Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Actualizări over-the-air gratuite pentru 3,8 milioane de automobile: 9 puncte importante

Noi abilităţi pentru Asistentul Personal Inteligent BMW. +++ Noi funcţii de siguranţă. +++ Noi My Modes pentru iX și Seria 2 Active Tourer .+++

Tehnologie
·
Automated Driving
·
Sisteme asistenţă şofer
·
Infotainment, sisteme de control
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~1,31 MB)
  
Photos(32x, ~255,08 MB)
  More below article text

 

București/München. Cea mai recentă actualizare software de la distanţă oferită gratuit pentru automobilele cu sistemul de operare BMW 8 a devenit disponibilă gradual începând de săptămâna trecută şi va fi oferită şi în România. O nouă actualizare a software-ului la distanţă pentru automobilele cu sistemul de operare BMW 7 va fi disponibilă în curând. Astfel, îmbunătăţiri pentru un total de aproximativ 3,8 milioane de automobile vor fi puse la dispoziţie over-the-air. Din 2019, BMW Group a reușit să actualizeze software-ul automobilului remote, devenind unul dintre primii producători din lume care oferă o funcţionalitate extinsă semnificativ dincolo de simplele actualizări ale hărţilor de navigaţie. Durata procesului de instalare stabilește, de asemenea, standardul de referinţă pentru o arhitectură software care a fost perfecţionată treptat în ultimii 15 ani, permiţând BMW să instaleze software pe toate unităţile de control din reţeaua de bord a automobilului în aproximativ 20 de minute. Actualizările gratuite cuprind atât îmbunătăţiri, cât și extensii la infotainment, condus, sistem de propulsie, asistenţă pentru conducător, confort și siguranţă.

 

Elementele principale ale actualizării software la distanţă 07-22 pe scurt (urmată de o descriere detaliată în textul de mai jos):

 

  1. Noi funcţii și o reprezentare grafică mai bună pentru Asistentul Personal Inteligent BMW (pentru toate modelele cu sistemul de operare BMW 8 fabricate înainte de iulie 2022).
  2. Integrarea Amazon Alexa este activată pentru sistemul de operare BMW 8 (pentru toate modelele cu sistem de operare BMW 8 fabricate înainte de iulie 2022).
  3. My Modes noi "Expressive" și "Relax" (pentru modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022).
  4. Îmbunătăţiri ale BMW ID și aplicaţiei My BMW (pentru toate modelele cu sistemul de operare BMW 8 fabricate înainte de iulie 2022).
  5. Funcţie de avertizare pentru siguranţă sporită la coborârea din automobil (pentru modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022).
  6. Avertizarea de coliziune frontală cu intervenţie de frânare ajută la prevenirea coliziunilor (pentru modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022).
  7. Afișarea orei QLOCKTWO pentru toate modelele cu sistemul de operare BMW 8
  8. Îmbunătăţiri pentru modelele cu sistemul de operare 7.
  9. Îmbunătăţiri extinse ale rutei cu încărcare (pentru modelele BMW iX și i4 fabricate înainte de iulie 2022)

 

 

1. Asistent Personal Inteligent BMW cu noi funcţii în modelele cu sistem de operare BMW 8

Asistentul Personal Inteligent BMW are acum o reprezentare grafică mai variată. În urma actualizării software de la distanţă, acesta se poate transforma în aproximativ 20 de pictograme diferite, rezultând o interacţiune mai animată, mai dinamică cu asistentul vocal. În plus, Asistentul Personal Inteligent poate să adopte acum un aspect "expresiv" - cu o pereche de ochi - atunci când dorește, dându-i și mai multă viaţă. În acest fel, clienţii pot alege acum între o formă de vizualizare "armonioasă" și una "expresivă".

 

Gama de sugestii proactive ale Asistentului Personal Inteligent a fost extinsă pentru a include funcţiile tempomat activ și asistent de parcare (dacă este prevăzut) pentru un confort sporit de condus. Daca aceste funcţii sunt folosite rar sau deloc, asistentul va recomanda activarea lor în situaţii potrivite.

 

2. Acum este posibilă încorporarea Amazon Alexa și cu sistemul de operare 8

După instalarea celei mai recente actualizări software de la distanţă, clienţii vor avea și opţiunea de a activa Amazon Alexa în sistemul de operare BMW 8. Integrarea extinsă a Amazon Alexa permite clienţilor să folosească asistentul vocal de la Amazon în mașina lor exact în același mod în care o fac deja acasă. Acest lucru facilitează editarea listelor de cumpărături, accesarea celor mai recente știri sau redarea muzicii. De asemenea, utilizatorii pot controla din mașină dispozitivele inteligente smart home. Amazon Alexa poate fi instalat în mașină în doar câţiva pași cu ajutorul aplicaţiei My BMW.

 

Poate fi configurat și mai ușor în noul BMW Seria 7 prin scanarea unui cod QR, chiar și fără a utiliza aplicaţia My BMW.

 

3. Noile My Modes pentru BMW iX și Seria 2 Active Tourer

Această actualizare adaugă două noi My Modes - Relax și Expressive - la modurile familiare Personal, Efficient și Sport din BMW iX și Seria 2 Active Tourer. Modul Relax activează setări speciale pentru o experienţă liniștitoare în timpul condusului, în timp ce habitaclu capătă un aspect mult mai dramatic în modul Expressive. Seria 2 Active Tourer trebuie să fie echipat cu scaune active pentru modul Relax și cu una dintre variantele opţionale de ornamente interioare care oferă iluminare ambientală suplimentară pentru modul Expressive.

 

4. Îmbunătăţiri pentru adăugarea/eliminarea automobilelor în aplicaţia My BMW

Cea mai recentă actualizare face și mai ușoară adăugarea unui automobil cu sistemul de operare BMW 8 la aplicaţia My BMW. Prima dată când clienţii se conectează la un automobil cu propriul BMW ID, automobilul va fi adăugat automat în aplicaţia My BMW de pe smartphone-ul lor, făcând posibilă utilizarea serviciilor extinse de la distanţă. Acest lucru este valabil și pentru BMW ID-uri care au fost configurate înainte ca upgrade-ul să fie instalat în automobil.

 

În plus, numărul utilizatorilor care pot adăuga același automobil în aplicaţia My BMW a crescut. Aceasta înseamnă că mai mulţi membri ai aceleiași familii, de exemplu, se pot bucura fiecare de beneficiul setărilor personalizate ale automobilului folosind propriul BMW ID împreună cu serviciile de la distanţă prin aplicaţia My BMW. Sistemul de operare BMW 8 permite acum până la trei utilizatori (un utilizator principal, doi coutilizatori) sau șapte (un utilizator principal, șase coutilizatori), în funcţie de modelul automobilului. Primul utilizator care adaugă un automobil la aplicaţia My BMW este desemnat automat utilizatorul principal, în timp ce toţi utilizatorii suplimentari devin coutilizatori. Utilizatorul principal are drepturi speciale în comparaţie cu coutilizatorii, inclusiv capacitatea de a crea și partaja BMW Digital Key, drepturi de administrare a utilizatorilor (de exemplu, ștergerea BMW ID-ului din automobil) și atribuirea rolului de utilizator principal unui alt BMW ID.

 

Întreruperea conexiunii din nou este, de asemenea, mult mai ușoară: atunci când clienţii șterg un automobil din aplicaţia My BMW, BMW ID-ul său va fi șters și el din automobil. Iar ștergerea unui BMW ID din automobil va elimina automat BMW-ul din aplicaţia My BMW, ceea ce înseamnă că BMW ID-ul în cauză nu va mai avea nici un acces la funcţiile de la distanţă din aplicaţia My BMW. Clienţii pot vedea oricând BMW ID-urile asociate în prezent cu un BMW, accesând setările ID-ului BMW ale automobilului. Utilizatorul principal poate șterge atât propriul BMW ID din automobil, cât și pe cel al tuturor celorlalţi utilizatori. Dacă utilizatorul principal își șterge propriul ID, toţi coutilizatorii vor fi șterși în același timp, iar automobilul va fi eliminat din aplicaţia My BMW a fiecărui utilizator.

 

5. Funcţia de avertizare la ieșire mărește siguranţa la coborârea din automobil

Iluminarea ambientală intermitentă a fost adăugată funcţiei de avertizare la ieșire a modelelor BMW iX și Seria 2 Active Tourer - cu condiţia ca acesta din urmă să fie echipat cu Driving Assistant opţional - fabricat înainte de iulie 2022. Ca urmare, iluminarea ambientală este folosită și pentru a atrage atenţia clienţilor atunci când este necesar.

 

Funcţia de avertizare la ieșire avertizează ocupanţii mașinii cu privire la apropierea automobilelor atunci când ies din mașină și ajută la prevenirea coliziunilor. Cu toate acestea, utilizatorii rămân responsabili pentru evaluarea vederii lor asupra drumului și evaluarea corectă a situaţiei de trafic.

 

6. Avertizarea de coliziune frontală cu intervenţia frânei ajută la prevenirea coliziunilor

Cea mai recentă actualizare a software-ului de la distanţă extinde capacitatea de avertizare de coliziune frontală cu intervenţie de frânare pe modelele BMW iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de iulie 2022. Acum, sistemul poate reacţiona și la automobilele edin sens opus, de ex. la întoarcere, și să identifice sfârșitul unei cozi în trafic. Această funcţie ajută la prevenirea coliziunilor. Sistemul este capabil să detecteze atât traficul din sens opus, cât și sfârșitul unei cozi de trafic și poate fie să prevină complet o coliziune, fie să reducă substanţial viteza de impact într-o situaţie critică. Cu toate acestea, utilizatorii rămân responsabili pentru evaluarea vederii lor asupra drumului și evaluarea corectă a situaţiei traficului. Conducătorii trebuie să observe ce se întâmplă pe drumul din jurul lor și să ia măsurile necesare.

 

7. Actualizare de timp - QLOCKTWO, premiat de design, disponibil acum pentru toate modelele BMW cu sistem de operare 8

QLOCKTWO este un afișaj de timp care a câștigat mai multe premii pentru designul excepţional. Indică ora folosind o matrice de cuvinte care se schimbă la fiecare cinci minute. Punctele de lumină ușor iluminate de la colţurile matricei indică minutele intermediare. La fel ca BMW, QLOCKTWO aduce un nou element de design în automobil. Cea mai recentă actualizare software de la distanţă face ca QLOCKTWO să fie disponibil într-un total de 16 limbi pentru toate modelele BMW cu sistem de operare 8. Widgetul folosește automat limba selectată în setările sistemului de operare BMW 8. Conducătorii pot adăuga noul panou prin simpla glisare a plăcilor existente în meniul principal până la stânga, apoi selectând "Adăugaţi widget".

 

8. Îmbunătăţiri ale asistentului pentru menţinerea benzii la modelele cu Sistem de operare BMW 7

Un semnal de avertizare este emis dacă asistentul de menţinere a benzii trebuie să intervină în mod repetat în direcţie. Dacă sistemul efectuează alte trei intrări de direcţie în următoarele trei minute, semnalul de avertizare va emite o avertizare sonoră pentru încă 10 secunde la fiecare intervenţie ulterioară în direcţie. Odată cu actualizarea, semnalul de avertizare este resetat acum la lungimea iniţială ca răspuns la activitatea conducătorului (disponibil numai pentru modelele echipate cu asistentul pentru menţinerea benzii din fabrică).

 

Intervenţia asistentului de menţinere a benzii asupra direcţiei atunci când mașina iese din banda devine, de asemenea, mai lină, deoarece atât durata aportului de direcţie, cât și forţa aplicată sunt adaptate mai îndeaproape la situaţia specifică de condus. Cu cât automobilul iese mai lent din banda sa, cu atât mai ușor este condus înapoi.

 

Pentru a vă asigura că automobilul revine mai repede într-o poziţie optimă a drumului, cursul său este corectat acum atunci când este aproape de marcajele benzii de circulaţie.

 

9. O călătorie electrică relaxată până la destinaţie - cu îmbunătăţiri majore ale "rutei cu încărcare" în BMW Maps

Actualizarea software-ului de la distanţă aduce îmbunătăţiri extinse ale funcţia "rută de încărcare" a sistemului de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud la modelele complet electrice cu sistemul de operare BMW 8. De îndată ce a fost introdusă destinaţia, va fi calculată o rută optimizată pentru încărcare dacă autonomia actuală a automobilului nu este suficientă pentru a ajunge la destinaţie. Au fost aduse îmbunătăţiri suplimentare atât la algoritmul de calcul folosit, cât și la viteza de calcul pentru rutele optimizate pentru încărcare. Informaţii suplimentare importante despre opririle de încărcare au fost adăugate în rezumatul rutei, cum ar fi starea de încărcare estimată la sosire, timpul de încărcare recomandat și starea-ţintă de încărcare pentru călătoria următoare. Datele live sunt procesate în timpul călătoriei, permiţând orientarea automată către noi staţii de încărcare la traseu dacă oricare dintre staţiile planificate iniţial pentru opriri de încărcare nu mai este disponibilă. De asemenea, conducătorului i se oferă acum rute alternative de încărcare, acolo unde sunt disponibile. În mod implicit, sistemul este setat să se asigure că automobilul ajunge atât la destinaţia finală, cât și încărcarea se oprește cu un nivel de încărcare de cel puţin 10%. Acum, clienţii pot ajusta dimensiunea acestei margini de siguranţă,e dacă este necesar.

 

Modelele BMW iX3 cu sistem de operare BMW 7 beneficiază, de asemenea, de algoritmul îmbunătăţit pentru planificarea mai inteligentă a rutelor și calcularea mai rapidă a rutelor optimizate pentru încărcare.

 

Funcţia nu este încă disponibilă în România, dar deja sistemul de navigaţie comunică cu mai multe reţele de staţii de încăcare, printre care şi Renovatio şi E.ON, şi poate oferi infromaţii în timp real desper disponibilitatea staţiei cu un cod de culoare – este marcată cu verde când este disponibilă, roşu când este ocupată şi gri când nu este funcţională.

 

 

Note generale despre actualizările software de la distanţă

Actualizarea de software la distanţă este disponibilă în prezent pentru mai mult de 30 de modele BMW cu sistemul de operare BMW 7 și 8. Clienţii își pot vedea versiunea de software și pot verifica actualizările disponibile în meniul de setări al automobilului, sub "Actualizare software la distanţă". Doar următoarea actualizare posibilă este disponibilă pentru instalare, astfel încât utilizatorul nu poate instala niciodată versiunea greșită.

 

Disponibilitatea și conţinutul actualizărilor software la distanţă depind de ţară, model, echipament și versiunea software instalată. Site-urile web BMW specifice fiecărei ţări oferă informaţii despre conţinutul relevant și cerinţele preliminare pentru "Actualizarea software de la distanţă" în fiecare ţară. Instrucţiuni și sfaturi pentru actualizarea software-ului de la distanţă pot fi găsite în videoclipul de instrucţiuni BMW how-to.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare