Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az elektromos mobilitás a BMW Group dél-afrikai gyárába is megérkezik

+++ Rosslyn a társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági fenntarthatóság regionális mércéjeként működik tovább +++ A BMW Group több mint 200 millió eurót fektet be az üzem elektrifikációjába +++ Milan Nedeljković: „2024-től itt készül a nemzetközi piacra a következő generációs BMW X3 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata” +++ A BMW Group 1,5 millió euróval támogatja a dél-afrikai gyerekek és fiatalok oktatását +++

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Related Links.

+++ Rosslyn a társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági fenntarthatóság regionális mércéjeként működik tovább +++ A BMW Group több mint 200 millió eurót fektet be az üzem elektrifikációjába +++ Milan Nedeljković: „2024-től itt készül a nemzetközi piacra a következő generációs BMW X3 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata” +++ A BMW Group 1,5 millió euróval támogatja a dél-afrikai gyerekek és fiatalok oktatását +++

50 évvel ezelőtt a BMW Group dél-afrikai gyára a müncheni központú vállalatcsoport első Németországon kívüli létesítményeként állt rendszerbe, majd a bajor prémiummárka nemzetközi gyártási hálózatának oszlopos üzemévé érett. A félévszázados mérföldkő ünnepén Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja a Rosslynban működő gyár elektrifikációját is bejelentette. „2024-től itt készül a nemzetközi piacra a következő generációs BMW X3 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata. A létesítményt 4,2 milliárd dél-afrikai rand (több mint 200 millió euró) invesztálásával készítjük fel az elektromos mobilitásra” – fogalmazott. A befektetéssel párhuzamosan az üzem több mint 300 munkatársát képzik tovább.

A dél-afrikai partnerség 50 éve

A csütörtökön bejelentett elektrifikációval a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatának újabb üzeme készül fel a BMW iFACTORY gyártási stratégia mentén megálmodott jövőre, a hatékony, digitalizált és erőforrásbarát sorozatgyártás felé vezető út következő lépéseként.

A BMW Group Rosslynban működő létesítményében már több mint 1,6 millió darab új autó látott napvilágot, amelyeket a világ több mint 40 országába, köztük 14 afrikai piacra exportáltak. Az üzem portfóliójában a BMW 1800 SA, a BMW 2000 SA, a BMW 5-ös sorozat és a BMW 7-es sorozat is helyet kapott. A létesítmény évtizedeken át a BMW 3-as sorozat meghatározó gyáraként működött, 2018 óta pedig az egyik legkeresettebbnek számító BMW X3 modellt is gyártja. A létesítmény rendszerbe állításával kezdődött meg a bajor prémiummárka globalizációja, ma pedig már a BMW Group 15 országban gyárt és autóit több mint 140 országban értékesíti.

Elköteleződés a társadalmi felelősségvállalás mellett

Milan Nedeljković, aki a BMW Dél-Afrika igazgatótanácsának elnöki feladatait is ellátja, kiemelte, hogy a BMW Group nem csupán új autók sorozatgyártását végzi az országban. „Dél-Afrikában nem csupán felépítettünk egy gyárat, amellyel munkahelyeket teremtünk és hozzájárulunk az ország iparosodásához, hiszen az elmúlt 50 évben a társadalmi felelősségvállalás jelentését is bemutattuk” – mondta.

A BMW Group felelős nagyvállalatként tekint magára, amely ráadásul dél-afrikai gyára elektrifikációja mentén azt is bejelentette, hogy az UNICEF programján keresztül több mint 1,5 millió euróval támogatja a dél-afrikai gyerekek és fiatalok oktatását a tudomány, a technológia, a mérnöki tervezés, a művészetek és a matematika területén.

A BMW Group számára az erőforrások megőrzése is fontos. 2015 óta a Rosslynban működő gyár egy közeli biogázüzemből (Bio2Watt) szerzi be energiájának egy részét, amellyel folyamatosan csökkenti ökológiai lábnyomát. A létesítmény ráadásul különböző szervezetekkel is együttműködik, hogy a megtermelt hulladékot újrahasznosítsák. Az Envirolite partnereként például biztosítja, hogy a polisztirolhulladékot újra feldolgozzák és építőanyagként használják fel. Az együttműködés két évvel ezelőtti elindítása óta ezzel több mint 650 olcsó ház felépítését tették lehetővé.

Dél-Afrika, mint az innovációk kísérleti piaca

Ugyanakkor nem csupán a BMW Group gyára az egyetlen, amely fontos szerepet játszik Dél-Afrikában: tavaly a vállalatcsoport a régióban nyitotta meg nemzetközi IT hálózata újabb irodáit is. Az új irodák mintegy 2 000 munkatársa globális IT szolgáltatásokkal támogatja a BMW Group munkáját. Kiterjedéséből és sajátos piaci jellemzőiből adódóan Dél-Afrika tökéletes helyszín az innovációk kipróbálására. 2020-ban például a BMW Group dél-afrikai márkakereskedő partnereivel kísérletezte ki a közvetlen értékesítési modell koncepcióját. A projekt során széleskörű tapasztalatokat szereztek, amelyeket felhasználva a BMW Group világszerte arra törekszik, hogy az iparág legjobb prémium ügyfélélményét nyújtsa.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés