Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI sorozatban negyedik abszolút győzelmét ünnepli a Dakar Ralin // Nasser Al-Attiyah diadalmaskodott a MINI ALL4 Racing versenyautóval // Négy MINI ALL4 Racing végzett a leggyorsabb öt között

A MINI újabb fantasztikus sikert ért el a Dakar Ralin. Több mint 9 000 versenykilométer után Argentínán, Chilén és Bolívián keresztül a MINI sorozatban negyedik alkalommal lett a világ legkeményebb motorversenyének abszolút győztese. A Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel (katari / francia) versenyzőpáros a 2015-ös Dakar Rali tizenhárom etapjából ötöt megnyert, így a célvonalon abszolút győztesként száguldottak át a MINI ALL4 Racing versenyautóval Argentína fővárosában, Buenos Aires-ben.

Brands
·
MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~188,95 KB)
  
Photos(16x, ~14,97 MB)

A MINI újabb fantasztikus sikert ért el a Dakar Ralin. Több mint 9 000 versenykilométer után Argentínán, Chilén és Bolívián keresztül a MINI sorozatban negyedik alkalommal lett a világ legkeményebb motorversenyének abszolút győztese. A Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel (katari / francia) versenyzőpáros a 2015-ös Dakar Rali tizenhárom etapjából ötöt megnyert, így a célvonalon abszolút győztesként száguldottak át a MINI ALL4 Racing versenyautóval Argentína fővárosában, Buenos Aires-ben.

„Tavaly, amikor a Dakar Rali dobogóján álltam, megígértem magamnak, hogy idén visszatérek és megnyerem a versenyt, és most itt vagyok” - mondta Al-Attiyah. „Nagyon kemény kihívás volt az elejétől kezdve vezetni a mezőnyt és mindvégig megőrizni előnyömet a hosszú verseny során. Elképesztően boldog vagyok, amiért sikerült ilyen szép eredményt elérnünk, és szeretnék köszönetet mondani, egyúttal gratulálni az összes szakembernek és a csapat minden tagjának. Nagyszerű munkát végeztek az elmúlt két hétben. A MINI ALL4 Racing egy hihetetlen autó, amit ismét csodálatos élmény volt vezetni” - tette hozzá a katari pilóta.

„Nasser Al-Attiyah a MINI ALL4 Racing volánja mögött nyerte meg a 2015-ös Dakar Ralit, amely a MINI a világ legkeményebb motorsport-eseményén mutatott rendkívüli sikertörténetének újabb mérföldköve” - nyilatkozta Jochen Goller, a MINI alelnöke. „Gratulálok neki és csapatának ehhez a nagyszerű eredményhez, amelyet világszerte kitörő örömmel fogad a MINI-közösség” - folytatta az alelnök.

„Jól tudtuk, hogy a több mint 9 000 kilométer át, Dél-Amerikán keresztül vezető hosszú verseny előre megjósolhatatlan kihívásokat tartogathat, és egészen a rali legutolsó szakaszáig kiszámíthatatlan volt a végeredmény. Ugyanakkor tisztában voltunk vele, hogy az x-raid csapat, a MINI ALL4 Racing versenyautó és a MINI színeiben rajthoz álló pilóták tökéletesen felkészültek a versenyre, és ezért külön szeretnék köszönetet mondani Sven Quandt-nak, az x-raid csapat vezetőjének” - tette hozzá Jochen Goller.

A Dakaron induló versenyzőknek számos előreláthatatlan kihívással kellett szembenézniük a Buenos Aires-ből induló, majd a chilei Iquique-n és a bolíviai Uyuni-n keresztül vezető verseny során. Argentína klasszikus murvás útszakaszai után az indulókat az Andok kanyargós szakaszai várták mintegy 4 500 méteres tengerszint feletti magasságban, amit Bolívia rendkívül száraz és a chilei Atacama-sivatag extrém forró, toronymagas dűnékkel és finomszemcsés homokkal bíró etapjai követtek, amelyeknek köszönhetően a Dakar nemcsak a versenyzőket, de a technikákat is alaposan próbára tette. A pilótáknak és a navigátoroknak a verseny két hete során mindvégig maximális koncentrációról kellett tanúbizonyságot tenniük.

A MINI ALL4 Racing a 2015-ös Dakar Ralin újra ékes bizonyítékát adta páratlan sebességének és megbízhatóságának. A versenyautó ezúttal is kiválónak bizonyult. „2012 és 2015 között sorozatban négy alkalommal elért abszolút Dakar-győzelmével a MINI ALL4 Racing ismét meggyőző módon bizonyította megbízhatóságát, erősségét és agilitását” - mondta Jochen Goller. „Az volt a célunk, hogy idén újabb átfogó győzelmet arassunk, és azáltal, hogy öt MINI ALL4 Racing végzett az első tízben a 2015-ös Dakar Ralin, kilenc MINI ALL4 Racing teljesítette az extrém hosszú versenytávot, négy különböző MINI-pilóta együtt összesen tizenegy etap-győzelmet zsebelt be és Nasser végül abszolút győztesként diadalmaskodott a világ legkeményebb versenyén, sikeresen teljesítettük az elvárásainkat. A 2015-ös Dakar Ralin minden bizonnyal az eddigi legjobb MINI ALL4 Racing versenyautót láthattuk, és már alig várom, hogy láthassam szerepelni a 2015-ös hosszú távú világkupa-versenyen is, amely a felkészülés lesz a 2016-os Dakar Ralira” - tette hozzá Jochen Goller.

Mindent egybevéve, a MINI ALL4 Racing tizenháromból tizenegy etapot megnyert az idei Dakaron. Ezek közül öt ráadásul kettős diadal volt a MINI számára. Nem kevesebb, mint négy MINI ALL4 Racing versenyautó végzett az összetett rangsor első öt helyén.

Az Al-Attiyah / Baumel páros mellé a Krzysztof Holowczyc / Xavier Panseri (lengyel / francia) versenyzőpáros állhatott fel a dobogóra, akik az összetettben a harmadik helyen végeztek. A MINI ALL4 Racing versenyautóval induló holland páros, Erik van Loon és Wouter Rosegaar a stabil negyedik helyen végzett amellett, hogy ez volt az első Dakar, amelyen rajthoz álltak. A 2014-es FIA Cross Country Rally világkupa-győztes orosz páros, Vladimir Vasilyev és Konstantin Zhiltsov végzett a 2015-ös Dakar Rali ötödik helyén. Aidyn Rakhimbayev (kazah) és Anton Nikolaev (orosz) a kilencedik helyen ért célba az összetettben. A Dakar Ralin rajthoz álló tíz MINI ALL4 Racing versenyautóból kilenc célba ért Buenos Aires-ben.

A 2015-ös Dakar Rali végeredménye

01 Al-Attiyah / Baumel – MINI ALL4 Racing – 40:32:25 óra

02 De Villiers / Von Zitzewitz – 41:07:59 óra

03 Holowczyc / Panseri – MINI ALL4 Racing – 42:04:26 óra

04 Van Loon  / Rosegaar – MINI ALL4 Racing - 43:34:17 óra

05 Vasilyev / Zhiltsov – MINI ALL4 Racing – 43:45:06 óra

09 Rakhimbayev / Nikolaev – MINI ALL4 Racing - 44:41:09 óra

12 Garafulic / Palmeiro – MINI ALL4 Racing – 46:00:34 óra

13 Zhou / Schulz – MINI ALL4 Racing - 46:07:49 óra

17 Terranova / Graue – MINI ALL4 Racing – 47:39:19 óra

21 Schott / Schmidt – MINI ALL4 Racing – 49:51:23 óra

A 2015-ös Dakar Ralin MINI ALL4 Racing versenyautóval rajthoz álló versenypárosok

Monster Energy Rally Raid csapat

#300 Joan „Nani” Roma / Michel Périn (spanyol / francia)

#305 Orlando Terranova / Bernardo „Ronnie” Graue (argentin / argentin)

#306 Krzysztof Holowczyc / Xavier Panseri (lengyel / francia)

X-raid csapat

#310 Vladimir Vasilyev / Konstantin Zhiltsov (orosz / orosz)

#314 Erik van Loon / Wouter Rosegaar (holland / holland)

#319 Boris Garafulic / Filipe Palmeiro (chilei / portugál)

#329 Aidyn Rakhimbayev / Anton Nikolaev (kazah / orosz)

#332 Zhou Yong (kínai)

#334 Stephan Schott / Holm Schmidt (német / német)

Qatar Rally csapat

#301 Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel (katari / francia)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés