Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Sikeres 2023: a BMW Group rekord értékesítési eredményeket ért el és az elektromos mobilitás terén kitűzött céljait is maradéktalanul teljesítette

+++ A BMW Group 2023-ban világszerte 2 555 341 darab új autót értékesített, amely 6,5 százalékos abszolút fejlődést jelent +++ A müncheni központú vállalatcsoport tisztán elektromos meghajtású modelljei iránt mutatkozó kereslet mindegyik értékesítési régióban nőtt, az értékesített modellek immár 15%-a tisztán elektromos meghajtású +++ A BMW márka a 2023-as évet is a globális prémium szegmens vezetőjeként zárta, a hálózatról tölthető modellek 92,2 százalékos gyarapodásával +++ A Rolls-Royce Motor Cars és a BMW Motorrad ugyancsak új értékesítési rekordot ünnepelt +++ Jochen Goller: „A 2023-as értékesítési rekordok erős márkáink vonzerejét igazolják. Magával ragadó modellpalettáinkat ügyfeleink világszerte értékelik, mindegyik hajtáslánc-technológiával.” +++

Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
Vállalati
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 212,97 KB)
  
Photos(1x, 3,75 MB)

+++ A BMW Group 2023-ban világszerte 2 555 341 darab új autót értékesített, amely 6,5 százalékos abszolút fejlődést jelent +++ A müncheni központú vállalatcsoport tisztán elektromos meghajtású modelljei iránt mutatkozó kereslet mindegyik értékesítési régióban nőtt, az értékesített modellek immár 15%-a tisztán elektromos meghajtású +++ A BMW márka a 2023-as évet is a globális prémium szegmens vezetőjeként zárta, a hálózatról tölthető modellek 92,2 százalékos gyarapodásával +++ A Rolls-Royce Motor Cars és a BMW Motorrad ugyancsak új értékesítési rekordot ünnepelt +++ Jochen Goller: „A 2023-as értékesítési rekordok erős márkáink vonzerejét igazolják. Magával ragadó modellpalettáinkat ügyfeleink világszerte értékelik, mindegyik hajtáslánc-technológiával.” +++

2023-ban a BMW Group világszerte 2 555 341 darab BMW, MINI és Rolls-Royce modellt értékesített, amely az előző esztendő tükrében 6,5 százalékos abszolút növekedést és a vállalatcsoport történetében új értékesítési rekordot jelent. A tavalyi évet eközben a BMW, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák is új eladási magasságban zárták. 2023 utolsó negyedévében a BMW Group világszerte összesen 718 778 darab új autót értékesített, amely 10,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

„A márkakereskedő partnereinkkel kiépített szoros együttműködésnek, illetve munkatársaink stabil teljesítményének köszönhetően a BMW Group 2023-ban új értékesítési rekordot könyvelhetett el. Ügyfeleink világszerte értékelik BMW, MINI, BMW Motorrad és Rolls-Royce márkáink vonzerejét és azt, hogy a BMW Group teljes portfóliója a hajtáslánc-technológiák végtelenül színes választékát kínálja” – mondta Jochen Goller, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Új, magával ragadó és technológiailag kimagasló modelljeinkkel 2023-ban az elektromos mobilitás még dinamikusabb térnyerésére voltunk képesek és elértük a kitűzött célunkat: összértékesítésünk 15%-át tavaly tisztán elektromos meghajtású modellek tették ki” – tette hozzá.

2023-ban a BMW Group ismét jelentősen több tisztán elektromos meghajtású modellt adott át ügyfeleinek, mint egy évvel korábban. A 376 183 darab zéró emissziójú modell így 74,4 százalékos növekedést jelent. Ebből csak a negyedik negyedév 129 316 darabbal vette ki a részét, amely 47,7 százalékkal több, mint a 2022 utolsó negyedévében regisztrált érték. A BMW Group zéró emissziójú modelljeinek 2023-as értékesítési mutatója magasan túlszárnyalja a tisztán elektromos meghajtású autók összesített piaci növekedését, amely a vállalatcsoport elektromos mobilitási úttörőként betöltött szerepét nyomatékosítja.

A BMW Group a tisztán elektromos meghajtású modellek 2024-es eladási mutatói elé is magabiztosan tekint. A vállalatcsoport főbb szegmenseiben elérhető, összesen tizennyolc zéró emissziójú modell a további dinamikus növekedés erős alapjait fekteti le: idén a BMW Group minden ötödik, míg 2025-ben minden negyedik új modelljét tisztán elektromos meghajtással kívánja értékesíteni. „Tisztán elektromos meghajtású modelljeinket kimagasló ügyfélérdeklődés övezi. Márkákon átívelő erős termékportfóliónkkal 2024-ben világszerte több mint félmillió darab zéró emissziójú modell eladását tűzzük ki célul” – fogalmazott Jochen Goller.

A BMW márka a 2023-as évet is a globális prémium szegmens vezetőjeként zárta

2023-ban a BMW márka világszerte 2 253 835 darab új autót értékesített, amely az előző esztendő teljesítményéhez viszonyítva 7,3 százalékos fejlődés és új abszolút értékesítési rekord. A BMW márka így tavaly is képes volt megőrizni vezető pozícióját a globális prémium szegmensben.

A márka tisztán elektromos meghajtású modelljei kiváltképp népszerűek az ügyfelek körében: a 2023-ban értékesített 330 596 darab zéró emissziójú modell 92,2 százalékos javulásnak felel meg. A BMW márka a tavalyi esztendő utolsó negyedévében 113 458 darab tisztán elektromos meghajtású modellt adott át ügyfeleinek, amely 55,4 százalékos gyarapodás.

A kimagasló ügyfélérdeklődésből a felsőkategória zászlóshajói, így a BMW 7-es sorozat és a BMW X7 is kivették részüket. A rendkívüli eladási mutatókhoz a BMW iX1* tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle és a BMW i4* zéró emissziójú Gran Coupé is nagymértékben hozzájárult. Tavaly a BMW X1, a BMW 3-as sorozat és a BMW X3 is rendkívül népszerű volt az ügyfelek körében.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5* tavalyi világpremierje óta a BMW Group már mindegyik főbb szegmensében kínál zéró emissziójú hajtáslánc-technológiát. A portfólió a tisztán elektromos meghajtású BMW iX2* modellel is bővült. Idén a márka első tisztán elektromos meghajtású Touring modellje is megérkezik a BMW 5-ös sorozat palettájára.

A BMW M GmbH új értékesítési mérföldkőhöz érkezett

2023-ban a BMW M GmbH világszerte 202 530 darab teljesítményre optimalizált és nagyteljesítményű modellt adott el, amellyel a vállalat több mint 50 éves történetének új értékesítési rekordját állította fel, 14,3 százalékos abszolút növekedéssel. A BMW M2*, a BMW XM* és a BMW M3 Touring* sikeres piaci premierje mellett a BMW i4 M50* is említést érdemel: akárcsak 2022-ben, úgy tavaly is a teljesítményre optimalizált tisztán elektromos meghajtású modell lett a legnagyobb darabszámban értékesített BMW M modell, amellyel ékes példát állít a vállalat elektromos mobilitás irányába történő átalakulásának. Az executive kategória és a luxusszegmens hálózatról tölthető portfóliója a BMW i5 M60* és a BMW i7 M70* modellekkel bővült.

A MINI tisztán elektromos meghajtású modelljei is jól teljesítettek

A MINI márka tavaly világszerte 295 474 darab új autót értékesített, amely 0,9 százalékos abszolút növekedést jelent. A tisztán elektromos meghajtású modellek ebből 45 261 darabbal vették ki a részüket, amely 3,5 százalékos fejlődésnek felel meg. A brit prémiummárka legnépszerűbb modellje továbbra is a 2020-ban bevezetett, tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE*, amelynek nyitható tetejű karosszériaváltozata tavaly érkezett meg az utakra. A mindössze 999 darabban elkészült MINI Cooper SE Cabrio a legtöbb piacon a bejelentést követő néhány héten belül gazdára talált. 2023-ban a tisztán elektromos meghajtású modellek a MINI teljes értékesítésének 15,3 százalékát tették ki.

A MINI új modellcsaládjának tagjai 2024-ben érkeznek meg az utakra. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper E és MINI Cooper SE modelleket további két emisszió-mentes modell egészíti ki: a MINI Countryman E és a MINI Countryman SE. Az új MINI Cooper és az új MINI Countryman egyaránt elérhető lesz belsőégésű erőforrással is. A bemutatkozás előtt álló, kompakt méretű ötüléses crossover, az új MINI Aceman szintén tisztán elektromos meghajtású modellként debütál.

A Rolls-Royce Motor Cars új történelmi csúcson zárta az óévet

A Rolls-Royce Motor Cars rendkívül sikeres 2023-as évet tudhat maga mögött: luxusautóit világszerte töretlen érdeklődés övezi, személyre szabott modelljeinek értékesítési mutatója pedig újabb rekordot döntött. A nagy-britanniai gyártó 6 032 darab új autót értékesített tavaly, amely új történelmi csúcsot jelent. E látványos növekedésből a márka ötven piacának szinte mindegyike kivette a részét.

A világszerte egyedülálló, személyre szabott luxusautók értékesítési mutatója ugyancsak jelentős növekedéssel zárta 2023-at. A Rolls-Royce Bespoke modelleket kivétel nélkül kézzel készítik a vállalat goodwoodi otthonában, minden tekintetben a megrendelő személyes igényeihez szabva. Az összetett és végtelenül egyedi luxusautók iránt növekvő, folyamatos kereslet maradéktalan kielégítése érdekében a Rolls-Royce tovább bővíti egyedi megrendelésekre szakosodott Private Office hálózatát: a tavaly megnyílt sanghaji iroda után 2024-ben a szöuli és az észak-amerikai irodák is rendszerbe állnak. A vállalat eközben egy másik jelentős beruházást is bejelentett a Rolls-Royce otthonában, Goodwoodban, ahol tovább bővítik a Coachbuild modelleket is készítő Bespoke részleg lehetőségeit.

2023 a Rolls-Royce Spectre*, a brit prémiumgyártó várva várt, első tisztán elektromos meghajtású luxusautójának világpremierjét is elhozta. Az első modellek átadása az utolsó negyedévben kezdődött meg, az előzetes terveknek megfelelően, miközben a Rolls-Royce Spectre előrendelései már most 2025-ig érnek. Az összes Rolls-Royce modell iránt töretlen kereslet mutatkozik: világszerte a Cullinan* a legkelendőbb modell, amelyet a Ghost* és a Phantom követ, a márka zászlóshajójaként.

A BMW Motorrad rekord értékesítési mutatóval koronázta meg centenáriumi évét

Világszerte átadott 209 257 darab robogójával és motorkerékpárjával – amely 3,1 százalékos abszolút növekedésnek felel meg – a BMW Motorrad rekordot jelentő értékesítési csúcson zárta centenáriumi évét. Az európai, az ázsiai, az észak-amerikai és a latin-amerikai régiók egytől egyig új eladási rekordot könyvelhettek el, amellyel hozzájárultak a BMW Motorrad látványos sikeréhez. A rendkívül népszerű modelleket tartogató portfólióra tavaly megannyi újdonság is felgurult, így többek között az erőteljes M 1000 R és az ikonikus R 1300 GS túraenduro.

A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

Az Egyesült Államokban 395 741 darab BMW és MINI modell talált gazdára 2023 januárja és decembere között, amely éves viszonylatban 9,4 százalékos növekedésnek felel meg.

Európában a BMW Group ez idő alatt 942 805 darab BMW és MINI modellt értékesített, amely 7,5 százalékos fejlődés.

Kínában 824 932 darab BMW és MINI modell kelt el 2023 januárja és decembere között, amely 4,2 százalékos gyarapodást jelent.

Németországban tavaly 281 986 darab új BMW és MINI modellre érkezett megrendelés.

A BMW Group értékesítési eredményei 2023 negyedik negyedévében és az egész 2023-as évben

 

2023 negyedik negyedéve

2022 negyedik negyedévéhez képest

Az egész 2023-as év

Az egész 2022-es évhez képest

BMW Group összes autó

718 778

+10,3%

2 555 341

+6,5%

BMW márka

632 568

+11,6%

2 253 835

+7,3%

BMW M GmbH

58 865

+11,5%

202 530

+14,3%

MINI márka

84 733

+1,3%

295 474

+0,9%

BMW Group hálózatról tölthető autók*

181 075

+20,3%

566 486

+30,6%

BMW Group tisztán elektromos meghajtású autók

129 316

+47,7%

376 183

+74,4%

Rolls-Royce Motor Cars

1 477

+11,9%

6 032

+0,2%

BMW Motorrad

44 349

+1,8%

209 257

+3,1%

*A tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek

A BMW és a MINI globális értékesítési eredményeinek összefoglaló táblázata

 

2023 negyedik negyedéve

2022 negyedik negyedévéhez képest

Az egész 2023-as év

Az egész 2022-es évhez képest

Európa

272 686

+10,2%

942 805

+7,5%

Németország*

76 039

+12,3%

281 986

+11,7%

Ázsia

286 953

+10,2%

1 070 142

+4,1%

Kína

222 021

+11,5%

824 932

+4,2%

Amerikai kontinens

142 287

+8,1%

480 380

+9,3%

Egyesült Államok

118 609

+5,8%

395 741

+9,4%

*Előzetes értékek

*Átlagos üzemanyag-fogyasztási, illetve kombinált energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok

A BMW i5 eDrive40 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 15,9 – 18,9 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 497 – 582 km.

A BMW iX1 xDrive30 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 16,8 – 18,1 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 413 – 438 km.

A BMW i4 eDrive40 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 16,1 – 19,1 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 493 – 590 km.

A BMW iX2 xDrive30 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 16,3 – 17,7 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 417 – 449 km.

A BMW i4 M50 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 416 – 521 km.

A BMW M2 átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 10,0 – 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 226 – 230 gramm / km.

Az M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt BMW M3 Competition Touring átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 10,1 – 10,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 229 – 235 gramm / km.

A BMW XM átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 1,4 – 1,6 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztása (WLTP): 28,6 – 30,1 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 32 – 36 gramm / km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 82 – 90 km.

A BMW i5 M60 xDrive kombinált energiafogyasztása (WLTP): 18,2 – 20,6 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 455 – 516 km.

A BMW i7 M70 xDrive kombinált energiafogyasztása (WLTP): 20,8 – 23,8 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 488 – 560 km.

A MINI Cooper SE tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 201 km; kombinált energiafogyasztása (WLTP): 17,2 kWh / 100 km.

A MINI Cooper E tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 140 – 143 km.

A Rolls-Royce Spectre kombinált energiafogyasztása (WLTP): 22,2 – 23,6 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 530 km.

A Rolls-Royce Phantom Series II átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 15,5 – 16,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 351 – 362 gramm / km.

A Rolls-Royce Ghost átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 15,2 – 15,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 347 – 359 gramm / km.

A Rolls-Royce Cullinan átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 16,1 – 16,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 368 – 377 gramm / km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés