Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

2016-os Dakar Rali 10. etap: borulás után jött fel az abszolút második helyre a címvédő MINI ALL4 Racing

Nasser Al-Attiyah mellett Joan „Nani” Roma és Erik van Loon is oldalára borította a brit versenyautót a Dakar Rali 10. etapján, a MINI ALL4 Racing azonban százszázalékosan bizonyította rátermettségét.

2015
·
Motorsport MINI
·
Dakar
·
MINI
·
PressClub Sports
·
Brands
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~143,77 KB)
  
Photos(11x, ~9,56 MB)

Related Links.

Nasser Al-Attiyah mellett Joan „Nani” Roma és Erik van Loon is oldalára borította a brit versenyautót a Dakar Rali 10. etapján, a MINI ALL4 Racing azonban százszázalékosan bizonyította rátermettségét.

A 2016-os Dakar Rali 10. etapja rendkívül nehéz „munkanapot” tartogatott a világ legkeményebb motorsport-megmérettetésén rajthoz álló pilótáknak és navigátoroknak, s így egytől egyig a MINI ALL4 Racing versenyautóval induló csapatoknak is. A Belén és La Rioja városok között vezető, eredetileg 278 kilométeresre tervezett versenytávot a szervezők a túlzúduló vízátfolyások miatt ismét lerövidítették, miután a Fiambalá település magasságában elterülő homokdűnék a pilótákat, a navigátorokat és a technikákat egyaránt próbára tették.

Az AXION X-raid csapat 300-as rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautójával rajthoz álló címvédő duó, a katari Nasser Al-Attiyah és a francia Mathieu Baumel párosa a 10. etap leintését követően az összetett tabella második fokára, Stéphane Peterhansel mögé ugrott fel, annak ellenére, hogy az etap rajtját követően oldalára borították versenyautójukat. A versenyzők szerencsére sérülések nélkül megúszták a kalandot, miközben a MINI ALL4 Racing ismét bizonyította megbízhatóságát: miután visszaborították kerekeire, a címvédő páros a tizennegyedik helyre hozta be az autót.

„Cseppet sem volt könnyű napunk. Öt kilométerrel a rajt után nekiütköztünk egy sziklának, ami oldalára borította az autót. Jó sok idő elment azzal, hogy visszaállítottuk kerekeire a gépet és meggyőződtünk róla, hogy minden rendben van. Ezt követően problémamentes etapot autóztunk, de az időhátrányt nem tudtuk maradéktalanul ledolgozni. Nem volt könnyű ebben a puha homokban vezetni, és vagy húsz percet elvesztettünk a borulással. Mindazonáltal, feljöttünk az összetett második helyre, és van még néhány nap hátra a Dakarból” – mondta Nasser Al-Attiyah.

A 10. etap legeredményesebb párosa az AXION X-raid csapat 304-es rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautójával induló Joan „Nani” Roma – Alex Haro spanyol duó lett, aki a negyedik helyre hozta be a technikát. Bravúros eredményével „Nani” és Alex az abszolút tabella hetedik helyére lépett fel.

„Kiváló napot zárhatunk, annak ellenére, hogy ez mindenkinek egy kőkemény etap volt – beleértve minket is. A rajtot követő első szakaszon felborítottam az autót, az ablaktörlők le is törtek a helyükről. De aztán nagyon jó időket autóztunk, nagyobb hibák nélkül. Alex rendkívüli munkát végzett! Kemény nap volt kemény navigációs kihívásokkal, de hát végtére is, erről szól a Dakar” – fogalmazott a spanyol pilóta.

A brit Harry Hunt és a német Andreas Schulz párosa szintén elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a 10. etap során: a borulásokkal tűzdelt versenytávon a tíz autóból álló MINI-flotta második legjobb helyezését érték el a 323-as rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautóval. A nyolcadik hely időeredménye az abszolút tabella tízedik fokára lendítette fel a párost.

„Nagyon-nagyon jó nap volt! Ez a szakasz híres arról, hogy rendkívüli nehézségek elé állítja a versenyzőket, ezért könnyedén, nyugodtan vágtunk neki a távnak. Rögtön az első kilométereken megtaláltuk „Naniék” oldalra borult autóját, így megálltunk és segítettünk nekik. Vesztettünk öt vagy tíz percet, de szerintem ezzel nem vagyunk egyedül. Egy későbbi szakaszon mi is beragadtunk a homokba, de két perc alatt sikerült kimásznunk belőle. Nem volt komolyabb dráma” – mesélte boldogan a MINI ALL4 Racing legfiatalabb pilótája.

A Mikko Hirvonen – Michel Périn alkotta finn – francia páros nem a legjobb teljesítményt nyújtotta a 10. etapon, ennek ellenére továbbra is őrzik hihetetlenül előkelő, negyedik helyüket az összetettben. Az AXION X-raid csapat 315-ös rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautója rendesen megküzdött a homokkal, míg végül a tizenhatodik helyen intették le őket.

„Eltévedtünk, aztán alig találtunk vissza a helyes útvonalra. Ráadásul be is ragadtunk a homokba, egy rendkívül rossz helyen. Nehéz napon vagyunk túl, de ez is a játék része. Most már látom, hogy a navigátoroknak időnként mennyire kemény dolguk van” – nyilatkozta az egykori WRC-pilóta.

A Van Loon Racing holland párosa a privát színekben induló MINI ALL4 Racing csapatok legjobb pozíciójából, az összetett tabella nyolcadik helyéről vághatott neki a 10. etapnak, a homokdűnék azonban balszerencsét hoztak az Erik van Loon – Wouter Rosegaar alkotta párosnak: miután 306-os rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautójuk az oldalára borult, az etap negyvenharmadik helyén végeztek, így visszacsúsztak az abszolút tabella tizennegyedik helyére.

Az Orlando Terranova – Bernardo „Ronnie” Graue argentin duónak ezúttal be kellett érnie a harmincharmadik hellyel, így az AXION X-raid csapat 310-es rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautója jelenleg a tizenötödik pozíciót foglalja el az összetettben.

A 327-es rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautóval induló Jakub „Kuba” Przygonski (lengyel) – Andrei Rudnitski (belarusz) páros kiegyensúlyozott tempóban teljesítette a versenytávot, egy pillanatig sem veszélyeztetve a legjobb húsz között elfoglalt helyezésüket. A duó a 10. etap huszonhatodik helyén végzett, amellyel továbbra is a tizenhetedik helyen állnak az összetett tabellán.

Boris Garafulic (chilei) és Filipe Palmeiro (portugál) 313-as rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautóját a huszonnyolcadik helyen intették le, Adam Malysz (lengyel) és Xavier Panseri (francia) pedig a harminchetedik lett a 325-ös rajtszámú MINI ALL4 Racing versenygéppel. A Nazareno Lopez (argentin) – Sergio Lafuente (uruguayi) páros a negyvenegyedik helyen végzett.

A 2016-os Dakar Rali 11. etapja La Rioja városából San Juan-ig kalauzolja majd a versenyzőket, nem kevesebb, mint 431 kilométeren keresztül.

A 2016-os Dakar Rali 10. etapjának MINI ALL4 Racing eredményei

Pilóta

Navigátor

#

Csapat

Helyezés

Idő

Nasser Al-Attiyah
(katari)

Mathieu Baumel
(francia)

300

AXION X-raid csapat

2

033:44:59 +01:14:

Joan „Nani“ Roma (spanyol)

Alex Haro
(spanyol)

304

AXION X-raid csapat

7

034:35:24 +01:50:25

Orlando Terranova
(argentin)

Bernardo „Ronnie“ Graue
(argentin)

310

AXION X-raid csapat

15

037:39:09 +04:54:10

Mikko Hirvonen
(finn)

Michel Périn
(francia)

315

AXION X-raid csapat

4

034:08:50 +01:23:51

 

 

 

 

 

 

Erik van Loon
(holland)

Wouter Rosegaar
(holland)

306

Van Loon Racing

14

037:37:16 +04:52:17

Boris Garafulic
(chilei)

Filipe Palmeiro
(portugál)

313

X-raid csapat

27

041:13:00 +08:28:01

Harry Hunt
(brit)

Andreas Schulz
(német)

323

X-raid csapat

10

035:13:40 +02:28:41

Adam Malysz
(lengyel)

Xavier Panseri
(francia)

325

ORLEN csapat

55

056:32:16 +23:47:17

Jakub „Kuba“ Przygonski
(lengyel)

Andrei Rudnitski
(belarusz)

327

ORLEN csapat

17

038:06:06 +05:21:07

Stephan Schott
(német)

Holm Schmidt
(német)

331

X-raid csapat

-

-

Nazareno Lopez
(argentin)

Sergio Lafuente
(uruguayi)

351

X-raid csapat

51

053:39:03 +20:54:04

Guo Meiling
(kínai)

Min Liao
(kínai)

360

Perfect China Health 100 Yong csapat

-

-

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés