Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Dezvoltarea durabilă în centrul strategiei corporate

BMW Group rămâne angajat în obiectivele sale ambiţioase de dezvoltare durabilă şi urmăreşte constant transformarea companiei, cu obiectivul de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. Reciclarea materiilor prime în sensul economiei circulare are ca scop utilizarea resurselor cât mai eficient posibil.

Circularity
·
BMW i Vision Circular
·
deep-sea mining
·
recycling
·
Aluminium
·
Wheels
·
environmental and social standards
·
Transformation
·
supplier network
·
supply chain
·
Purchasing
·
CO2 emissions
·
green power
·
iFactory
·
circular economy
·
Production network
·
Steel
·
Corporativ
·
Dezvoltare durabilă
·
Electrification
·
Societate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, 2,17 MB)
  
Photos(21x, 257,94 MB)

Bucureşti/München. BMW Group continuă să adere la obiectivele sale ambiţioase de dezvoltare durabilă şi îşi va reduce emisiile de CO2 cu 40% per automobil până în 2030 pe întreg ciclul de viaţă, comparativ cu 2019. "Susţinem în mod constant problema dezvoltării durabile prin inovaţiile noastre", spune Thomas. Becker, directorul departamentului de Dezvoltare Durabilă şi Mobilitate în cadrul BMW Group. "Dezbaterea actuală asupra materiilor prime validează, de asemenea, impulsul nostru către o economie circulară. Dorim să folosim cât mai bine posibil materiile prime din automobilele noastre scoase din uz şi să le reciclăm în producţia de automobile noi. Vom continua să reducem emisiile de CO2 şi să conservăm resursele naturale printr-o eficienţă energetică maximă şi eficienţa utilizării materiilor prime." În medie, aproape 30% dintre automobilele BMW Group sunt fabricate în prezent din materiale reciclate şi reutilizate, aşa-numitele "materii prime secundare". Pe termen lung, abordarea "Secondary First" urmăreşte să crească această valoare la 50%.

 

BMW Group este primul producător de automobile german care s-a alăturat proiectului "Business Ambition for 1,5°C" al "Iniţiativei Obiective Bazate pe Ştiinţă" (SBTi). Aceasta înseamnă că drumul companiei către neutralitatea climatică urmează o cale validată ştiinţific şi transparentă, care este în conformitate cu cel mai ambiţios obiectiv al Acordului de Mediu de la Paris. În acelaşi timp, compania se angajează în atingerea obiectivului de neutralitate climatică completă pe întreg lanţul de valori până în 2050.

 

Abordare 360° de-a lungul întregului lanţ de valori

BMW Group promovează în mod constant electrificarea întregii sale flote. Până în 2030, cel puţin unul din două automobile vândute de BMW Group va fi complet electric. Mărcile MINI şi Rolls-Royce Motor Cars vor oferi doar automobile electrice de la începutul anilor 2030. De exemplu, BMW Group îşi propune să reducă emisiile de CO2 per automobil în faza de utilizare cu 50% până în 2030, comparativ cu 2019.

 

"Dezvoltarea durabilă înseamnă mult mai mult pentru BMW Group decât simpla construcţie şi vânzare de automobile cu propulsie electrică", spune Thomas Becker. "Numai o abordare holistică a dezvoltării durabile, de la resurse până la reciclare, realizează o reducere finală a emisiilor de CO2." Economiile de CO2 în lanţul de aprovizionare devin extrem de importante pe măsură ce mobilitatea electrică creşte, mai ales având în vedere producţia de baterii de înaltă tensiune consumatoare de energie. BMW Group îşi propune să contracareze aceşti factori şi să obţină o reducere a emisiilor de CO2 din lanţul de aprovizionare cu 20% până în 2030, raportat la valorile din 2019, şi cu până la 80% în procesele  proprii de producţie. Reţeaua globală de producţie a BMW Group este deja neutră din puncte de vedere al emisiilor CO2 deja din 2021, datorită iniţiativelor de compensare selectate care completează trecerea la utilizarea exclusivă a energiei din surse regenerabile atinsă deja din 2020.

 

 

 

Aprovizionarea responsabilă cu materii prime, conservarea resurselor naturale

BMW Group şi-a stabilit obiectivul de a construi cel mai durabil lanţ de aprovizionare din întreaga industrie auto. Aici, accentul se pune pe reducerea emisiilor de CO2, protejarea resurselor naturale şi respectarea standardelor de mediu şi sociale.

 

Pe măsură ce mobilitatea electrică creşte, materiile prime necesare în mod special pentru componentele sistemului de propulsie electric sunt acum în centrul atenţiei. Principiul de proiectare pentru motoarele electrice BMW eDrive din generaţia actuală elimină necesitatea utilizării în rotor a materialelor cu pământuri rare. De asemenea, BMW Group adoptă propria sa abordare în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiile prime necesare pentru producerea bateriilor de înaltă tensiune, cu obiectivul de a obţine o transparenţă completă în ceea ce priveşte originea şi metodele de extragere a resurselor: compania achiziţionează direct litiu şi cobalt şi le pune la dispoziţie producătorilor de celule de baterii.

 

"Oţelul verde" reduce emisiile de CO2 cu până la 95%

Când vine vorba de reducerea emisiilor de CO2 în lanţul de aprovizionare, utilizarea energiei electrice din surse regenerabile poate realiza progrese spectaculoase. BMW Group a încheiat deja peste 400 de contracte cu furnizorii săi pentru a asigura 100% electricitate verde. Utilizarea energiei verde este asigurată şi  pentru furnizorii de aluminiu, precum şi producătorii de celule de baterii, de exemplu. Din februarie 2021, BMW Group se aprovizionează cu aluminiu din Emiratele Arabe Unite, unde se foloseşte electricitate generată din energie solară pentru obţinerea aluminiului. Din 2024, toate jantele din aluminiu turnat pentru mărcile BMW şi MINI vor fi produse tot folosind doar energie electrică verde. Energia generată regenerativ este utilizată atât în electroliza pentru producerea aluminiului, cât şi la turnarea jantelor.

 

De asemenea, emisiile de CO2 sunt reduse continuu în lanţul de aprovizionare cu oţel. Din 2025, BMW Group va achiziţiona oţel cu emisii reduse de CO2 care nu este produs folosind materii prime pe bază de fosile, cum ar fi cărbunele, ci folosind gaze naturale sau hidrogen şi electricitate verde. Acest lucru reduce emisiile de CO2 din fabricarea acestui oţel cu până la 95%. BMW Group va asigura peste 40% din cererea de la fabricile sale europene până în 2030. Acest lucru va reduce emisiile de CO2 cu până la 400.000 de tone pe an.

 

Economia circulară este cheia pentru mai multă dezvoltare durabilă

BMW Group se concentrează pe creşterea semnificativă a proporţiei de materiale secundare din automobilele sale, în vederea reducerii în continuare a epuizării materiilor prime şi a emisiilor. BMW i Vision Circular a demonstrat deja cât de consecvent poate fi proiectată o maşină urmând principiile economiei circulare. Pe lângă materiile prime cu bază organică, proiectul utilizează în principal materiale care au trecut deja printr-un ciclu de viaţă al produsului şi, la rândul lor, au o capacitate de reciclare 100%. Obiectivul este de a recicla materiile prime din automobilele scoase din uz cât mai eficient posibil pentru producţia de serie de maşini noi în viitor.

 

Exemplul dat de BMW i Vision Circular arată clar că o conservare a resurselor începe cu designul unui automobil. Aceasta include reducerea constantă a componentelor, grupelor de materiale şi finisajelor de suprafaţă. În loc de materiale compozite şi adezivi, BMW i Vision Circular foloseşte în primul rând monomateriale, precum elemente de fixare cu eliberare rapidă, astfel încât componentele individuale să poată fi separate cu uşurinţă unele de altele şi să poată fi reciclate cu uşurinţă în funcţie de tip atunci când va veni momentul.

 

Procese inovatoare de reciclare ca bază pentru o economie circulară eficientă

De asemenea, BMW Group face lucrări importante în jurul reciclării automobilelor pe drumul către o economie în circuit închis. Până la 10.000 de exemplare BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad sunt reciclate în fiecare an la Centrul de Reciclare şi Dezmembrare (RDZ) al BMW Group din Unterschleißheim, lângă München. Ele sunt demontate printr-un proces standardizat care se concentrează pe identificarea componentelor reutilizabile, precum şi a materialelor care sunt potrivite pentru reciclare. Designerii şi inginerii de dezvoltare BMW Group folosesc competenţa dobândită de RDZ pentru a optimiza capacitatea de reciclare a noilor modele chiar de la început. Descoperirile sunt împărtăşite şi cu partenerii. BMW Group a jucat un rol-cheie în crearea platformei IDIS (Sistem Internaţional de Informaţii pentru Dezasamblare). Datele şi constatările publicate acolo sunt disponibile pentru reciclatorii din întreaga lume.

 

De asemenea, RDZ a folosit de mulţi ani metode inovatoare pentru a recicla bateriile de înaltă tensiune din automobilele electrificate. Procesele, care pot atinge o rată de reciclare de peste 90%, au fost dezvoltate în colaborare cu parteneri din industrie şi ştiinţă. De asemenea, BMW Group a împărtăşit această experienţă pentru a promova progresul general în domeniul reciclării bateriilor.

 

În China, joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) a stabilit acum, în premieră, un ciclu închis pentru reutilizarea materiilor prime nichel, litiu şi cobalt din bateriile de înaltă tensiune. Materiile prime extrase sunt folosite la producerea de noi celule de baterii pentru BMW Group. Ciclul închis al materialelor conservă consumul de resurse şi reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 70% în comparaţie cu utilizarea de material primar nou extras.

 

Producţie durabilă: mai puţin CO2, deşeuri şi consum de apă

Principiile economiei circulare influenţează şi procesele de producţie. BMW Group a stabilit bucle închise pentru oţel şi aluminiu între locaţiile de producţie şi furnizorii săi. Ca urmare, aproximativ 70% din deşeurile de oţel de la instalaţiile de presare şi reziduurile de aluminiu sunt reutilizate printr-o economie circulară directă.

 

BMW Group a redus emisiile de CO2 atribuite producţiei de automobile cu peste 70% din 2006. Din 2021, toate fabricile din reţeaua internaţională de producţie au fost neutre din punct de vedere al CO2. Pe lângă aceasta, consumul de apă şi generarea de deşeuri au fost reduse continuu şi ele. De exemplu, doar aproximativ 580 de grame de deşeuri reziduale au fost produse pentru fiecare automobil fabricat în 2021 la cea mai mare fabrică europeană a BMW Group din Dingolfing.

 

Eficienţa energetică, conservarea resurselor şi evitarea deşeurilor sunt îmbunătăţite în continuare la locaţiile de producţie ale BMW Group odată cu transformarea într-o iFACTORY. Noua uzină BMW Group din nord-vestul oraşului maghiar Debrecen, unde modelele noastre "Neue Klasse" vor fi construite începând cu 2025, este un exemplu excelent de producţie de automobile care este orientată constant către dezvoltare durabilă şi economia circulară.

 

Responsabilitate pentru mediu

Abordarea 360° a dezvoltării durabile nu cuprinde numai întregul ciclu de viaţă, de la extracţia resurselor până la producţie şi reciclare, ci şi toate nivelurile de dezvoltare durabilă cu aspecte ecologice, economice şi sociale.

 

Compania susţine iniţiative precum angajamentul World Wildlife Fund For Nature (WWF) faţă de minerit marin de adâncime, ca parte a eforturilor sale de a promova extracţia responsabilă de materii prime. BMW Group refuză să folosească minerale marine din adâncime sau să finanţeze minerit marin de adâncime, până când consecinţele exploatării de adâncime asupra ecosistemelor nu vor fi investigate ştiinţific şi poate fi garantată o protecţie adecvată a acestor ecosisteme.

 

Chiar dacă nu se foloseşte cobalt din Republica Democratică Congo în bateriile de înaltă tensiune BMW eDrive de generaţia a cincea, BMW Group continuă să fie implicat într-un proiect local acolo. Împreună cu parteneri, compania a însărcinat Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională) să dezvolte măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale lucrătorilor din microminerit şi ale locuitorilor din comunităţile învecinate.

 

Responsabilitate faţă de forţa de muncă şi societate

De asemenea, BMW Group îşi îndeplineşte intens responsabilitatea faţă de forţa de muncă în faza actuală de transformare către mobilitate electrică şi digitalizare. Cea mai mare iniţiativă de formare din istoria companie este în desfăşurare în prezent. BMW Group a investit aproximativ 389 de milioane de euro în 2021 în formarea şi dezvoltarea angajaţilor săi. Peste 75.000 de participanţi şi-au dezvoltat competenţe în domenii de viitor, permiţându-le să contribuie la modelarea transformării în cadrul BMW Group.

 

BMW Group se poziţionează ca un angajator de încredere şi credibil atunci când vine vorba de atragerea de profesionişti talentaţi şi creativi; unul care garantează locuri de muncă durabile pe termen lung şi participarea atractivă a angajaţilor la succesul companiei. Dezvoltarea individuală a carierei, sprijinul pentru angajamentul social şi un angajament consecvent faţă de diversitate şi împotriva discriminării demonstrează, de asemenea, modul în care BMW Group îşi trăieşte responsabilitatea socială în practică atât pe plan intern, cât şi extern.

 

BMW Group, o companie cu forţă de muncă multinaţională şi locaţii pe cinci continente, se implică activ în societate şi îşi susţine responsabilitatea ca parte a imaginii de ansamblu. Înţelegerea interculturală, educaţia solidă pentru copii şi tineri şi siguranţa rutieră se numără printre domeniile în care compania se angajează.

 

De asemenea, BMW Group promovează iniţiative ale angajaţilor săi. Un exemplu actual în acest sens este proiectul "PowerUp", derulat de doi tineri profesionişti ai BMW Group. Ideea: un bloc de stocare puternic format din şase baterii de înaltă tensiune de la fostele automobile de dezvoltare stochează energia solară dintr-un sistem fotovoltaic şi alimentează o şcoală din apropierea fabricii BMW Group din Rosslyn (Africa de Sud). Acest lucru poate genera 36 kWh de energie electrică curată în fiecare zi. Suficient pentru aproximativ 38 de computere, 100 de becuri şi o pompă de apă. Datorită bateriilor de înaltă tensiune de la Lohhof, lângă München, şcoala nu numai că economiseşte costurile cu energia electrică, dar îşi reduce şi emisiile de CO2 cu 40 de tone pe an.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare