Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé

A bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé technológiáját és formanyelvét egyaránt továbbfejlesztette, a vezetés zéró emissziójú élményének iránymutatói és a prémium középkategóriában elérhető progresszivitás megtestesítői így még átütőbb vonzerővel kecsegtetnek.

G26
·
BMW i
·
Gran Coupé
·
4-es sorozat
·
BMW i4
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

The new BMW i4 – Highlights ExteriorThe new BMW i4 eDrive40 – Highlights Interior

 • A bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé technológiáját és formanyelvét egyaránt továbbfejlesztette, a vezetés zéró emissziójú élményének iránymutatói és a prémium középkategóriában elérhető progresszivitás megtestesítői így még átütőbb vonzerővel kecsegtetnek. A BMW i4 portfólióján új tisztán elektromos meghajtású modellváltozat ünnepli világpremierjét, miközben a BMW 4-es Gran Coupé összes belsőégésű erőforrással szerelt modellváltozata alapfelszereltségként kapja meg a nyolcfokozatú Steptronic automataváltót. Precíz karosszéria- és utastér-módosítások. Továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérő technológia QuickSelect koncepcióval és újabb digitális szolgáltatásokkal.
 • A BMW 4-es sorozat legsikeresebb karosszériaváltozata új stílusjegyekkel fokozza a sportos elegancia érzését. A megújult kifinomultságról tanúskodó utastér prémium hangulatot áraszt; a kibővített alapfelszereltséghez újrastrukturált extrafelszereltségi paletta társul.
 • A BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé a bajor prémiumgyártó rugalmas hajtáslánc-architektúrájának úttörője. Mindegyik modellváltozat a BMW Group müncheni gyárában lát napvilágot. A nóvumok globális piaci bevezetése 2024 júliusában kezdődik. A két modell legfontosabb értékesítési piaca az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia és Kína.
 • Az újratervezett, félig zárt felületű (BMW i4) és hálómotívummal ellátott BMW hűtőrácsnak köszönhetően a frontrész még magabiztosabb kiállást garantál. A hűtőrács kerete alapfelszereltségként matt króm, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig magasfényű Black árnyalatú.
 • Műalkotásként megtervezett LED-technológiás első fényszórók új belső felépítéssel. Függőlegesen elrendezett helyzetjelzők, nappali menetfények és irányjelző funkciók. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Comfort Access funkció részeként új üdvözlőfény-animáció (Welcome Light Animation). A távolsági fény elvakítás-mentes mátrix funkciójával dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nagyvárosi fények és a BMW M4 CSL stílusában megrajzolt exkluzív BMW Laserlight hátsó lámpák az opcionális extrafelszereltség részei.
 • Az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M sport csomag is elérhető, a BMW M Performance modellek pedig M-specifikus stílusjegyekkel is megrendelhetők. A BMW M sport csomagnak immár a magasfényű Black árnyalatú hátsó diffúzor és a nagyobb, 100 milliméter átmérőjű kipufogóvégek is részei. Gyárilag megrendelhető M Sport Pro csomag és M Carbon külső felszereltségi csomag; a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek az eredeti BMW alkatrészek portfólióját színesítik.
 • Új Cape York metál és Fire Red metál karosszériafényezési árnyalatok. A BMW Individual és speciális BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok széles választéka is elérhető. Minden korábbinál átfogóbb személyre szabhatóság az új, 19” méretű BMW M aerodinamikai keréktárcsáknak és a duplaküllő-dizájnú, 20” méretű BMW Individual aerodinamikai keréktárcsáknak köszönhetően.
 • Progresszív és sportos utastér BMW Ívelt Kijelzővel és újratervezett kormánykerekekkel. Alapfelszereltségként sokszögletű, kétküllős kormány világító multifunkciós gombokkal. Az opcionális extrafelszereltség részeként bőrözött BMW M kormány három küllővel, laposabb kialakítású alsó karimával és diszkrét 12-órás jelzéssel. Utóbbit a BMW M Performance modellek esetében piros varrás váltja fel, amelyhez trikolor árnyalatú dekorvarrás is társul. A belsőégésű erőforrással szerelt modellek alapfelszereltségként kapják meg a kormány mögötti váltófüleket.
 • Perforált Sensatec kárpittal húzott sportülések már alapfelszereltségként. Az új, Black árnyalatú M Performtex ülőfelületek a BMW M sport csomag vagy a BMW M Performance modellek alapfelszereltségének részei. A Black/Red kéttónusú, dekoratív kontúrozással ellátott Vernasca bőrkárpit az opcionális extrafelszereltség része, ahogyan a háromféle árnyalatban elérhető BMW Individual Merino bőrkárpitozás is.
 • Az átfogó digitalizáció következtében a műszerfalon jelentősen kevesebb gomb és kapcsoló kapott helyet. A szellőztetés, a légkondicionáló, illetve az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető ülés- és kormányfűtés a központi kijelzőn keresztül, hangvezérléssel és – a szellőztetés esetében – a szellőzőrostélyokon található, új vezérlőpaneleken keresztül vezérelhető.
 • Az utastér új, Dark Graphite matt dekorbetétjei az alapfelszereltség részei. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport csomag alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú utastéri dekorbetéteket tartogat.
 • Az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé alapfelszereltsége többek között hangulatvilágítással – amelynek a műszerfal és az ajtókárpitok új kontúrvilágítása is része – és külső-belső tükörcsomaggal bővül. Az opcionális extrafelszereltség részeként Sensatec bevonatú Luxury műszerfal még tovább finomított felületstruktúrával. Az egyes vezérlőelemek kristályüvegből készült Crafted Clarity változata ugyancsak elérhető az opcionális extrafelszereltség részeként.
 • A négyajtós kupé karosszériakoncepciója a praktikum, a hétköznapi használhatóság és a hosszútávú kapacitás következetes egyensúlyát garantálja – tisztán elektromos és hagyományos meghajtással egyaránt. Öt ülés és nagyméretű csomagtérajtó; a csomagtér alapesetben 470 literes térfogata a BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé esetében is 1 290 literig bővíthető.
 • A tisztán elektromos meghajtású BMW i4 már négyféle modellváltozatban érhető el. Újdonság a palettán a BMW i4 xDrive40, amely elektromos összkerékhajtással, 295 kW / 401 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel és egy feltöltéssel 444 – 548 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolsággal érkezik meg az utakra. A portfóliót még a BMW i4 M50 xDrive csúcsmodell, valamint a BMW i4 eDrive40 és a BMW i4 eDrive35 alkotja.
 • A BMW i4 kombinált töltőegysége (CCU – Combined Charging Unit) maximum 11 kW töltési kapacitású AC járműtöltést tesz lehetővé, a modell nagyfeszültségű akkumulátora azonban akár 205 kW (a BMW i4 eDrive35 esetében 180 kW) töltési kapacitású DC ultratöltéssel is feltölthető. A BMW i4 modellváltozatai számára az egyelőre kísérleti piacokon elérhető Connected Home Charging intelligens otthoni járműtöltés is elérhető: a járműtöltési folyamatok intelligens vezérlése a napenergia-optimalizált töltést és a terhelés-optimalizált töltést, a rendszer további bővülésével párhuzamosan pedig a költségoptimalizált töltést is lehetővé teszi, dinamikus villamosenergiaárak mentén. A BMW i4 mindemellett a Plug & Charge funkcióval is felvértezhető, amely a hosszabbra nyúló utazások közben kényelmes járműtöltési megoldásokat kínál.
 • Az új BMW 4-es Gran Coupé többféle erőforrással érhető el. A palettán a BMW M440i xDrive Gran Coupé 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorja, valamint két négyhengeres benzinmotor, egy soros hathengeres dízel és egy négyhengeres dízel is megtalálható. A hathengeres erőforrások és a négyhengeres dízelmotor hatékonyságát 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. Mindegyik erőforráshoz nyolcfokozatú Steptronic automataváltó kapcsolódik, már az alapfelszereltség részeként. A motorerőt klasszikus hátsókerék-meghajtás vagy BMW xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az úttestre, modellváltozattól függően.
 • A futómű-technológia típus-specifikus hangolásának köszönhetően az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé minden vezetési szituációban garantálja a márkára jellemző sportos vezethetőséget. A Servotronic funkcióval dolgozó elektromechanikus kormánymű, az integrált fékrendszer és a hajtásfüggő kipörgés-korlátozás az alapfelszereltség része. A BMW M sport csomaggal felszerelt modellek BMW M sport futóművel, változó áttételű sport kormányművel dolgozó adaptív M futóművel és BMW M sport fékrendszerrel is felvértezhetők. A BMW i4 alapfelszereltségének a hátsó tengely levegős futóműve is része.
 • Az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé a biztonságos és kényelmes járművezetést, illetve parkolást lehetővé tevő intelligens rendszerek rendkívül széles tárházával büszkélkedhet. Az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info), a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a parkolóasszisztens (Parking Assistant), a tolatókamera (Reversing Assist Camera) és a tolatási segédlet (Reversing Assistant) az alapfelszereltség része. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek között a kormányzó és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant), valamint a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomattal (Active Cruise Control with Stop & Go) dolgozó Driving Assistant Professional csomag és a Parking Assistant Plus parkolóasszisztens is megtalálható.
 • A QuickSelect koncepció szerint felépített, alapfelszereltségként kínált új BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia új szintre emeli az új BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé egyszerű és intuitív járművezérlését. Középpontban az érintésekkel és élőbeszéd útján történő vezérlés. Új, áttekinthetően elrendezett funkciókkal dolgozó főképernyő, a felhasználói felület vezetőhöz közelebb eső oldalán pedig függőlegesen elrendezett, élő ikonok. A QuickSelect koncepció lehetővé teszi a kívánt funkciók egyetlen lépésben történő, almenük nélküli aktiválását. A központi kijelző alsó éle mentén elérhető menüsáv a légkondicionáló funkcióihoz kínál közvetlen hozzáférést. A BMW Intelligent Personal Assistant új nyelveken és új grafikákkal is elérhető.
 • Alapfelszereltségként BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés BMW Maps felhőalapú navigációs rendszerrel. A járműtöltésre optimalizált útvonaltervezés egyedülálló a BMW i4 szegmensében. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezésnek a BMW Head-Up kijelző és a kiterjesztett nézet (Augmented View) is része.
 • Egyszerűsített kezdeti bejelentkezés a modell fedélzeti operációs rendszerébe és okostelefon-szinkronizálhatóság a BMW ID segítségével és QR kód beolvasásával. A My BMW okostelefon-alkalmazás valós időben mutatja az autó részletes állapotát és távolról vezérelhető funkciókhoz kínál hozzáférést. Utóbbiak között a BMW i4 nagyfeszültségű akkumulátorának töltésvezérlése és az utastér előklimatizálása is megtalálható.
 • A BMW ügyfeleinek személyes eSIM kártyája mindkét modellben aktiválható. Optimalizált járműkapcsolat az 5G mobiltechnológiának köszönhetően, már alapfelszereltségként. A parkolási díjak és az üzemanyagszámlák digitálisan, az autóból is rendezhetők.

Az új BMW i4 elérhető modellváltozatai

BMW i4 eDrive35

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja a hátsó tengelyen dolgozó elektromos motorral

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 210 kW / 286 lóerő percenkénti 6 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 0 – 4 500 főtengely-fordulat között

Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,0 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,1 – 19,3 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 386 – 500 kilométer*
CO2-osztály: A

BMW i4 eDrive40

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja a hátsó tengelyen dolgozó elektromos motorral

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 250 kW / 340 lóerő percenkénti 8 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 430 Nm percenkénti 0 – 5 000 főtengely-fordulat között

Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,6 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,4 – 19,4 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 468 – 600 kilométer*
CO2-osztály: A

BMW i4 xDrive40

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja az első és a hátsó tengelyen is egy-egy elektromos motorral

Hajtás: elektromos BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 295 kW / 401 lóerő percenkénti 8 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 600 Nm percenkénti 0 – 5 000 főtengely-fordulat között

Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,1 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 16,6 – 20,5 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 444 – 548 kilométer*
CO2-osztály: A

BMW i4 M50 xDrive

Erőforrás: a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja az első és a hátsó tengelyen is egy-egy elektromos motorral

Hajtás: elektromos BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Maximális rendszerteljesítmény: 400 kW / 544 lóerő

Csúcs rendszer-forgatónyomaték: 795 Nm

Gyorsulás 0-100 km/óra: 3,9 másodperc

Kombinált energiafogyasztás (WLTP): 17,5 – 22,0 kWh / 100 km*

Tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 413 – 522 kilométer*
CO2-osztály: A

Az új BMW 4-es Gran Coupé elérhető modellváltozatai

BMW 420i Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres benzinmotor

Hengerűrtartalom: 1 998 ccm

Maximális teljesítmény: 135 kW / 184 lóerő percenkénti 5 000 – 6 500 főtengely-fordulat között

Csúcs forgatónyomaték: 300 Nm percenkénti 1 350 – 4 000 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,9 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,6 – 7,3 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 150 – 166 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: F – E

BMW 430i xDrive Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres benzinmotor

Hengerűrtartalom: 1 998 ccm

Maximális teljesítmény: 180 kW / 245 lóerő percenkénti 4 500 – 6 500 főtengely-fordulat között

Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 600 – 4 000 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,1 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,1 – 7,9 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 179 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: G – F

BMW M440i xDrive Gran Coupé

Motor: soros hathengeres benzinmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 2 998 ccm

Maximális teljesítmény: 275 kW / 374 lóerő percenkénti 5 500 – 6 500 főtengely-fordulat között

Csúcs forgatónyomaték: 500 Nm percenkénti 1 900 – 5 000 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 4,7 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,2 – 8,7 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 186 – 199 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztály: G

BMW 420d Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 1 995 ccm

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: hátsókerék-meghajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,3 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,9 – 5,5 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 130 – 146 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: E – D

BMW 420d xDrive Gran Coupé

Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 1 995 ccm

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,6 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,2 – 5,9 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 138 – 156 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: F – E

BMW 430d xDrive Gran Coupé

Motor: soros hathengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)

Hengerűrtartalom: 2 993 ccm

Maximális teljesítmény: 210 kW / 286 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál

Csúcs forgatónyomaték: 650 Nm percenkénti 1 500 – 2 500 főtengely-fordulat között

Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás

Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,3 másodperc

Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,7 – 6,3 liter / 100 km*

Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 150 – 166 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6e
CO2-osztályok: F – E

*A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő modellváltozatok, felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés