Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Kedvezményes ajánlatokkal segíti a BMW Group Magyarország az elektromobilitás terjedését

A BMW Group a fenntarthatósági stratégiájának alappilléreként tekint az elektromobilitásra, ennek megfelelően a vállalatcsoport kiemelt figyelmet fordít az emissziómentes modellek fejlesztésére és népszerűsítésére. A BMW legkisebb Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének tisztán elektromos meghajtású változata, a BMW iX1, valamint a technológiai zászlóshajója, a BMW iX most egyaránt kedvezőbb feltételek mellett rendelhető, mint a piaci bevezetésük idején.

i20
·
U11
·
Értékesítés és marketing
·
BMW iX
·
BMW i
·
Vállalati
·
BMW iX1
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

A BMW Group a fenntarthatósági stratégiájának alappilléreként tekint az elektromobilitásra, ennek megfelelően a vállalatcsoport kiemelt figyelmet fordít az emissziómentes modellek fejlesztésére és népszerűsítésére. A BMW legkisebb Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének tisztán elektromos meghajtású változata, a BMW iX1, valamint a technológiai zászlóshajója, a BMW iX most egyaránt kedvezőbb feltételek mellett rendelhető, mint a piaci bevezetésük idején.

A Magyarországon 2023 októberében debütáló BMW i5 megjelenésével a BMW Group minden főbb szegmensében legalább egy teljesen elektromos meghajtású modellt elérhetővé tesz ügyfelei számára. A vállalatcsoport az elektromos mobilitás térnyerésével számol a következő években, dinamikusan növekvő értékesítési mutatókkal. A BMW Group tavaly a célkitűzéseknek megfelelően megduplázta a tisztán elektromos meghajtású modellek éves globális értékesítési mennyiségét, idei célja az, hogy a globálisan értékesített modelljeinek 15%-át zéró emissziójú modellek adják ki. A vállalatcsoport 2024 végéig legalább minden ötödik, 2025 végére minden negyedik, 2026 végére pedig körülbelül minden harmadik új modelljét tisztán elektromos meghajtással tervezi értékesíteni. A jelenlegi értékesítési trendek mentén az emissziómentes modellek 50%-os részesedése a BMW Group globális értékesítésben akár 2030 előtt megvalósulhat. Ennek megfelelően folyamatosan zajlik a gyártási hálózat szisztematikus átalakítása és az üzemek bővítése komoly befektetések eszközölésével. A vállalatcsoport nemrég jelentett be egy 200 millió eurós befektetést a dél-afrikai gyárának elektrifikációjába, azt megelőzően pedig egy 800 millió euró értékű befektetést, melyet a mexikói San Luis Potosí városában működő üzem fejlesztésére és egy nagyfeszültségű akkumulátor-összeszerelő üzem építésére fordít. A BMW Group bizakodva tekint az új, tisztán elektromos meghajtású modellgenerációjára, a NEUE KLASSE-ra, melynek legelső, sorozatgyártású modelljei 2025-ben készülnek majd el a BMW Group debreceni gyárában.

A vállalatcsoport kiváló úton halad az egész éves értékesítési növekedés felé az emissziómentes modellek tekintetében. A BMW hazai képviselete jelentősen növelte az elektromos modellek regisztrációját 2023 első felében: a vállalatcsoport ügyfeleinek 13%-a döntött a teljesen elektromos meghajtású modellek mellett, amely 400 darab modell regisztrációját jelentette. A legnépszerűbbek a tavalyi évhez hasonlóan a BMW iX (116 darab), a BMW iX3 (95 darab), a BMW i4 (77 darab) illetve az új BMW iX1 (39 darab), valamint a MINI Cooper SE (59 darab) modellek voltak.

A BMW Group hazai ügyfelei számára a dobogós modellek közül a BMW iX és a BMW iX1 kedvezményes feltételekkel érhetőek el a „Summer Edition” program keretében. A 2023. július 1-től leadott új megrendeléssel megrendelt és 2023. december 31. előtti szállítási határidővel visszaigazolt BMW iX1 és BMW iX modellek már 20 990 000 forinttól, illetve 26 990 000 forinttól elérhetőek. Mindkét modell induló ára tartalmazza a Sport csomagot és a metálfényezést, valamint a 22 kW-os váltóáramú (AC) töltési teljesítményre képes fedélzeti töltőt is, továbbá 1 évig havidíjmentesen vehetik igénybe a tulajdonosok a BMW Charging nyilvános töltési szolgáltatás Active és IONITY Plus tarifáit, melyekkel extra kedvezményes díjakat tudnak elérni.

A BMW X modellcsalád belépő szintű tagja, a BMW X1 harmadik generációja markánsabb formanyelvvel, bőségesebb helykínálattal és továbbfejlesztett digitalizációval mutatkozott be tavaly nyáron. A tisztán elektromos meghajtású modellváltozat, a BMW iX1 a lebilincselő vezetési élményt és a modern sokoldalúságot az emisszió-mentes mobilitás lehetőségével párosítja.

A BMW iX a BMW Group első modellje, amely a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki alapját. A technológia zászlóshajó fejlesztési és gyártási folyamatait minden részletre kiterjedő fenntarthatósági szemlélet övezi, a nyersanyagok kitermelését szabályozó szigorú környezetvédelmi és emberjogi elvárások betartásától kezdve, a megújuló erőforrások felhasználásával előállított energián keresztül, egészen az újrahasznosított anyagok széleskörű alkalmazásáig.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés