Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Bemutatkoztak Magyarországon a MINI Countryman modellek

Hazánkban is debütált az új, minden korábbinál tágasabb, kényelmesebb és nagyobb biztonságot kínáló harmadik generációs MINI Countryman. A 13 490 000 Ft listaártól elérhető modell akár tisztán elektromos hajtáslánccal, ALL4 intelligens összkerékhajtással, illetve a nulla-százas sprintet 5,4 másodperc teljesítő JCW változatban is rendelhető.

F60
·
R60
·
John Cooper Works Countryman
·
John Cooper Works
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 110,02 KB)
  
Photos(4x, 10,9 MB)

Hazánkban is debütált az új, minden korábbinál tágasabb, kényelmesebb és nagyobb biztonságot kínáló harmadik generációs MINI Countryman. A 13   490   000 Ft listaártól elérhető modell akár tisztán elektromos hajtáslánccal, ALL4 intelligens összkerékhajtással, illetve a nulla-százas sprintet 5,4 másodperc teljesítő JCW változatban is rendelhető.

A dánszentmiklósi Botanicában mutatkozott be hazánkban a hat centiméterrel magasabb és tizenhárom centiméterrel hosszabb új MINI Countryman, amely közvetlen elődmodelljéhez képest is érezhetően tovább nőtt. A szélesebb kerékjárati íveknek, a jellegzetes egyediségnek és a letisztult felületekkel dolgozó, modern, minimalista formanyelvnek köszönhetően a modell kisugárzása minden korábbinál magabiztosabb. Utasterében a kalandor MINI még több helyet, még nagyobb kényelmet és még nagyobb biztonságot kínál – ALL4 intelligens összkerékhajtásának köszönhetően nem csupán az épített utakon, de azokon túl is. Az intelligens vezetést támogató rendszerek kibővített portfóliója, a hangutasításokkal vezérelhető MINI Intelligent Personal Assistant és az új MINI vezetési üzemmódok az új MINI Countryman fedélzetén átélhető kényelmes és szórakoztató kirándulások még intenzívebb formáját kínálják, mely a tisztán elektromos meghajtással még tovább fokozható.

A MINI új modellgenerációjának formanyelve modern, digitális és összetéveszthetetlen. Új modellcsaládjával a MINI új korszakba emeli a vezetés élményét, az átfogó felhasználói élményt és a felelősségteljes hozzáállást. A 2030-ra előirányzott, teljesen elektromos márkává válás felé vezető úton tett eme részletekbe menő átállás az új modellek autentikus dizájnjában is visszaköszön, amely a jövőbe vezető technológiát a karosszériatervezés elemi elveivel és a márka tradicionális jegyeivel ötvözi. Mindez a MINI nagyvárosi jellegét hangsúlyozza, az innovációkban rejlő élményekkel együtt.

A tisztán elektromos meghajtású, új MINI Countryman kétféle teljesítményszinttel válik elérhetővé: a 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítmény és 250 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes MINI Countryman E modell a nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltésével 462 kilométert*, a 230 kW / 313 lóerő maximális teljesítmény és 494 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes MINI Countryman SE ALL4 modell pedig 433 kilométert* tud megtenni.

Az új MINI Countryman mindezen felül rendkívül hatékony, innovatív benzin- és dízelmotorokkal is elérhetővé vált. A MINI Countryman C modell elsőkerék-meghajtással, a MINI Countryman JCW ALL4 modell pedig intelligens összkerékhajtással gurul fel a palettára – utóbbi esetben vérpezsdítően sportos menettulajdonságokra optimalizálva. A MINI Countryman C modell 125 kW / 170 lóerő teljesítményre képes benzinmotorral érkezik, mellyel így 8,3 másodperc alatt érhető el a 100 km/h sebesség 280 Nm csúcs forgatónyomaték mellett. A modell végsebesség 212 km/h. A 221 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotorral a MINI Countryman JCW ALL4 modell 5,4 másodperc alatt letudja a nulla-százas sprintet, amelyhez 400 Nm csúcs forgatónyomaték és 250 km/óra végsebesség társul.

Az új MINI Countryman modellcsalád tagjainak bruttó listaárai

Modell

Listaár (Ft)

MINI Countryman C

13 490 000

MINI Countryman S ALL4

15 985 000

MINI Countryman JCW ALL4

20 435 000

MINI Countryman D

14 740 000

MINI Countryman E

17 100 000

MINI Countryman JCW SE ALL4

19 595 000

 

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés