiv zastave je poustvarjen v strukturi funkcij luči. V enoti luči je smernik razporejen vodoravno, zavorna luč navpično, zadnja luč pa predstavlja diagonalne črte britanske zastave. Da bi se zagotovil posebej skladen učinek osvetlitve, vsi svetlobni viri, ki sestavljajo grafiko Union Jack, uporabljajo LED tehnologijo.

 

Nov logotip MINI: omejen na bistva.

Nov logotip MINI, ki je oblikovan jasno in avtentično, se pojavi na pokrovu motorja, vratih prtljažnika, volanu, osrednjem prikazovalniku in daljinskem upravljalniku vseh modelov vozil. Predstavlja ponovno razlago obstoječega logotipa in ima dvodimenzionalno "plosko oblikovanje". Kot tak, logotip MINI odraža novo identiteto blagovne znamke s poudarkom na bistvih - in sicer ključnih vrednotah, kot so užitek v vožnji, prepoznavna oblika, premijska kakovost in čustvena privlačnost.

 

Trije novi laki karoserije, premiera za dele zunanjosti Piano Black.

Paleta lakov karoserije za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio vključuje tri novosti. Odslej so del programa tudi kovinski barvni odtenki Emerald Grey, Starlight Blue in Solaris Orange.

 

Še več, seznam dodatne opreme vključuje nadaljnje sredstvo prilagajanja zunanje oblike. Z možnostjo delov zunanjosti Piano Black so okvirji žarometov, enot zadnjih luči in maske hladilnika, namesto iz kroma, lakirani v črni barvi visokega sijaja.

 

Razširjen je tudi izbor dodatno razpoložljivih aluminijastih platišč. Dvobarvna 17-palčna aluminijasta platišča oblik Roulette Spoke in Propeller Spoke so sedaj na voljo za vse karoserijske različice novega vozila MINI. Novost programa pa so tudi dvobarvna 17-palčna aluminijasta platišča oblike Rail Spoke.

 

Nova usnjena oblazinjenja, notranje obloge in možnosti Colour Lines.

Širok izbor sedežnih prevlek, notranjih oblog in možnosti Colour Lines daje pridih individualnega oblikovanja notranjosti novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio. Nova oprema za vozili MINI s 3 vrati in MINI s 5 vrati vključuje oblazinjenje v usnju Chester v barvi Malt Brown in možnost Colour Line, ki je sedaj prav tako na voljo v barvi Malt Brown.

 

Opcija oblikovanja notranjosti Piano Black iz MINI Yours je na voljo z osvetlitvijo. Poleg okrasnih oblog v območju vrat in sredinske konzole v barvi Piano Black, vključuje tudi osvetljeno okrasno letev za armaturno ploščo na sovoznikovi strani. Slednja je prav tako v barvi Piano Black, hkrati pa nosi eleganten motiv Union Jack. Barva osvetlitve ozadja za okrasno letev je enaka razpoloženju ambientalne razsvetljave, ki ga izbere voznik v okviru paketa MINI Excitement.

 

Največja individualizacija: MINI Yours Customised.

Program MINI Yours Customised pomika značilno individualizacijo blagovne znamke na povsem novo raven. Vključuje izdelke za nadgradnjo, katerih obliko lahko kupci zasnujejo sami, ti pa se nato natančno proizvedejo v skladu z individualnimi specifikacijami. Obseg opreme MINI Yours Customised vključuje bočne pokrove, okrasne obloge za notranjost na sovoznikovi strani, LED vstopne letve in LED projektorje na vratih.

 

Izdelki iz MINI Yours Customised se lahko izberejo, oblikujejo in naročijo prek posebej vzpostavljene spletne trgovine. Tukaj lahko kupci zbirajo med različnimi barvami, vzorci, površinskimi strukturami in ikonami ter prispevajo lastna besedila in s tem dodajo oblikovanju pridih osebnega sloga. Ta ustvarjalna interakcija med proizvajalcem in kupcem omogoča ljubiteljem znamke MINI, da spremenijo svoje vozilo v edinstven primerek, ki nosi pečat njihove osebnosti. Individualizirani izdelki se proizvajajo z uporabo inovativnih proizvodnih tehnik, kot so različne 3D tiskarske metode in lasersko graviranje.

 

Pogon: večji užitek v vožnji in učinkovitost, manjša masa.

Obsežna prenova motorjev za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio koristi predvsem užitku v vožnji. Prav tako pa vodi k zmanjšanju porabe goriva in vrednosti CO2 kar za pet odstotkov, pa tudi k optimiziranju emisij, da lahko motorji izpolnjujejo bolj stroge emisijske standarde, ki bodo stopili v veljavo v prihodnosti. Nadaljnji razvoj je zajel vsa področja, vključno z osnovnim motorjem, tehnologijo MINI TwinPower Turbo, elektroniko motorja, oskrbo z oljem, kanali za dovod zraka, hladilnim sistemom in izpušnimi sistemi. Prav tako je bilo mogoče, da se je zmanjšala masa pogonskih enot. Prekrivala motorja so izdelana iz plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFRP), tako da so sedaj tudi ta lažja. Material za njihovo proizvodnjo so reciklati karbonskih vlaken, pridobljeni v okviru proizvodnje avtomobilov BMW i.

 

3-valjna bencinska motorja vozil MINI One First in MINI One črpata svojo moč iz 1,5-litrske delovne prostornine. S tem se poveča njun največji navor za 10 Nm, ki znaša 160 oziroma 190 Nm. Poleg tega vključujejo vsi bencinski motorji neposredno vbrizgavanje bencina z največjim tlakom, ki se je povečal z 200 na 350 barov, in lopatice turbopolnilnika, sestavljene iz zelo toplotno odpornega materiala. Neposredno vbrizgavanje goriva prek skupnega voda v dizelskih motorjih zagotavlja, da se gorivo dovaja v zgorevalne komore s še večjo natančnostjo. V ta namen je bil največji tlak vbrizgavanja v 3-valjnih motorjih vozil MINI One D in MINI Cooper D povečan na 2.200 barov, v 4-valjnem motorju vozila MINI Cooper SD pa na 2.500 barov. Še več, najmočnejši od treh dizelskih motorjev je zdaj opremljen z dvostopenjskim turbinskim polnjenjem.

 

Novo: 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.

Kot alternativa standardnemu 6-stopenjskemu ročnemu menjalniku, je 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko dodatno na voljo za modele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S in MINI Cooper D. Nov tip menjalnika označuje zelo hitro prestavljanje, ki omogoča izredno športne manevre pospeševanja brez prekinitve navora. Upravlja se s pomočjo prenovljene elektronske prestavne ročice. 7-stopenjski športni menjalnik Steptronic z dvojno sklopko je na voljo tudi za vozilo MINI Cooper S. Ta vključuje prestavna vzvoda na volanu za posebej spontano ročno poseganje pri izbiri prestave.

 

Vozilo MINI Cooper SD je standardno opremljeno z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. Ta 8-stopenjski avtomatski menjalnik je edinstven v segmentu majhnih avtomobilov in omogoča, da se moč najmočnejšega dizelskega motorja prenaša na sprednji kolesi na posebej športen in usklajen način. 8-stopenjski menjalnik Steptronic se prav tako upravlja s pomočjo elektronske prestavne ročice, medtem ko je 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic s prestavnima vzvodoma na volanu na voljo kot dodatna oprema

 

Vsi menjalniki Steptronic, ki so na voljo za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio omogočajo uporabo funkcije jadranja v MID in načinu GREEN, pa tudi funkcijo Auto Start/Stop nove generacije. Podatki navigacije in sprednje kamere se lahko sedaj vključijo v nadzor slednje. Če je vozilo ustrezno opremljeno, to omogoča razpoznavanje situacij, v katerih je bolje, da se motor ne izklopi: na primer, če se vozilo za kratek čas ustavi, preden zavije ali zapelje v krožišče ali če se je promet pred njim spet začel premikati.

 

Raznolik nabor motorjev.

Za novo vozilo MINI s 3 vrati je na voljo sedem različic motorjev:

MINI One First 3-vratni: 55 kW/75 KM, 0 – 100 km/h v 12,8 sekunde, največja hitrost: 175 km/h, poraba goriva: 5,0 – 4,9 l/100 km*, emisije CO2: 115 – 111 g/km*.

MINI One 3-vratni: 75 kW/102 KM, 0 – 100 km/h v 10,1 sekunde

(10,2 sekunde), največja hitrost: 195 km/h (195 km/h), poraba goriva: 5,0 –

4,9 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 115 – 111 g/km (114 – 109 g/km)*.

MINI Cooper 3-vratni: 100 kW/136 KM, 0 – 100 km/h v 7,9 sekunde

(7,8 sekunde), največja hitrost: 210 km/h (210 km/h), poraba goriva: 5,2 –

5,0 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 118 – 114 g/km (114 – 109 g/km)*.

MINI Cooper S 3-vratni: 141 kW/192 KM, 0 – 100 km/h v 6,8 sekunde

(6,7 sekunde), največja hitrost: 235 km/h (235 km/h), poraba goriva: 6,1 –

6,0 l/100 km (5,3 – 5,2 l/100 km)*, emisije CO2: 139 – 138 g/km (120 – 119 g/km)*.

MINI One D 3-vratni: 70 kW/95 KM, 0 – 100 km/h v 11,2 sekunde, največja hitrost: 190 km/h, poraba goriva: 3,9 – 3,8 l/100 km*, emisije CO2: 102 – 99 g/km*.

MINI Cooper D 3-vratni: 85 kW/116 KM, 0 – 100 km/h v 9,2 sekunde

(9,3 sekunde), največja hitrost: 205 km/h (204 km/h), poraba goriva: 3,9 –

3,9 l/100 km (3,8 – 3,8 l/100 km)*, emisije CO2: 103 – 102 g/km (100 – 99 g/km)*

 

MINI Cooper SD 3-vratni: 125 kW/170 KM, 0 – 100 km/h v 7,2 sekunde,

največja hitrost: 225 km/h, poraba goriva: 4,2 – 4,2 l/100 km*, emisije CO2: 111 – 110 g/km*.

 

Za novo vozilo MINI s 5 vrati so na voljo štirje bencinski in trije dizelski motorji:

MINI One First 5-vratni: 55 kW/75 KM, 0 – 100 km/h v 13,4 sekunde, največja hitrost: 172 km/h, poraba goriva: 5,1 – 4,9 l/100 km*, emisije CO2: 116 – 112 g/km*.

MINI One 5-vratni: 75 kW/102 KM, 0 – 100 km/h v 10,3 sekunde

(10,5 sekunde), največja hitrost: 192 km/h (192 km/h), poraba goriva: 5,1 –

4,9 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 116 – 112 g/km (115 – 110 g/km)*.

MINI Cooper 5-vratni: 100 kW/136 KM, 0 – 100 km/h v 8,2 sekunde

(8,1 sekunde), največja hitrost: 207 km/h (207 km/h), poraba goriva: 5,2 –

5,1 l/100 km (5,0 – 4,8 l/100 km)*, emisije CO2: 120 – 116 g/km (115 – 110 g/km)*.

MINI Cooper S 5-vratni: 141 kW/192 KM, 0 – 100 km/h v 6,9 sekunde

(6,8 sekunde), največja hitrost: 235 km/h (235 km/h), poraba goriva: 6,3 –

6,2 l/100 km (5,4 – 5,4 l/100 km)*, emisije CO2: 143 – 141 g/km (124 – 123 g/km)*.

MINI One D 5-vratni: 70 kW/95 KM, 0 – 100 km/h v 11,6 sekunde, največja hitrost: 187 km/h, poraba goriva: 3,9 – 3,8 l/100 km*, emisije CO2: 103 – 101 g/km*.

MINI Cooper D 5-vratni: 85 kW/116 KM, 0 – 100 km/h v 9,4 sekunde

(9,6 sekunde), največja hitrost: 203 km/h (202 km/h), poraba goriva: 4,0 –

3,9 l/100 km (4,0 – 3,9 l/100 km)*, emisije CO2: 104 – 103 g/km (104 – 103 g/km)*.

MINI Cooper SD 5-vratni: 125 kW/170 KM, 0 – 100 km/h v 7,3 sekunde, največja hitrost: 223 km/h, poraba goriva: 4,2 – 4,2 l/100 km*, emisije CO2: 126 – 125 g/km*

 

Portfelj motorjev za novo vozilo MINI Cabrio vključuje po tri bencinske in dizelske motorje:

MINI One Cabrio: 75 kW/102 KM, 0 – 100 km/h v 10,6 sekunde, največja hitrost: 190 km/h, poraba goriva: 5,2 – 5,0 l/100 km*, emisije CO2: 119 – 115 g/km*.

MINI Cooper Cabrio: 100 kW/136 KM, 0 – 100 km/h v 8,8 sekunde

(8,7 sekunde), največja hitrost: 208 km/h (206 km/h), poraba goriva: 5,4 –

5,2 l/100 km (5,4 – 5,2 l/100 km)*, emisije CO2: 123 – 119 g/km (123 – 118 g/km)*.

MINI Cooper S Cabrio: 141 kW/192 KM, 0 – 100 km/h v 7,2 sekunde (7,1 sekunde), največja hitrost: 230 km/h (230 km/h), poraba goriva: 6,4 – 6,3 l/100 km (5,6 – 5,5 l/100 km)*, emisije CO2: 146 – 144 g/km (127 – 126 g/km)*.

MINI Cooper D Cabrio: 85 kW/116 KM, 0 – 100 km/h v 9,9 sekunde (9,9 sekunde), največja hitrost: 195 km/h (195 km/h), poraba goriva: 4,3 –

4,2 l/100 km (4,3 – 4,1 l/100 km)*, emisije CO2: 112 – 111 g/km (113 – 109 g/km)*.

 

MINI Cooper SD Cabrio: 125 kW/170 KM, 0 – 100 km/h v

7,7 sekunde, največja hitrost: 218 km/h, poraba goriva: 4,4 –

4,3 l/100 km*, emisije CO2: 115 – 114 g/km*.

 

Nov volan z multifunkcijskimi gumbi in radio s 6,5-palčnim barvnim zaslonom kot standardna oprema.

Na novo oblikovan volan s tremi kraki v vozilih MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio sedaj vključuje multifunkcijske gumbe. Na levi nadzorni plošči je mogoče aktivirati napravo Speed Limit, da se nastavit največja hitrost, medtem ko so upravljalni gumbi za zvok in komunikacijo na desni strani. Usnjen športni volan, usnjen športni volan MINI Yours in usnjen volan John Cooper Works so na voljo kot dodatna oprema.

 

Standardna oprema vključuje tudi zvočni sistem s 6,5-palčnim barvnim zaslonom na osrednjem instrumentu in povezovanje mobilnega telefona prek vmesnika Bluetooth. Nadzorni prikazovalnik nudi funkcijo na dotik v kombinaciji z dodatno razpoložljivim radiem MINI Visual Boost in navigacijskim sistemom.

 

Novi možnosti: telefonija z brezžičnim polnjenjem, projekcija logotipa MINI.

Inovativna dodatna oprema za nova vozila MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio vključuje telefonijo z možnostjo brezžičnega polnjenja. Odlagalni predal, vgrajen v sredinskem naslonu za roko, omogoča brezžično polnjenje mobilnih telefonov, ki nudijo to zmožnost. Ta oprema vključuje tudi drugo vtičnico USB na sprednjem delu sredinske konzole.

 

Dodatno razpoložljiv paket MINI Excitement sedaj vključuje tudi projekcijo logotipa MINI na voznikovi strani. Ko se vozilo odpre in zapre, se novi logotip MINI projicira na tleh pred vrati iz svetlobnega vira v zunanjem ogledalu in ostane viden 20 sekund, ali trajno, če so vrata odprta.

 

MINI Connected: ponudba digitalnih storitev, ki je edinstvena v tem segmentu**.

Z novimi funkcijami MINI Connected** ponuja MINI raznoliko paleto digitalnih storitev na premijski ravni, ki je edinstvena v segmentu majhnih avtomobilov. Nove funkcije vključujejo Real Time Traffic Information** in samodejno posodobitev kartografskega materiala prek povezave mobilnega telefona, osebno storitev Concierge Service** in internetni portal MINI Online** v vozilu z novicami, vremensko napovedjo in pregledom cen goriva. Na voljo pa je tudi dodatna priprava za Apple CarPlay**.

 

Nove storitve so na voljo v treh paketih. Možnost Connected Media vključuje digitalno infrastrukturo za infozabavo, ki se lahko uporablja z radiem MINI Visual Boost, medtem ko Connected Navigation** spremeni navigacijski sistem MINI v inteligentno povezano informacijsko središče. Paket Connected Navigation Plus** vključuje vse funkcije MINI Connected XL**.

 

Osebni asistent mobilnost MINI Connected** sedaj omogoča voznikom novih vozil MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio, da brezhibno vključijo svoje vozilo in načrtovanje mobilnosti v svojo vsakodnevno digitalno rutino. Medtem pa aplikacija MINI Connected** omogoča povezljivost z digitalnimi stičnimi točkami, kot je pametni telefon ali ura. Na primer, MINI Connected** lahko uporablja koledarske vnose in kontaktne podatke, vnesene v pametni telefon, za načrtovanje poti in določi idealen čas za odhod na podlagi prometnih podatkov v realnem času. Funkcija Send to Car** omogoča, da se načrtovane poti pošljejo v navigacijski sistem MINI, medtem ko Remote Services** vozniku ne omogočajo le prikaza položaja vozila, nivoja goriva in drugih podatkov o stanju vozila na njegovi digitalni napravi, ampak prav tako aktivirajo svetlobni signal, hupo, prezračevanje in funkcijo zaklepanja/odklepanja vrat.

 

Inteligentno omreževanje vozila MINI prek integrirane kartice SIM v vozilu: ta je sedaj v skladu s standardom mobilnih komunikacij 4G**. Prav tako omogoča uporabo MINI Teleservices** in sistema za klic v sili s samodejnim zaznavanjem lokacije vozila in resnosti nesreče.

 

Storitve, ki so sedaj na voljo v novih vozilih MINI s 3 vrati, MINI s 5 vrati in MINI Cabrio prvič vključujejo tudi MINI Find Mate. Ta je sestavljen iz tako imenovanih obeskov z brezžično funkcijo sledenja, ki jih je mogoče namestiti na pogosto uporabljene in potovalne predmete, kot so torbe, kovčki in nahrbtniki. Njihovega položaja ni mogoče prikazati samo na potovalnem računalniku, temveč tudi v aplikaciji MINI Connected** na pametnem telefonu. Na ta način MINI Find Mate učinkovito preprečuje izgubljanje ali pozabljanje osebnih stvari

 

Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

*Podatki o porabi goriva in emisijah CO2 so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 pri različici, veljavni v času homologacije. Vrednosti so začasne in se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo opreme v Nemčiji. Vrednosti so odvisne iz izbrane velikosti pnevmatik; specifikacije v oklepajih veljajo za vozila z avtomatskim menjalnikom.

 

 

**Storitev ni v celoti na voljo za slovenski trg.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava