Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Upgrade de la Campionii Raliului Dakar: MINI Countryman powered by X-raid

Upgrade pentru off-road realizat de experţii Dakar transformă MINI Countryman într-o forţă gata de a accepta toate provocările din afara drumurilor convenţionale. Pachetul exclusiv pentru teren dificil cuprinde jante şi anvelope speciale şi o ridicare a gărzii la sol. Proiectul este bazat pe numeroşii ani de experienţă încununată cu cinci victorii în clasamentul general al Dakar, cel mai dificil raliu de anduranţă din lume.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~119,58 KB)
  
Photos(24x, ~190,73 MB)
  More below article text

Bucureşti. MINI Countryman stârneşte dorinţa de aventură. Cel mai mare model al mărcii premium britanice a fost proiectat cu cinci uşi şi un habitaclu versatil. Conceptul de automobil robust, motoarele puternice şi tracţiunea integrală ALL4 opţională asigură distracţie nelimitată la volan chiar şi departe de drumurile asfaltate. Aceasta nu este tot. Ca maşină de suport în echipa X-raid Team, MINI Countryman - în prezent, câştigător în clasamentul general al Raliului Dakar - a obţinut deja, de mai multe ori, performanţe impresionante în condiţii extreme. Acum, fanii MINI pot să beneficieze şi de experienţa specialiştilor X-Raid off-road. Modificările şasiului derivate direct din raliuri transformă automobilul de seri cu cinci uşi în MINI Countryman Powered by X-raid.

 

O creştere semnificativă a gărzii la sol, jantele foarte rezistente şi anvelopele cu flancuri mai înalte reprezintă baza îmbunătăţirilor aduse de echipa X-raid din Trebur (Hesse). Aceste dotări au fost dezvoltate special pentru MINI Countryman şi pentru ieşirile pe teren off-road.

 

MINI, echipa X-raid şi Raliul Dakar - de un deceniu, această triadă a reprezentat un succes excepţional în motorsport. Din 2012 până în 2015, echipa X-raid a obţinut victoria în clasamentul general de patru ori consecutiv pentru MINI, la ediţiile raliului clasic desfăşurate în America de Sud. Un nou trofeu a fost adjudecat în 2020, când raliul-maraton a parcurs mii de kilometri prin nisipurile Arabiei Saudite. MINI Countryman Powered by X-raid este un automobil cu adevărat autentic, reprezentând nu doar imaginea a cinci victorii în Raliul Dakar, ci şi tehnologia care a contribuit la aceste succese.

 

Echipa X-raid este familiarizată atât cu caracteristicile MINI Countryman care sunt specifice modelului, cât şi cu condiţiile dure care afectează concurenţii şi materialele deopotrivă în raliurile de anduranţă desfăşurate pe nisip în deşert, teren accidentat, noroi şi teren pietros. Cunoştinţele echipei se regăsesc nu numai în dezvoltarea şi crearea învingătorilor în Raliul Dakar, precum MINI ALL4 Racing şi MINI John Cooper Works Buggy, ci şi în pregătirea optimizată continuu a automobilelor de asistenţă. Aceasta a presupus modificări ample ale şasiului şi caroseriei pentru a face din MINI Countryman o maşină de susţinere deosebit de fiabilă în etapele care, deseori, se întind pe sute de kilometri.

 

Ridicarea gărzii la sol şi măsurile de evitare a penelor au permis maşinilor de asistenţă ale echipei X-raid să călătorească fără probleme de-a lungul traseului presărat gropi şi roci cu muchii ascuţite, care sunt tipice pentru zonele muntoase andine dintre Argentina şi Chile, şi pe terenul accidentat al deşertului Arabiei Saudite. Bineînţeles, acest lucru înseamnă că MINI Countryman Powered by X-raid este acum bine echipat pentru provocări în regim off-road. Datorită modificărilor asupra suspensiei şi a formatului mare al jantelor şi anvelopelor, garda la sol a MINI Countryman a crescut în general cu până la 40 de milimetri. În consecinţă, adâncimea vadului şi unghiul de atac sunt optimizate semnificativ.

 

Jantele dezvoltate special pentru raliuri oferă o protecţie eficientă împotriva deteriorării anvelopelor. Inelul robust al jantei asigură faptul că nu este necesară schimbarea întregii roţi dacă apar daune pe teren stâncos. De asemenea, creează un impact vizual puternic şi maschează flancurile înalte ale anvelopelor.

 

Întreaga listă a acestui upgrade, preţurile şi disponibilitatea pot fi solicitate la offroad@x-raid.de.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

Munich. 01 JUNE. Here you can see the webcast of the world premiere of the all-electric BMW iX1 & the new BMW X1.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare