Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group va deschide Centrul de Competenţă pentru Producţia Celulelor de Baterii în această toamnă

Aprobări acordate pentru punerea în funcţiune a producţiei la Parsdorf. +++ Producţie la nivel aproape standardizată de mostre pentru celulele de baterii de generaţia următoare. +++ Începutul producţiei la sfârşitul anului 2022. +++

Tehnologie
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Motoare, tren de rulare
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Related Links.

Bucureşti/München/Parsdorf. BMW Group îşi va deschide Centrul de Competenţă pentru Producţia Celulelor (CCMC) în toamnă. Odată cu finalizarea procedurii de aprobare a controlului emisiilor, sunt îndeplinite condiţiile necesare pentru punerea în funcţiune a producţiei aproape standard de celule de baterii litiu-ion la centrul de competenţă din Parsdorf, în apropiere de München. Pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi, BMW Group va demonstra fezabilitatea industrială a generaţiilor viitoare de celule de baterii de înaltă performanţă. Linia-pilot de la centrul de competenţe va face posibilă analizarea şi înţelegerea completă a proceselor pentru a asigura producţia viitoarelor celule de baterii. Acest lucru va permite viitorilor furnizori să producă celule conform specificaţiilor BMW Group şi, astfel, să optimizeze în continuare producţia de celule de baterii în ceea ce priveşte calitatea, producţia şi costurile. Compania exclude în prezent opţiunea de a-şi stabili propria producţie la scară largă de celule de baterii.

Markus Fallböhmer, directorul departamentului de producţie de motoare, sisteme de propulsie electrice la BMW Group: "Centrul de Competenţă pentru Producţia de Celule de Baterii din Parsdorf este următorul pas logic către pătrunderea în toate aspectele lanţului de valori al celulelor de baterii. După implementarea cu succes a Centrului de Competenţă pentru Celulele de Baterii (BCCC), acum ne concentrăm pe procesele de producţie. Validăm capacitatea de fabricaţie a celulelor de baterii litiu-ion pentru producţia standard la scară largă, în ceea ce priveşte calitatea, eficienţa şi costurile".

Producţia pentru linia-pilot începe eşalonat din toamna anului 2022

Investiţia în faza iniţială de dezvoltare pentru CMCC - Centrul de Competenţă pentru Producţia Celulelor de Baterii se ridică la aproximativ 170 de milioane de euro. La locaţia din Parsdorf vor lucra aproximativ 80 de angajaţi. Ministerul Federal German al Afacerilor Economice şi Ministerul Afacerilor Economice, Dezvoltării Regionale şi Energiei din landul Bavaria susţin proiectul în cadrul procesului de finanţare europeană IPCEI (Proiecte Importante de Interes European Comun).

Datorită tehnologiilor complexe implicate, producţia celulelor de baterii va fi pusă în funcţiune în etape, urmând să înceapă la CMCC în toamnă. În faza iniţială de lansare, sistemele pentru producţia de electrozi vor fi instalate şi rulate. În această etapă, materiile prime, cum ar fi grafitul şi oxizii de nichel pentru electrozii bateriei, sunt măsurate şi combinate. Aceasta este urmată de acoperirea foliilor metalice şi comprimarea finală.

În a doua fază vor fi instalate sistemele pentru asamblarea şi formarea ulterioară a celulelor. În acest pas, electrozii sunt procesaţi cu celelalte subcomponente pentru a crea celule de baterii şi sunt formaţi şi verificaţi pentru calitate. Întregul proces de lansare va dura aproximativ un an. Pe parcursul anului următor, producţia aproape standardizată de celule de baterii la centrul de competenţe va trece la funcţionarea normală.

Competenţă în fabricarea celulelor pentru Neue Klasse

În Parsdorf, activitatea se va concentra şi pe procese şi sisteme de producţie inovatoare care pot fi utilizate în producţia standard. La această locaţie, BMW Group va produce mostre de celule de baterii pentru următoarea generaţie a tehnologii bateriilor ce va utilizată la Neue Klasse. Neue Klasse reprezintă un salt tehnologic major pentru companie în sistemele de propulsie electrice. Obiectivul este de a creşte semnificativ densitatea energetică a următoarei generaţii de celule litiu-ion şi, în acelaşi timp, de a reduce costurile de utilizare a materialelor şi de producţie. CMCC va avea o contribuţie importantă la aceasta. Operaţiunile din Parsdorf se vor baza, aşadar, pe energie electrică produsă folosind energie regenerabilă, inclusiv din sistemele fotovoltaice de pe acoperişul clădirii. De asemenea, locurile de parcare din garaj sunt dotate cu infrastructură de încărcare.

Markus Fallböhmer, directorul departamentului de producţie de motoare, sisteme de propulsie electrice la BMW Group: "CMCC ne va permite să ne completăm cunoştinţele de-a lungul lanţului de valori, de la dezvoltarea celulelor de baterii până la producţia de module şi componente ale sistemului de propulsie, până la şi inclusiv instalarea bateriilor de înaltă tensiune complet asamblate la uzinele noastre de automobile. La fel ca BCCC în domeniul cercetării celulelor, producţia aproape standardizată din Parsdorf va crea o un centru de competenţă în producţia de celule de baterii. Aceasta înseamnă că experţii BMW Group vor putea discuta subiecte cu producătorii de celule la acelaşi nivel de informaţii şi vor putea optimiza procesele şi tehnologiile".

Imagine completă a lanţului de valori al bateriei

BMW Group comandă în condiţii controlate şi specificaţii clare celule de baterii de la mai mulţi furnizori globali, inclusiv Samsung SDI, CATL şi Northvolt. Celulele sunt asamblate în module şi ulterior baterii, în formate specifice, în fabricile BMW Group.

Dezvoltarea bateriilor se face de către BMW Group alături de parteneri în Centrului de Competenţă pentru Celulele de Baterii al BMW Group de lângă Munchen.

Componentele sistemului de propulsie electric sunt produse în mai multe locaţii din reţeaua de producţie BMW Group. De exemplu, bateriile de înaltă tensiune, modulele de baterii şi componentele sunt produse în Germania, la uzinele din Dingolfing, Regensburg şi Leipzig. Alte componente electrice ale sistemului de propulsie provin de la uzina din Spartanburg (SUA) şi de la joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive din China.

Reţeaua de producţie BMW Group

Timp de decenii, BMW Group s-a văzut ca un etalon în ceea ce priveşte tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în producţia de automobile. BMW iFACT0RY. AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ. reprezintă ţinta strategică a reţelei globale de producţie. Oferă răspunsuri la provocările transformării către mobilitatea electrică şi adoptă o abordare globală.

Agilă reprezintă eficienţă, precizie, flexibilitate maximă şi capacitate remarcabilă de integrare. Verde include utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a stabili o producţie cu cea mai mică cantitate de resurse. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% faţă de nivelurile din 2019. Digitală se concentrează pe ştiinţa datelor, inteligenţa artificială, precum şi planificarea şi dezvoltarea virtuală. Producţia BMW Group aduce astfel o contribuţie decisivă la rentabilitatea companiei.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare