Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novo vozilo BMW serije 2 Active Tourer. Novo vozilo BMW serije 2 Gran Tourer.

Prenovljena modela vozil BMW serije 2 Active Tourer in BMW serije 2 Gran Tourer prihajata na trg v mesecu marcu 2018. Prodaja prvega športnega družinskega enoprostorca podjetja BMW v premijskem kompaktnem razredu je med letoma 2014 in 2017 presegla 380.000 vozil. Oba modela, ki izstopata s svojim konceptom funkcionalnega prostora, sodita med prodajne uspešnice blagovne znamke. Njun največji trg je Nemčija, sledita pa mu Kitajska in Velika Britanija. Stopnja pridobivanja novih kupcev je visoka, saj se več kot 70 odstotkov strank s tem vozilom prvič odloči za znamko BMW.

F45
·
F46
·
BMW iPerformance Automobiles
·
225xe iPerformance
·
Serija 2
·
Active Tourer
·
Gran Tourer
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(5x, ~3,46 MB)
  
Photos(98x, ~775,78 MB)
  
Videos(1x, ~150,04 MB)

  • Prenovljena modela vozil BMW serije 2 Active Tourer in BMW serije 2 Gran Tourer prihajata na trg v mesecu marcu 2018. Prodaja prvega športnega družinskega enoprostorca podjetja BMW v premijskem kompaktnem razredu je med letoma 2014 in 2017 presegla 380.000 vozil. Oba modela, ki izstopata s svojim konceptom funkcionalnega prostora, sodita med prodajne uspešnice blagovne znamke. Njun največji trg je Nemčija, sledita pa mu Kitajska in Velika Britanija. Stopnja pridobivanja novih kupcev je visoka, saj se več kot 70 odstotkov strank s tem vozilom prvič odloči za znamko BMW.
  • Prenovljen sprednji del s široko, enodelno vstopno odprtino za zrak in bolj izrazito dvojno ledvičko poudarja športen in eleganten videz vozila. Novo oblikovan podaljšan zadnji odbijač z večjima zaključkoma izpušnih cevi (dvojna zaključka za vse štirivaljne modele) poudarja širino vozila. Posebej dinamična oblika modelov vozil BMW serije 2 Active Tourer in BMW serije 2 Gran Tourer, opremljenih z novim paketom M Sport.
  • Dve novi barvi zunanjosti, to sta Jucaro Beige in Sunset Orange, in šest novih oblik aluminijastih platišč velikosti 17, 18 in 19 palcev povečajo možnosti za individualizacijo. Ekskluzivni materiali in nove sedežne prevleke iz blaga in Sensateca dajejo notranjosti dodatno eleganco. Nova elektronska prestavna ročica pri modelih s 7-stopenjskim menjalnikom Steptronic z dvojno sklopko ali 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic.
  • Nova oblika dodatno razpoložljivih LED žarometov oziroma prilagodljivih LED žarometov z neslepečo dolgo lučjo. Poznani dvojni okrogli žarometi šesterokotnega videza imajo še sodobnejši in privlačnejši učinek. Še ena novost: oblika dodatno razpoložljivih LED sprednjih luči za meglo.
  • Bencinski in dizelski motorji nove generacije z obsežnimi prilagoditvami za povečanje učinkovitosti, kot so npr. spremembe pri ročični gredi, upravljanju toplote, pogonu ventilov in turbinskem polnjenju. Motorji vozila BMW serije 2 Active Tourer razvijejo največjo moč od 80 kW/109 KM do 170 kW/231 KM, motorji vozila BMW serije 2 Gran Tourer pa od 80 kW/109 KM do 141 kW/192 KM. Poraba goriva v skladu s kombiniranim ciklom znaša za nove agregate iz družine motorjev BMW EfficientDynamics med 6,4 in 4,3 l/100 km, kar ustreza kombiniranim emisijam CO2 med 147 in 112 g/km*.
  • Priključno hibridno vozilo BMW 225xe iPerformance Active Tourer z električnim dosegom 45 kilometrov, največjo močjo 224 KM in kombinirano porabo goriva 2,5 do 2,3 l/100 km (emisije CO2: 57 do 52 g/km)**.
 
  • V obeh modelih je prvič na voljo 7-stopenjski menjalnik Steptronic z dvojno sklopko, skupaj z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vozilo 220i je standardno opremljeno s 7-stopenjskim menjalnikom Steptronic z dvojno sklopko, vozili 225i xDrive in 220d pa z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic.
  • Inovativni koncept upravljanja s sistemom iDrive najnovejše generacije (na voljo od 7/2017). Dodatno razpoložljiva navigacijska sistema s 6,5 ali 8,8-palčnim zaslonom na dotik, glasovnim upravljanjem in upravljalnikom iDrive s površino, občutljivo na dotik.
  • Storitve BMW ConnectedDrive**** nudijo zelo visoko stopnjo povezljivosti. Real Time Traffic Information (RTTI), obvestila Time-to-Leave in Share Destination prek aplikacije, svetovnega spleta in koledarja, vključno s funkcijo Microsoft Exchange za deljenje in urejanje elektronske pošte, koledarskih vnosov in kontaktnih podatkov. Poenostavljena integracija pametnega telefona zahvaljujoč Apple CarPlay. Na voljo je tudi induktivno polnjenje združljivih mobilnih telefonov in dostopna točka WiFi za do deset naprav.
  • Obsežna zasedba asteničnih sistemov za voznika, vključno z asistentom za uravnavanje hitrosti (ACC), ki prilagodljivo uravnava hitrost med 140 km/h in mirovanjem, in asistentom pri zastoju, ki samodejno vzdržuje zadevno vozilo na voznem pasu pri hitrosti do 60 km/h; oba asistenčna sistema sta del dodatno razpoložljivega paketa opreme Driving Assistant Plus.

 

PODATKI O PORABI IN EMISIJAH.

Podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi energije in dosegu so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 pri različici, veljavni v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik. Vrednosti vozil, označene z zvezdicama (**), že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki ustrezajo novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se zagotovi primerljivost med vozili. Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj. Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo št. 1999/94/ES in Uredbo o označevanju porabe energije za osebna vozila ter temeljijo (za razvrščanje) na porabi goriva in vrednostih CO2 v okviru NEDC.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva, specifični vrednosti emisij CO2 in porabi električne energije novih osebnih vozil lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije. Priročnik CO2 (Guideline CO2) (PDF ‒ 2,0 MB)

Podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi energije in dosegu so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 pri različici, veljavni v času homologacije. ** Osnova za vrednosti porabe goriva:: WLTP  *** Osnova za vrednosti porabe goriva: NEDC

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava