Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A Städel Múzeum oldalán a BMW új hosszútávú partnerséget jelentett be

Marc Brandenburg művész az együttműködés apropóján a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 exkluzív karosszériadizájnját alkotta meg.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Related Links.

Marc Brandenburg művész az együttműködés apropóján a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 exkluzív karosszériadizájnját alkotta meg.

A BMW Group új hosszútávú partnerséget jelentett be, ezúttal Németország egyik leghíresebb és legnagyobb múltra visszatekintő múzeumalapítványa, a Städel Múzeum oldalán. Az együttműködés égisze alatt Marc Brandenburg művész legújabb alkotása, a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 (a BMW iX1 xDrive30 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 17,3 – 18,4 kWh; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 0 gramm / km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 413 – 438 km; az adatok előzetes értékek) exkluzív karosszériadizájnja is bemutatkozott, a közösen életre hívott STÄDEL INVITES eseménysorozattal pedig a BMW és a Städel Múzeum a kortárs művészet különféle aspektusaival ismerteti meg a látogatókat.

A két fél tavaly indította útnak a STÄDEL INVITES új formátumát. Az eseménysorozat kiválasztott kortárs művészek kiállításaihoz kapcsolódik, ahol a művészekkel folytatott beszélgetések, rövid tárlatvezetések és zene segítségével oldott légkörben teszi széles közönség számára elérhetővé a kortárs művészetet.

Az új partnerség apropóján a múzeum kollekcióművésze, Marc Brandenburg a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 exkluzív karosszériadizájnját is bemutatta. A Städel Gardenben megtartott premieren a művész a Städel Múzeum kortárs művészetekért felelős helyettes vezetője, Svenja Grosser társaságában engedett betekintést az idő, a tér és a sebesség harmonikus aspektusai mentén megálmodott műalkotás részleteibe. 2021. október 28. és 2022. január 30. között a Städel Múzeumban volt megtekinthető Marc Brandenburg mintegy 130 rajzból és videómunkából álló kiállítása, „Hirnsturm II” címmel.

„Izgatottak vagyunk, amiért Németország egyik legjelentősebb művészeti múzeuma, a Städel Múzeum oldalán új partnerséggel bővíthetjük kultúra iránti elkötelezettségeinket. A Marc Brandenburg által tervezett BMW iX1 tökéletes rajtköve eme együttműködésnek, amely a STÄDEL INVITES égisze alatt számos új művészi találkozást inspirál majd” – fogalmazott Ilka Horstmeier, a BMW AG igazgatótanácsának emberi erőforrásokért és munkakapcsolatokért felelős tagja.

„A Städel Múzeum és a BMW egyazon törekvésben osztozik: hogy minőséget teremtsen és inspirálja az embereket. A művészet e tekintetben kulcsfontosságú – arra inspirál és motivál minket, hogy tovább menjünk és merjünk új utakon járni. Közös eseménysorozatunk, a STÄDEL INVITES és egy filmsorozat mellett – amelyben kortárs művészek a Städel-gyűjteményhez kapcsolódóan mutatják be munkáikat –, a Marc Brandenburg által tervezett BMW iX1 is igazán különleges. Nagyon örülök a BMW-vel való együttműködésnek. Sokat fogunk együtt elérni a következő években” – mondta Philipp Demandt, a Städel Múzeum igazgatója.

A STÄDEL INVITES eseménysorozat 2022 októberében indult útnak a német-brit művész, Michael Müller „The Given Day.Castor & Polydeuces” című kiállításával. 2023 májusa óta a látogatók Philipp Fürhofer „Phantom Islands” elnevezésű tárlatában gyönyörködhetnek, amely a Städel Múzeumban idén november 5-ig látható. A kiállítást megnyitó ceremónián a látogatók a kortárs művészeti gyűjteményben is elmerülhettek és a művész munkásságához fűződő izgalmas kapcsolatokról is újabb részleteket tudhattak meg. 2023. december 1-jén a Miron Schmückle munkáiból összeállított kiállítás nyitja meg kapuit, a STÄDEL INVITES eseménysorozat harmadik felvonásának központi tárlataként.

A „Was bewegt (…)?” videósorozatban a STÄDEL INVITES eseménysorozat művészei engednek betekintést a munkásságuk és művészeti gyakorlatuk mögött húzódó ötletekbe, illetve inspirációkba, izgalmas referenciákkal ruházva fel a Städel Kollekció minden egyes darabját.

Marc Brandenburg művészről

Marc Brandenburg Berlinben él és alkot. A művész a német fővárosban született 1965-ben, majd gyermekkorának nagy részét 1968 és 1977 között az Egyesült Államokban töltötte. 1977-ben tért vissza családjával Nyugat-Berlinbe. Fiatal felnőttként idejekorán kapcsolatba került az 1980-as évek berlini klubszcénájával, ahol biztonsági szolgálatot adott, mígnem az 1980-as évek végére rátalált önmagára – a divatnak és a divattervezésnek szentelve minden idejét és energiáját. Marc Brandenburg az 1990-es évek végén fordult a képzőművészet felé. Művészi alkotómunkájának középpontjában a rajzolás áll.

A BMW Group képzőművészeti partnerségei

A BMW Group világszerte támogat vezető múzeumokat, művészeti kiállításokat és platformokat. A bázeli, a miami és a hongkongi Art Basel művészeti kiállítások mellett a BMW többek között a londoni, a New York-i és a Los Angeles-i Frieze művészeti kiállításokkal, az indiai Kochi-Muziris Biennáléval és a berlini Gallery Weekend eseménnyel is együttműködik.

A BMW Group Németország a lipcsei MdbK múzeummal (Museum der bildenden Künste Leipzig) is hosszútávú partnerséget ápol. 2005-ben, a BMW Group lipcsei gyárának új megnyitása részeként a müncheni központú vállalatcsoport egy „AutoWerke” elnevezésű fotókollekciót ajándékozott a város Képzőművészeti Múzeumának. A gyűjteményben Thomas Demand, Thomas Struth, Candida Höfer és Rineke Dijkstra alkotása is helyet kapott. A BMW lipcsei fióktelepe és a BMW Group azóta is rendszeresen támogatja a múzeumot, vásárlások és kiállítások képében.

A BMW mindezek mellett a spanyolországi Premio BMW de Pintura és a berlini Nemzeti Galéria különdíjának támogatója is; mindkettő a fiatal művészek feltörekvését ösztönzi. A müncheni Képzőművészeti Akadémiát a vállalatcsoport egy kiállítótérrel támogatja, amelyben a hallgatók függetlenül kurátorkodhatnak saját munkáik és installációik között.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Spanish
  • Csatolt fájl nyelve
  • Angol
  • Arabic
  • French
  • Magyar
  • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés