Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noile BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition

La doi ani după lansarea primelor modele de înaltă performanţă de la BMW M GmbH pentru BMW X3 şi BMW X4, variantele BMW M ale modelelor Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé din clasa medie trec acum printr-o revizuire vastă.

F97
·
F98
·
Automobile BMW M
·
X3 M
·
X4 M
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~3,68 MB)
  
Photos(115x, ~-1629771776 B)

Bucureşti/München. BMW M GmbH reîmprospătează versiunile de înaltă performanţă ale modelelor Sports Activity Vehicle BMW X3 şi Sports Activity Coupé BMW X4 la doi ani de la lansare. În plus faţă de noile caracteristici de design extrase de la BMW X3 şi BMW X4, care de asemenea au fost revizuite, împreună cu modificări specifice M şi un nou concept de operare, noile BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition oferă şi un plus al performanţelor. Cel mai puternic motor BMW cu şase cilindri dispuşi în linie, cu o putere maximă de 375 kW/510 CP - utilizat acum şi la alte modele BMW M - are un cuplu maxim care a fost mărit cu 50 Nm până la 650 Nm, permiţând o îmbunătăţire de 0,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Aceasta este ridicată la 285 km/h în combinaţie cu pachetul M Driver opţional. Lansarea pe piaţă a noilor modele este programată pentr august 2021.

Capabil să urce în turaţii şi cu competenţă din motorsport

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie de la BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition dispune acum de arborele cotit uşor al modelelor BMW M3 şi M4. Designul extrem de rezistent la torsiune permite transmiterea cuplului deosebit de ridicat, în timp ce masa redusă şi masele de rotaţie scăzute aduc şi ele beneficii pentru transmiterea puterii motorului. Sistemul de răcire al motorului cu şase cilindri dispuşi în linie, ale cărui calităţi au fost dovedite pe circuit, este conceput pentru a permite un nivel de putere excepţional de ridicat şi include două radiatoare poziţionate lateral în plus faţă de cel central. Există, de asemenea, un răcitor de ulei de motor suplimentar şi un răcitor de ulei de transmisie separat. Competenţa BMW M GmbH în motorsport este evidentă şi în proiectarea sistemului de alimentare cu ulei, care este orientat spre o funcţionare dinamică pe circuit. Baia de ulei cu masă optimizată a motorului are două camere separate şi un canal de aspiraţie integrat. O etapă suplimentară de aspiraţie permite pompei de ulei cu program de control să livreze lubrifiant din bazinul de ulei mai mic, care serveşte ca tampon de volum. În acest fel, este garantată în permanenţă o alimentare fiabilă cu ulei, chiar şi în timpul accelerărilor longitudinale şi laterale extreme.

Eşapament sport M şi transmisie M Steptronic cu opt trepte

Sistemul de evacuare sport M standard de la BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition amplifică acustica motorului caracteristică automobilelor BMW M prin adăugarea unei calităţi sonore distincte, mai ales atunci când este sub sarcină intensă şi la turaţii mari, oferind astfel sunetului chiar mai mult decât o notă de motorsport pentru o experienţă de condus deosebit de emoţională - păstrând în acelaşi timp caracterul practic de zi cu zi. Clapetele variabile infinit ale sistemului de evacuare sport M permit o acustică foarte variată. Puterea este transmisă roţilor din spate printr-o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. În plus faţă de schimbările de viteză complet automate, aceasta permite şi schimbarea manuală cu selectarea secvenţială a poziţiei de condus. În plus faţă de noul selector de viteze M de pe consola centrală, sunt disponibile şi clapete de schimbare pe volan. În modul manual se pot efectua mai multe downshifts până la cea mai mică treaptă posibilă, astfel încât să puteţi valorifica cuplul de tracţiune al motorului pentru frânare. Când acceleraţi, nu se declanşează nici o urcare forţată în cutie chiar şi atunci când motorul este turat.

Sistem de tracţiune integrală M xDrive cu orientare spre puntea spate

Sistemul de tracţiune integrală M xDrive contribuie şi la agilitatea ridicată a BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition, combinând avantajele de tracţiune ale transmiterii puterii către toate cele patru roţi cu calităţile dinamice dovedite ale tracţiunii spate clasice. M xDrive controlat electronic - care este conectat cu sistemul DSC (controlul dinamic al stabilităţii) - direcţionează o parte din cuplu către puntea faţă numai atunci când roţile din spate îşi ating limitele capacităţii de transmisie a puterii. Prin simpla apăsare a unui buton, conducătorul poate influenţa nu numai modul în care funcţionează controlul stabilităţii, ci şi distribuţia cuplului între roţile faţă şi cele spate. Interacţiunea controlată central a sistemului de tracţiune integrală M xDrive cu diferenţialul M activ asigură o transmisie fără pierderi a puterii motorului.

Dinamică superioară în stilul M distinctiv

BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition oferă un nivel excepţional de potenţial dinamic. Valori remarcabile în zonele de acceleraţie longitudinală şi laterală, manevrabilitate şi decelerare merg mână în mână cu un nivel ridicat de stabilitate, răspuns de autodirecţie neutru şi caracteristici de confort care sporesc caracterul practic pentru utilizarea de zi cu zi şi deplasările lungi. Baza acestei combinaţii de agilitate, dinamică şi precizie atât de tipică pentru automobilele BMW M este tehnologia de suspensie care se potriveşte perfect cu puterea mare a motorului şi cu sistemul de tracţiune integrală M xDrive. Suspensia M adaptivă, disponibilă standard, cu reglaj specific şi amortizoare controlate electronic asigură atât un nivel ridicat de confort zilnic, cât şi un contact extrem de direct cu drumul, cu mişcare limitată a roţii şi a caroseriei. Forţele de amortizare sunt potrivite în mod ideal pentru a face faţă oricărei situaţii de pe drum şi sunt setate individual pentru fiecare roată la niveluri variabile continuu, prin intermediul supapelor interioare controlate electromagnetic. Caracteristica de bază a amortizoarelor poate fi influenţată prin apăsarea unui buton. Precizia de condus şi reacţia se bazează pe măsuri extinse pentru a consolida caroseria şi prinderea suspensiei, de exemplu un pachet de braţe transversale specific M. Direcţia electromecanică M Servotronic şi DSC (controlul dinamic al stabilităţii) contribuie şi ele la experienţa de condus M caracteristică. În modul M Dynamic, acest sistem permite patinarea suplimentară a roţii pentru a genera răspunsul de autodirecţie care este tipic pentru M, permiţând manevre de derapaj controlat atunci când maşinile sunt utilizate pe circuit, de exemplu.

Sistem de frânare M Compound şi jante de 21 de ţoli ca standard

Caracteristicile de performanţă ale BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition sunt completate de eficienţa ridicată a sistemului de frânare M Compound disponibil standard. Etrierele de frână poartă sigla M şi sunt finisate standard în albastru - opţional în negru lucios sau roşu. Pachetul general perfect asortat pentru performanţe maxime include şi jantele de 21 ţoli, cu anvelope mixte în format 255/40 ZR21 în faţă şi 265/40 ZR21 în spate. O dotare nouă este janta forjată M, cu design 892M Star Spoke în finisaj Jet Black lustruit, care reduce masa cu două kilograme pe roată. Ca alternativă, binecunoscuta jantă M din aliaj uşor, cu design 765M V-Spoke, este disponibilă şi în culoarea Jet Black lustruit.

Grila BMW mai mare şi o secţiune frontală mai atractivă

Noile BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition au grila BMW mărită, cu rama dintr-o singură bucată, şi farurile mai plate cu aproximativ 10 milimetri, extrase din cele revizuite şi la BMW X3 şi BMW X4. O bară neagră, în care este poziţionată iCam, asigură separarea vizuală a grilei BMW, al cărei cadru este finisat tot în negru lucios, la fel ca barele M tipice pentru grilă. De asemenea, grila radiatorului are un logo specific automobilului: X3 M sau X4 M. În plus faţă de farurile LED adaptive, disponibile standard, cu funcţie Matrix, BMW Laser Light cu o rază de acţiune de până la 650 de metri este disponibilă acum ca echipare opţională. BMW M GmbH a proiectat spoilerul frontal specific M pentru a fi şi mai expresiv. O dotare deosebit de atractivă o reprezintă noile prize de aer laterale, dispuse vertical şi alungite: acestea sunt înclinate înspre buza spoilerului, într-o curbă spre centrul automobilului, unde urmează forma hexagonală a prizei centrale de aer. Acestea sunt încadrate de elemente decorative în negru lucios, care este utilizat şi pentru capacele oglinzilor exterioare M optimizate aerodinamic şi a branhiilor M caracteristice integrate în Air Breathers, precum şi pentru spoilerul spate al BMW X4 M Competition.

Difuzoare spate distinctive într-un nou design şi noi culori

BMW X3 M Competition are stopurile LED integral ale modelului BMW X3 revizuit, cu un contur negru şi o grafică iluminată mai îngustă. Secţiunea inferioară a difuzorului spate este specifică M şi finisată în negru lucios. Difuzorul mare este flancat în dreapta şi în stânga de perechile de ţevi de eşapament ale sistemului de evacuare sport M, care sunt finisate în crom negru. Noul difuzor spate al BMW X4 M Competition prezintă o inserţie largă, decalată, în formă de nicovală. La fel ca panourile laterale pentru Air Curtains, care găzduiesc şi deflectoarele verticale, acestea sunt finisate în negru lucios, asigurând o impresie generală deosebit de puternică. Cele două perechi de ţevi de eşapament în crom negru încadrează şi difuzorul de pe BMW X4 M Competition. Pe lângă M Carbon Black metalizat şi M Brooklyn Gray metalic, există două finisaje noi de culoare rezervate exclusiv pentru modelele M Competition ale gamelor X3 şi X4 din Germania - anume M Marina Bay Blue metalizat şi M Sao Paulo Yellow. În plus, pentru prima dată sunt disponibile o gamă largă de culori BMW Individual, cum ar fi finisajul mat Frozen Marina Bay Blue metalizat.

Interior tipic M cu accente noi

BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition dispun standard de scaune sport M cu tetiere reglabile electric şi siglă M iluminată. În plus faţă de tapiţeria extinsă din piele Merino în patru combinaţii de culori, tapiţeria extinsă BMW Individual cu piele Merino în nuanţă Tartufo este disponibilă ca opţiune. Gurile de aerisire au o garnitură nouă galvanizată, decoraţiunile interioare sunt finisate standard acum în aluminiu Rhombicle închis, iar noua variantă cenuşiu poros este disponibilă opţional. Volanul M multifuncţional şi îmbrăcat în piele are cusături contrastante în culorile BMW M şi un braţ deschis la ora 6.

BMW Live Cockpit Professional cu conectare inteligentă

Noile BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition sunt echipate standard cu BMW Live Cockpit Professional, inclusiv Connected Drive. Conectarea inteligentă, incluzând servicii digitale inovatoare bazate pe sistemul de operare BMW 7 - cum ar fi Asistentul Personal Inteligent BMW, Connected Music şi actualizarea software-ului on-line -, permit o interacţiune clară, ergonomică între utilizatori şi automobil. Funcţionarea multimodală intuitivă a fost optimizată suplimentar: în funcţie de situaţie, conducătorul are de ales între utilizarea directă  a displayului central tactil, controlerul BMW tradiţional, butoanele multifuncţionale de pe volan, funcţia de gesturi şi comanda vocală. Un sistem de sonorizare Harman Kardon surround vine acum ca echipare standard pentru o experienţă audio excelentă. BMW Live Cockpit Professional oferă o reţea de monitoare complet digitale: grupul de instrumente de înaltă rezoluţie din spatele volanului şi displayul central au fiecare o diagonală a ecranului de 12,3 ţoli (31,24 cm). Afişajul complet digital pentru instrumente oferă, printre altele, M View cu afişaje specifice adoptate de la modelele BMW M8. Conţinutul afişajului specific M este disponibil şi cu BMW Head-Up Display opţional. Sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud oferă un calcul deosebit de rapid şi precis al traseelor şi timpilor de sosire, actualizări ale datelor de trafic în timp real la intervale scurte şi introducere liberă de text pentru selectarea destinaţiilor de navigare. În plus, BMW Maps cu Connected Parking oferă conducătorilor asistenţă şi mai detaliată în căutarea unui loc de parcare liber în apropierea destinaţiei lor. Mai mult, serviciile On-Street Parking Information şi ParkNow sunt integrate în gama de funcţii BMW Maps.

Integrare smartphone şi Asistent Personal Inteligent BMW

O altă dotare standard este integrarea optimizată a smartphone-urilor cu Android Auto şi Apple CarPlay. Aici, conducătorul poate vizualiza toate informaţiile importante din aplicaţii pe displayul central şi, de asemenea - într-o formă procesată inteligent - în tabloul de instrumente şi în Head-Up Display opţional.

Capacităţile Asistentului Personal Inteligent BMW sunt extinse în mod continuu. Cu partenerul digital, instrucţiunile vorbite în mod natural pot fi folosite acum pentru a regla aerul condiţionat, pentru a deschide şi a închide geamurile sau pentru a schimba modurile de comutare a experienţei de condus, de exemplu. De asemenea, poate accesa noua aplicaţie News, care citeşte pasagerilor cele mai recente ştiri şi poate învăţa rutine care sporesc confortul şi plăcerea de a conduce în anumite situaţii.

Actualizare de software on-line

Sistemul de operare BMW 7 include acum şi actualizare de software la distanţă. Aceasta înseamnă că BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition rămân mereu la curent cu cele mai recente software-uri. Actualizările pot include conţinut diferit de la servicii noi până la caracteristici îmbunătăţite ale automobilului şi pot fi încărcate "over-the-air".

Nouă insulă de control de la actualele modele BMW M3 şi M4

Originară de la actualele modele BMW M3 şi M4, noua insulă de control de pe consola centrală include două butoane noi, în plus faţă de selectorul de viteze M specific cu comutator Drivelogic, controlerul BMW şi butonul roşu de pornire a motorului, care acum este poziţionat aici. Butonul de configurare oferă acces direct la toate opţiunile de setări pentru motor şi suspensie: este utilizat pentru a accesa un meniu din displayul central care listează setările curente ale automobilului. Două variante configurate individual ale setării M pot fi stocate permanent şi accesate în orice moment folosind cele două butoane M de pe volan. Butonul M Mode poate fi utilizat pentru a influenţa funcţionarea sistemelor de asistare a condusului, precum şi afişajele din grupul de instrumente şi din Head-Up Display la atingerea unui buton, pentru un condus sportiv cu concentrare atentă la drum sau circuit în modurile Sport sau Race.

Driving Assistant Professional este disponibil în premieră

BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition vin cu toate sistemele moderne de asistare a condusului ale BMW X3 şi BMW X4. În plus faţă de Driving Assistant, în premieră este disponibil ca opţiune şi Driving Assistant Professional. Include tempomatul activ cu funcţionalitate îmbunătăţită în oraş, avertizarea de intersecţie cu funcţie suplimentară de frânare în oraş, asistentul pentru banda de urgenţă şi versiunea îmbunătăţită a asistentului de control al direcţiei şi al benzii. Vizualizarea 3D a mediului în panoul de instrumente oferă o prezentare generală a sistemelor de asistare Driving Assistant Professional care sunt activare şi a funcţiilor pe care le oferă. Disponibil opţional, Parking Assistant Plus include acum şi asistentul de marşarier, care ajută la rularea în sens invers pe o trasă deja parcursă. Parking Assistant Plus foloseşte Park View, Panorama View şi 3D Top View pentru a crea o imagine de 360 de grade a automobilului şi a împrejurimilor sale din diferite perspective. Totodată, conducătorul poate avea o imagine live tridimensională a automobilului său şi a împrejurimilor sale transmise pe smartphone-ul său prin intermediul Remote View 3D.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare