Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A CUSTOM WORKS ZON japán motorépítő műhely egy vadonatúj boxermotor prototípussal szerelt motorkerékpárt mutatott be

A Hot Rod Custom Show keretében, Jokohamában leplezték le a kétkerekűt

Kiállítások
·
Motoros tréning, utazás, események
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Az egyedi motordizájnok japán specialistája, a CUSTOM WORKS ZON december 2-án mutatott be egy, a BMW Motorrad megbízására készült egyedi modellt. A lenyűgöző alkotás központi eleme egy teljesen új BMW boxermotor prototípusa.

 

A Yuichi Yoshizawa és Yoshikazu Ueda által Siga prefektúra területén 2013-ban alapított CUSTOM WORKS ZON különleges alkotásairól ismert. A csapat rendszeres vendége számos, egyedi építésű járműveket felvonultató rendezvénynek, mint például a milwaukeei Mama Tried Show, az austini The Hand Built Motorcycle Show és a Brooklyn Invitational. E kicsiny műhely vitrinjét megannyi díj és trófea díszíti – ami a csapat szakértelmének és egyedi stílusának egyértelmű bizonyítéka.

 

Yuichi Yoshizawát teljesen felvillanyozta a BMW Motorraddal való együttműködés: „Nagy megtiszteltetés és kihívás egy ilyen csodálatos boxermotor-prototípus köré motorkerékpárt építeni az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező gyártó számára.”

 

A bemutatón sok találgatás övezte a motor-prototípust. A külső geometria és a látható elemek a BMW Motorrad 1960-as évek végéig gyártott boxermotorjaira emlékeztetnek – a nyilvánvaló különbséget a nagyobb hengerűrtartalom és a modern lég-/olajhűtési rendszer jelenti. A blokkról, és annak jövőbeli felhasználásáról a későbbiekben fog a gyártó részletesebb információval szolgálni.

 

A ZON jellegzetes stílusa egyértelműen felismerhető: klasszikus kialakítás, modern gyártási technológia és a részletekben megnyilvánuló nagy szakértelem – mindez a legmagasabb szintű japán gyártási minőség jegyében. A motorkerékpár alacsony sziluettje Ernst Henne 1920-as és 1930-as években rekordokat döntő járműveire emlékeztet. A nagy méretű - elöl 21, hátul 26 colos - mart alumínium kerekeit viszonylag keskeny gumiabroncsokkal párosították, a „girder” villa alapanyaga pedig szintén tömör alumínium. Az acélcsőből készült hátsó lengőkart a térhálós vázra rögzítették, hogy a felfüggesztés rejtve maradjon. Ebbe a csőhálóval megerősített vázszerkezetbe helyezték a nagyméretű blokkot. Az üzemanyagtartályt, az ülést és a burkolatot mind acéllemezekből, kézimunkával alkották meg.

 

Ez a lélegzetelállító, egyedi tervezésű, a CUSTOM WORKS ZON és a BMW Motorrad együttműködéséből létrejött motorkerékpár a szakmán és a motoros körökön belül nagy figyelmet kapott, elnyerve a Hot Rod Custom Show legrangosabb díját, a „Best of Show Motorcycle” trófeát.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés