Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Naelektrena slovenska predstavitev: BMW i4, BMW CE 04, dobrodelni projekt Empathy

V sredo, 30. 3., je potekala predstavitev BMW i4 M50 in BMW i4 eDrive40 – športnikov za vsakodnevno uporabo, in popolnoma novega električnega skuterja BMW CE 04, katerega deli nosijo tudi slovenski podpis podjetja Hidria. Ker podjetje BMW Slovenija verjame v moč dejanj, ne le moč besed, so predstavili tudi projekt Empathy – predelan motocikel R18 z namenom.

G26
·
Avtomobili BMW M
·
CE 04
·
BMW i
·
Družba in družbena zavezanost
·
i4 M50
·
Trajnostni razvoj
·
Skuter
·
Serija C
·
BMW i4
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~123,95 KB)
  
Photos(145x, ~82,58 MB)

Ljubljana, marec 2022. BMW Group vztrajno uresničuje napovedi o številu električnih in elektrificiranih vozil, ki bodo v prihodnjih letih zapeljali na svetovne ceste. V sredo, 30. 3., je potekala predstavitev BMW i4 M50 in BMW i4 eDrive40 – športnikov za vsakodnevno uporabo, in popolnoma novega električnega skuterja BMW CE 04, katerega deli nosijo tudi slovenski podpis korporacije Hidria. Ker podjetje BMW Slovenija verjame v moč dejanj, ne le moč besed, so predstavili tudi projekt Empathy – predelan motocikel R18 z namenom.

BMW i4 je prvo električno vozilo blagovne znamke, ki je osredotočeno samo na vozno dinamiko.

Povsem električna mobilnost je dosegla jedro blagovne znamke BMW. BMW i4 združuje športno zmogljivost in vožnjo na dolge razdalje: učinkovita tehnologija pogonskega sistema in inteligentna lahka zasnova zagotavljata vozno dinamiko, ki prikliče nasmeh na usta, in velik doseg brez potrebe po nesorazmerno velikih in težkih baterijah. Novinec v BMW floti temelji na fleksibilni arhitekturi vozila, ki je bila že od začetka zasnovana za popolnoma električni pogonski sistem. Ponaša se z dolgo medosno razdaljo in širokimi kolesnicami. Tehnologija BMW eDrive pete generacije vključuje tesno povezan sklop, ki ga sestavljajo elektromotor, močnostna elektronika in menjalnik, vključno z najnovejšo tehnologijo baterijskih celic. Prilagodljiva ali individualno nastavljiva rekuperacija zavorne energije povečuje učinkovitost ter omogoča občutek vožnje z enim pedalom in uporabo funkcije jadranja glede na trenutne razmere v prometu.

David Černivec, vodja korporativne in diplomatske prodaje, področja elektromobilnosti ter blagovne znamke MINI pri BMW Group Slovenia je povedal: »BMW i4 nudi vso udobje, brezskrbnost in dinamičnost, kot jo pričakujemo od vozil BMW z motorjem na notranje izgorevanje, vendar popolnoma brez emisij. BMW i4 tako v formi športne zmogljivosti serije 4 nosi baklo elektromobilnosti na nov teren, na področje divizije M. BMW i4 M50 je prvo vozilo v floti M, ki ga poganja izključno električna energija. BMW i4 «

Novi BMW CE 04 je tiha revolucija: novo poglavje za dvokolesno mobilnost v mestih na električni pogon.

Prihodnost električnih in elektrificiranih vozil prav tako napoveduje novi električni skuter BMW CE 04. Samo Trpin, direktor BMW Motorrad Slovenia, je povedal, da je BMW CE 04 namenjen urbani mobilnosti in je tako idealen za vsakodnevne vožnje brez emisij. Spremembe na področju vozniški dovoljenj bodo omogočile vožnjo z BMW CE 04 širšemu krogu navdušencev užitka na dveh kolesih in s tem pripomogle k pospeševanju elektromobilnosti. Z novim BMW CE 04 BMW Motorrad še naprej dosledno sledi svoji strategiji elektromobilnosti za mestna središča ali urbane aglomeracije, z njim namreč odpira povsem novo poglavje za dvokolesno mobilnost v mestih. S svojim električnim pogonom, napredno obliko in inovativnimi rešitvami povezljivosti novi skuter združuje transportne in komunikacijske funkcije za novo obliko mobilnosti v mestnem okolju.

Dr. Iztok Seljak, glavni direktor Hidrie Holding d.o.o., ki izdeluje okvirje za CE 04, je na predstavitvi izpostavil: »V Hidrii smo že pred leti vedeli, da bo naš hiter razvoj in tehnološki preboj temeljil na trajnostnem poslovanju in usmerjenostjo v prihodnost. Zato smo si že ob vstopu na avtomobilski trg leta 2005 zastavili cilj radikalnega zmanjševanja emisij in vzpostavljanje trajnostne mobilnosti prihodnosti.«

Sodelovanje med BMW in Hidrio poteka že več kot 25 let; tehnološka dovršenost, ki jo nudi Hidria, je ključna za športno dinamiko in luksuz, katera predstavljata dušo BMW vozil. Simon Malovec, direktor Hidria Mototec: »Projekt CE 04 je za Hidrio izrednega pomena, saj je naša korporacija v fazo razvoja vstopila že z izdelavo prototipa in soustvarjanjem končnega produkta z ekipo BMW, kar kaže na izredno zaupanje in pomembno partnerstvo.«

Športnika za vsakodnevno uporabo.

V nadaljevanju predstavitve so se imeli udeleženci dogodka priložnost usesti za volan BMW i4 M50 in BMW i4 eDrive40 in izkusiti združitev športnih zmogljivosti z udobjem, vrednim vsakodnevne uporabe. Pot jih je vodila na Gorenjsko, doživeli so luksuz, primeren za daljšo vožnjo po avtocestah, vozno dinamiko, katere je BMW i4 zmožen na regionalnih cestah, za konec pa se je pred njimi odprlo vznožje Kamniško Savinjskih Alp in jim ponudilo serpentinaste ceste, kjer s svojimi športnimi zmogljivostmi i4 blesti.

BMW Motorrad s prvim motociklom - Empathy, izdelanim po meri za dobrodelni namen.

BMW Group s številnimi iniciativami uresničuje zavezo k soustvarjanju (boljše) družbe. V Sloveniji se podjetje zavezi tokrat pridružuje s projektom Empathy. Slednjega predstavlja po meri (»custom«) izdelan motocikel BMW R18, ki bo s potovanjem po Sloveniji spodbujal empatijo do sočloveka, s prodajo izdelkov istoimenske kolekcije pa se bo zbiralo finančna sredstva za dobrodelni namen. Sredstva bodo namenjena občasni sodelavki BMW Motorrad in ljubiteljici znamke BMW Lani Nini Markelj, ki je v kolesarski nesreči utrpela hude telesne poškodbe. Mama Lane, Jožica Markelj: »Hvala lepa vsem, ki pomagate, trenutek, ko vam bo to lahko povedala tudi Lana sama, pa bo neprecenljiv.« Izkupiček od prodaje izdelkov bo preko neprofitnega društva Never Give Up namenjen za rehabilitacijo in prilagoditev življenjskih pogojev za prejemnico donacije. Motocikel BMW R18 je prvi tovrsten motocikel znamke BMW, predelan v Sloveniji. V sodelovanju s podjetjem Dreamachine in svetovno priznanim podjetjem Akrapovič je BMW R18 dobil nov izgled z nekaterimi unikatnimi komponentami. Tomaž Capuder iz Dreamachine je na predstavitvi povedal slednje: »Ko smo slišali Lanino zgodbo, smo k projektu nemudoma srčno pristopili in rezultati to tudi potrjujejo. Motocikel smo popolnoma predelali in bodočemu lastniku želimo obilico užitkov ob vožnji.«

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - april 2023.
25.04.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2023.
01.03.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2023.
28.02.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2022.
01.11.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava