Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Clubsport Trophy: Alexandru Cascatău câștigă la Spa-Francorchamps alături de BMW Team Van der Horst

Prima victorie a lui Alexandru Cascatău, piolotând un BMW Seria 3 E90 în campionatul belgian vine pe un circuit legendar.

Alexandru Cascatău
·
BMW M Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Victoria din penultima etapă a sezonului 2018 din Belcar Endurance Championship la clasa Belcar 5 i-a revenit echipajului cu numărul 42, format din Alexandru Cascatău, Niels de Kerpel (Belgia) și Jeromy Hessels (Olanda). Cei trei au adus astfel primul succes din actualul sezon pentru echipa olandeză, în urma unei performanțe impunătoare din partea pilotului român.

Un început dificil
Weekend-ul competițional a început într-un mod departe de ideal, echipa fiind nevoită să rateze prima sesiune de antrenamente libere de vineri, din motive logistice. Cea de-a doua a prefațat însă discret evenimentele de duminică. Alexandru a fost cel mai rapid în simulările de cursă pe anvelope uzate, dar s-a concentrat exclusiv pe strategia necesară pentru a câștiga în urma întrecerii de trei ore.

Calificările au fost dezamăgitoare, din punct de vedere al rezultatului. Constănțeanul de 26 de ani a plasat mașina pe poziția a patra a grilei, cu un timp de referință de 2:57.405. Ținând cont de faptul că cei de la Van der Horst au rulat pe anvelope uzate, iar cel mai rapid tur a fost compromis de steagurile albastre, ecartul de doar șapte zecimi de secundă până la timpul de pole-position dădea speranță echipajului la un parcurs mai bun în cursă.

Trei ore de suspans continuu
Strategia în ziua cursei avea să fie similară pentru toate echipele: atac total în primul stint, pentru a crea un avantaj înaintea primelor opriri la boxe. Datorită consumului de carburant al BMW-urilor 325i în specificație Clubsport Trophy și al numărului de piloți înscriși, fiecare echipaj trebuia să efectueze două opriri la boxe. Alexandru a luat startul în mașina cu numărul 42 și a trecut imediat la ofensivă. El a putut utiliza ritmul superior de cursă pentru a depăși pe pistă cele trei mașini din fața sa și a trece la conducerea cursei. Astfel, și-a demonstrat din nou abilitatea la Spa, unde reușise aceeași performanță și cu două etape în urmă. Românul a predat mașina din poziția de lider colegului Jeromy Hessels, care a menținut un ritm bun și a profitat de o perioadă de neutralizare pentru a mări ecartul față de urmăritorii direcți. Ultima jumătate de oră i-a revenit lui Niels de Kerpel, care a adus mașina la sosire, echipajul câștigând cu un avans de 35 de secunde după cele 180 de minute de foc.

Bătălia pentru locul trei în campionat se decide în ultima cursă
Deși nu au parcurs sezonul complet, victoria de la Spa apropie echipajul cu numărul 42 de poziția a treia în clasamentul general la clasa Belcar 5. În urma celor 10 puncte recuperate cu prilejul acestei curse, bătălia decisivă se va purta în ultima cursă din Belcar Endurance Championship, pe 20 și 21 Octombrie la Zolder (Belgia). Momentan nouă puncte îi separă pe cei de la BMW Team Van der Horst de poziția a treia, ocupată de QSR Racing School.


Mai multe despre echipă
https://www.facebook.com/BmwTeamVanDerHorst/

și despre BMW Clubsport Trophy
https://www.bmwracingcups.be/bmw-clubsport-trophy

Rezultate oficiale:
http://www.racspa.be/2018/rf2018/liveresults.aspx?t=1


Credit foto: ©️ Olli Dekens 2018 / Ollivision Photography

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan
+40729476569
alexandru@westcompetition.ro

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare