Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI x Paul Smith

Un design icon alături pentru un viitorul durabil - reluarea unei colaborări începută cu 21 de ani în urmă.

Comunicare de design, concept cars
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~115,13 KB)
  
Photos(26x, ~146,69 MB)
  More below article text

Bucureşti/München. MINI și designerul Paul Smith au anunțat cea de-a doua colaborare a lor, după cea din 1999. Nu numai că ambele sunt instituții britanice cu o tradiție puternică, ci împărtășesc și un angajament față de dezvoltarea continuă și de a se asigura că produsele lor fac din viitor un loc mai bun. Cele două mărci s-au angajat dintotdeauna să utilizeze resursele disponibile în mod responsabil și să aibă un impact maxim. În această nouă fază a colaborării lor, cele două mărci vor intra într-un dialog creativ, lucrând împreună pentru a dezvolta soluții de proiectare cu un accent și mai puternic pe dezvoltare durabilă.

 

Dezvoltarea durabilă ca stare de spirit

Ideea centrală din spatele primului Mini se baza deja pe un principiu durabil. Conceput în mijlocul crizei petrolului, era o mașină de familie care oferea spațiu maxim și plăcerea condusului, reducând în același timp utilizarea materialelor și a resurselor. Clasicul Mini a arătat cât de mult poți face cu mai puțin - înainte ca cineva să vorbească despre dezvoltare durabilă. Reducerea a fost un aspect-cheie la acea vreme și, prin urmare, a făcut parte din starea de spirit MINI încă din primele zile ale mărcii.

 

"Conceptul de dezvoltare durabilă al primului Mini îl ducem în viitor prin MINI Vision Urbanaut - viziunea noastră pentru un model MINI spațios și multifuncțional", spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design. "De asemenea, oferă spațiu maxim într-o amprentă mică. Și este mai versatil ca niciodată. Mai mult, interiorul încorporează materiale complet reciclate și am evitat cu totul pielea și cromul."

 

"Cheia pentru multe dintre cele mai emblematice exemple de design este simplitatea", adaugă Sir Paul Smith. "Cu alte cuvinte, este vorba despre ceea ce lași deoparte, nu despre ceea ce adaugi. Gândirea în modă este similară. Pentru Paul Smith, ca și pentru MINI, dezvoltarea durabilă a fost dintotdeauna un mod natural de abordare a lucrurilor, chiar înainte ca acest cuvânt să fie pe buzele tuturor. Am căutat mereu o abordare responsabilă a materialelor și a condițiilor de producție. Utilizarea ambalajelor reciclate, reducerea deșeurilor de țesături și alimentarea magazinelor noastre cu surse regenerabile de energie sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am introdus și ne uităm în permanență la modalități prin care putem face mai mult." Pentru Oliver Heilmer, colaborarea este următorul pas logic: "Suntem atrași unii de alții de asemănările noastre și apoi ne inspirăm și ne îmbogățim reciproc prin diferențele dintre lumea modei și industria auto. Pentru că nu există viitor fără dezvoltare durabilă".

 

MINI și Paul Smith

Sir Paul Smith este unul dintre cei mai importanți designeri din Marea Britanie. Este renumit pentru estetica sa creativă, care combină tradiția și modernitatea. La sfârșitul anilor '90, Paul a colaborat cu Mini pentru o ediție specială limitată a clasicului Mini. Mașina a fost vopsită într-o nuanță de albastru imaginat de Sir Paul și folosea jante din aliaj, în culoarea antracitului. De legendă a fost şi creația unică pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a clasicului Mini. Acesta a fost pictată în dungi multicolore caracteristice pentru Smith.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

Munich. 01 JUNE. Here you can see the webcast of the world premiere of the all-electric BMW iX1 & the new BMW X1.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare