Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Articles · Zgodovina.

Sporočilo za javnost
 
Gradivo za medije
 
Govor
 
Fact & Figures
 
+ Filter
 

50 let proizvodnje v BMW tovarni v Dingolfingu.

13.10.2023Sporočilo za javnost

+++ Največja evropska lokacija proizvodnje praznuje obletnico +++ Nenehne spremembe kot ključ do uspeha +++ 40 odstotkov električnih vozil v letu 2024 +++ Direktor tovarne Schröder: “Pionirji nikoli ne mirujejo”+++

Tovarne, objekti
·
Proizvodne lokacije
·
Zgodovina
·
Milestones
·
Korporativna dediščina
 

„Ikonična arhitektura, legendarni avtomobilski dizajn“ je razstava, ki se ozira na trenutek preobrazbe v zgodovini podjetja pred 50 leti

06.10.2023Sporočilo za javnost

Razstava gostuje v Temišvaru v Romuniji v okviru programa Evropske prestolnice kulture. +++ Dogodek je del projekta Creative Sustainability Week, CSWeek, ki ga gostijo v Temišvaru skupaj s CODRU SustainArt village. +++ Posebna projekcija dokumentarnega filma "He Flew Ahead", posvečenega arhitektu Karlu Schwanzerju, ob 50. obletnici odprtja BMW 4 Cylinder.

Podjetje
·
Zgodovina
·
Več o zaposlenih v BMW Group
·
Ljudje
 

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

17.03.2023Sporočilo za javnost

Concorso d'Eleganza Villa d'Este obsega osem kategorij vozil +++ Festivalski pridih Ville Erba +++ BMW Group s premiero elegantno športnega unikata +++ Holistični pristop BMW Group +++ Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht z bavarskim pridih priložnosti +++ BMW Group Classic odgovoren za razvoj prestižnega dogodka Concours

Dogodki o zgodovini in starodobniki
·
Zgodovina
·
BMW Heritage
 

103 leta BMW Group, 100 let rekordov in zmag.

01.03.2019Sporočilo za javnost

Arhiv

Courage, independence, competing with the best while forging new pathways – these have been the characteristics of the BMW Group since 7 March 1916. Today, BMW Group Classic is looking back on a series of events, record achievements and innovations, from the altitude world record in 1919, through the debut of the Mini 60 years ago, to the invention of the modern SUV with the X5 in 1999 – many others will follow in the course of 2019.

Tovarne, objekti
·
Proizvodne lokacije
·
Zgodovina
·
BMW Heritage
·
Korporativna dediščina
·
Dediščina MINI
 

BMW LifeStyle predstavlja pet novih kolekcij Sport.

03.04.2017Sporočilo za javnost

Arhiv

München. S prihodom petih novih linij Motorsport Heritage, Motorsport BMW, Golfsport, Yachtsport in Active, je BMW LifeStyle predstavil popolne dodatke za športno-aktivni življenjski slog, ki stopnjujejo napetost do prihoda spomladi 2017.

Sport
·
Golf
·
BMW Golf Sport
·
Yachtsport
·
Jadranje
·
BMW
·
Brands
·
BMW M
·
Lifestyle
·
Izdelki Lifestyle
 

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2017: Od začetkov avtomobilske konstrukcije do konceptov prihodnosti.

08.11.2016Sporočilo za javnost

Arhiv

BMW Group Classic in Grand Hotel Villa d'Este predstavljata svetovno najbolj ekskluzivno in tradicionalno lepotno tekmovanje zgodovinskih vozil od 26. do 28. maja 2017 +++ Slogan tekmovanja: »Okoli sveta v 80. dneh – Potovanje skozi obdobje rekordov« +++ Komisija definirala prvih pet kategorij.

Zgodovina
·
Korporativna dediščina
·
BMW Heritage
·
Dogodki o zgodovini in starodobniki
·
Milestones
 

30 let BMW M3 - zgodba za legendo.

28.09.2016Gradivo za medije

Top
Arhiv

Letos je 30. obletnica motorne ikone, ki je z lansiranjem prve generacije BMW M3 revolucionizirala segment športnih vozil srednjega razreda.

F80
·
BMW Heritage
·
Avtomobili BMW M
·
M3
·
Sport
 

30 let BMW štirikolesnega pogona: od BMW 325i Allrad do BMW X5 xDrive40e.

18.01.2016Gradivo za medije

Top
Arhiv

BMW, eden izmed svetovno najuspešnejših proizvajalcev premium avtomobilov se prav tako ponaša z izvrstnim položajem na trgu štirikolesnega pogona, segmentu, kamor je prvič vstopil pred 30 leti. Približno vsako tretje prodano vozilo BMW po vsem svetu je danes opremljeno z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.

E89 LCI
·
F48
·
F25 LCI
·
F26
·
F15
·
F16
·
F25
·
Tehnologija
·
BMW
·
Technology, Research & Development
·
Vzmetenje
·
Motorji in menjalnik
·
Brands
·
Serija 1
·
Serija 2
·
Serija 3
·
Serija 4
 

BMW Motorrad ''Concept 101'' – Duh odprte ceste.

22.05.2015Gradivo za medije

Top
Arhiv

München/Cernobbio. Vsako leto se najbolj reprezentativni predstavniki mobilnosti na dveh in štirih kolesih zberejo na Concorso d'Eleganza Villa d'Este za poseben dogodek na jezeru Como. S to izjemno mešanico tradicionalnosti in modernosti BMW Motorrad ponovno predstavlja dih jemajočo konceptno študijo: BMW Motorrad ''Concept 101''.

Oblikovanje, koncepti in študije
·
BMW Motorrad
·
BMW trening motoristov, potovanja, dogodki
·
Brands
·
Zgodovina
·
Vintage & Heritage Events
 

BMW 3.0 CSL Hommage. Prefinjen dirkaški talent.

22.05.2015Sporočilo za javnost

Top
Arhiv

München/Cernobbio. Medtem ko se drzne oblikovalske študije in avtomobilski lepotci iz pretekle dobe zbirajo na Concorso d'Eleganza Villa d'Este, BMW Group predstavlja novi BMW 3.0 CSL Hommage, ki izraža mogočno pojavnost. Ta model je poklon BMW oblikovalske ekipe modelu 3.0 CSL, brezčasni klasiki in ikoničnemu BMW Coupé iz 1970-ih.

BMW
·
Oblikovanje, koncepti in študije
·
Zgodovina
·
Vintage & Heritage Events
 

BMW 3.0 CSL Hommage.

13.05.2015Sporočilo za javnost

Arhiv

22. maja 2015 bo BMW Group svetovni javnosti prvič razkril novega BMW 3.0 CSL Hommage na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Ekipa oblikovalcev BMW se s tem modelom poklanja BMW 3.0 CSL, brezčasni klasiki in ikonskemu BMW Coupé iz 70-ih let.

BMW
·
Oblikovanje, koncepti in študije
·
Zgodovina
·
Vintage & Heritage Events
 

40 let modelov BMW serije 3.

07.05.2015Gradivo za medije

Arhiv

BMW serije 3 se lahko s ponosom ozre nazaj na svojo izjemno kariero. Med ključnimi mejniki na poti je potrebno omeniti uspeh pri osnovanju nove kategorije vozila, s katero se je ta model v svojem razredu uveljavil kot utelešenje užitka v vožnji in postal najbolj prodajan premium avtomobil na svetu. Modelna serija je bila lansirana pred 40 leti, da bi zamenjala že legendarni model BMW 02, sedaj pa se na svojo predstavitev pripravlja njena šesta generacija.

Serija 3
·
Zgodovina
·
BMW Heritage
·
Vintage & Heritage Events
 

BMW Group na Techno Classica 2015.

09.04.2015Sporočilo za javnost

Arhiv

Mladi klasični avtomobili iz 70-ih, 80-ih in 90-ih let so središče BMW nastopa na največji svetovni razstavi klasičnih vozil - Širok nabor klasičnih Mini modelov in obletnica ''90 let Rolls-Royce Phantoma'' so dodatni vrhunci razstave v Essnu - Vabilo na mednarodno novinarsko konferenco pred Concorsom d'Eleganza Villa d'Este 2015

Zgodovina
·
BMW Heritage
·
Dediščina MINI
 

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2015 slavi slog divjih in čudovitih sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

30.03.2015Sporočilo za javnost

Top
Arhiv

BMW Group Classic in Grand Hotel Villa d'Este bosta od 22. do 24. maja 2015 združila lastnike in ljubitelje zgodovinskih vozil pod sloganom »V slogu sedemdesetih let prejšnjega stoletja – Jetset se vrača« +++ Ekskluzivno motorno kolo Concorso je že petič del tradicionalnega dogodka na obrežju jezera Como +++ Dogodek se ozre v preteklost na »90 let vozil Rolls-Royce Phantom« +++ Na programu je tudi posebna razstava Art Car.

Zgodovina
·
Vintage & Heritage Events
 

»Zgodba MINI« v muzeju BMW.

20.11.2014Sporočilo za javnost

Arhiv

Od 27. novembra 2014 bo blagovna znamka MINI – kultna urbana znamka BMW Group – v središču pozornosti na začasni razstavi z naslovom »Zgodba MINI«. Do 31. januarja 2016 bodo lahko obiskovalci muzeja BMW prvič občudovali več kot 30 originalnih vozil, manjših eksponatov in dodatne opreme iz 55-letne zgodovine vozil MINI.

Podjetje
·
Tovarne, objekti
·
Muzej BMW
·
Zgodovina
·
Dediščina MINI
·
Vintage & Heritage Events
 

55. rojstni dan MINI: majhen avtomobil z imenitno zgodovino.

18.08.2014Sporočilo za javnost

Top
Arhiv

Čeprav izvirni model v razredu majhnih avtomobilov praznuje že svoj 55. jubilej, ga krasi neverjetna mladostnost – klasični Mini je prvič zapeljal na ceste leta 1959, novi MINI pa v letu 2014 nadaljuje to zgodbo o uspehu – Mednarodno srečanje Mini (IMM) praznuje svojo obletnico v Kentu.

MINI
·
Dediščina MINI
My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

PressClub Information

EMAIL MESSAGES.

Edit your settings

Please log in and update the settings for your email newsletter. Receive notifications for new articles and video material immediately or as a daily summary.

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2023.
09.11.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2023.
09.11.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - april 2023.
25.04.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2023.
01.03.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Related Videos.

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava