Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novi BMW X6.

Novi BMW X6, oborožen s še opaznejšo navzočnostjo oblike in izjemno zmogljivostjo, si utrjuje svoj vodilni položaj na področju ekskluzivnega užitka v vožnji. Druga generacija Sports Activity Coupé s skoraj 250.000 prodanimi vozili po vsem svetu uživa poseben status med modeli BMW X zaradi svojega edinstvenega čara, izjemnih atributov zmogljivosti in inovativnega luksuza.

F16
·
X6
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~660,04 KB)
  
Photos(96x, ~206,67 MB)

Od 6. decembra 2014 na voljo pri pooblaščenih prodajalcih v Sloveniji. Ob lansiranju so na voljo trije dizelski in dva bencinska motorja.

Novi BMW X6, oborožen s še opaznejšo navzočnostjo oblike in izjemno zmogljivostjo, si utrjuje svoj vodilni položaj na področju ekskluzivnega užitka v vožnji. Druga generacija Sports Activity Coupé s skoraj 250.000 prodanimi vozili po vsem svetu uživa poseben status med modeli BMW X zaradi svojega edinstvenega čara, izjemnih atributov zmogljivosti in inovativnega luksuza.

Ekstravertirana oblika novega BMW X6 združuje robustnost in raznovrstnost modela BMW X s športno eleganco, ki je tipična za modelne različice Coupé blagovne znamke. Notranjost ponuja obilico prostora s specifičnimi športnimi elementi in luksuzen ambient, medtem pa privlačna oblika in paketi opreme dodatno poudarijo ekskluzivnost novega BMW X6. Paket opreme Design Pure Extravagance prispeva izjemne, visokokakovostne poudarke tako v notranjosti kot na zunanjosti avtomobila. Paket M Sport pa vključuje posebno izbrane elemente za okarakteriziranje dinamike vozila, ki takoj prestrežejo pogled. Ob vstopu modela na trg so na voljo tudi edinstveni elementi iz sklopa BMW Individual.

Novi BMW X6 prav tako krasi ustrezno ekskluziven nabor osnovne opreme, ki je precej bogatejši od osnovne specifikacije predhodnika: biksenonski žarometi, 19-palčna lahka aluminijasta platišča, avtomatsko upravljanje pokrova prtljažnika in 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic s prestavnimi stikali na volanu se nahajajo na seznamu osnovne opreme, kamor obenem sodijo tudi usnjeni okrasni elementi, klimatska naprava z 2-conskim nadzorom, avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala in paket varnosti Driving Assistant iz sklopa BMW ConnectedDrive. Funkcionalnost dodatno povečuje zadnja deljiva/zložljiva klop v razmerju 40:20:40, ki omogoča povečanje prostora prtljažnika iz 580 na skupno 1.525 litrov (75 litrov večja prostornina od predhodnika).

Veličastna zmogljivost: opazno večja dinamika, poraba goriva nižja tudi za 22 odstotkov, stalno delovanje inteligentnega sistema štirikolesnega pogona.
Zasedbo motorjev, ki bo na voljo ob lansiranju novega BMW X6 na trg decembra 2014 (kombinirana poraba goriva: 9,7 – 6,0 l/100 km; emisije CO2: 225 – 157 g /km), sestavlja najnovejša generacija motorja V8, ki razvije 330 kW/450 KM v BMW X6 xDrive50i, 190 kW/258 KM šestvaljni vrstni dizelski motor v BMW X6 xDrive30d in še en šestvaljni vrstni dizel s tremi turbinskimi polnilniki in 280 kW/381 KM v BMW X6 M50d. Za opazno večjo zmogljivost novega BMW X6, povezano s tudi do 22 odstotnim znižanjem povprečne porabe goriva, poskrbijo tehnologija BMW TwinPower Turbo, osnovno vgrajen 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, obsežna tehnologija BMW EfficientDynamics, optimizacija mase in izboljšana aerodinamika. Pomladi 2015 se bosta modelni seriji pridružila še BMW X6 xDrive35i (225 kW/306 KM) in BMW X6 xDrive40d (230 kW/313 KM).

Osnovno vgrajen – in stalno aktiven – inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive po potrebi optimizira vlečno silo, smerno stabilnost in dinamiko vožnje v zavojih. Za boljšo dinamiko se lahko xDrive v sklopu dodatne opreme poveže s paketi prilagodljivega podvozja, vključno z elektronskim nadzorom zmogljivosti.

Paketi šasije dvigujejo nivo športnosti in udobja na zahtevo.
Elektronski nadzor zmogljivosti je na voljo skupaj z aktivnim stabilizatorjem Dynamic Drive v sklopu paketa prilagodljivega podvozja Dynamic za usmerjeno izboljšanje atributov športnega upravljanja avtomobila. Udobje v vožnji je mogoče povečati s pomočjo zračnega vzmetenja na zadnji premi in elektronskim nadzorom blažilnikov, ki sta del tako paketa prilagodljivega podvozja Comfort kot tudi prilagodljivega M podvozja (osnovna oprema pri BMW X6 M50d in del paketa M Sport za ostale različice modela), in ponujata tudi specifično, športno naravnano nastavitev podvozja. Paket prilagodljivega podvozja Professional pa združuje elemente paketov Comfort in Dynamic.

Inovativne možnosti in elementi BMW ConnectedDrive.
Prilagodljivi LED žarometi, komfortni sistem dostopa (vključno s prostoročnim odpiranjem in zapiranjem pokrova prtljažnika) in druge prvorazredne možnosti podčrtajo inovativni karakter novega BMW X6. Užitek v vožnji in udobje na dolgih potovanjih pa se dodatno povečata z elementi, kot so navigacijski sistem Professional s krmilnikom na dotik, vrhunski sistem prostorskega zvoka Bang & Olufsen in novi sistem zabavnih vsebin za zadnje sedeže Professional.

Široka ponudba elementov iz sklopa BMW ConnectedDrive vključuje – v nekaterih primerih – edinstveno serijo sistemov za pomoč vozniku in mobilnih storitev. Seznam dodatne opreme ponuja elemente, kot so BMW Head-Up projektor, Driving Assistance Plus s Traffic Jam Assistant, sistem za pomoč pri parkiranju BMW, Surround View in BMW Night Vision z Dynamic Light Spot in prikaz omenitve hitrosti, tu pa so tudi storitve BMW ConnectedDrive in Online Entertainment. Funkcija inteligentnega klica v sili je del osnovne specifikacije novega BMW X6. 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava