Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Sportos teljesítmény és időtlen formanyelv: az új MINI Cooper S Classic Trim felszereltségi szinttel

A négyhengeres benzinmotorral szerelt, új MINI Cooper S a márka által fémjelzett, gokartos vezethetőséget minimalista dizájnnal egyesíti, miközben a Classic Trim felszereltségi szint a háromajtós modell agilitását hangsúlyozza. A letisztult felületek és a kompakt arányok a karosszéria modern kiállását erősítik, az utasteret pedig prémium minőségű felszereltségi tételek járják át.

MINI
·
MINI
·
Háromajtós MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 85,5 KB)
  
Photos(48x, 271,41 MB)

A négyhengeres benzinmotorral szerelt, új MINI Cooper S a márka által fémjelzett, gokartos vezethetőséget minimalista dizájnnal egyesíti, miközben a Classic Trim felszereltségi szint a háromajtós modell agilitását hangsúlyozza. A letisztult felületek és a kompakt arányok a karosszéria modern kiállását erősítik, az utasteret pedig prémium minőségű felszereltségi tételek járják át.

A MINI Cooper ötödik nemzedékének széles hajtáslánc-palettáján kétféle teljesítményszinttel elérhető tisztán elektromos meghajtás és kiváltképp hatékony benzinmotorok sorakoznak. A négyhengeres benzinmotorral szerelt MINI Cooper S (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,1 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 139 – 141 gramm / km) 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményéhez olyan futómű-technológia társul, amelyet az agilis vezethetőség szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. A 2.0 liter hengerűrtartalmú TwinPower turbómotor 300 Nm csúcs forgatónyomatéka 6,6 másodperc alatt gyorsítja fel a modellt álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Classic Trim felszereltségi szint magával ragadó részletekkel

A MINI Cooper S négyféle felszereltségi szinttel rendelhető meg. A Classic Trim felszereltségi szint egyedi karosszériafényezési árnyalatokat és kontraszttetőket kínál. Az elegáns Ocean Wave Green szín az ikonikus háromajtós minimalista dizájnját helyezi előtérbe, miközben a kontraszttető és a külső visszapillantó-házak fehér fényezése a MINI Cooper S sportos kiállását hangsúlyozza.

A rövid motorháztető és a rövid túlnyúlások kontrasztot alkotnak a tengelytávolsággal és a MINI hamisítatlan karosszériaarányait garantálják. A kerékjárati ívekbe 16”, 17” és 18” méretű keréktárcsák érhetők el.

A Classic Trim felszereltségi szint esetében a műszerfalat fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületek borítják, amelyek a prémium minőségű, szürke vagy fekete színben elérhető Vescin üléshuzattal látványos kontrasztot alkotnak. Az utastér stílusát a perforált háttámlák és ülőfelületek tyúklábmintás kialakítása, a kék kontrasztvarrások, valamint az ajtókárpitok mintás szövetbetétjei nyomatékosítják.

Agilis, rugalmas és extrém kényelmes

Kompakt külső méreteivel a MINI klasszikus háromajtósa a génjeiben hordozza a vezetés maximális élményét. Az extrém vezetési szituációkban megnövelt nyomtávok gondoskodnak a menetdinamika optimalizálásáról. Az utazás biztonságát és kényelmét számos intelligens vezetést támogató rendszer fokozza. A Safe Exit funkció folyamatosan figyeli a leparkolt autó környezetét és ajtónyitás előtt figyelmezteti az utasokat, ha közeledő objektumot érzékel. Az aktív tempomat (Active Cruise Control) Stop & Go funkciója automatikusan tartja a modell előtt haladó jármű mögött kijelölt távolságot és folyamatosan figyeli az autó előtt álló utat. Az alapfelszereltségként kínált parkolóasszisztens (Parking Assistant) automatikusan felismeri az út mentén rendelkezésre álló, megfelelő méretű parkolóhelyeket, gombnyomásra pedig átvállalja a parkolási manővereket. Utazás közben a márka első teljes értékű hangasszisztense segít a MINI Interaction Unit vezérlésében.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés