Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novi BMW Z4.

Novi BMW Z4 - vrhunski športni avtomobil, ki se ponaša s klasično mehko streho, čustveno zapakiranim oblikovanjemin puristično notranjostjo, usmerjeno k vozniku.

G29
·
Z4
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(6x, ~2,76 MB)
  
Photos(58x, ~393,87 MB)

 

 • Klasični roadster, reinterpretiran in še bolj športen kot kdaj koli prej: novo vozilo BMW Z4 združuje tipično dinamičnost športnih avtomobilov s čustveno zapakiranim oblikovanjem, ekskluzivnim ambientom in naprednimi funkcijami opreme. Pristen užitek v vožnji se združi z najsodobnejšim pogonskim sklopom, podvozjem, upravljanjem in tehnologijo povezljivosti.
 • Novo vozilo BMW Z4 je sodoben dodatek k dolgoletni zgodovini zapeljivih roadsterjev blagovne znamke. Dvosed s popolnoma električo zložjivo platneno streho. Korenito spremenjena razmerja, sredinski položj sedenja, krajš medosna razdalja za večo okretnost in šrš kolotečni od predhodnika. Ukrepi za zmanjšnje skupne mase in idealna porazdelitev tež v razmerju 50 : 50 med premama, aerodinamičo optimizirana karoserija.
 • Zunanje oblikovanje z natančno uporabo oblik in različnimi značilnimi podrobnostmi blagovne znamke. Žarometa sta nameščena na zunanjih robovih sprednjega dela in prvič z navpično razporeditvijo. LED žarometi so na voljo standardno, prilagodljivi LED žarometi z matrično funkcijo za neslepečo dolgo luč in luči, ki sledijo obratu volana, pa izbirno. Velika maska v obliki dvojne ledvičke BMW ima novo mrežasto zasnovo. Širok pokrov motorja s poudarjenimi obrisnimi črtami zaobjema prednja koloteka. Veliki bočni reži zagotavljata izhodišče za značajske črte in površinske konture vzdolž bokov. Mišičast, izklesan zadek je na voljo s harmonično vgrajenim spojlerjem, vitkimi LED lučmi in difuzorjem.
 • Sodobno, visokokakovostno notranje oblikovanje z izrazito usmerjenostjo k vozniku, linijami, ki tečjo naprej z dinamičim elanom in jasno strukturiranimi nadzornimi ploščmi. Skrčne okrasne obloge krepijo purističi značj. Obrisi vratne plošč posnemajo nekatere zunanje grafiče elemente, vidne s strani.
 • Premierna predstavitev bo potekala v mesecu oktobru 2018 na parišem avtomobilskem salonu. Prihod na trg je napovedan za mesec marec 2019 v treh modelnih različcah: model BMW Z4 M40i BMW M Performance (kombinirana poraba goriva: 7,4 – 7,1 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 168 – 162 g/km)* z novim vrstnim šstvaljnim motorjem z največo močo 250 kW/340 KM in modela BMW Z4 sDrive30i (kombinirana poraba goriva: 6,1 – 6,0 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 139 – 137 g/km)* in Z4 sDrive20i (kombinirana poraba goriva: 6,1 – 6,0 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 139 – 137 g/km)* s širivaljnima motorjema in največo močo 190 kW/258 KM oziroma 145 kW/197 KM. Nadalje izboljšn osemstopenjski šortni menjalnik Steptronic je vgrajen standardno. Vsi motorji imajo bencinski filter za trdne delce in emisije ter so v skladu s standardom Euro 6d-TEMP.
 • Novi roadster je zasnovan s poudarkom na največji okretnosti, dinamičnosti in natančnosti krmiljenja. Nizko težišče. Izjemno toga struktura karoserije in pritrdilni elementi šasije. Nova zasnova sprednje in zadnje preme. M športne zavore, prilagodljivo M športno vzmetenje, M športni diferencial in visokozmogljive pnevmatike so na voljo standardno (BMW Z4 M40i) ali izbirno. Spremenljivo športno krmiljenje in pnevmatike različnih velikosti so na voljo standardno za vse različice modelov.
 • Obseža standardna oprema, ki izžreva mnoge talente šortnega avtomobila. Šortni sedež, specifiči za model, z vgrajenimi nasloni za glavo. Usnjeno oblazinjenje Vernasca je standardno v vozilu BMW Z4 sDrive30i, medtem ko ima vozilo BMW Z4 M40i standardno notranjost v kombinaciji usnja in Alcantare. Fiksna varnostna loka, ki se sprožta v primeru prevračnja. Stikalo za uravnavanje vozne dinamike je mogoč uporabiti za izbiro načnov COMFORT, SPORT in SPORT+, pri čmer vsak od njih občtno spremeni odzivanja avtomobila. Platnena zložjiva streha se odpre in zapre s pritiskom gumba v desetih sekundah, tudi med premikanjem do hitrosti 50 km/h. Prostornina prtljažika se je v primerjavi s predhodnikom povečla za večkot 50 odstotkov (na 281 litrov). Model Sport Line in paket M Sport sta opremljena z ekskluzivnimi oblikovnimi poudarki in funkcijami opreme.
 •  Največa izbira sistemov za pomočvozniku v razredu: opozorilo pred naletom in o zaznanem pešu s funkcijo zaviranja v mestu je standardno, prav tako kot sistem za opozarjanje pred zapustitvijo voznega pasu. Na voljo kot izbirne možosti: aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, prepoznavanje prometnih znakov, informacije o razdalji, sistem za opozarjanje pri menjavi voznega pasu, opozorilo za preprečtev trka v zadek in opozorilo za preči promet, aktivni nadzor razdalje pri parkiranju, kamera za vzvratno vožjo, parkirni asistent s samodejnim vzdolžnim in stranskim vodenjem vozila pri manevriranju v parkirne prostore in iz njih ter pomočnik za vzvratno vožnjo. BMW Head-Up projektor je prvič na voljo v roadsterju.
 • Intuitivno upravljanje in inteligentna povezljivost zahvaljujočBMW operacijskemu sistemu 7.0. Izbirni BMW Live Cockpit Professional z dosledno oblikovanimi, kontekstno zasnovanimi in prilagodljivimi grafikami na popolnoma digitalni instrumentni plošč in nadzornem prikazovalniku (oba z diagonalo zaslona 10,25 palcev). Večodalno upravljanje prek funkcionalnosti zaslona na dotik na nadzornem prikazovalniku, upravljalnika iDrive, gumbov na volanu ali glasovnega upravljanja.
 • Raznolika ponudba digitalnih storitev iz BMW ConnectedDrive: navigacijski zemljevid in programske posodobitve prek zraka (OTA). Opozorila o nevarnosti uporabljajo medsebojno povezljivost z drugimi vozili BMW. BMW Digital Key pa omogoč dostop do vozila in zagon motorja kar s pametnega telefona.

 

*Podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi električne energije in dosegu delovanja so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 v veljavni različici. Vrednosti se nanašajo na vozila z osnovno konfiguracijo opreme v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter izbrane elemente dodatne opreme.

 •  

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW Z4 M40i: kombinirana poraba goriva*: 7,4 – 7,1 l/100 km, kombinirane emisije CO2*: 168 – 162 g/km, emisijski standard: EU6d-TEMP.

BMW Z4 sDrive30i: kombinirana poraba goriva*: 6,1 – 6,0 l/100 km; kombinirane emisije CO2*: 139 – 137 g/km, emisijski standard: EU6d-TEMP.

BMW Z4 sDrive20i: kombinirana poraba goriva*: 6,1 – 6,0 l/100 km; kombinirane emisije CO2*: 139 – 137 g/km, emisijski standard: EU6d-TEMP.

 

* Glede na velikost izbranih pnevmatik.

Vse vrednosti v zvezi z zmogljivostjo, porabo goriva/električne energije in emisijami so začasne.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava