Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Egy év a gyors ütemű fejlődés jegyében

2022. június 1-je jelentős mérföldkő volt a BMW Group számára, hiszen ezen a napon tették le a BMW Group Gyár Debrecen alapkövét. A közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb építkezésén az azóta eltelt egy évben lenyűgöző fejlődésnek lehettünk tanúi, de a gyártás 2025-ös megkezdéséig még ennél is több vár ránk.

Vállalati
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
 

Press Contact.

Reka Jenei
BMW Magyarország

Tel: +36-52-33-3800

send an e-mail

A sajtóközlemény mellékletei között egy, az elmúlt egy év eseményeit bemutató, videóformátumú összefoglaló is található.

2022. június 1-je jelentős mérföldkő volt a BMW Group számára, hiszen ezen a napon tették le a BMW Group Gyár Debrecen alapkövét. A közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb építkezésén az azóta eltelt egy évben lenyűgöző fejlődésnek lehettünk tanúi, de a gyártás 2025-ös megkezdéséig még ennél is több vár ránk.

A BMW Group Gyár Debrecen építkezésén az utóbbi egy évben tapasztalható fejlődés megkérdőjelezhetetlen: rendkívül látványos eredményekkel járó időszak volt ez, hiszen a legnagyobb, legkarakteresebb épületek helyét már nem oszloperdők, hanem kész szerkezetek jelzik, melyek napról napra nyerik el végleges formájukat. A hatékony építési módszernek köszönhetően egyszerre több fázis zajlik: miközben oszlopok emelkednek ki a földből, ugyanazon épület más pontján már az eszközök beszerelése is kezdődik. A párhuzamosan zajló folyamatok pontos tervezést és összehangolt munkát igényelnek, ezek eredményeképpen az építkezés a terveknek megfelelően halad.

Az első épületek, amelyeket idén adnak át, a Képzési Központ és a Kommunikációs Központ. A Képzési Központ kivitelezése az utolsó fázisába lépett és az eszközök telepítése is hamarosan megkezdődik, hogy szeptembertől négy szakmában kezdhessék meg tanulmányaikat a duális képzési program technikus hallgatói. A Kommunikációs Központnál, amely az üzem központi épületeként fog szolgálni, elkészült a szerkezeti héj és megkezdődött a belső épületgépészeti elemek beépítése is. Ez az épület több funkciót is ellát majd: itt kap helyet az üzem legtöbb irodája, a munkatársak egészségügyi ellátását biztosító Egészségközpont, valamint a legnagyobb étkezde. De a legfontosabb, hogy összeköti a dolgozókat: a munkavállalók többsége ezen az épületen keresztül fog belépni az üzembe.

Az üzem legmagasabb épülete, a Festőüzem idén áprilisban érte el a legmagasabb pontját, ami tökéletes alkalomként szolgált az ünneplésre, az építési partnerek társaságában megrendezett bokrétaünnepségre. Azóta a homlokzatokat már majdnem lezárták és hamarosan megkezdődik a belső technológiai berendezések telepítése. A további főépületekben, mint a présüzem, a karosszériaüzem, az összeszerelés és az akkumulátor-összeszerelés épülete, minden az ütemterv szerint halad és hamarosan az utolsó oszlopok is felállnak.

A fenntarthatóság nemcsak a gyárból majd kigördülő modellek és gyártási folyamatok során kerül előtérbe, hanem a BMW Group Gyár Debrecen építési fázisában is. Az erőforrásokkal való takarékos gazdálkodás jegyében az oszlopokat az építkezés helyszínének közelében öntik ki, időt megtakarítva és a szállítással kapcsolatos károsanyag-kibocsátást csökkentve. A szelektív hulladékgazdálkodást már az építkezés korai szakaszától kezdve bevezették, így az összes, az építési partnerek munkája során keletkező hulladékot is szelektíven gyűjtik és kezelik. Az erőforrás-hatékony megközelítésre tekintettel már a bokrétaavatón is egy földlabdás fa helyettesítette a hagyományos bokrétát, amelyet később a helyszínen ültetnek el, további, mintegy 4 500 fa társaságában. A fő parkoló már csaknem elkészült, az elültetett fák virágoznak és nőnek. A BMW Group Gyár Debrecen az üzem közvetlen környezetének élővilága számára a lehető legjobb körülményeket szeretné biztosítani, ennek jegyében már folyamatban van a biodiverzitási stratégia kialakítása.

A 2023-as év azonban nemcsak az építkezésről, hanem az emberekről is szól: a BMW Group Gyár Debrecen munkatársainak száma hónapról hónapra növekszik, júniusban a 450. munkatárs csatlakozott a csapathoz, ezzel a létszám az év elejéhez képest több mint a négyszeresére növekedett. Az egyébként is intenzív toborzási tevékenység a következő hónapokban várhatóan még nagyobb lendületet vesz a számos irodai és termelési álláshely megnyitását követően. Az aktuálisan nyitott álláshelyek folyamatosan frissített listája és a jelentkezési felület a https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html oldalon érhető el.

A BMW Group a munkatársak egészségének megőrzését és az egészséges munkakörnyezet megteremtését abszolút prioritásként kezeli, a BMW Group Gyár Debrecen ezért is nyitotta meg már 2022. június 1-jén, az alapkő letételekor a magas színvonalú foglalkozás-egészségügyi ellátást és általános egészségügyi szolgáltatásokat is nyújtó Egészségközpontját. Az intézmény a munkavédelmi részleggel szorosan együttműködve részt vesz a gyár elsősegély pontjainak kialakításában, a mentőszolgálati rendszer megszervezésében, továbbá egészségprogramokat is szervez: legutóbb májusban vett részt negyven munkatárs melanóma szűrésen.

A BMW Group világszerte kiemelt figyelmet szentel annak, hogy az üzemeiknek és telephelyeiknek otthont adó régiókban a képviseleteik a helyi közösségek szerves részeivé váljanak. Tavaly év végén az adventi és karácsonyi időszakban a BMW Group Gyár Debrecen csapata együtt ünnepelt Debrecennel és több, a város által szervezett programot és aktivitást is szponzorként támogatott, illetve részt vett egy élelmiszeradományozási akcióban is. Kiemelt partnerként támogatta továbbá a kelet-magyarországi régió legnagyobb autó- és járműipari seregszemléjét, a Debrecen Drive-ot is. A gyereknapi hétvégén szervezett eseményen egész napos programok és mintegy 500 kiállító várta az érdeklődőket a Nagyerdei Stadion körül.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében. A BMW Group Gyár Debrecen a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés