Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

+++ A Concorso d'Eleganza Villa d'Este idén nyolc kategóriában állítja egymás mellé a történelmi autócsodákat +++ A Villa Erba területén megrendezett közönségnapok igazi fesztiválhangulatot árasztanak +++ A BMW Group egy elegánsan sportos, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét ünnepli +++ A BMW Group megannyi aspektusban lesz jelen +++ Az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény hamisítatlan bajor ízt ad a hétvégének +++ A BMW Group Classic az esemény programsorozatát gondos odafigyeléssel és a történelmi sajátosság megőrzésével fejleszti tovább +++

Veterános események
·
Örökség
·
BMW örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Related Links.

+++ A Concorso d'Eleganza Villa d'Este idén nyolc kategóriában állítja egymás mellé a történelmi autócsodákat +++ A Villa Erba területén megrendezett közönségnapok igazi fesztiválhangulatot árasztanak +++ A BMW Group egy elegánsan sportos, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét ünnepli +++ A BMW Group megannyi aspektusban lesz jelen +++ Az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény hamisítatlan bajor ízt ad a hétvégének +++ A BMW Group Classic az esemény programsorozatát gondos odafigyeléssel és a történelmi sajátosság megőrzésével fejleszti tovább +++

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este a 2023. május 19-21. közötti hétvégén ismét reflektorfénybe gurítja a legendás autócsodákat. Az idei felvonás nyolc kategóriát foglal magába:

A – A CENTURY OF THE 24 HOURS OF LE MANS: HEROES OF THE MOST FAMOUS RACE IN THE WORLD

B - THE FAST AND THE FORMAL: PRE-WAR HIGH SPEED LUXURY

C - GRANDE VITESSE: PRE-WAR WEEKEND RACERS

D - INCREDIBLE INDIA: THE DAZZLING MOTORING INDULGENCES OF THE MIGHTY MAHARAJAS

E - PORSCHE AT 75: DELVING INTO THE STUTTGART LEGEND’S ICONIC AND ECCENTRIC BACK CATALOGUE

F - GRANTURISMO: EXPERIMENTING WITH THE POST-WAR EUROPEAN GT

G - THAT ‘MADE IN ITALY’ LOOK: STYLES WHICH CONQUERED NEW WORLDS

H - HERE COMES THE SUN: ’TOPLESS’ DONE DIFFERENTLY!

A különböző autógyártók látványos koncepcióit egy speciális kategóriában díjazzák.

A Concorso d'Eleganza az esemény szombati napján a megszokott stílusban zajlik majd a Grand Hotel Villa d'Este parkjában. A hétvége legszebbjének megválasztott autót a zsűri tünteti ki vasárnap a „BMW Group Trophy - Best of Show” trófeával. A fődíj mellett az esemény résztvevői és járműveik az egyes kategóriák győzelméért, a közönségszavazás útján odaítélt „Coppa d'Oro” díjért és számos más elismerésért is versenyeznek. Ilyen többek között a „Trofeo del Presidente” díj is, amelyet Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d'Eleganza Villa d'Este elnöke ad át.

A hétvégén a BMW Group Classic márkanagyköveteként is tevékenykedő sztártenor, Jonas Kaufmann különleges feladatot lát el: ő adja majd át a zsűri által kiválasztott legjobb motorhangért járó „Trofeo Il Canto del Motore” díjat. Az eseményen a BMW Group Classic márkanagykövete és Bruno Spengler autóversenyző is tiszteletét teszi.

2023. május 21-én, vasárnap a teljes nyilvánosságnak lehetősége nyílik testközelből megcsodálni a Concorso d’Eleganza Villa d’Este magával ragadó különlegességeit. A vasárnap ráadásul egy minden érzékszervet megmozgató fesztiválnapnak (Public Day – II Festival) ígérkezik, a múlt, a jelen és a jövő autóival, illetve mobilitásával a főszerepben. A szervezők erre a napra az egész család számára izgalmas programokkal készülnek. A Concorso d'Eleganza Villa d'Este szépségversenyére nevezett járműkülönlegességek itt kivétel nélkül megjelennek majd és testközelből lesznek megcsodálhatók.

Vasárnap aztán a BMW Group látványos, csúcstechnológiával dolgozó újdonságokról is lerántja a leplet, egy rendkívül különleges BMW M modelltől kezdve, a MINI Cooper SE Cabrio modellen keresztül (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 17,2 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km), egészen a BMW Motorrad elektromos kétkerekűjéig. A BMW 7-es sorozat új, tisztán elektromos meghajtású M Performance modellváltozata exkluzív, kéttónusú köntösben gurul majd ki a nagyközönség elé.

Az esemény csúcspontjaként a BMW Group egy elegánsan sportos, kétüléses, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét is megünnepli.

A BMW M GmbH egy vadonatúj különlegességet is megmutat a Comói-tó partján: a legendás BMW 3.0 CSL új kiadását (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 249 gramm / km). Az 1973-as előd előtt tisztelgő különkiadás a Concorso d’Eleganza Villa d’Este szombati és vasárnapi napján is tiszteletét teszi az eseményen.

A hétvége vendégei a Grand Hotel Villa d'Este parkjában a Rolls-Royce első tisztán elektromos meghajtású luxusautóját is megcsodálhatják majd. A Rolls-Royce Spectre (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,5 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 520 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; az adatok előzetes értékek – a modell még homologizáció alatt áll) átvezeti a legendás brit autógyártót az elektromos mobilitás korszakába, amelynek égisze alatt a Rolls-Royce 2030-ra teljes egészében zéró emissziójú autógyártóvá érik.

Az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény neve minden, müncheni gyökerekkel rendelkező autórajongó számára ismerősen cseng, a találkozót pedig a szervezők 2023-ban most először a Concordo d’Eleganza Villa d’Este programsorozatához igazítják. Az autórajongók eme ikonikus találkozója május 20-án, szombaton tér vissza a Comói-tó partjára, szívesen látva a világ bármely pontjáról érkező autóklubok és közösségek négykerekű kedvenceit.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 ismét néhány résztvevő exkluzív utazásával, a Villa d’Este Prelude Tour felvezető kirándulással veszi kezdetét. A konvoj idén a monzai versenypályán is megáll majd. Az autók május 18-án, csütörtökön a késő délutáni órákban érkeznek meg Cernobbio kikötőjébe, ahol a nagyközönség számára is megtekinthetők lesznek.

Ezen elemekkel a BMW Group Classic az esemény egyik főszervezőjeként nyomatékosítja tovább azon elköteleződését, hogy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este programsorozatát gondos odafigyeléssel és a történelmi sajátosság megőrzésével fejlessze tovább. Ez tökéletesen megegyezik azzal a céllal is, hogy az eseményt a különböző tematikus fókuszpontok integrálásával a szélesebb közönség számára is elérhetőbbé tegye, és az autókat kulturális értékekként ünnepelje.

A Grand Hotel Villa d'Este, a Comói-tó és a festői környezet tökéletes helyszínt biztosít a világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepségének. A hamisítatlan esemény semmihez nem fogható hangulata, a kiállított remekművek felbecsülhetetlen értéke és az ikonikus szálloda tökéletessége olyan fenséges szimbiózist alkot, amely minden év májusában egyesíti a hagyományt a kortárs technológiákkal. Ez az, ami 1929 óta garantálja a Concorso d'Eleganza Villa d'Este különleges hangulatát.

A „BMW Group Trophy - Best of Show” trófea győztese az A. Lange & Söhne óramanufaktúra egyedi, 18 karátos fehéraranyból készült 1815 CHRONOGRAPH modelljét is megkapja, amelyet rózsaarany számlappal és a Concorso d'Eleganza Villa d'Este kézzel gravírozott címerével láttak el. Az egyedülálló órával az A. Lange & Söhne a motorsport és az időmérés történelmi kapcsolatának állít emléket: a német óramanufaktúra és a történelmi autócsodák ikonikus szépségversenye 2012-ben lépett partnerségre, amelyet a hagyományok iránti tisztelet, a kézművesség melletti elköteleződés és a mechanikus innovációk határoznak meg.

A BMW Group Classic hivatalos aukciós partnere idén az RM Sotheby's. A május 20-án, szombaton árverésre bocsátott különlegességek között egy magángyűjtő több BMW M modellje is megtalálható lesz.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este szervezői őszinte köszönetüket fejezik ki régi partnereiknek, az A. Lange & Söhne óramanufaktúrának, a Vranken-Pommery Monopole vállalatnak és a wwwe GmbH szolgáltatónak az évek óta gyümölcsöző, kiváló együttműködésért.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este május 20-i, szombati napjára az alábbi weboldalon biztosíthatják be maguknak a jegyeket az érdeklődők: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/packages-tickets/

A szombati Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht eseményre és a vasárnapi nyílt napra az alábbi weboldalon érhetők el a jegyek: https://www.ticketone.it/en/artist/concorso-eleganza/

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 további információi megtalálhatók az esemény iOS és Android operációs rendszerekre fejlesztett okostelefon-alkalmazásában, a https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/ weboldalon és a https://www.instagram.com/concorsodeleganza_vde/ Instagram-oldalon is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés