Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Andreas Wendt tölti be októbertől a BMW AG igazgatótanácsának beszerzésért felelős tisztségét

A gépészmérnök végzettségű szakember a BMW Group legnagyobb németországi gyárának éléről ül át igazgatótanácsi székébe.

Vállalati
·
Emberi erőforrások
·
Emberek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A gépészmérnök végzettségű szakember a BMW Group legnagyobb németországi gyárának éléről ül át igazgatótanácsi székébe.

2018. szeptember 26-i ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Dr.-Ing. Andreas Wendt-et választotta meg a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának új, beszerzésért felelős tagjának. A hatvanéves szakember 2018. október 1-jétől tölti be új tisztségét.

Andreas Wendt karrierje 2002-ben kezdődött a BMW Groupnál, amikor is gépészmérnökként a vállalat tömegtermelési folyamatainak stratégiafejlesztési vezetőjévé nevezték ki. Később a BMW Group Landshutban, Dingolfingban és Berlinben működő üzemeinek futómű- és hajtáslánc-alkatrészeket gyártó részlegét irányította, majd 2006 májusában a bajor prémiummárka legnagyobb erőforrásgyártó létesítménye, az ausztriai Steyr városában működő motorgyár igazgatójává nevezték ki. 2009 és 2016 között Andreas Wendt felelt a vállalatcsoport regensburgi üzemének működéséért, mígnem 2017 elején a BMW Group legnagyobb németországi gyára, a dingolfingi üzem igazgatójának választották.

„Andreas Wendt a BMW Groupnál felépített karrierje összes állomásában innovációs iránymutatóként tevékenykedett, minőségirányítás és komplexitás-kezelés terén megszerzett kimagasló szaktudásával időről időre újabb mércét állítva” – mondta Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke. „Vállalatcsoportunk beszerzési és beszállítói hálózatrendszerének olajozott működése kereskedelmi sikertörténetünk szempontjából minden eddiginél fontosabb. Tevékenységeink folyamatos globalizációja és az egyre intenzívebb piaci változékonyság egyre magasabb szintű összetettséget, beszállítói hálózatunktól és beszerzési divíziónktól pedig még nagyobb rugalmasságot követel. Az elektromos mobilitás, a digitalizáció és az automatizált járművezetés területeire összpontosító, előre kitűzött innovációinkat ráadásul csak úgy érhetjük el, ha a beszállítóinkkal kiépített partneri együttműködéseinket is fejlesztjük. Andreas Wendt kinevezése minden téren megfelel ezen követelményeknek” – tette hozzá Dr. Norbert Reithofer.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés