Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Tavaly a BMW Group ismét tovább csökkentette járműflottája összemissziós értékét

+++ Az előzetes belső kalkulációk alapján a BMW Group 2022-ben az Európa-szerte értékesített összes új autójával átlagosan kilométerenként 105 grammra (WLTP) csökkentette károsanyag-kibocsátását +++ E tekintetben a müncheni központú vállalatcsoport több mint 9 százalékos éves összemisszió-csökkenést irányoz elő +++

F56
·
Környezet
·
Technológia
·
BMW i
·
Fenntarthatóság
·
MINI Electric
·
Electrification
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,95 KB)
  
Photos(1x, ~13,26 MB)

+++ Az előzetes belső kalkulációk alapján a BMW Group 2022-ben az Európa-szerte értékesített összes új autójával átlagosan kilométerenként 105 grammra (WLTP) csökkentette károsanyag-kibocsátását +++ E tekintetben a müncheni központú vállalatcsoport több mint 9 százalékos éves összemisszió-csökkenést irányoz elő +++

A BMW Group 2022-ben is tovább folytatta károsanyag-kibocsátási mutatója módszeres csökkentését: a 2021-es teljesítményhez képest tavaly a vállalatcsoport – az előzetes belső kalkulációk alapján – több mint 9 százalékkal csökkentette Európában értékesített új autói összemissziós értékét.

Az átlagosan egy eladott új autóra vetített, az előzetes belső kalkulációk alapján kilométerenkénti 105 grammos (WLTP) károsanyag-kibocsátási értékkel (a 2021-ben regisztrált autónkénti 115,9 grammos mutatóhoz viszonyítva) a BMW Group ismét, ezúttal autónként 22 grammal teljesítette túl az EU27+2 országok (az Európai Unió országai, Norvégia és Izland) által kitűzött, eladott új autónkénti 127 grammos célértéket.

Az új BMW és MINI modellek hajtáslánc-hatékonyságát, valamint az összemissziós érték módszeres csökkentését nagymértékben elősegíti a müncheni központú vállalatcsoport elektromos mobilitást népszerűsítő stratégiájának sikeres alkalmazása. 2022-ben a BMW Group világszerte több mint 215 000 darab tisztán elektromos meghajtású modellt adott el, amely a 2021-es teljesítményhez képest mintegy 108 százalékos fejlődés, egyúttal a vállalatcsoport egész tavalyi éves értékesítési eredményének hozzávetőlegesen 9 százaléka. A BMW Group célja, hogy 2023-ban ezt az értéket 15 százalékra emelje. A vállalatcsoport mindemellett azt is célul tűzte ki, hogy legkésőbb 2030-ra már egész éves értékesítési mutatója több mint 50 százalékát tisztán elektromos meghajtású modellek adják.

A BMW Group a németországi autógyártó vállalatok közül elsőként csatlakozott az SBTI (Science Based Targets Initiative) 1,5 fokos üzleti tervéhez, amellyel párhuzamosan a teljes értékláncára vetített teljes klímasemlegesség hosszútávú célja mellett is maradéktalanul elköteleződött.

A következő lépés e tekintetben, hogy a 2019-es értékekhez viszonyítva 2030-ra a BMW Group teljes értékláncában – a beszállítói hálózattól kezdve, a sorozatgyártási folyamatokon keresztül, egészen a felhasználói fázisig – legalább 40 százalékkal csökkentse az egy legyártott új autójára vetített károsanyag-kibocsátás mértékét.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés