Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 deschide direcţii inovatoare către plăcerea de a conduce, confort de neegalat pe distanţe lungi şi o experienţă digitală de top. BMW i7 este definitoriu pentru reinterpretarea mobilităţii personale de lux. Sedanul emblematic electric este un membru pe deplin integrat al familiei de modele şi, prin urmare, aduce în prim-plan filozofia premium orientată spre sustenabilitate la vârful portofoliului de modele BMW.

G70
·
Seria 7
·
BMW i
·
BMW i7
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

Bucureşti/München. Noul BMW Seria 7 deschide direcţii inovatoare către plăcerea de a conduce, confort de neegalat pe distanţe lungi şi o experienţă digitală de top. BMW i7 este definitoriu pentru reinterpretarea mobilităţii personale de lux. Sedanul emblematic electric este un membru pe deplin integrat al familiei de modele şi, prin urmare, aduce în prim-plan filozofia premium orientată spre sustenabilitate la vârful portofoliului de modele BMW.

 

Designul părţii frontale a noului BMW Seria 7 este dominat de caracteristici tipice mărcii, dar păstrează o sepraţie clară între noul model de lux şi partenerii săi din gama BMW. Dotările cu echipamente unice, precum BMW Theatre Screen, experienţa multisenzorială BMW iDrive cu ecran central curbat BMW şi Maneuver Assistant pentru parcare şi manevrare automate, îi evidenţiază statutul de simbol al puterii inovatoare a BMW Group.

 

Noul BMW Seria 7 este oferit la nivel mondial exclusiv într-o variantă de caroserie cu ampatament lung, care maximizează spaţiul în compartimentul din spate. Aici, materialele noi şi de o calitate deosebită, noul sistem inovator de divertisment în automobil şi opţiunea îmbunătăţită Executive Lounge se combină pentru a oferi o experienţă imbatabilă de wellbeing într-o ambianţă exclusivă. În cursul anului 2023, un automobil de înaltă securitate bazat pe noul BMW Seria 7 va intra de asemenea în portofoliu.

 

Producţie durabilă şi flexibilă la uzina BMW Group din Dingolfing

Lansarea pe piaţa mondială a noului BMW Seria 7 începe în noiembrie 2022. La 45 de ani după ce primul BMW Seria 7 a ieşit pe şosele, a şaptea generaţie a modelului va fi construit tot la uzina BMW Group din Dingolfing. Aici, variantele de model alimentate de un sistem de propulsie electric, motor termic sau sistem plug-in hybrid ies de pe o singură linie de asamblare. Motoarele electrice şi bateriile de înaltă tensiune pentru BMW i7 sunt produse tot la Dingolfing.

 

Aici, ca şi în lanţul de aprovizionare, energia verde este utilizată într-o măsură din ce în ce mai mare în procesele de producţie. În plus, selecţia controlată îndeaproape a materiilor prime şi utilizarea extensivă a materialelor secundare asigură că noul BMW Seria 7 joacă un rol distinct în a ajuta compania să-şi atingă obiectivele ambiţioase de dezvoltare durabilă.

 

Design exterior: expresiv, impunător şi exclusivist

Aspectul vizual puternic şi exclusiv al noului BMW Seria 7 semnalează prezenţa unei experienţe de condus remarcabile şi a unui lux progresiv, combinate cu spaţiul excepţional şi experienţa digitală inovatoare ale compartimentului din spate. Partea frontală verticală alături de noua interpretare a farurilor circulare duble şi a grilei BMW - ambele elemente de design BMW emblematice - conferă imaginii automobilului o prezenţă puternică şi distinctivă.

 

Noul BMW Seria 7 este echipat standard cu faruri LED adaptive, inclusiv faza lungă cu funcţie matrix şi asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire. Funcţiile de lumină sunt împărţite în două zone separate. Banda extrem de subţire de lumini montată mai sus în partea frontală reuneşte luminile de zi, luminile de poziţie şi semnalizatoarele. Disponibile opţional, farurile din cristal BMW Iconic Glow creează un efect de lumină neegalat de nici un alt automobil. Aici, cristalele Swarovski - dispuse în formă de L şi fiecare iluminat din spate de unităţi LED - îndeplinesc rolul de lumini de poziţie şi de lumini de zi. Farurile pentru faza scurtă şi faza lungă sunt poziţionate în unităţile inferioare întunecate, cizelate adânc în spoilerul faţă.

 

Prezenţa impresionantă a părţii frontale este sporită şi de iluminarea de contur a grilei BMW. Împreună cu farurile din cristal BMW Iconic Glow, face parte din Welcome & Goodbye Scenario, foarte expresiv din punct de vedere vizual. Alte caracteristici specifice de design ale modelului de nouă generaţie includ suprafaţa clară a spoilerului faţă şi capota cizelată cu dungi dinamice pe linia centrală.

 

Prin designul monolitic al suprafeţei, dimensiunile exterioare care au crescut armonios şi secţiunea frontală a maşinii care se ridică spre înainte, imaginea laterală a noului BMW Seria 7 denotă multă eleganţă vizuală. Această impresie este întărită de geamurile laterale aproape încastrate, cu etanşări invizibile. O linie a umerilor care trece de la luminile de zi la stopuri subdivizează caroseria întinsă. Uşile lungi asigură accesul uşor pentru pasagerii din spate.

 

La fel ca partea frontală a noului BMW Seria 7, spatele atrăgător este modelat tot de o structură de suprafeţe clar divizată. Unităţile LED subţiri ale stopurilor se extind mult spre lateral într-o notă elegantă.

 

BMW i7 foloseşte accente în BMW i Blue pentru a-şi promova calităţile de dezvoltare durabilă de vârf în segmentul său, în timp ce elementele de design incluse în pachetul M Sport opţional radiază dinamica tipică mărcii. De asemenea este disponibil şi pachetul M Sport Pro. Programate să intre în scenă în cursul anului 2023, modelele BMW M bazate pe noul BMW Seria 7 vor avea un impact foarte puternic atât vizual, cât şi dinamic. Un pachet M Performance poate fi comandat ca opţiune pentru aceste modele.

 

Pentru culoarea caroseriei noului BMW Seria 7 pot fi comandate o nuanţă non-metalizată şi nouă nuanţe metalizate. Patru culori BMW Individual, cu finisaje speciale BMW Individual urmează să completeze gama într-o etapă ulterioară. O premieră la spectrul de culori disponibile din fabrică pentru toate variantele de model este un finisaj BMW Individual în două tonuri.

 

Confortul şi starea de bine ating noi cote

Luxul în forma sa cea mai progresivă îi aşteaptă pe conducător şi pasageri în interiorul noului BMW Seria 7. Interiorul reflectă echilibrul dintre dinamică şi confort ca element definitoriu pentru noua generaţie. Pentru conducător, noul Seria 7 este un sedan care se remarcă prin dinamică, în timp ce pasagerii de pe locurile din spate se pot bucura de o atmosferă, cu un pachet de experienţe fără egal în segment.

 

Cockpitul noului BMW Seria 7 are un număr semnificativ mai mic de butoane, comutatoare şi comenzi decât predecesorul său. Cheia o reprezintă angajamentul faţă de digitalizare întruchipat de ecranul central curbat BMW. Acest grup de ecrane digitale constă dintr-un afişaj de informaţii de 12,3 ţoli (31,24 cm) în spatele volanului şi un display central cu diagonală a ecranului de 14,9 ţoli (37,85 cm). Volanul şi selectorul de viteze de pe consola centrală au de asemenea un nou design. IBMW Interaction Bar îşi face debutul aici ca o nouă generaţie de elemente de control/operare şi design. Această unitate funcţională, care dispune de iluminare de fundal extrem de eficientă, se extinde pe toată lăţimea panoului de bord, inclusiv în ornamentele panourilor uşilor.

 

Unic: BMW Theatre Screen şi Amazon Fire TV

BMW Theatre Screen - care se extinde din plafon şi înlocuieşte ecranele clasice din spătarele scaunelor - cu Amazon Fire TV încorporat reprezintă o ofertă unică de divertisment pentru pasagerii de pe locurile din spate. Cu ecranul tactil de 31,3 ţoli (79,5 cm) şi rezoluţie 8K, sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins surround cu shakers opţionale în scaune şi afişajele de operare tactilă a funcţiei de 5,5 ţoli (13,97 cm) în uşile din spate (BMW Touch Command), transformă compartimentul din spate al noului BMW Seria 7 într-un lounge privat de cinema pe roţi. Pasagerii pot viziona filme şi videoclipuri, se pot juca (chiar şi la o consolă modernă de jocuri precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox  cu conectare HDMI), pot asculta muzică şi pot face streaming de conţinut video. Pentru aceasta din urmă, Amazon Fire TV combină producţiile originale populare, transmisiunile live de sport şi ştiri într-o experienţă de divertisment bogată şi variată.

 

De asemenea, conducătorul şi pasagerul din faţă pot utiliza în premieră streaming video-on-demand YouTube pe displayul central. Sistemul de antenă compatibil 5G al noului BMW Seria 7 oferă conectivitate de mare viteză.

 

Indiferent de programul de divertisment de care se bucură, clienţii BMW i7 vor fi întâmpinaţi de o altă experienţă sonoră inconfundabilă sub forma BMW lconicSounds Electric. Secvenţele sonore dezvoltate ca parte a colaborării dintre BMW Group şi Hans Zimmer, renumitul compozitor de coloane sonore de film, sunt disponibile pentru a oferi sunetul de condus pentru varianta de model electric.

 

Scaune confort noi montate standard; Executive Lounge modernizată

Scaunele confort nou dezvoltate reprezintă echipare standard în noul BMW Seria 7. Acestea oferă suprafeţe mai mari ale şezutului decât la modelul anterior, precum şi reglaje electrice extinse, încălzire a scaunelor şi suport lombar pentru conducător şi pasagerul din faţă. Scaunele multifuncţionale opţionale pentru primul şi al doilea rând includ ventilaţie activă a scaunelor cu răcire optimizată şi o funcţie de masaj cu nouă programe.

 

Opţiunea Executive Lounge oferă în compartimentul din spate un confort imbatabil al scaunelor. Include o funcţie de înclinare, cu suport continuu pentru picioare. Actualizările aduse funcţiilor de reglare a scaunului permit o poziţie de înclinare extrem de confortabilă.

 

Clienţii care doresc să aducă o notă personală designului interior al noului Seria 7 pot alege dintre variantele de echipamente atent coordonate şi combinaţiile de culori incluse într-o ofertă nou structurată. Noul BMW Seria 7 este disponibil standard cu suprafeţe ale scaunelor din noul material sintetic Veganza, care oferă un nivel ridicat de confort prin calităţile, perforarea şi matlasarea proeminentă asemănătoare pielii dar ca alternativă sustenabilă şi vegană. Unul dintre punctele de atracţie ale listei de opţiuni este interiorul BMW Individual cu elemente exclusive, care poate fi specificat şi în varianta BMW Individual din piele Merino/lână caşmir care îşi face debutul cu această ocazie.

 

În completarea sistemului de control automat al climatizării pe patru zone - disponibil standard -, cu noi orificii de ventilaţie tip fantă, vine încălzirea panoului pentru cotierele din ornamentele uşilor şi consola centrală. De asemenea, este inclusă standard şi trapa panoramică fixă din sticlă, care este semnificativ mai mare decât la modelul anterior. Opţional pot fi comandate o nouă versiune a trapei panoramice Sky Lounge din sticlă şi un mecanism automat pentru operarea uşilor (mişcările de deschidere şi închidere operate prin buton).

 

Eficient şi puternic: portofoliu de sisteme de propulsie specifice pieţei

În Europa, noul BMW Seria 7 va fi lansat exclusiv sub forma variantei electrice BMW i7 xDrive60. i7 xDrive60 este alimentat de două motoare electrice care dezvoltă împreună o putere de 400 kW/544 CP şi se mândreşte cu o serie de inovaţii care îi măresc autonomia la 590-625 de kilometri în ciclul WLTP. În SUA, China şi alte regiuni de vânzări selectate, două modele cu motor pe benzină şi tehnologie mild-hybrid 48V vor fi oferite, de asemenea, de la lansarea pe piaţă. Aici, vârful de gamă va fi BMW 760i xDrive, cu noul său motor V8 de 400 kW/544 CP. Un motor diesel, cu şase cilindri în linie, care dezvoltă 220 kW/300 CP la BMW 740d xDrive va fi adăugat portofoliului de sisteme de propulsie din Europa în primăvara anului 2023.

 

Se aşteaptă ca variante plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 să se alăture portofoliului pe un număr mare de pieţe la începutul anului 2023. La fel ca BMW i7, acestea dispun de tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie, care permite o creştere a autonomiei electrice la peste 80 de kilometri în ciclul WLTP. Alte variante ale variantei electrice BMW i7 vor fi introduse într-o etapă ulterioară. Acestea vor include viitorul vârf de gamă, BMW i7 M70 xDrive, care dezvoltă 485 kW/660 CP. (Datele de putere şi consum de energie pentru BMW i7 M70 xDrive sunt valori estimate bazate pe stadiul actual de dezvoltare a maşinii şi includ boostul temporar.)

 

Tehnologia şasiului oferă echilibrul ideal între confort şi dinamică

Tehnologia şasiului noului BMW Seria 7 include o serie de inovaţii pentru a-l ajuta să atingă echilibrul între dinamică şi confortul de călătorie caracteristic acestui model. Baza ideală este oferită prin creşterea rigidităţii caroseriei faţă de modelul predecesor, dar şi ecartamentele şi jantele mai mari. Au fost aduse îmbunătăţiri detaliate atât la suspensia pneumatică pe ambele punţi care este disponibilă standard, cât şi la Direcţia Activă Integral oferită opţional.

 

Funcţia de stabilizare activă a ruliului, inclusă ca parte a opţiunii Executive Drive Pro, utilizează acum un motor electric de 48 V. Pe lângă reducerea mişcărilor de ruliu cauzate de denivelările drumului pe o parte a maşinii, noua sa funcţie Active Roll Comfort ajustează activ şi garda la sol a caroseriei pe partea corespunzătoare a automobilului. Sistemul de control al patinării roţilor ARB asigură că intervenţiile corective sunt efectuate şi mai rapid şi mai precis în situaţiile de condus solicitante. Cea mai recentă generaţie a sistemului de frânare integrat funcţionează acum cu o precizie şi mai mare, contribuind la asigurarea unei manevrabilităţi sigure şi a aşa-numitului control cu o pedală de fiecare dată când conducătorul frânează.

 

Tehnologie inovatoare pentru condus şi parcare autonome

Cea mai mare selecţie de sisteme autonome de condus şi parcare oferită vreodată pentru un model BMW este disponibilă pentru noul BMW Seria 7. Setul său de instrumente tehnologice inovatoare pune bazele atât pentru funcţionalitatea remarcabilă a tuturor sistemelor actuale, cât şi pentru implementarea pe termen mediu a funcţiilor de condus autonom de Nivel 3. Combinaţia dintre tempomatul activ cu funcţie Stop&Go şi asistentul de control al direcţiei şi al benzii oferă o experienţă avansată a condusului autonom. Asistentul automat pentru limitarea vitezei, funcţia de monitorizare a traseului, recunoaşterea semaforului (funcţie disponibilă pentru moment doar în Germania) şi navigaţia activă permit reglarea extrem de precisă a vitezei şi a mişcărilor de direcţie ale maşinii la situaţia de moment.

 

Acum, la modelele echipate cu Parking Assistant Professional, asistentul pentru condus cu spatele poate efectua mişcări de direcţie pe distanţe de până la 200 de metri pe baza traseului tocmai parcurs înainte. Maneuver Assistant ajută conducătorul într-o măsură şi mai mare. Pe traseele de manevră memorate în prealabil, acest sistem îndeplineşte automat toate sarcinile necesare, controlând acceleraţia, frânele şi direcţia, precum şi schimbarea vitezei pentru deplasare înainte sau înapoi. Funcţia de control de la distanţă - se preconizează că va fi disponibilă din primăvara anului 2023 - va permite conducătorului să controleze sarcinile automate de parcare şi manevrare din exteriorul automobilului folosind smartphone-ul şi aplicaţia MyBMW.

 

Noua experienţă BMW iDrive cu sistemul de operare BMW 8

Noua experienţă multisenzorială BMW iDrive, oferită a standard la noul BMW Seria 7, permite conducătorilor să se bucure de controlul intuitiv şi multimodal al automobilului, funcţiilor de navigare, infotainment şi comunicare, dar şi să utilizeze serviciile digitale. Se bazează pe software-ul sistemului de operare BMW 8 de ultimă generaţie şi este orientat în primul rând către interacţiunea folosind controlul vocal şi prin ecranul tactil. Pe lângă ecranul central curbat BMW şi BMW Interaction Bar, BMW Head-Up Display de ultimă generaţie - tot o facilitate disponibilă standard - şi funcţia opţională Augmented View - afişată acum în premieră pe monitorul de informaţii din spatele volanului - oferă exact informaţia corectă şi îndrumarea optimă în toate situaţiile de condus.

 

Noile My Modes creează o interacţiune completă între funcţiile automobilului, monitoare şi ambianţa interioară. Modurile Expresive şi Relax pot fi experimentate pentru prima dată în noul BMW Seria 7, la fel ca şi modurile opţionale Theatre şi Digital Art (disponibile începând cu primăvara anului 2023). Asistentul Personal Inteligent BMW vine cu abilităţi suplimentare şi poate lua aspectul a aproximativ 20 de pictograme diferite în noul BMW Seria 7. Sistemul de navigaţie BMW Maps (cu hărţi on-line) oferă conducătorilor BMW i7 o funcţionalitate îmbunătăţită atunci când vine vorba de planificare a traseului optimizată pentru încărcare.

 

Unităţile de control Touch Command din portiere permit acum şi pasagerilor de pe locurile din spate să efectueze apeluri telefonice folosind sistemul audio al maşinii. Personal eSIM integrează complet noul BMW Seria 7 în ecosistemul digital al clientului. Noua BMW Digital Key Plus, care funcţionează folosind tehnologia radio cu bandă ultralargă (UWB) cu securitate îmbunătăţită, transformă un iPhone Apple într-o cheie de automobil cu funcţionalitate completă.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare