Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Aniversare 50 de ani BMW M la Romanian Retro Racing, la etapa din 27 august de la Adâncata

Jumătate de scol BMW M este sărbătorit la Romanian Retro Racing cu BMW M4 ca safety car oficial al evenimentului şi o prezentare expoziţiei 50 de ani M pregătită împreună cu Galeria Galateca în paddock. Două modele BMW au o importantă şansă la victorie şi vor face spectacol în cursa de viteză pe circuit.

Romanian Retro Racing
·
Romanian Endurance Series
·
Racing League Romania
·
Galeria Galateca
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 105,55 KB)
  
Photos(4x, 109,4 MB)

Bucureşti. Romanian Retro Racing, campionatul naţional dedicat automobilelor istorice pe circuit, va găzdui un eveniment special de prezentare la etapa de la Adâncata, organizată sâmbătă, 27 august. Este cadrul perfect pentru aniversarea de jumătatea de secol a "celei mai puternice litere din lume", marca sportivă încărcată de atât de multă istorie pe circuitele din întreaga lume.

BMW M va fi prezent cu un safety car de excepţie - BMW M4 Competition xDrive Coupé -, prezentat în culoarea Sao Paulo Yellow şi pachetul M Race Track. Participanţii la eveniment pot admira şi o parte din lucrările expoziţiei aniversare de pictură şi fotografie BMW M, lansată în luna iulie împreună cu Galeria Galateca, mai mulţi artişti care expun fiind aşteptaţi la eveniment. Proiectul aduce o serie valoroasă şi diversă de perspective personale despre istoria BMW M, reunind lucrări de pictură şi fotografie. Andra Mihai, Alex Mariş, Radu Chindriş, Ciprian Mihai şi Dragoş Savu semnează lucrările prezentate la eveniment.

Romanian Retro Racing, organizat sub egida FRAS şi Retromobil Club, reuneşte două probe şi atrage etapă de etapă câtva zeci de echipaje care formează o comunitate strânsă de pasionaţi. Cursa de regularitate pe circuit, dedicată automobilelor de stradă, are ca obiectiv obţinerea unor timpi constanţi pentru fiecare tur de circuit, şi se dovedeşte un adevărat muzeu în mişcare, un pretext minunat de a descoperi diverse automobile istorice funcţionale,. Această cursă include 25 de participanţi, de la un model FIAT sportiv din 1932 la modele moderne precum Porsche sau Audi, de la Lada sau Trabant la Mercedes sau Ford Mustang. Cursa de viteză oferă o cursă de sprint pe circuit încărcată de adrenalină. Sunt aşteptaţi 14 concurenţi la start, cu două modele BMW ca favorite în lupta pentru victorie. Andrei Tureanu participă cu un BMW 325i (E30) într-un livery clasic "Tic-Tac" cu care canadianul Allen Berg a mers în cursele de turisme pilotând legendarul BMW M3 (E30). Un alt favorit este Gunter Graef, un pilot român cu o experienţă foarte bogată, inclusiv în competiţii pe faimosul Nürburgring. Graef revine la Romanian Retro Racing cu un BMW 2002, un model cu un palmares deosebit de valoros pe circuite şi în raliuri la finalul anilor '60 şi începutul anilor '70.

Evenimentul poate fi urmărit în transmisie live pe Facebook, pe canalul Romanian Retro Racing, dar şi la televizor, la Sport Extra. Intrarea la circuitul aflat la mai puţin de 45 de minute de Bucureşti este gratuită.

Program eveniment
09:00 – 09:30 – Antrenamente libere Regularitate
09:40 – 10:10 – Antrenamente libere Viteză pe Circuit

10:20 – 10:50 – Antrenamente libere Regularitate
11:00 – 11:30 – Antrenamente libere Viteză pe Circuit

11:40 – 12:00 – Calificări Regularitate
12:10 – 12:30 – Calificări Viteză pe Circuit

13:10 – 13:40 – Cursă Regularitate
13:50 – 14:25 – Cursă Viteză pe circuit

Duminică  - festivitate de premiere pentru campionatul naţional de simracing organizat cu BMW M4 GT3
Weekendul sportiv de la Adâncata va găzdui şi o etapă Romanian Endurance Series, unde un echipaj BMW Seria 3 este în lupta pentru apărea titlului în clasă, în cursa de turisme. Evenimentul va găzdui un alt eveniment unde marca este prezentă - festivitatea de premiere a sezonului Racing League Romania 2022, campionatul naţional de simracing desfăşurat exclusiv cu noul BMW M4 GT3. Ca o perspectivă a viitorului, o prezenţă specială va fi BMW i4 M50, primul model electric care poartă sigla M, disponibil pentru o serie de demonstrații pentru participanţii la eveniment.

            

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare