Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Markus Duesmann veszi át a BMW AG igazgatótanácsának beszerzésért és beszállítói hálózatért felelős tisztségét

A negyvenhét esztendős szakember 2016. október 1-jétől tölti be a nyugdíjkorhatárba lépő Dr. Klaus Draeger aktuális munkakörét.

Emberek
·
BMW csoport igazgatótanácsának tagjai

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A negyvenhét esztendős szakember 2016. október 1-jétől tölti be a nyugdíjkorhatárba lépő Dr. Klaus Draeger aktuális munkakörét.

A BMW AG felügyelő bizottsága tegnapi ülésén Markus Duesmann-t jelölte ki a vállalatcsoport igazgatótanácsának beszerzésért és beszállítási hálózatért felelős új tagjává. A negyvenhét éves szakembernek 2016. október 1-jén adja át aktuális munkakörét a jelenleg ötvenkilenc esztendős Dr. Klaus Draeger, aki a német törvényben meghatározott nyugdíjkorhatár elérésével köszön le az igazgatótanácsból.

Markus Duesmann gépészmérnökként csatlakozott a BMW Group-hoz 2007-ben, az egykori BMW Sauber Forma-1-es csapat versenyautó-hajtásláncért felelős vezetőjeként. Ezt követően a Driving Dynamics részleg irányítója, majd a vállalatcsoport járműfejlesztési divíziójának hajtáslánc-technológiákért felelős vezetője lett, ahol jelenleg is dolgozik.

Miután megszerezte gépészmérnök diplomáját, Dr. Klaus Draeger gyakornokként kezdte meg karrierjét a BMW Group-nál, 1985-ben. 2006-ban lett a vállalatcsoport igazgatótanácsának tagja, ahol 2012-ig a járműfejlesztési divízióért felelt, azóta pedig a nemzetközi gyártási hálózat beszerzési és beszállítói infrastruktúráját irányítja.

„Markus Duesmann személyében egy rendkívül elismert szakember és példás vezető kezébe adjuk a beszerzés és a beszállítói hálózat irányításának felelősségét, amellyel tovább folytatódhat a BMW Group sikertörténete” – nyilatkozta Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke. „Szeretném megköszönni Klaus Draeger-nek azt a több mint harminc éven át tartó kiváló munkát, amellyel úttörő sikerekhez segítette hozzá a vállalatcsoportot. A BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagjaként végigvezette a BMW EfficientDynamics stratégia megvalósítását és a teljes modellpalettát behálózó digitális járműkapcsolati rendszer kialakítását, miközben a BMW i égisze alatt az elektromos hajtáslánc vízióját is életre keltette. Amint átvette a beszerzési és beszállítói hálózat iránti felelősséget, munkáját a partnerekkel és a beszállítókkal kialakított szoros együttműködés és az egyenértékű partnerkapcsolatok jellemezték. Irányítása alatt alakult ki a vállalatcsoport jövőbe mutató beszerzési politikája, az innovációra, a minőségre, a rugalmasságra és a költséghatékonyságra összpontosító szemlélet jegyében” – zárta gondolatait Dr. Norbert Reithofer.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés