Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új MINI Aceman

Kreatív helykihasználás – újraértelmezve: a MINI a prémium kisautók szegmensébe érkező első crossover modell világpremierjét ünnepli. Az új MINI Aceman a kompakt külső méreteket a lehető legnagyobb utastérrel és tisztán elektromos meghajtással párosítja. Az eredmény a Sir Alec Issigonis klasszikus Minijéhez is alapul szolgáló vízió kortárs értelmezése: maximális helykihasználás minimális alapterületen, modern hajtáslánc-technológiával felvértezve. Az új MINI Aceman progresszív formanyelve az alig több mint négy méter hosszú karosszéria ellenére öt kényelmes ülésnek ad helyet, és miközben az utasteret magával ragadó felhasználói élmény járja át, a tisztán elektromos meghajtás a hamisítatlan gokartos vezethetőséget is új dimenzióba vezeti. A modern vezetést támogató rendszerek, az egyedülálló stílusjegyek és a brit prémiummárka tradicionális értékei kikövezik az utat a MINI tisztán elektromos jövője felé.

MINI Aceman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Kreatív helykihasználás – újraértelmezve: a MINI a prémium kisautók szegmensébe érkező első crossover modell világpremierjét ünnepli. Az új MINI Aceman a kompakt külső méreteket a lehető legnagyobb utastérrel és tisztán elektromos meghajtással párosítja. Az eredmény a Sir Alec Issigonis klasszikus Minijéhez is alapul szolgáló vízió kortárs értelmezése: maximális helykihasználás minimális alapterületen, modern hajtáslánc-technológiával felvértezve. Az új MINI Aceman progresszív formanyelve az alig több mint négy méter hosszú karosszéria ellenére öt kényelmes ülésnek ad helyet, és miközben az utasteret magával ragadó felhasználói élmény járja át, a tisztán elektromos meghajtás a hamisítatlan gokartos vezethetőséget is új dimenzióba vezeti. A modern vezetést támogató rendszerek, az egyedülálló stílusjegyek és a brit prémiummárka tradicionális értékei kikövezik az utat a MINI tisztán elektromos jövője felé.

„A MINI Aceman új szintre emeli a hálózatról tölthető modellpalettánkban rejlő izgalmat és igazán élvezetes, magával ragadó digitális élményt kínál” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője. „A MINI Aceman tökéletes társ a nagyvárosi forgatagokban, miközben a crossover modellek sokoldalúságát és funkcionalitását, valamint a MINI által fémjelzett gokartos vezethetőséget kínálja. Biztos vagyok benne, hogy az elegáns formanyelv, a teljesítmény és az ötüléses crossover sokoldalúsága elsöprő sikert hoz majd a MINI Aceman számára” – tette hozzá.

A MINI Aceman karosszériáját a sportos agilitás és a magabiztos kiállás kettőse jellemzi. Az új crossover modell járműarchitektúrája a tisztán elektromos meghajtás műszaki alapjaira épül.

Az alig négy méter hosszú, új MINI Aceman öt üléssel és sokoldalú csomagtérrel büszkélkedhet, amelynek térfogata alapesetben 300 liter, a megannyi állítási lehetőségnek köszönhetően pedig akár 1 005 literesre is bővíthető. Az egy feltöltéssel előzetesen akár 406 kilométer* (WLTP) megtételére is képes MINI Aceman a városhatárokon túli tisztán elektromos mobilitásra is maximálisan felkészült.

A MINI új, „Charismatic Simplicity” formanyelve

A MINI új modellcsaládját letisztult, minimalista formanyelv jellemzi, amely mindegyik modellnek olyan modern megjelenést kölcsönöz, amely egyszerre könnyedséget és magabiztosságot sugároz. A MINI Aceman minimalista dizájnja a progresszivitást is erőteljesen közvetíti.

„A MINI Aceman egy erős egyéniség, saját fiatalos jegyekkel a MINI új modellcsaládján belül. Önálló stílusjegyei vannak, mialatt kompakt és agilis is. Sajátos arculatával tökéletes mindennapi társ azok számára, akik a nagyvárosokban is fontosnak tartják egyéniségük kifejezését” – hangsúlyozta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője.

A karosszéria

Kifejező crossover kompakt arányokkal

Markáns frontrészével, erőteljes kontúrjaival és atletikus kiállásával a MINI sportos crossover modellje az agilitás és a magabiztosság megtestesítője. A 4,07 méter hosszú, 1,75 méter széles és 1,50 méter magas MINI Aceman a MINI Cooper és a MINI Countryman közötti helyet foglalja el.

Az áramvonalas frontrésszel, a rövid túlnyúlásokkal és a funkcionális „kétdobozos” kialakítással a brit prémiummárka „kreatív helykihasználási” alapelve új, jellegzetes megjelenést garantál, miközben a tisztán elektromos meghajtás a formatervezésben rejlő új lehetőségek egész sorát nyitja meg. A kreatív helykihasználásnak köszönhetően az új MINI Aceman fürge és mozgékony a nagyvárosi forgalomban, miközben utasainak bőséges helyet kínál.

Az egybefüggő karosszériafelületek a kifejező és elegáns karosszériafényezési árnyalatokat helyezik a középpontba. A MINI Aceman sokoldalú és kalandvágyó egyéniségét az alapfelszereltségként kínált tetősínek, az autó alján körbefutó karosszériavédő sáv, valamint a 17”, 18” és 19” méretekben elérhető, látványos keréktárcsák nyomatékosítják.

Modern frontrész látványos LED-technológiás első fényszórókkal

A MINI Aceman frontrésze erőteljes megjelenést sugall, újraértelmezve a MINI olyan hamisítatlan stílusjegyeit, mint a kifejező fényszórók és a jellegzetes hűtőrács. Utóbbi átalakított, nyolcszögletű kialakítása a hatszög hagyományos alakzatára épül. A MINI Aceman hűtőrácsának kerete az első lökhárító védősávjába nyúlik. Az új Vibrant Silver vagy a magasfényű Jet Black árnyalattal a hűtőrács éles kontrasztot alkot, amelynek köszönhetően az új crossover modell azonnal felismerhető.

A nóvum szögletes kialakítású, LED-technológiás első fényszórói a MINI Aceman modellcsaládon belül elfoglalt különleges pozícióját nyomatékosítják. Formájuk a precíz vonalvezetésű, letisztult motorháztetőn is visszaköszön, összetéveszthetetlen megjelenést garantálva az új modellnek. A LED-technológiás első fényszórók nappali menetfényei háromféle üzemmódban képesek világítani, amely tovább fokozza a MINI új családtagjának egyediségét.

Jellegzetes karosszériakialakítás szemet gyönyörködtető részletekkel

A MINI Aceman karosszériakialakítása nagymértékben hozzájárul az újdonság magával ragadó stílusának letisztultságához és frissességéhez. A feszes karosszériafelületeket precíz vonalvezetés és meredek szögek szegélyezik. A progresszív kiállás mentén a MINI Aceman látványos formanyelve a márka történelmével is hidat képez, lehetővé téve, hogy a modell már első ránézésre is felismerhető MINI modell legyen.

A tervezőmérnökök újraértelmezték a karosszéria, az oldalsó ablaksáv és a tető klasszikus hármas tagolását. A lényegre történő összpontosítás jegyében a karosszériaelemek és az üvegfelületek között sík átmenet optimalizálja az autó aerodinamikai tulajdonságait. Az integrált kilincsek a MINI Aceman progresszivitását hangsúlyozzák, miközben az A-oszlopok alatt húzódó átlós kontúrok a klasszikus Mini stílusát idézik. A kerékjáratok közötti harmonikus felületek és vízszintes vonalak izgalmas derékvonalat alkotnak, ami összetéveszthetetlenül dinamikus megjelenést kölcsönöz a karosszériának. A markáns kialakítású, hosszan hátraívelő és viszonylag meredeken lejtő kerékjárati ívek még a modellcsaládon belül is a MINI Aceman teljesen egyedi stílusjegyei. Oldalnézetből matt fekete küszöbtoldatok zárják a modellt, amelyek formája az ajtók területén is folytatódik, egyszerre kecses, magabiztos és sportos megjelenést kölcsönözve a karosszériának.

A modell hátsó kialakítása nagy vízszintes felületekkel folytatja a letisztult formanyelvet, amelyek az autó széles és magabiztos terpesztését hangsúlyozzák. Az aerodinamikailag megtervezett hátsó ablak erőteljes vállrészről gondoskodik, amelyet a hosszan elnyújtott tetőszárny még tovább nyomatékosít. A nóvum hátsó kialakítását a MINI jellegzetes, függőlegesen elrendezett hátsó lámpái keretezik, amelyek mátrix funkciója három egyedi világítási móddal fokozza a MINI Aceman exkluzivitását. A hátsó lökhárító alsó felének széles, sötét kerete és a középre integrált védősáv sportos arányokat eredményez, tovább hangsúlyozva a crossover modell sokoldalúságát.

Kifejező karosszériafényezési árnyalatok és négyféle felszereltségi szint

A gondos részletességgel kidolgozott háromdimenziós karosszériafelületeket kifejező karosszériafényezési árnyalatok emelik ki. A karosszéria látványos fény-árnyék játéka a fényviszonyokkal és a folyamatosan változó perspektívákkal párhuzamosan változik. A négyféle árnyalatban elérhető kontraszttetővel ez kiváltképp rendhagyó stílusban közvetíti a MINI Aceman egyediségét.

A MINI Aceman négyféle felszereltségi szinttel érhető el. Az adott modell felszereltségi szintjét a küszöbtoldatok első felén elhelyezett hosszúkás embléma hirdeti. Az Essential Trim felszereltségi szintet maximális letisztultság és minimalizmus jellemzi, kiemelve az olyan funkcionális részleteket, mint például a Vibrant Silver árnyalatú márkalogó. Akárcsak a Classic Trim felszereltségi szint esetében, a kontraszttető és a külső visszapillantó-házak itt is fekete vagy fehér színben ragyognak. A hűtőrács magasfényű fekete színben, míg belső felülete és az első lökhárító a karosszéria színében készül.

A Favoured Trim felszereltségi szint mindezt a jellegzetes Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel, fehérre fényezett külső visszapillantó-házakkal és Vibrant Silver árnyalatú hűtőrács-kerettel fokozza. Az új crossover modell sportosságát leginkább a JCW Trim felszereltségi szint helyezi előtérbe. A motorsport-ihlette felszereltségi szint egyedülálló stílusjegyeket tartogat. A hűtőrács kerete és a típus-specifikus MINI John Cooper Works logó magasfényű fekete színben ragyog, az erőteljes megjelenésről pedig Chili Red árnyalatú kontraszttető és motorháztető-csíkok gondoskodnak. A hátsó kialakítás még atletikusabb kiállású, az autó alján körbefutó karosszériavédő sáv pedig magasfényű fekete színű.

A MINI Aceman opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételeit 17”, 18” és 19” méretekben elérhető, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák színesítik, változó küllődizájnokkal.

Az utastér

Letisztult formanyelv és átfogó alapanyag-koncepció

A MINI új, „Charismatic Simplicity” formanyelve az utastérben fejeződik ki leginkább, ahol a következetes letisztultság a klasszikus Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis eredeti vízióját követi. A könnyű kormánykerék, a központi OLED kijelző és az újratervezett kapcsolósor hármasával a MINI Aceman műszerfala a klasszikus Mini meghatározó stílusjegyeit idézi. A teljesen új crossover modell utasterében alkalmazott kortárs stílussal a MINI a jelenbe helyezi át a márka történelmét.

A fényes utastér nyitott, ötletesen elrendezett atmoszféráját tágas ajtókialakítások, valamint kényelmes váll- és bőséges lábterek nyomatékosítják, miközben az utastér fényességét a panoráma üvegtetőn át beáramló fény fokozza. Sötétben a tetőkeretre is kiterjedő hangulatvilágítás ágyaz meg az utastér kellemes légkörének. A szabadon álló kilincsek és az átlósan elhelyezett, Vibrant Silver árnyalatú hangsugárzók látványos kontrasztot alkotnak a műszerfal frontrészén alkalmazott vízszintes vonalvezetéssel.

Az utastér kellemes, kerek stílusú formanyelve a műszerfal ívelt felületein folytatódik tovább: ez utóbbit kötött anyag borítja, amelynek alsó színe átvilágít a felsőn. E megoldás otthonos jelleget kölcsönöz az utastérnek, erőteljesen kihangsúlyozott kontrasztárnyalatokkal. Az ajtókárpitokra is kiterjedő, könnyen ápolható és sokoldalúan felhasználható anyag újrahasznosított poliészterből készült. Az utastér prémium felszereltségét kényelmes ülések teszik teljessé, amelyeket az opcionális extrafelszereltség részeként textilfelület vagy perforált Vescin üléshuzat borít.

A nóvum bőséges hátsó tere három utasnak kínál helyet. A 60:40 arányban osztott hátsó üléstámlának köszönhetően a csomagtér alapesetben 300 literes térfogata igény szerint akár 1 005 literig is bővíthető.

Nagyfelbontású OLED kijelző a kortárs menetkomfort érdekében

Az innovatív technológiákkal felvértezett, kör alakú OLED kijelző páratlanul egyedi stílusban kifejezett minőséget kölcsönöz az utastérnek. A 240 milliméter átmérőjű, extrém lapos kialakítású központi kijelző prémium minőségű üvegfelületet kapott. Az innovatív MINI 9.0 operációs rendszer a vezetéshez kapcsolódó összes funkció érintésekkel vagy hangutasításokkal történő, intuitív vezérlését teszi lehetővé. A kényelem és a szórakozás fedélzeti központjaként funkcionáló MINI Interaction Unit az okostelefonokhoz hasonló módon kezelhető.

Az autóval kapcsolatos adatok grafikus megjelenítése kortárs és minimalista stílusú, az aktuális sebesség és a nagyfeszültségű akkumulátor aktuális töltöttségi szintje a kijelző felső részén, a vezető látómezejében kapott helyet. A sebességjelző megérintésére a kijelző egy nagyméretű kilométerórára vált át, ezzel a vezetés élményére helyezve a hangsúlyt. A többi ikon a „Home” menüben, az aktuális menüfunkciótól balra és jobbra található miniatűr nézetben jelenik meg. Ezek középre mozgathatók és vízszintes csúsztató mozdulattal kiválaszthatók. Az OLED kijelző alsó részén a „Navigáció”, a „Média”, a „Telefon” és a „Légkondicionáló“ menüpontok bármikor közvetlenül elérhetők.

A vezetés élményét MINI vezetési üzemmódok fokozzák

Az érzelmekben gazdag MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) magával ragadó felhasználói élményekkel töltik meg az utasteret. A MINI Aceman műszerfalára két projektor speciálisan világító grafikákat és mintákat vetít ki, más-más színekben. Az árnyalatok a világító mintákkal, a hangulatvilágítással és a kiválasztott vezetési üzemmóddal harmonizálnak. A tisztán elektromos mobilitás élményét újdonságként megalkotott MINI hangzásvilág (MINI Driving Sounds) fokozza, amely a kivetített mintákkal és az OLED kijelzőn megjelenő speciális grafikákkal együtt varázslatosan újfajta vezetési élményben részesítik a MINI Aceman utasait.

A nyolc elérhető vezetési üzemmód között a Personal mód széleskörű személyre szabhatósági lehetőségeket kínál, megannyi innovatív opcióval. Ebben a módban a brit prémiummárka ügyfelei bármilyen képet feltölthetnek az okostelefonjukra telepített MINI okosalkalmazásba, hogy aztán az adott kép a központi kijelző háttereként keljen életre. A fedélzeti technológia ezt követően felismeri a kiválasztott kép domináns színeit és azokat vetíti ki a műszerfal textil felületeire. Az árnyalatokat a műszerfal alsó felén és az ajtókárpitokban világító hangulatvilágítás is követi.

A Personal mód mellett még a Go-Kart mód, a Vivid mód, a Core mód, a Green mód, a Timeless mód, a Balance mód és a Trail mód érhető el, egytől egyig egyedi kijelzővilággal és hangulatvilágítással. Go-Kart módban például a MINI motorsportos génjei kerülnek előtérbe: a kijelző és az utastér egésze antracit és vörös fényárban úszik, a MINI John Cooper Works modellek ihlette vezetési élményt pedig analóg menetdinamikai műszerek emelik új dimenzióba.

Hamisítatlanul MINI: legendás kapcsolósor új dizájnnal

A klasszikus Mini műszerfalán elhelyezett kapcsolósor a vezető és az autó közötti kapcsolat felülmúlhatatlan érzését garantálta. A MINI az évtizedek során maradéktalanul megőrizte modelljeiben e legendás megoldást, a MINI Aceman esetében pedig az újratervezett kapcsolósoron a legfőbb vezetési funkciók (a rögzítőfék, a sebességváltó előválasztója, a Start/Stop gomb, a vezetési élménykapcsoló és a hangerőszabályzó) kaptak helyet, közvetlenül elérhető formában, öt egyedülálló kapcsoló képében. A sebességváltó előválasztójának felköltöztetése egyúttal azt is jelenti, hogy a középkonzolon a praktikus és tágas tárolási opciók előtt bőséges hely szabadult fel.

A pohártartók mellett itt vezeték nélküli töltést kínáló okostelefontartó tálcák is helyet kaptak.

Négyféle felszereltségi szint

A MINI új modellcsaládjának tagjai négyféle felszereltségi szinttel és egyedi személyre szabhatósági lehetőségekkel érkeznek meg az utakra. A négy felszereltségi szint mindegyike más-más, mégis kortárs módon fejezi ki a MINI Aceman utasterében átélhető „jó-itt-lenni” érzést.

Az Essential Trim felszereltségi szint utasterét maximális letisztultság és minimális felszereltségi részletek jellemzik. A műszerfal színes textilbetétjeivel jellegzetes mintákkal ellátott, többszínű textillel borított fekete sportülések harmonizálnak. A Classic Trim felszereltségi szinttől felfelé az alapfelszereltségként kínált kétküllős kormánykereket olyan háromküllős kormánykerék váltja fel, amelyben a harmadik küllőt egy változó színben alkalmazott textilpánt adja. A műszerfalat és az ajtókárpitokat fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületek borítják, amelyek a prémium minőségű szövettel és a Vescin üléshuzattal egyaránt látványos kontrasztot alkotnak.

A Favoured Trim felszereltségi szint látványosan kifejező utasteret kínál. A műszerfal az elegáns Dark Petrol árnyalatban ragyog, amelyet az utasoldalon egy hangsúlyos narancssárga színátmenet egészít ki. A dinamikus megjelenést perforált Vescin üléshuzattal borított sportülések nyomatékosítják, amelyek a hagyományos kontrasztvarrással és a két színben hímzett MINI logóval díszítve érhetők el. A JCW Trim felszereltségi szint maximálisan sportos stílusban helyezi előtérbe a MINI Aceman sokoldalú anyaghasználatát. A sportüléses kiképzésű, extra oldaltámasszal kiegészített JCW ülések érezhetően fokozzák a vezetés kényelmét, a többszínű kötött textíliával és fekete műbőrrel kombinált, vörös öltésekkel díszített színkoncepciójuk pedig a műszerfal és az ajtókárpitok megjelenését idézi.

Digitális szolgáltatások

Egyszerű kommunikáció a MINI első hangasszisztensével

A brit prémiummárka első teljes értékű, hangutasításokkal vezérelhető asszisztense a MINI Aceman utasterében a „Hey MINI!” vezérszavak kimondásával, vagy alternatívaként a multifunkciós kormánykeréken elhelyezett „push-to-talk” gomb megnyomásával aktiválható. A hangalapú interakciót a kör alakú OLED kijelzőn különféle grafikai elemek és tipográfiai jegyek animációja, valamint egy avatár kíséri. A technológia fejlett élőbeszéd-felismerésének köszönhetően a virtuális úti társsal folytatott kommunikáció rendkívül intuitív és folyékony, legyen akár egy stílusos MINI modell, akár Spike a beszédpartner. A navigációs rendszer, a telefon funkció, a szórakoztató lehetőségek és számos különböző járműfunkció egyszerűen és kényelmesen, a megfelelő parancs kimondásával vezérelhető.

A MINI Intelligent Personal Assistant a párbeszédek révén folyamatosan tanul és képes ugyanazon az útvonalon a naponta visszatérő feladatokat újra és újra magától elvégezni. A technológia a geoalapú adatok elemzése után például képes felismerni a gyakran látogatott parkolóház bejáratát és automatikusan lehúzni az ablakot, így a behajtás napi rutinja kényelmesebbé válik.

A fejlett vezetést támogató rendszerek nagyobb biztonságot garantálnak

A Driving Assistant Plus csomag továbbfejlesztett kormányzó- és sávtartó asszisztenssel vértezi fel a MINI Aceman modellt, amely így kényelmesen és kooperatívan segít a vezetőnek az adott forgalmi sávot tartani. A rendszer megbízhatóságának köszönhető, fokozott kényelem az autó nyugodt és magabiztos irányíthatóságát eredményezi, miközben mentesíti a vezetőt a monoton és kevésbé megerőltető feladatok alól. A kijelzők és a vezérlőelemek letisztult megjelenése, valamint a könnyedén értelmezhető funkciók nagyfokú rendszerbiztonságot eredményeznek. Az alapfelszereltségként kínált, új vontatmány-asszisztens (Trailer Assistant) segíti a vezetőt a pótkocsival történő parkolási feladatokban, tolatás közben pedig mindvégig mutatja a tökéletes parkoláshoz szükséges kormányzási szögeket.

A tizenkét ultrahangos érzékelőnek és a négy fedélzeti kamerának köszönhetően a MINI Aceman nagy pontossággal képes felismerni az elegendő méretű parkolóhelyeket, korlátozott hely esetén pedig automatikus parkoló manővereket kezdeményez. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Parking Assistant Pro parkolóasszisztens távolról vezérelhető parkolási funkciója (Remote Parking) eközben azt is lehetővé teszi, hogy a brit prémiummárka ügyfelei okostelefonjukon keresztül vezéreljék végig a parkolás folyamatát. E funkciónak köszönhetően a MINI Aceman képes automatikusan kivezetni saját magát a parkolóhelyekről, amely nagymértékben megkönnyíti a beszállást.

Az innovatív MINI Digital Key Plus okoskulcs ugyancsak a felhasználó okostelefonját használja fel a kényelmes és személyre szabott járműélményhez: a technológia ez esetben a brit prémiummárka ügyfelének okostelefonját használja a csatlakoztatott autó slusszkulcsaként. Amint a vezető az autóhoz közeledve három méteren belülre ér, az első fényszórók és a hátsó lámpák üdvözlő animációba kezdenek, az ajtózárak pedig automatikusan oldanak. A hagyományos slusszkulcsot helyettesítő okoskulcs számos felhasználóval megosztható.

Kényelmes járműkapcsolat és intuitív interakció

A MINI Aceman digitális felhasználói felületének modern kialakítása a funkcionalitást érzelmi jegyekkel egyesíti, minimalista dizájnja pedig a MINI Interaction Unit új, kör alakú grafikáihoz alkalmazkodik és letisztult elrendezése minden korábbinál egyszerűbb kezelhetőséget garantál. A statikus és dinamikus elemek harmóniájából felépülő mikroanimációk a vezető és az autó közötti intuitív interakciókat éltetik. A MINI Aceman érzelmekkel átitatott digitalizációjának műszaki alapját a MINI 9.0 operációs rendszer adja.

A képernyő közepén található a Start menü, az alsó sávban fixen elhelyezett „Navigáció”, „Média”, „Telefon”, „Összes alkalmazás” és – egyes esetekben „Home” menüpontok pedig közvetlen elérést kínálnak. Az almenük listája az okoseszközöknél megszokott, lentről felfelé csúsztatott mozdulattal hívhatók elő a képernyő alsó éléből. A gyors elérés érdekében bármikor elmenthetők az olyan preferált funkciók, mint a navigációs úti célok és a rádióállomások. Az almenük listája a multifunkciós kormánykeréken található csillag gombbal is aktiválható. A képernyő felső felén az olyan, vezetéssel kapcsolatos tartalmak jelennek meg, mint például az aktuális sebesség és a fontos állapotinformációk. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Head-Up kijelző a legfontosabb tartalmakat a vezető látómezejébe vetíti.

Az utastér kívánt vezető- és utasoldali hőmérséklete a képernyő két oldalán jelenik meg. A légkondicionáló beállításai a MINI Interaction Unit felső részébe lettek integrálva és érintésekkel, illetve hangutasításokkal egyaránt vezérelhetők. A kiválasztott vezetési üzemmód (MINI Experience Modes) függvényében a MINI Interaction Unit sebességkijelzője egy érintéssel jellegzetes MINI-kilométerórára válthat át.

A MINI Connected távolról is feltelepíthető frissítései bármikor elérhető új vezetési funkciókat kínálnak, így többek között az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető kiterjesztett valóság funkciót is, amely az összetett kanyarodási szituációk értelmezését valósághű háromdimenziós megjelenítéssel segíti. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető MINI Connected csomag részeként elérhető digitális MINI Connected Store praktikus és szórakoztató alkalmazások folyamatosan bővülő tárházához kínál hozzáférést, többek között a játékok, a zene és a videostreaming területén. Az új AirConsole platform az utastéri játékélmény innovatív formáját váltja valóra az összes utas számára. A kör alakú OLED kijelzőn megjelenő játékokat az utasok okostelefonjukkal irányíthatják.

A hajtáslánc-technológia

Tisztán elektromos és hatékony

A MINI Aceman kizárólag tisztán elektromos meghajtással válik elérhetővé. A hatékony elektromos motor a nagyvárosi forgatagokban és a városhatárokon túl is garantálja a márkára jellemző vezetési élményt. Piaci bevezetésekor az újdonság MINI Aceman E modellként (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,1 – 14,9 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km; CO2-osztály: A; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 294 – 310 km) és a megnövelt teljesítményű MINI Aceman SE modellként (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 13,9 – 14,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km; CO2-osztály: A; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 382 – 407 km) lesz megrendelhető*.

A MINI Aceman E modell 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményű elektromos motorja 290 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amellyel a modell 7,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 160 km/óra. A 160 kW / 218 lóerő maximális teljesítményű MINI Aceman SE modell csúcs forgatónyomatéka 330 Nm, amely 7,1 másodperces nulla-százas gyorsulást és 170 km/órás végsebességet tesz lehetővé.*

A MINI Aceman E modell 42,5 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátora a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egy feltöltéssel akár 310 kilométer megtételét is lehetővé teszi. Az 54,2 kWh kapacitású energiatároló egységgel szerelt MINI Aceman SE modell ezzel párhuzamosan akár 406 kilométert is képes megtenni egy feltöltéssel.*

Sportos agilitás és kimagasló menetdinamika

Az új MINI Aceman futómű-technológiája a crossover modellt lendületes sportossággal ruházza fel, amely a vezetés márka által fémjelzett élményében is visszaköszön. A 654 milliméter átmérőjű gumiabroncsok még erőteljesebb kiállást kölcsönöznek a modellnek, miközben a menetdinamikát és az utazás kényelmét egyaránt fokozzák. A MINI Aceman futómű-technológiája nagy előfeszítésű stabilizátorokkal szerelt, precíz lengéscsillapító rendszerrel dolgozik, amely javítja a kormánymű pontosságát és stabil úttartást garantál. A kormánymű és a menetstabilizáló rendszerek precíz hangolása kényelmes és sportos vezetés közben is mindvégig példaértékű vezetési élménnyel kecsegtet. A mérnökök a gázpedál érintésére adott hajtáslánc-reakciókat a sportos vezetési stílus sajátosságai szerint optimalizálták.

Az új MINI Aceman agilis és dinamikus vezethetőségét a kormánymű közvetlensége fokozza tovább, amely az integrált fékrendszer gyors és határozott működésével együtt megbízhatóan kényelmes vezethetőséget garantál. A rövid fékút és a megannyi intelligens vezetést támogató rendszer együttműködése tovább növeli a vezetés biztonságát.

A különböző futómű-beállításokat kínáló MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) személyre szabott vezetési élményt ígérnek, amely a kormánymű közvetlenségének és a kipörgésgátló rendszer speciálisan hangolt beavatkozási határértékének módosításával fokozható még tovább.

Gyors és egyszerű: a nagyfeszültségű akkumulátor töltése

A MINI Aceman nagyfeszültségű akkumulátora 11 kW töltési kapacitású AC járműtöltést, illetve 75 kW töltési kapacitású (a MINI Aceman E modell esetében) vagy 95 kW töltési kapacitású (a MINI Aceman SE modell esetében) DC gyorstöltést tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy az újdonság energiatároló egységének töltöttségi szintje 30 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető.

Aktív MINI Navigáció esetén a nagyfeszültségű akkumulátor az időjárási viszonyoktól függően előre beállítható a hatékony töltéshez szükséges ideális hőmérsékletre. Ez jelentősen csökkenti a járműtöltés idejét, kiváltképp hideg külső hőmérsékleti viszonyok között.

Az áttekinthető és egyszerű járműtöltési folyamat érdekében a brit prémiummárka ügyfelei könnyedén értelmezhető beállítási lehetőségek segítségével optimalizálhatják a MINI Aceman nagyfeszültségű akkumulátorának töltését. Kiválasztható többek között a töltés kezdésének időpontja és beállítható a járműtöltés preferált időablaka is. Az akkumulátor kívánt töltöttségi szintje is előre meghatározható. Sőt mi több, a különösen kellemes indulás érdekében az is beállítható, hogy a töltés a kiválasztott indulási időpontra befejeződjön, és a jármű utastere a megjelölt időpontra a kívánt hőmérsékletűre melegedjen fel vagy hűljön le. A MINI okosalkalmazása kényelmes áttekintést nyújt a járműtöltési folyamatról, még akkor is, ha az ügyfelek nincsenek a jármű közelében. Az alkalmazás részletes tájékoztatást ad az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjéről, a töltésre optimalizált útvonaltervről és a töltési előzményekről – az összes költséget és megtakarítást is beleértve.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés