Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group propune concepte inovatoare de mobilitate urbană pentru viitor

Conceptul de drumuri suspendate "BMW Vision E³ Way" duce mobilitatea pe două roţi fără emisii în metropole la un nou nivel.

Comunicare de design, concept cars
·
Tehnologie
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
·
Scutere
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Ca furnizor de produse şi servicii de mobilitate premium, BMW Group caută în mod constant răspunsuri la întrebarea: cum vor arăta soluţiile de mobilitate în viitor? În trecut, BMW Group a prezentat deja iniţiative de pionierat pentru mobilitatea individuală printr-o gamă largă de concepte diferite de vehicule, precum şi prin concept car-urile vizionare prezentate care au marcat centenarul companiei. Având în vedere provocările care vor veni, dezvoltatorii BMW Group lucrează, de asemenea, la noi soluţii de mobilitate vizionară care depăşesc convenţiile stabilite.

Inovaţii care depăşesc contextul convenţional al vehiculului Pe măsură ce urbanizarea progresează, tot mai mulţi oameni se aglomerează în oraşe, astfel încât conceptele de mobilitate convenţionale şi transportul public local îşi ating limitele de capacitate. Rezultatul îl reprezintă congestia şi nivelurile ridicate de poluare a aerului, ceea ce duce, în schimb, la constrângeri asupra calităţii vieţii. Divizia "Cercetare, Tehnologii Noi şi Inovaţii" a BMW Group este un centru de competenţe unic, care abordează această provocare, dar şi altele.

"Obiectivul nostru este de a conecta mobilitatea durabilă şi eficientă cu o calitate ridicată a vieţii în oraşe. Folosim noi tehnologii, precum şi creativitatea noastră pentru a crea abordări inovatoare aşa cum este BMW Vision E³ Way", explică Dr. Gerd Schuster, vicepreşedinte executiv pentru Cercetare, Tehnologii Noi şi Inovaţii.

"BMW Group Technology Offices" din Mountain View (California), Shanghai, Tokyo şi Seul garantează apropierea de hotspoturile tehnologice ale lumii, în timp ce departamentul central pentru cercetarea în domeniul tehnologiei şi tendinţelor colaborează şi completează perspectivele dobândite în domeniu. Odată ce au fost identificate provocările şi nevoile, ele sunt introduse apoi în proiecte concrete de cercetare.

BMW Vision E³ Way - mobilitate pe două roţi fără emisii la un nou nivel Dezvoltat la BMW Group Technology Office China din Shanghai, proiectul BMW Vision E³ Way prezintă un concept de mobilitate vizionară, conceput nu numai pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă metropolele - cum ar fi congestionarea traficului şi poluarea aerului -, ci şi pentru a oferi o soluţie pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Soluţia are la bază un drum suspendat pentru vehiculele electrice pe două roţi, care leagă principalele centre de trafic din aglomerările urbane. Cei trei E înseamnă "elevated" (suspendat), "electric" şi "eficient" - proprietăţile definitorii ale conceptului. Utilizarea căilor rutiere suspendate deasupra drumurilor existente înseamnă că proiectul generează o capacitate suplimentară de trafic. BMW Vision E³ Way este conceput în mod explicit doar pentru mobilitate pe două roţi fără emisii ("electric"), precum motociclete electrice, BMW Motorrad Concept Link şi recent prezentatul BMW Motorrad X2 City - de asemenea dezvoltat de divizia "Cercetare, Tehnologii Noi şi Inovaţii". Drumul suspendat este simplu şi modular în proiectare, economic de construit ca rezultat şi asigură o legătură rapidă şi directă între principalele centre de trafic, ceea ce îl transformă într-o alternativă perfectă pentru navetiştii care călătoresc până la 15 km. Acest abordare este eficientă din punctul de vedere al costurilor, dar şi în ceea ce priveşte timpul de călătorie ("eficient").

"BMW Vision E³ deschide o noua dimensiune a mobilităţii în metropolele supraaglomerate - eficientă, convenabilă şi sigură. Funcţioneaza pur şi simplu prin crearea de spaţiu pentru traficul pe două roţi fără emisii", explică Dr. Markus Seidel, director al BMW Group Technology office China. "În China, peste un miliard de locuitori vor trăi în oraşe până în 2050. Ţara va deveni incubatorul global pentru numeroase inovaţii de mobilitate, cum ar fi BMW Vision E³ Way", adaugă Seidel, "în cele din urmă, nicăieri altundeva nu există o necesitate mai mare de acţiune".

BMW Vision E³ Way a fost elaborat în colaborare cu Universitatea Tongji din Shanghai. Universitatea deţine o competenţă remarcabilă într-o serie de domenii relevante pentru acest concept. Conduse de renumitul profesor Jun Ma, diferite departamente precum "Şcoala de Studii Auto" sau "Colegiul de Design şi Inovaţie" au fost implicate în proiect.

Fără emisii şi în siguranţă Rampele şi sistemele de acces sunt utilizate pentru a conecta BMW Vision E³ Way la reţeaua de drumuri normale, staţiile de metrou, alte huburi de trafic şi chiar centre comerciale. Prin mutarea mobilităţii pe două roţi către propriul nivel, BMW Vision E³ Way face călătoria zilnică nu doar mai sigură, ci şi mai rapidă. Faptul că este utilizat exclusiv de vehiculele cu două roţi cu propulsie electrică înseamnă că se exclud coliziunile cu autovehiculele. Riscul general de accidente este redus suplimentar prin intermediul vitezei limitată automat la 25 km/h. În plus, există un sistem elaborat de benzi care separă traficul de fluxul de trafic: cele două se unesc abia când este atinsă viteza de deplasare.

Convenabil şi eficient BMW Vision E³ Way nu este doar rapid şi sigur de utilizat, ci şi convenabil. Cei care nu deţin deja un vehicul omologat pentru BMW Vision E³ Way pot utiliza facilitatea în mod spontan prin intermediul unui program de sharing care oferă vehicule de închiriat la fiecare punct de acces. Drumul suspendat este în mare parte acoperit, asigurând protecţie împotriva ploii şi a căldurii, precum şi o ventilaţie suficientă. Un sistem de răcire cu apă de ploaie purificată creează temperaturi plăcute: de asemenea, acesta poate fi utilizat pe timpul nopţii pentru curăţarea suprafeţei drumului.

Caracteristica remarcabilă a conceptului BMW Vision E³ Way este că preia soluţiile de mobilitate pe două roţi fără emisii existente, precum motocicletele electrice şi BMW Motorrad X2 City, şi le plasează la un nou nivel de trafic: aceasta înseamnă că viziunea poate fi realizată rapid şi fără a avea nevoie de spaţiu suplimentar. Studiile de fezabilitate iniţiale demonstrează că un concept precum BMW Vision E³ Way poate reduce semnificativ congestia, emisiile, timpul de călătorie şi riscul de accidente. Fluxul de trafic este optimizat permanent prin intermediul sistemelor automate de supraveghere video şi a inteligenţei artificiale, precum şi prin integrarea ecosistemelor din oraşele inteligente. Şi cel mai bun lucru este că designul său modular şi scalabilitatea gratuită permit conceptului să fie deosebit de potrivit pentru utilizarea în orice metropolă.

Soluţii premium şi în viitor BMW Vision E³ Way este doar o posibilă soluţie la provocările mobilităţii în viitor. În acelaşi timp, exemplifică spiritul inovator al BMW Group - capacitatea sa de a produce astfel de concepte se extinde dincolo de contextul vehiculelor convenţionale. "În viitor, aspiraţia noastră va continua să fie poziţia de lider în inovaţie şi tehnologice la nivel premium", explică Dr. Rainer Daude, director de proiect în Proiecte Speciale şi Concepte de Mobilitate. "Înţelegerea termenului «premium» se va schimba şi în viitor, fără îndoială. Atribute precum «simplu», «convenabil», «eficient», «sigur» şi «fără emisii» devin din ce în ce mai importante. În termeni concreţi, aceasta înseamnă a fi capabil să oferi soluţii care să răspundă tuturor nevoilor de mobilitate, cu capacitatea de a utiliza mai bine timpul de călătorie şi/sau de a acoperi distanţele în mai puţin timp - oferind cel mai înalt nivel de siguranţă, confort şi eficienţă."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare