Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Proiect pentru mineritul artizanal responsabil de cobalt la Kolwezi: lansarea activităţilor locale

BMW Group, BASF SE, Samsung SDI şi Samsung Electronics au început "Cobalt pentru Dezvoltare" pentru promovarea mineritului artizanal responsabil de cobalt în Republica Democrată Congo.+++ Proiectul-pilot intenţionează să îmbunătăţească condiţiile de lucru la locaţia minei-pilot şi condiţiile de viaţă în comunităţile din jur. +++ Reprezentanţi din politică, societate civilă şi ai companiilor finanţatoare au asistat la evenimentul de lansare.

Mediu
·
Corporativ
·
Dezvoltare durabilă
·
Societate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Kolwezi. Prin proiectul-pilot "Cobalt pentru Dezvoltare", BMW Group, BASF SE, Samsung SDI şi Samsung Electronics au început iniţiativa transindustrială care îşi propune să îmbunătăţească condiţiile de lucru ale oamenilor ce activează la o locaţie de minerit artizanal de cobalt din Republica Democată Congo (RD Congo). Cobaltul este o componentă importantă în producţia de baterii pentru dispozitivele electronice şi automobilele electrificate. Cea mai mare parte din rezervelor şi producţia globală de cobalt este localizată în sudul RD Congo.

 

Companiile din industria de electronică, auto şi chimică au însărcinat Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ / Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională) GmbH să testeze, pe parcursul a trei ani, modul în care pot fi îmbunătăţite condiţiile de viaţă şi de lucru din mineritul artizanal de cobalt şi din comunităţile din jur. Companiile în cauză nu vor opera mina. Împreună cu autorităţile din provincia Lualaba, proiectul a selectat o locaţie legală de minerit artizanal, din apropiere de Kolwezi, ca pilot al abordării.

 

"Dezvoltarea durabilă este un aspect important al strategiei noastre corporate şi joacă un rol în extinderea mobilităţii electrice. Suntem pe deplin conştienţi de responsabilitatea noastră: cobaltul şi alte materii prime trebuie extrase şi procesate în condiţii responsabile din punct de vedere etic", accentuează Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru achiziţii şi reţeaua de furnizori. Angajamentul companiei în proiecte precum "Cobalt pentru Dezvoltare" este fundamental pentru a asigura că furnizorii respectă constant standardele sociale şi de mediu ridicate ale BMW Group. "Dacă proiectul este un succes, aceste abordări pot fi transferate pe termen lung la alte mine non-industriale mici", a declarat Dr. Wendt. În prezent BMW Group asigură necesarul de cobalt pentru bateriile automobilelor pe care le foloseşte direct de la mine din Australia şi Maroc.

 

Dr. Hans-Ulrich Engel, director financiar executiv şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al BASF SE, a declarat: "BASF se angajează să asigure un lanţ de aprovizionare global responsabil şi durabil pentru cobalt. Chiar dacă BASF nu procură cobalt din mine artizanale, susţinem în mod activ «Cobalt pentru Dezvoltare» deoarece îşi propune să caute noi modalităţi de îmbunătăţire a dezvoltării durabile a lanţului de aprovizionare. Acest proiect contribuie şi la obiectivele Alianţei Globale a Bateriilor, al cărei membru fondator este BASF. Cooperarea cu partenerii de-a lungul lanţului de valori determină schimbarea şi creşterea impactului în toate etapele producţie."

 

În lunile următoare, proiectul-pilot se va concentra pe analizarea riscurilor profesionale şi de mediu pentru dezvoltarea şi implementarea practicilor de minerit responsabil. Partenerii locali precum cooperativele de minerit artizanal vor participa de la început la dezvoltarea şi implementarea acestor măsuri pentru consolidarea proprietăţii locale şi a dezvoltării durabile a abordării. În comunitatea din apropiere, accentul va fi pe îmbunătăţirea accesului la educaţie, precum şi pe alfabetizare financiară şi venituri alternative pentru rezidenţii acesteia.

 

La lansarea oficială a "Cobalt pentru Dezvoltare", reprezentanţii companiilor finanţatoare s-au întâlnit cu guvernatorul provinciei Lualaba, Richard Muyej Mangeze Mans, şi cu secretarul general al Ministerului Naţional al Minelor, Joseph Ikoli Yombo Y'Apeke. La evenimentul de la Kolwezi au participat şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai sectorului privat.

 

Progresul "Cobalt pentru Dezvoltare" este evaluat intern cu regularitate de către un comitet format din reprezentanţi locali pentru îmbunătăţirea continuă a abordării proiectului. Ulterior, aceste învăţăminte ar putea forma baza dacă măsurile proiectului sunt extinse şi la alte locaţii de minerit.

 

Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ) este o companie federală cu operaţiuni la nivel global în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare durabilă. Pentru proiectul "Cobalt pentru Dezvoltare", GIZ colaborează cu IMPACT, o organizaţie non-guvernamentală internaţională care este specializată în îmbunătăţirea guvernanţei resurselor naturale, şi cu Fundaţia Internaţională Pastor Bun, o organizaţie cu experienţă îndelungată în dezvoltarea comunităţii în regiune.

 

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Aproximativ 122.000 de angajaţi ai BASF Group lucrează pentru a contribui la succesul clienţilor noştri în aproape toate sectoarelor şi toate ţările din lume. Portofoliul nostru este organizat în şase segmente: produse chimice, materiale, soluţii industriale, tehnologii de suprafaţă, nutriţie & îngrijire şi soluţii agricole. În 2018, BASF a generat vânzări de aproximativ 63 de miliarde de euro. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi sub formă de chitanţe de depozitare americane (BASFY) în SUA. Mai multe informaţii la www.basf.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare